یکی دیگر از ویژگیهای مهم رهبر حزب اللهی، پیشگامی وی در پیشامدهاست، بدین معنا که در همه زمینهها جلوتر از دیگران حرکت کند.
از نظر اسلام رهبر نمی تواند در آنچه مردم را بدان دعوت می کند، خود عقبتر از دیگران باشد که در این صورت او دیگر رهبر نیست، بلکه رهبر واقعی جامعه کسی است که در نقطه اوج همه کمالات باشد. همان طور که حضرت ابراهیم بود، در مرتبه بعد، رهبری غیر معصوم است هر کس در کمالات نفسانی و قدرت رهبری از دیگران
کتابدیدار در نوفل لوشاتوصفحه 341 جلوتر باشد، می تواند زمام رهبری جامعه را به دست گیرد بر این اساس رهبر باید در همه زمینهها برای مردم سرمشق و الگو و به تعبیر قرآن کریم اسوه باشد.
خداوند حضرت ابراهیم و در جای دیگر رسول اکرم(ص) را به عنوان الگو معرفی می کند.
یکی از دلایل عمده نفوذ پیامبر اسلام در میان پیروان خود، این است که وی در همه شعارهای خویش جلوتر از دیگران حرکت می کرد، اگر شعار توحید می داد خود اولین موحد بود، اگر شعار عدالت می داد جلوتر از دیگران عدالت را درباره خود و نزدیکانش اعمال می کرد اگر شعار طرفداری از مستضعفین می داد خود مانند آنان زندگی می کرد.
مولای متقیان علی(ع) در نهج البلاغه، ضمن اشاره به زندگی ساده و فقیرانه پیامبر اسلام از مسلمین می خواهد که در برخورد با مظاهر مادی به رهبر جهان اسلام تاسی و او را سرمشق خویش قرار دهند.
رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران با سرمشق گرفتن از رسول اکرم(ص)، الگویی اثربخش برای پیروان خویش در عصر حاضر است. باید خاطر نشان ساخت که رهبری حزب اللهی باید بدان گونه از کمال و شایستگی دست یافته باشد که در ایمان به اهداف خویش قابل تاسی باشد، چنانچه ایمان به هدف و قدرت برانگیختگی افراد به آن، یکی دیگر از ویژگیهای او، می تواند به حساب آید.
کتابدیدار در نوفل لوشاتوصفحه 342