اجازه رفتن یا دستور توقف میداد. با بهوجود آمدن برق و الکتریسته، از چراغهای راهنمایی برقی برای کنترل آمد و شد خودروها استفاده شد. مأموران پلیس راهنمایی هم وظیفه داشتند هرچند ساعت یکبار سری به چراغ بزنند و زمان سبز و قرمز شدن آن را با توجه به ترافیک منطقه کم و زیاد کنند.
کنترل هوشمند
امروزه چراغهای راهنمایی در تقاطعهای مهم تهران و شهرهای بزرگ کشورمان، با استفاده از سیستم خاصی به نام «حلقههای اندوکتانسی» کنترل میشوند. در این روش که براساس یک اصل علمی قرار دارد هرگاه از یک سیم حلقه شده، برق عبور کند، در داخل آن میدان مغناطیسی بهوجود میآید. حالا اگر قطعهای آهن از وسیله سیم حلقه شده عبور کند، میدان مغناطیسی تغییر حالت پیدا میکند. در چهارراهها، زیر آسفالت هر مسیر، سیمپیچهایی قرار داده شده است و خودروهایی که از تقاطع عبور میکنند، مانند قطعه آهن، میدان مغناطیسی این سیمپیچها را تغییر میدهند. این تغییرات به رایانه اطلاع داده میشود و رایانه براساس تعداد خودروهایی که در هر ثانیه در سیمپیچهای زیر آسفالت تغییر حالت ایجاد میکنند، زمان کمتر یا بیشتری را به چراغهای راهنمایی اختصاص میدهند.
بابا چاقو را تو دل هندوانه به زور جلو میبرد. هندوانه با ناز و بیمیلی خورده میشود و قبل از آنکه ته صورتی رنگش دیده شود، پرت میشود در سطل بزرگ پلاستیکی!
سطل بزرگی که به جای موز، مرغ و خروس،
مجلات دوست کودکانمجله کودک 510صفحه 25