رابطه مصرف خوراکیها با ایجاد ناراحتی
مصرف هر نوع خشکبار مثل پسته، بادام، گردو و... یا هر نوع میوه مثل خربزه، طالبی، انجیر، موز، انار، توت، انگور, شاه توت، توت فرنگی، آناناس و هر یک از سبزیجات و گوجه فرنگی و یا صیفی جات و غیره میتوانند برای فردی ایجاد علایم و ناراحتی نمایند، در حالی که برای فرد دیگر بی ضرر باشند.
حضرت امام عزیز در مقابل مصرف مواد غذایی ذیل عکسالعملهای متفاوت زیر را نشان میدادند.
1 - مصرف انار سبب تشدید یا بروز یبوست مزاج میشد (به علت مواد قابض موجود در آن)
2 - مصرف پسته، بادام، گردو سبب ظاهر شدن کهیر، خارش بدن میشد (ناشی از مواد حساس کننده)
3 - مصرف آناناس سبب ضعف بدنی و کاهش فشار خون شریانی (احتمالاً ناشی از غنی بودن پتاسیم موجود در آن)
4 - در فصولی که خربزه و انگور و طالبی بیشتر در دسترس بود تظاهرات کهیری و خارش بدن تشدید پیدا میکرد (وجود مواد هیستامین در این میوه جات)
5 - حضرت امام عزیز به مصرف سرکه زیاد علاقه داشتند، تجربیات نشان می دهد که مصرف سرکه بصورت مختلف (در سالاد، ترشی جات و یا خوردن سرکه با قاشق یا لیوان) سبب صدمه زدن به مخاط زبان و خشکی گلو میشود و این علایم گهگاه در حضرت امام ظاهر میشد.