تاریخ مصاحبه: مهر 1376دکتر غلامعلی حداد عادل
کتابامام به روایت دانشورانصفحه 101
کتابامام به روایت دانشورانصفحه 102
غلامعلی حداد عادل، در سال 1324 در تهران متولد شد. پدرش حاج رضا حداد عادل به دیانت و جوانمردی و محبت شهره بود. غلامعلی که زیر نظر چنین پدری بالید و رشد کرد، پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان علوی، در مهر 1342 وارد دانشگاه شد و سه سال بعد در 1345 موفق به دریافت لیسانس فیزیک از دانشکده علوم دانشگاه تهران شد. در همان سال در جرگه اعضای هیأت علمی دانشگاه شیراز به تدریس فیزیک پرداخت و در عین حال به تحصیل ادامه داد و فوق لیسانس را در سال 1347، از همان دانشگاه گرفت. با وجود این به علت فعالیتهای سیاسی و مذهبی در انجمن اسلامی دانشجویان از تدریس در دانشگاه باز داشته شد و در نتیجه به تهران رفت و دوباره به تدریس فیزیک و این بار در دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) مشغول شد. اما بار دیگر در سال 1348، به دستور ساواک از تدریس او جلوگیری شد. از آن پس حداد عادل به تحصیل در رشتههای علوم انسانی روی آورد و مجددا در کنکور شرکت کرد و در رشته جامعه شناسی مشغول به تحصیل شد و پس از یک سال به تحصیل در فلسفه پرداخت. در 1358، وارد دوره دکتری فلسفه در دانشگاه تهران شد و درسهای آن را در 1363 به پایان رساند و در نهایت با دفاع از پایاننامه خود زیر عنوان «نظر کانت درباره مابعد الطبیعه» در سال 1364 موفق به اخذ درجه دکتری فلسفه از دانشگاه تهران شد.
کتابامام به روایت دانشورانصفحه 103 فعالیتهای سیاسی حداد عادل در سالهای تحصیل و تدریس در دانشگاه، ساواک را بر آن داشت تا در 1350 وی را دستگیر و روانه زندان کند.
حداد عادل پس از آزادی از زندان در 1351 وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و به تدریس تاریخ و فلسفه علم و معارف اسلامی پرداخت. این دوره از فعالیت دانشگاهی وی، همراه بود با تحصیل فلسفه اسلامی نزد استاد شهید مطهری. رابطه استاد مطهری و حداد عادل با حفظ سمت استاد و شاگردی به دوستی و همکاری صمیمانهای در زمینههای علمی و دینی تبدیل شد که تا زمان شهادت استاد، در 1358، ادامه یافت. حداد عادل از 1348، با مؤسسه در راه حق حوزه علمیه قم همکاری و تماس مداوم داشت و از 1357 به تدریس فلسفه غرب در همان مؤسسه مشغول شد.
پس از پیروزی انقلاب حداد عادل به توصیه شهید مطهری مسئولیتهایی را به عهده گرفت و پس از شهادت آن استاد از جمله نخستین کسانی بود که به تصحیح و انتشار آثار استاد همت گماشت. دکتر حداد علاوه بر تدریس در گروه فلسفه دانشگاه تهران و فعالیتهای فرهنگی در حوزه علوم قرآنی و معارف اسلامی، مسئولیتهای اجرایی مختلفی را به عهده گرفت که اهم آنها عبارتند از: معاونت وزارت ارشاد، عضویت در شورای سرپرستی صدا و سیما، معاونت وزارت آموزش و پرورش، ریاست سازمان پژوهش و برنامهریزی درسی، ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر عامل بنیاد دایرة المعارف اسلامی.
حداد عادل در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی به مجلس راه یافت و هم اکنون ریاست آن را به عهده دارد.
از دکتر حداد عادل تاکنون 25 عنوان کتاب به صورت تألیف و ترجمه
کتابامام به روایت دانشورانصفحه 104 مستقل یا با همکاری دیگران منتشر شده است که تعدادی از آنها کتب درسی دورههای مختلف تحصیلی است.
کتابامام به روایت دانشورانصفحه 105