مصاحبه
زمان: 6 آذر 1357 / 26 ذی الحجه 1398
مکان: پاریس، نوفل لوشاتو
موضوع: فرار شاه از ایران ـ تغییرات آیندۀ ایران
مصاحبه کننده: خبرنگار تلویزیون تایمز انگلستان
سؤال:[من از طرف تلویزیون تایمز انگلستان به فرانسه آمده ام و بسیار خوشحالم که با شما مصاحبه بکنم. ما سه هفته در ایران بودیم و در آنجا با اشخاص مختلف مصاحبه کردیم و مطالب مختلف دستگیرمان شد. و این احساسی است که من دارم که شاه برود. این برنامه در هفتم دسامبر یعنی نوزده روز دیگر در انگلستان به نمایش گذاشته خواهد شد و امیدوارم که چیز بیطرفانه ای باشد. حضرت آیت الله ، شما وضعیت کنونی کشورتان را چگونه می بینید؟]
جواب: اوضاع کنونی کشور بر ضد شاه اوج گرفته و ان شاءالله نزدیک است که به نتیجۀ قطعی برسد که رفتن شاه و برقراری یک حکومت عادلانه است.
ــ [چه آینده ای برای شاه در نظر گرفته اید؟ آیا او باید برود و یا اینکه او می تواند در سلطنت باقی بماند؟]
ــ شاه به صورت مقامی در سلطنت باقی نخواهد ماند، و ما هم هرگز چنین اجازه ای را نمی دهیم. و اما رفتن او در صورتی است که فرار کند، و الاّ ملت ایران او را دستگیر نموده و محاکمه و مجازاتش می کند.
ــ [دلایل اصلی شما برای مخالفت با شاه چیست؟]
ــ خیانتهای بیش از حد شاه در تمام زمینه ها دلیل اصلی مخالفت ما با اوست. او سالهای زیادی برخلاف تمام موازین قانونی حکومت کرده است. کشتارهای بیش از حد او، وابستگی او به اجانب، هدْم استقلال کشور در تمام ابعاد، حکومت غاصبانۀ او را محکوم می کند. ملت او را نمی خواهد، او باید برود.
ــ [آیا نظر دارید که اعلان جهاد کنید؟]
ــ الآن خیر، لکن اگر چنانچه اینطور باشد که اجانب از او پشتیبانی کنند و مبارزات به طول بیانجامد، در این امر تجدید نظر می کنیم.
ــ [آیا صحت دارد که شما اعلام فرموده اید که در تأسیسات نفت خرابکاری کنند؟]
ــ خیر، خرابکاری را اجازه نداده ام. لکن اگر چنانچه قرار باشد که نفت ما را تا آخر ببرند، ممکن است یک کارهایی بشود که نتوانند ببرند.
ــ [ممکن است با توجه به بعضی جزئیات بفرمایید که حکومت اسلامی چیست؟]
ــ حکومت اسلامی یعنی یک حکومت مبتنی بر عدل و دمکراسی و متکی بر قواعد و قوانین اسلام و بیش از این فعلاً وقت ندارم.
ــ [چه تغییراتی در نظر دارید که در ایران آینده بدهید؟]
ــ خرابیهایی که شاه کرده ترمیم می کنیم و نقایصی که اصولاً از نظام شاهنشاهی به وجود آمده است، اصلاح می کنیم. و تمام چارچوبهای پوسیده و بی محتوایی را که در طول این پنجاه سال، مردم را به غربزدگی کشانده است خراب می کنیم و حکومتی مبتنی بر عدل و انصاف نسبت به همۀ اقشار وطن می سازیم. و از مردم می خواهیم تا بر پایه های اسلامی خویش تکیه زنند و بر غرب و غربزدگان که موجب نابودی فرهنگ آنان شده است پشت پا زنند. خود را از وابستگی نظامی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به هر وسیله که شده است نجات می دهیم. البته خوب می دانیم که با چه گرفتاریهایی روبه رو خواهیم شد، ولی تقریباً باید از صفر شروع کنیم.