رژیم غذائی ایده آل
امروزه ثابت شده است که مهمترین عاملی که در ایجاد و عدم ایجاد تصلب شرائین دخالت دارد رژیم غذائی انسانها میباشد.
ملتها و جمعیتهائی در دنیا وجود دارند که رژیم غذائی روزمره آنها مانع تصلب شرائین میشود. و برعکس مردمی در بعضی نقاط جهان زندگی میکنند که اجزاء تشکیل دهنده رژیم غذائی آنها بنحوی است که تصلب شرائین زود رس ایجاد میکند.
برای مثال ثابت شده است که اسکیموها بعلت آنکه حیوانات دریائی پروتئین رژیم غذای آنها را تشکیل میدهد. کمتر از مردمی که پروتئین آنها از حیوانات غیر آبزی تأمین میشود مبتلی به تصلب شرائین میشوند.
مردم کشورهای صنعتی جهان مثل آمریکا و اروپا بعلت آنکه رژیم غذایی آنها غنی از چربیهای جامد و حیوانی (گوشت گاو، گوسفند، خامه، کره و تخم مرغ) و مواد قندی تصفیه شده (قند و شکر) میباشد، بیشتر از مردم غیر صنعتی، که رژیم غذائی آنها را بیشتر سبزیجات و حبوبات و میوهجات و نان تشکیل میدهد، به تصلب شرائین مبتلا میشوند و ثابت شده است رژیم غذایی انسانها اگر حاوی انواع گوشتهای سرخ (گاو، گوسفند، خوک) و مواد حاصل از حیوانات مثل کره، خامه، سرشیر، روغن جامد و زرده تخم مرغ و مواد قندی تصفیه شده مثل قند، شکر و مرباجات باشد، در این افراد احتمال ایجاد سرطانها و سکتههای قلبی و مغزی افزایش پیدا میکند.
در صورتی که ملتهایی که غذای اصلی آنها را نان و سبزیجات و میوه جات تشکیل میدهد و بعلت فقر مادی و نبودن امکانات قدرت خرید، گوشتهای
حیواناتی مثل گوسفند، گاو و خوک را کمتر مصرف میکنند، کمتر به تصلب شرائین و سکتههای مغزی و قلبی و سرطانها مبتلی میشوند. و نیز ثابت شده است که روغنهای گیاهی که در هوای معمولی اطاق، مایع میباشند مانع ایجاد تصلب شرائین میشوند. و نیز به ثبوت رسیده است که مصرف روغنهای جامد و مایع به نسبت معین در رژیم غذایی روزمره (در صورتیکه درصد مقدار روغن مایع بیشتر از جامد باشد) مانع ایجاد تصلب شرائین خواهد شد. رژیم غذایی ایده آل، رژیم غذایی است که حاوی مواد مختلف مورد احتیاج بدن انسان بوده و بتواند انرژی مورد احتیاج فعالیتهای مختلف بدن را تأمین کند. مصرف رژیم غذایی تهی از یک یا چند مواد اصلی مورد احتیاج بدن سبب ایجاد بیماری و مصرف بیش از حد غذائی مختلف سبب بوجود آمدن بیماریهای مختلف میشود.
برای مثال نخوردن سبزیجات و میوهجات تازه به مدت طولانی ممکن است ایجاد کمبود ویتامین C و خونریزی نماید، و برعکس خوردن غذائی مملو و غنی از چربیها و مواد قندی و پروتئین و نمک، ممکن است ایجاد چاقی مفرط و فشار خون شریانی نماید.
بنابراین، رژیم غذایی ایدهآل، رژیمی است که در اجزاء تشکیل دهندۀ آن تعادل مناسب و حساب شدهای وجود داشته باشد. مصرف یک رژیم غذایی پرچرب احتمال ایجاد چاقی و تصلب شرائین را زیاد میکند و مصرف رژیم پرنمک و خوش نمک و شور احتمال ایجاد فشار خون شریانی را در فرد مستعد بالا میبرد و مصرف زیاد مواد قندی در شخص مستعد ایجاد بیماری قند شیرین میکند. از طرف دیگر ثابت شده است که مصرف چربیهای حیوانی و گوشت قرمز، احتمال سرطان پستان در خانمها و سرطان پروستات در آقایان و سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد.
جالب آنکه رژیم غذایی حاوی 30 گرم در روز از گوشت حیوانات
آبزی (ماهی) نه تنها مانع تصلب شرائین میشود. بلکه باعث برگشت و باز شدن عروق تصلب یافته میشود. بنابراین ملاحظه میشود که در صورت رعایت رژیم غذایی مناسب از ایجاد عده زیادی از بیماریها میتوان جلوگیری و حتی درمان و در نهایت بیماری را بطرف سلامتی سوق داد.