ایده امام درباره فلسطین
کسانی که بدانند امام چه مقدار، برای فلسطین و مردم مظلوم آن رنج می بردند و چه مقدار، روی خطرات اسرائیل حساس بودند و چقدر علاقمند بودند که روزی شاهد پیروزی مردم فلسطین باشند، کم هستند. متأسفانه این آرزو در حیاتشان محقق نشد. کافی است که گفته های ایشان را از سال 40 که تصمیم گرفتند وارد مسائل سیاسی ایران و جهان شوند، مرور کنید؛ خواهید دید که در هیچ بحث علمی و اسلامی و بین المللی اسلام، از مسأله فلسطین غفلت نداشتند.
من یک نکته مهم، از امام را در یک جلسه خصوصی و غیر رسمی به یاد دارم و از ایشان شنیدم و فکر کردم که همان تفکر ایشان بحث مهمی بود و به نظرم ایده مقدسی است و ایشان فرصت نکردند این ایده را عملی کنند.
همان زمانی بود که ایشان روز قدس را در تاریخ ما تعبیه کردند. این تصمیم ایشان یکی از نمونه های آن فکر اساسی ایشان بود.
ایشان نکته ای فرمودند که من یک مقداری باز می کنم. در آن جلسه ای که ایشان صحبت کردند، این مسائل مطرح نشد، فقط شنیدیم.
امام در تمام دوران زندگی، از شرایط جهانی به خوبی آگاه بودند و آنچه را که در اطراف جهان اسلام می گذشت، زیر نظر داشتند. شخصیت ایشان در آن دوره ها ساخته شده بود. این مطلب از مجموعه دریافتها و مطالعات و عقایدشان دریافت می شود. خلاصه حرف ایشان این بود که «در این یکصد سال ـ معمولاً مقیاس زمانی ایشان صد سال بود. امام از مشروطه به بعد را به صورت پرونده تاریخ، در ذهن داشتند ـ من به مسائل دنیا اندیشیده ام. هیچ مسأله و پرونده ای به اندازه فلسطین اهمیت ندارد.» این یک جمله کوتاه از طرف کسی است که به فکر و عقاید ایشان اطمینان داشتیم و ما را وادار
کتابامام خمینی (س) به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانیصفحه 226 کرد که روی این مسأله بیشتر فکر کنیم.
کتابامام خمینی (س) به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانیصفحه 227