حضرت امام با تمام مشغله ای که داشتند تمامی هزینه هایی که برای منزل ایشان می شد شخصاً کنترل می کردند، و مسئولان مالی مراقب بودند قبل از انجام هر خریدی برای بیت، لیست اقلامی که قصد خرید آنها را دارند به امام عزیز بدهند تا در صورت تصویب، خرید نمایند.
زیرا هزینه های منزل امام، از بیت المال بود.
صرفه جویی و حسابرسی و دقت حضرت امام در امور مالی باید سرمشق همه ما باشد، سرمشق برای مردم در صرفه جویی و قناعت و اجتناب از اسراف و تبذیر و برای مسئولان دولتی در کنترل دقیق بودجۀ بیت المال و اموال عمومی، مشهدی حسین پیرمرد وارسته ای بود که در طول سالها مورد علاقه و اعتماد امام بود و مسئول خرید منزل معظم له، یک روز نقل کرد که امام ربع دینار(یعنی 250فلس) برای خرید به من دادند، وقتی از بازار «حویش» برگشتم نان، پنیر، ماست و سبزی و غیره را خریده بودم به اندرون برده و مراجعت نمودم. هنوز به درب خانه نرسیده بودم که امام صدا زدند: مشهدی حسین! برگشتم، فرمودند: چقدر شد؟ حساب کردم 235 فلس شده بود تا ربع دینار پانزده فلس باقی می ماند. امام فرمودند: بقیه را بده!.
معلوم است پانزده فلس چیز قابل ذکری نبود؛ ولی مسالۀ مهم این است که همه چیز هر چند هم ناچیز، باید روی حساب و دقت باشد، و باید به این
روش عادت کرد.
کتابپرتوی از خورشیدصفحه 118