شنیدن و مطالعه تاریخ از زبان و قلمِ تاریخ سازان چنان شیرینی و لذتی دارد که در انواع دیگر تاریخ نگاری ها کمتر میتوان آن را تجربه کرد. پدیده انقلاب اسلامی که در دهه های چهل و پنجاه شمسی و به دست میلیونها ایرانی و با رهبری امام خمینی (س) شکل گرفت و به پیروزی رسید رخدادی منحصر به فرد در تاریخ سرزمین ماست که سازندگانش هزاران هزار خاطره از فراز و فرود آن به حافظه سپردهاند و چنانچه آن خاطرات از سینهها به صحیفهها منتقل گردد بخش بزرگی از تاریخ انقلاب اسلامی متولد شده است؛ تاریخی که شنیدنش لذت بخش است و شیرین.
گروه تاریخ موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با اعتقاد به پایهگذاری تاریخ نویسی انقلاب اسلامی بر دیده ها و شنیده های واقعی حاضران و ناظرانی که بار عظیم انقلاب را بر دوش کشیدند و دشواری ها و ناملایمات جانفرسایی را در راه پیروزی آن بر جان خریدند، ضبط و ثبت خاطرات این تاریخ سازان را در شمار برنامه های اصلی خود گنجانده و بر آن است تا پس از تنظیم و تدوین آنها، با رعایت اصول علمی و امانت داری و بدون هیچگونه داوری، خیل عظیم مخاطبان در زمان حال
کتابامام خمینی و هیات های دینی مبارزصفحه ا و آینده را از جزئیات این بخش تاریخ ایران بهره مند گرداند.
آنچه پیش روست خاطرات نه تن از مبارزینی است که در آغاز دهه چهل و همزمان با شروع نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی، گمشده خود را در این حرکت و رهبری آن یافته، بدان پیوستند.
راویان این مجموعه در آن سال ها همگی در بازار تهران اشتغال داشته اند و لذا در روایت خود وجه و بُعدی از ابعاد انقلاب اسلامی یعنی مشارکت اصناف و بازاریان متعهد و مسلمان را توصیف کرده اند.
محمدعلی اسدی،هاشم امانی، سعید امانی، اکبر حسینی صالحی، حبیب الله عسگراولادی، فضل الله فرخ، محسن لبّانی، سید محمود محتشمی پور و ابراهیم نظری در خاطرات خود از چگونگی شکل گرفتن اولین تشکل اسلامی ـ انقلابی به توصیه امام خمینی سخن میگویند. تشکلی که از به هم پیوستن هیات های مذهبی در نواحی مرکز و جنوب تهران به وجود آمد و در سال های 1341 تا 1343 بار اصلی پیام رسانی امام خمینی و انقلاب اسلامی در مرکز و شهرستان ها را به دوش کشید. این هیات ها که بعدا با نام موتلفه اسلامی به مبارزات خود ادامه دادند. ترور حسنعلی منصور نخست وزیر شاه در سال 1343 را نیز در کارنامه خود دارند.
گروه تاریخ موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی برای آشنایی علاقمندان و نیز اهل تحقیق با زوایایی از تاریخ انقلاب اسلامی در نخستین سال های پیدایی آن، اقدام به انتشار این روایات دست اول نموده است. روایاتی که البته بعضا ناتمام ماندهاند اما ارزش آن در حد خود پابرجا خواهد بود. در پایان ذکر نکتهای ضرورت دارد و آن این که نوع بیان خاطرات توسط راویان یکدست نبوده است؛ به گونهای که برخی در قالب پرسش و پاسخ های کوتاه به بیان خاطرات خویش پرداخته اند و برخی دیگر با جواب های بلند سوالات را توضیح دادهاند. تدوین گر کتاب برای حفظ امانت و اصالت متن از یکسان سازی قالب بیانات اجتناب ورزیده و صرفا به حذف موارد تکراری، اصلاح و روان سازی جملات، تیترگذاری موضوعی و افزودن پاره ای توضیحات در پاورقی ها و مقدمه هر خاطره دست یازیده است. بدیهی است که مسوولیت صحت و
کتابامام خمینی و هیات های دینی مبارزصفحه ب سقم گفته های راویان با ایشان بوده و موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در این باره هیچ گونه مسوولیتی ندارد.
با سپاس از داود رضایی چراتی که در شکل گیری این اثر نقش داشته اند.
گروه تاریخ
معاونت پژوهشی
1386
کتابامام خمینی و هیات های دینی مبارزصفحه ت
کتابامام خمینی و هیات های دینی مبارزصفحه ث