س: چه وقت هویدا را به مدرسه رفاه آوردند؟
ج: تقریباً یکی دو روز بعد از پیروزی انقلاب. او را به طبقه دوم مدرسه رفاه بردند و در یک محل اختصاصی و اطاق مستقل نگهداری کردند.
س: چه کسی او را آورد؟
ج: من الان یادم نیست که چه کسی او را بازداشت کرد.
س: دستگیری و انتقال هویدا مردمی بود؟
ج: بله، بازداشت اغلب عوامل رژیم توسط مردم صورت میگرفت. مردم پس از دستگیری آنها را به مدرسه رفاه تحویل میدادند.
کتابدیدار در نوفل لوشاتوصفحه 289 البته میدانید که هویدا در زندان شاه بود. هویدا در این اواخر دستگیر شد. نصیری هم در زندان بود.
ج: این دستگیریها در اواخر رژیم پهلوی بود و اینها در زندان جمشیدیه بودند ولی وقتی در زندان را باز کردند اینها میخواستند فرار کنند مثل نصیری. وقتی نصیری از زندان جمشیدیه آزاد شد مردم او را گرفتند و به مدرسه رفاه آوردند.
س: چرا اتاق اختصاصی در اختیار هویدا قرار دادید؟
ج: برای اینکه با کسی ارتباط نداشته باشد، او آدم زیرکی بود.
س: کسی هم اجازه ملاقات با او را نداشت؟
ج: خیر، فقط یک روز حاج احمدآقا (خمینی) اظهار علاقه کرد که من میخواهم هویدا را ببینم، گفتم خیلی خوب. ایشان را به طبقه دوم مدرسه رفاه بردم و حاج احمدآقا هم مقداری با او صحبت کرد.
س: گفتگویی هم میان آن دو شد؟
ج: بله، مرحوم حاج احمد آقا به او گفت: این چه کارهائی بود که کردی؟ هویدا هم گفت: من نبودم سیستم بود. او خیلی حراف بود. میگفت: من کارهای نبودم، سیستم بوده و همه را انداخت به گردن سیستم.
س: از خارج از مجموعه خودتان، کسی به ملاقات هویدا نیامد؟
ج: تا در مدرسه رفاه بود کسی به ملاقات او نیامد.
کتابدیدار در نوفل لوشاتوصفحه 290 س: در رابطه با امکاناتی که برای هویدا مهیا شد فرمودید که اطاق مستقلی داشت. گویا امام هم دستور داده بودند که هر چه میخواهد برای او فراهم کنید، لباس خواب، غذای خوب، ...
ج: بله، هم غذا و هم سرویس جداگانه به او داده میشد.
کتابدیدار در نوفل لوشاتوصفحه 291