نماز جمعه
مسأله 1 ـ نماز جمعه در این زمان ها (یعنی عصر غیبت حضرت صاحب العصر عجل الله تعالی فرجه الشریف) به نحو تخییر بین آن و نماز ظهر واجب است و خواندن نماز جمعه افضل و خواندن نماز ظهر احوط است و احتیاط بیشتر خواندن هر دوی آن ها
ترجمه تحریر الوسیله امام خمینی(س)ج. 1صفحه 261 است، بنا بر این کسی که نماز جمعه را بخواند، بنابر اقوی نماز ظهر از او ساقط می شود، لکن احتیاط (مستحب) آن است که بعد از نماز جمعه، نماز ظهر را بخواند. و نماز جمعه ـ مانند نماز صبح ـ دو رکعت است.
مسأله 2 ـ کسی که نماز جمعه را به امام جمعه اقتدا کرده (و خوانده است) می تواند نماز عصر را به همان امام اقتدا کند، ولی اگر بخواهد احتیاط کند باید پس از اقتدا نمودن (در نماز جمعه و عصر) نماز ظهر و عصر را اعاده کند، مگر آن که امام بعد از نماز جمعه و قبل از نماز عصر، احتیاطاً نماز ظهر را ادا کند و مأموم نیز چنین نماید، که اقتدا کردن به این امام در نماز عصر جایز است و احتیاط به آن حاصل می شود.
مسأله 3 ـ در همان نماز ظهری که احتیاطاً خوانده می شود، اقتدا کردن (و به جماعت خواندن) جایز است، بنا بر این وقتی که نماز جمعه را خواندند، برای آنان جایز است احتیاطاً نماز ظهر را با جماعت بخوانند. و کسی که نماز جمعه را نخوانده اگر (نماز ظهرش را) به نماز ظهر احتیاطی امام اقتدا کند، برای او اکتفای به آن جایز نیست، بلکه واجب است که نماز ظهر را اعاده کند.
ترجمه تحریر الوسیله امام خمینی(س)ج. 1صفحه 262