اهتمام به نظرات کارشناسی
حدود یک هفته قبل از این عمل جرّاحی، ما از طریق برادرمان آقای حاج سید احمد آقا اطلاع یافتیم که حضرت امام یک مقدار احساس ضعف دارند و آن نشاطی را که ایشان معمولاً داشتند، ندارند.
معایناتی از ایشان به عمل آمد و از آثاری که در وجود ایشان مشاهده شد، معلوم گردید که در بخشی از دستگاه گوارشی ایشان خونریزی صورت گرفته است که این ضعف جسمانی ایشان هم ناشی از آن خونریزی بوده است.
چند روز طول کشید تا پزشکان متوجه شدند که منشأ این خونریزی چیست و در کجاست؟ و انجام مسائل مربوط به عکس برداری، آزمایشات و امثالهم تا حدودی باعث زحمت حضرت امام شده بود. تا اینکه بالاخره به منشأ خونریزی پی بردند و دو راه وجود داشت؛ یا اینکه از طریق دارو درمان صورت بگیرد که این راه اطمینان بخش به نظر نمی رسید و بر اساس محاسباتمان پیشگیری کامل خونریزی از این طریق محرز نبود و داروها هم در وجود ایشان آثار منفی بر جای می گذاشت که ایشان با توجه به شرایط سنّی که دارند تحمّل مصرف این همه دارو را نیز نخواهند داشت و این امر ممکن است به ضعف بیشتر ایشان منجر شود و کارایی ایشان، کاهش یابد.
راه دوم، اینکه عمل جرّاحی انجام بشود و منشأ جراحت را درمان نمایند. مشکلی که
کتابامام خمینی (س) به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانیصفحه 258 در رابطه با عمل جرّاحی برای پزشکان مطرح بود، این بود که حضرت امام با توجه به سابقه ای که در کسالت قلبی دارند، آیا قلب مبارکشان تحمل این عملیات جرّاحی و خونریزیها را خواهد داشت یا نه؟ با توجه به مسأله بی هوشی و خونریزی و پیامدهای مربوط به آن، که وجود داشت، تصمیم گیری در این زمینه، کار آسانی به نظر نمی رسید.
اولاً: این تصمیم گیری در سطح ما نبود چون یک سری کارشناسی احتیاج داشت، و آنهایی که تقریباً با شرایط مزاجی حضرت امام آشنا بودند، ساعات متعدد به شور و مشورت پرداختند و بالاخره به این نتیجه رسیدند که تنها راه صحیح، عمل جرّاحی می باشد.
خدمت خود حضرت امام گفته شد که معمولاً رویه ایشان به نحوی است که در امور، بر روی نظرات کارشناسی اهتمام زیادی دارند و ایشان در امور کارشناسی دخالت نمی کنند و اعلام کردند چنانچه نظر دیگران بر این است، من هم تأیید می کنم و به راحتی به عمل جرّاحی تن در دادند.
کتابامام خمینی (س) به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانیصفحه 259
کتابامام خمینی (س) به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانیصفحه 260