فصل چهارم ثبت ضربان قلب به مدت سه سال
رابطه مصرف خوراکیها با ایجاد ناراحتی
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

نوع ماده: کتاب فارسی

پدیدآورنده : عارفی، حسن

محل نشر : تهران

ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

زمان (شمسی) : 1376

زبان اثر : فارسی

رابطه مصرف خوراکیها با ایجاد ناراحتی

 رابطه مصرف خوراکی‌ها با ایجاد ناراحتی

‏مصرف هر نوع خشکبار مثل پسته، بادام، گردو و... یا هر نوع میوه مثل‏‎ ‎‏خربزه، طالبی، انجیر، موز، انار، توت، انگور, شاه توت، توت فرنگی، آناناس و هر‏‎ ‎‏یک از سبزیجات و گوجه فرنگی و یا صیفی جات و غیره می‌توانند برای فردی ایجاد‏‎ ‎‏علایم و ناراحتی نمایند، در حالی که برای فرد دیگر بی ضرر باشند.‏

‏حضرت امام عزیز در مقابل مصرف مواد غذایی ذیل عکس‌العملهای‏‎ ‎‏متفاوت زیر را نشان می‌دادند.‏

‏1 - مصرف انار سبب تشدید یا بروز یبوست مزاج می‌شد (به علت مواد قابض‏‎ ‎‏موجود در آن)‏

‏2 - مصرف پسته، بادام، گردو سبب ظاهر شدن کهیر، خارش بدن می‌شد‏‎ ‎‏ (ناشی از مواد حساس کننده)‏

‏3 - مصرف آناناس سبب ضعف بدنی و کاهش فشار خون شریانی (احتمالاً‏‎ ‎‏ناشی از غنی بودن پتاسیم موجود در آن)‏

‏4 - در فصولی که خربزه و انگور و طالبی بیشتر در دسترس بود تظاهرات‏‎ ‎‏کهیری و خارش بدن تشدید پیدا می‌کرد (وجود مواد هیستامین در این میوه جات) ‏

‏5 - حضرت امام عزیز به مصرف سرکه زیاد علاقه داشتند، تجربیات نشان‏‎ ‎‏می دهد که مصرف سرکه بصورت مختلف (در سالاد، ترشی جات و یا خوردن سرکه‏‎ ‎‏با قاشق یا لیوان) سبب صدمه زدن به مخاط زبان و خشکی گلو می‌شود و این‏‎ ‎‏علایم گهگاه در حضرت امام ظاهر می‌شد.‏

‎ ‎