فصل سوم احداث بیمارستان در جماران
یبوست مزاج
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

نوع ماده: کتاب فارسی

پدیدآورنده : عارفی، حسن

محل نشر : تهران

ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)

زمان (شمسی) : 1376

زبان اثر : فارسی

یبوست مزاج

 یبوست مزاج

‏یبوست مزاج یکی از مهمترین، بلکه مهمترین مسئله پزشکی در کشورهای‏‎ ‎‏ پیشرفته و بین مردمی است که رژیم غذائی کم تفاله مصرف می‌کنند.‏

‏مردمی که در رژیم غذائی آنها سبزیجات، میوه‌جات و چربی بمقدار کافی‏‎ ‎‏وجود ندارد و از غذاهای تفاله دار (مثل سبزی، نان سوبوس دار، میوه‌های مختلف)‏‎ ‎‏ استفاده نمی‌کنند معمولاً مبتلا به یبوست می‌شوند.‏‎ ‎‏رژیم غذائی که شامل مواد غذائی تصفیه شده مثل نان بدون سوبوس، قند و‏‎ ‎‏شکر، آب میوه، برنج، باشد در اکثر مردم سبب یبوست می‌شود بعضی مردم بعلل‏‎ ‎‏ اختلالات روده‌ای و حرکات دودی روده و بزرگی و شکل تشریحی روده ممکن‏‎ ‎‏است مبتلی به یبوست شوند. عدم تحرک کافی بدنی می‌تواند سبب یبوست مزاج‏‎ ‎‏ شود بعضی بیماریهای متابولیکی مثل کم کاری غده تیروئید نیز می‌توانند سبب‏‎ ‎‏ یبوست مزاج شود.‏

‏مصرف بعضی میوه‌ها می‌تواند سبب یبوست مزاج شود مثل موز و انار، ‏‎ ‎‏برعکس افرادی که غذای پر حجم و پر تفاله می‌خورند بندرت مبتلا به یبوست مزاج‏‎ ‎


‏می شوند.‏

‏حضرت امام شاید بعلت صرف غذای کم حجم، کم چربی، کم تفاله از‏‎ ‎‏سالها پیش مبتلا به یبوست مزاج بودند و از قرصهای ملین مختلف استفاده می‌کردند‏‎ ‎‏و سالها از داروئی بنام بولدولاکسین استفاده می‌کردند ولی بعلت آنکه عوارضی برای‏‎ ‎‏این دارو ذکر شده بود داروی فوق قطع و در 8 - 7 سال اخیر از بی ساکودیل استفاده‏‎ ‎‏می کردند.‏

‏در بعضی اوقات یبوست مزاج شدت پیدا می‌کرد و ارتباط نزدیکی با مصرف‏‎ ‎‏انار داشت در چنین مواردی مصرف تعداد بیشتر قرص‌های بی ساکودیل مشکل را‏‎ ‎‏حل می‌کرد.‏

‎ ‎