ختم و دعاء
مناسب بود که ما این رساله را تتمیم کنیم به ذکر موانع معنویّۀ صلوة از قبیل ریا و عجب و امثال آن، لکن به واسطۀ آن که در کتاب اربعین در شرح بعض احادیث، در این موضوعات شرحی مذکور داشتیم، و اینک به واسطۀ کثرت اشتغال و تشتّت قوای فکریّه معذور از این خدمت می باشم، لهذا این اوراق را با اعتراف به نقص و تقصیر ختم، و از ارباب نظر پاک عفو خطا می طلبم، و به دعای خیر آنان و نفس کریم آنها نیازمندم.
بار خداوندا که ما بندگان ضعیف را بی سابقۀ خدمت و طاعتی یا احتیاج به بندگی و عبادتی با تفضّل و عنایت و محض رحمت و کرامت لباس هستی پوشانیدی، و به انواع نعمتهای روحانی و جسمانی و اصناف رحمتهای باطنی و ظاهری مفتخر فرمودی، بی آن که از نبود ما خللی در قدرت و قوت تو راه یابد، یا از بود ما به عظمت و حشمت تو چیزی افزاید، اکنون که سرچشمۀ رحمانیّت تو جوشید و چشم خورشید جمال جمیل تو درخشید و ما را به بحار رحمت مستغرق و به انوار جمال منوّر فرمود، نقایص و خطیئات و گناهان و تقصیرات ما را نیز به نور توفیق باطنی و دستگیری و هدایت سرّی جبران فرما، و دل سر تا پا تعلّق ما را از تعلّقات دنیاویّه برهان و به تعلّق به عزّ قدس خود آراسته نما.
بارالها، از طاعت ما ناچیزان بسطی در ملک تو حاصل نشود، و از سرپیچی ما نقصی در مملکتت راه نیابد، و از عذاب و شکنجۀ گناهکاران نفعی به تو عاید نگردد، و از بخشش و رحمت افتادگان نقصانی در قدرت تو
کتابآداب الصلوة - آداب نمازصفحه 380 حاصل نشود، عینِ ثابت خطاکاران طالب رحمت است و فطرت ناقصانْ طلبکار تمامیت، تو خود بالطف عمیم با ما رفتار فرما و به سوء استعداد ما نظر نفرما.
اِلهی، اِنْ کُنْتُ غَیْرَ مُسْتَأْهِلٍ لِرَحْمَتِکَ، فَاَنْتَ اَهْلٌ اَنْ تَجُودَ عَلَیَّ بِفَضْلِ سَعَتِکَ. اِلهی، قَدْ سَتَرْتَ عَلیَّ ذُنوباً فِی الدُّنْیا، و اَنا اَحْوَجُ اِلی سَتْرِها عَلَیَّ مِنْکَ فِی الاُْخْریٰ. اِلهی، هَبْ لِی کَمالَ الاِْنْقِطٰاعِ اِلَیْکَ؛ وَ اَنِرْ اَبْصارَ قُلوبِنا بِضِیاءِ نَظَرِها اِلَیْکَ حَتّیٰ تَخْرِقَ اَبْصٰارُ القُلُوبِ حُجُبَ النّوُرِ، فَتَصِلَ اِلیٰ مَعْدِنِ الْعَظَمَة.
تا این جا به تقدیر الهی جلّ و علا کلام ما ختم شد، حامِداً شاکِراً علی نَعْمائِهِ، مُصلِّیاً عَلَی محمَّدٍ و آلِهِ الطّاهرین. به تاریخ روز دوشنبه دوم ربیع الثانی هزار و سیصد و شصت و یک (1361) قمری.
کتابآداب الصلوة - آداب نمازصفحه 381
کتابآداب الصلوة - آداب نمازصفحه 382