مساله 1117ـ در تمام نمازهای واجب و مستحب پیش از رکوع رکعت دوم، مستحب است قنوت بخواند، و در نماز وتر با آن که یک رکعت می باشد، خواندن
کتابرساله توضیح المسائلصفحه 173 قنوت پیش از رکوع مستحب است، و نماز جمعه در هر رکعت یک قنوت دارد و نماز آیات پنج قنوت و نماز عید فطر و قربان در رکعت اول پنج قنوت و در رکعت دوّم چهار قنوت دارد.
مساله 1118ـ اگر بخواهد قنوت بخواند به احتیاط واجب باید دستها را بلند کند ومستحب است دستهارا تامقابل صورت بلند نماید وکف دستها را رو به آسمان قرار دهد، وبه قصدرجاء، انگشتان دستها را به جز ابهام به هم بچسباند وهر دوکف دستها را پهلوی هم متصل به هم قرار دهد و نگاهش هنگام قنوت به کف دستهایش باشد.
مساله 1119ـ در قنوت هر ذکری بگوید، اگر چه یک سُبحَانَ الله باشد، کافی است و بهتر است بگوید: لاَ اِلَهَ اِلاَّ الله الحَلِیمُ الکَرِیمُ لاَ اِلهَ اِلاَّ الله العَلِیُّ العَظِیمُ سُبحانَ الله رَبِّ السَّمواتِ السَّبعِ وَ رَبِّ الارَضِینَ السَّبعِ وَ ما فِیهِنَّ وَ ما بَینَهُنَّ وَ رَبِّ العَرشِ العَظیمِ وَ الحَمدُ لله رَبِّ العالَمِینَ.
مساله 1120ـ مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
مساله 1121ـ اگر عمداً قنوت نخواند قضا ندارد و اگر فراموش کند و پیش از آن که به اندازۀ رکوع خم شود یادش بیاید، مستحب است بایستد و بخواند، و اگر در رکوع یادش بیاید، مستحب است بعد از رکوع قضا کند و اگر در سجده یادش بیاید، مستحب است بعد از سلام نماز، قضا نماید.
کتابرساله توضیح المسائلصفحه 174