یبوست مزاج
یبوست مزاج یکی از مهمترین، بلکه مهمترین مسئله پزشکی در کشورهای پیشرفته و بین مردمی است که رژیم غذائی کم تفاله مصرف میکنند.
مردمی که در رژیم غذائی آنها سبزیجات، میوهجات و چربی بمقدار کافی وجود ندارد و از غذاهای تفاله دار (مثل سبزی، نان سوبوس دار، میوههای مختلف) استفاده نمیکنند معمولاً مبتلا به یبوست میشوند. رژیم غذائی که شامل مواد غذائی تصفیه شده مثل نان بدون سوبوس، قند و شکر، آب میوه، برنج، باشد در اکثر مردم سبب یبوست میشود بعضی مردم بعلل اختلالات رودهای و حرکات دودی روده و بزرگی و شکل تشریحی روده ممکن است مبتلی به یبوست شوند. عدم تحرک کافی بدنی میتواند سبب یبوست مزاج شود بعضی بیماریهای متابولیکی مثل کم کاری غده تیروئید نیز میتوانند سبب یبوست مزاج شود.
مصرف بعضی میوهها میتواند سبب یبوست مزاج شود مثل موز و انار، برعکس افرادی که غذای پر حجم و پر تفاله میخورند بندرت مبتلا به یبوست مزاج
می شوند.
حضرت امام شاید بعلت صرف غذای کم حجم، کم چربی، کم تفاله از سالها پیش مبتلا به یبوست مزاج بودند و از قرصهای ملین مختلف استفاده میکردند و سالها از داروئی بنام بولدولاکسین استفاده میکردند ولی بعلت آنکه عوارضی برای این دارو ذکر شده بود داروی فوق قطع و در 8 - 7 سال اخیر از بی ساکودیل استفاده می کردند.
در بعضی اوقات یبوست مزاج شدت پیدا میکرد و ارتباط نزدیکی با مصرف انار داشت در چنین مواردی مصرف تعداد بیشتر قرصهای بی ساکودیل مشکل را حل میکرد.