در برنامه «حضور» مطرح شد؛
جهانگیری می گوید: امام خمینی (ره)، بعد از استقرار جمهوری اسلامی، آن را تفسیر کرد که این جمهوری دو بال اصلی دارد؛ یکی اسلامیت و دیگری جمهوریت آن است و تا آخرین لحظات حیاتشان نیز کنترل می کردند تا هیچ کدام از این دو بال تضعیف نشود. جمهوریت نباید آسیب ببیند و به همین دلیل به نهادهای انتخاباتی تأکید داشت و روی آن خیلی حساسیت داشت و موضوعی به نام «میزان رأی ملت است» را در ارتباط با انتخابات آنچنان جا انداخت که کسی نتواند تصور کند که می شود موقعیت جمهوریت را به هر بهانه ای تضعیف کرد.
سه شنبه, ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۰
ایثار و شهادت از جمله مفاهیم والایی هستند که ویژۀ قیام ها و انقلاب های مکتبی و الهی است. انقلاب اسلامی ایران که سرشار از مفاهیم غنی و متعالی فرهنگ اسلام است، به واژه های ایثار و شهادت حیات تازه بخشید؛ بهترین تعبیر از این واژه ها را در کلام و گفتار امام خمینی باید جستجو کرد که می فرماید: مقام شهادت، خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است.
دوشنبه, ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۹:۵۰
با مشارکت معاونت امور بین الملل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و موسسه بین المللی الهدی منتشر شد؛
همزمان با گرامیداشت ایام الله دهه فجر، دو ویژه نامه انگلیسی و عرب زبان "اکو آو اسلام" و "الوحده" با محوریت اندیشه های ناب و مانای رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی(س) تهیه و منتشر شد.
پنجشنبه, ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰
با امام در گذر تاریخ؛
«بسمه تعالی إنا لله و إنا إلیه راجعون به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان میرسانم مؤلف کتاب «آیات شیطانی» که علیه اسلام و پیامبر و قرآن، تنظیم و چاپ و منتشر شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام میباشند. از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، سریعاً آنها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرأت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هر کس در این راه کشته شود، شهید است ان شاء الله. ضمناً اگر کسی دسترسی به مؤلف کتاب دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد. و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته. روح الله الموسوی الخمینی».(صحیفه امام، ج۲۱، ص ۲۶۳)
سه شنبه, ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۳
امام خمینی (س) نخستین شخصیت مذهبی در جهان اسلام بودند که با فتوای تاریخی خود، حکم ارتداد سلمان رشدی را به خاطر نوشتن کتاب موهن آیات شیطانی صادر فرمودند.
سه شنبه, ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۷:۷
کلیپ از شور حضور مردم در راهپیمایی بیست و دوم بهمن
یکشنبه, ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۶:۵۵
همراه با نهضت امام؛
تلاش ها برای مشخص شدن مرجعیت عام جهان تشیع مدت ها پیش از رحلت آیت الله سید محسن حکیم نه تنها از جانب دوستداران و علاقه مندان امام، که از سوی رژیم شاه نیز آغاز شده بود، با رحلت ایشان، شاه نیز وارد این میدان شد و با ارسال پیام تسلیت به دو تن از مراجع تقلید ایران، سعی کرد، مرجعیت عام را از حوزه عراق به حوزه ایران بکشاند که البته راه به جایی نبرد.
جمعه, ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۹
۲۲ بهمن اوج قله افتخار ملت
جمعه, ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۹
همراه با نهضت امام؛
ساواک چندین و چند بار او را به عناوین و بهانه های مختلف دستگیر کرد و به زندان انداخت اما نه فرزندان کوچکش و نه ترس از جانش هیچ کدام عاملی نبود که دست از مبارزه و هدفش که پیشبرد نهضت و قیام امام بود، بردارد. با همه خطراتی که داشت به دیدن امام می رفت و با ایشان مراوده و مکاتبه داشت. او سید محمدرضا سعیدی جوان پر تلاشی بود که ساواک وجودش را تاب نیاورد و به شهادت رساند.
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۷
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۷
بمناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی؛
کاری از موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)؛ از ۱۵ تا ۲۴ بهمن ماه/ در برنامه گفت و گو محور «حضور» خواهید دید: اسحاق جهانگیری: جهاد سازندگی اصلی ترین نهادی بود که امام درست کردند؛ با این انگیزه که به محرومین در روستاها توجه بشود.
حمیدرضا حاجی بابایی: امام وقتی حرف می زد انسان فکر می کرد تمام دنیا پشت سر ایشان است.
مجید انصاری: امام به ایمان جوان ها اعتماد می کرد، به قدرت جوانی.
مرضیه وحید دستجردی: بارها این کلام را از ایشان شنیدم که شما زنان رهبران جامعه هستید.
محمدرضا باهنر: واقعا امام مصداق بارز این توصیه معصومین بود که مردم را با عمل خود دعوت کنید به نیکی ها/ وقتی حضور مردم در انتخابات کمتر می شود، برخی علامت می گیرند!
