در آن ملاقات بنده خدمت امام عرض کردم که بعد از فوت مرحوم آیتالله طالقانی تفسیری که ایشان در تلویزیون بیان میفرمودند، ناتمام مانده و خلأ آن احساس میشود و مردم انتظار برنامهای متین را در این
کتابامام به روایت دانشورانصفحه 109 زمینه دارند و متأسفانه در جامعه، انقلاب را بر اساس نتایج مادی و رفاهی ارزیابی میکنند و همه صحبت آب و نان و مسکن میکنند، البته اینها مهم است اما همه انقلاب اینها نیست. حضرتعالی هم که بهتر از ما میدانید اگر یک طوری بشود که آن بـُعد معنوی انقلاب بیشتر مطرح بشود، خوب است و بالنتیجه از شما خواهش میکنم که خودتان تفسیر قرآن را به عهده بگیرید. اجازه بدهید که ما در هفته یک برنامه تفسیری از شما ضبط و پخش کنیم. امام فرمودند که: مانعی ندارد. ما خوشحال شدیم و پنج جلسه در پنج هفته با هماهنگی قبلی، حضرت امام تفسیر سوره حمد را بیان کردند که از تلویزیون پخش شد. این تفسیر سوره حمد را که از امام به یادگار مانده اگر خدا قبول بکند حاصل درخواست بنده از آن بزرگوار است.
ملاقات مذکور در نیمه دوم آذرماه سال 1358 بود. اینجانب درخواست فوق را با شناختی که از مقام عرفانی و علمی و قرآنی امام داشتم، عنوان کردم. بعد از پنج هفته ماجرای کسالت قلبی آن حضرت پیش آمد که ناچار در بیمارستان قلب تهران بستری شدند و پس از آن در تهران اقامت گزیدند.
کتابامام به روایت دانشورانصفحه 110