معصومه ابتکار: نگاه های روشن و پیشرو جایش را به آدمهایی داد که نگاهشان به زن متحجرانه بود.
عباس عراقچی: چرا نمی گویید دیپلمات تربیت یافته مکتب امام و رهبری شرمن (معاون وزیر خارجه آمریکا) را گریه انداخت؟
پنجشنبه, ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۱
چهارشنبه, ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۷:۳۹
در این دیدار که دکتر ابراهیم یزدی نقش مترجم را عهده دار بود، حضرت امام خمینی به سه سؤال فالک در مورد سیاست خارجی حکومت شیعی، روش برخورد با گروه های چپ در جمهوری اسلامی و روش ترمیم خرابی های حاصل از تأثیر امپریالیسم فرهنگی بر روابط اجتماعی و فرهنگی مردم پاسخ دادند.
پنجشنبه, ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۸:۰
چهارشنبه, ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵
دوشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۶:۴۵
نامه های امام به آیت الله خامنه ای در باره ولایت فقیه؛
در روز شانزدهم دی ماه سال ۱۳۶۶ در پاسخ به آیت الله خامنه ای، امام نامه ای به ایشان می نویسند و در آن در رابطه با تعیین حدود اختیارات حکومت اسلامی توضیحاتی ارائه می دهند.
سه شنبه, ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۷:۲۲
شکل گیری احزاب و تشکل های صنفی و سیاسی پیامد و لازمه حق تعیین سرنوشت میباشد، که در این ساز و کار، احزاب نقش واسطه را برعهده دارند و افراد با ایجاد احزاب و سر و سامان دادن به نظرات و خواسته های خود، اولاً هیئت حاکمه را به وجود می آورند و ثانیاً خواسته های خود را جامه عمل می پوشند.
سه شنبه, ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۷:۲۸
در بحث تکریم به معنای واقعی آن یا کرامت سازی به معنای دروغین آن و همچنین بحث خرافه گرایی و خرافه سازی ما باید به یک معیار توجه کنیم و آن کشف حقیقت و معیار آن است. یعنی اگر یک امری واقعیت داشته باشد و البته گفتن آن مانعی نداشته باشد، چون هر واقعیتی را نباید بیان کرد، بیان آن واقعیت، حقیقت است.
سه شنبه, ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۸:۱۲
پسرم! توجه کن که هیچ یک از ما نمی تواند مطمئن باشد که به این دام شیطانی نیفتد. عزیزم! ادعیه ائمه معصومین را بخوان و ببین که حسنات خود را سیئات می دانند و خود را مستحق عذاب الهی می دانند و بجز رحمت حق به چیزی نمی اندیشند و اهل دنیا و آخوندهای شکم پرور این ادعیه را تأویل می کنند؛ چون حق- جل و علا- را نشناخته اند.
دوشنبه, ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۷:۲۲
دکتر مفتح در سالگرد شهادت آیت الله حاج سیدمصطفی خمینی اقدام به تشکیل سمینار وحدت حوزه و دانشگاه در دانشکده الهیات نمود که این اولین سمیناری بود که تحت این عنوان برگزار می شد.
یکشنبه, ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۷:۰
جناب حجت الاسلام دانشمند محترم آقای مفتح و دو نفر پاسداران عزیز اسلام به فیض شهادت رسیدند و به بارگاه ابدیت بار یافتند، و در دل ملت و جوانان آگاه ما حماسه آفریدند و آتش نهضت اسلامی را افروخته تر و جنبش قیام ملت را متحرکتر کردند. خدایشان در جوار رحمت واسعه خود بپذیرد و از نور عظمت خود بهره دهد. امید بود از دانش استاد محترم و از زبان و علم او بهره ها برای اسلام و پیشرفت نهضت برداشته شود.
شنبه, ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۷:۵۲
نزول قرآن
یکی از مباحث مهم در حوزه قرآن شناسی، بحث از نزول قرآن و چگونگی آن است که از دیر زمان تاکنون مورد توجه دانشمندان، مفسران و پژوهشگران حوزه قرآن قرار داشته است.
دوشنبه, ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۵
خوف و رجاء
خوف و رجاء یکی از حالات متعادل انسانی است. خوف، به معنای ترس و احساس ناخوشایند ناشی از بروز خطر و رجا ضد یاس بوده و به معنای امید به رحمت خداست.
یکشنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۵
گناه
گناه به معنای خلاف است و در اسلام هرگونه کاری که برخلاف فرمان خداوند باشد گناه است.
یکشنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۵
فهم قرآن
در اینجا بحث ما از از امکان فهمیدن قرآن، به معنی امکان درک معانی آن، به مقدار آشکار شدن ظاهر کلام برای انسان است. درک تمام بطون، مخصوص پاکان و معصومان می باشد.
یکشنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۰
به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو؛
نظام آموزشی کشور همواره مورد توجه امام خمینی بوده است و به دانشگاهیان به ویژه دانشجویان جهت مقابله با توطئه ها و دسیسه های داخلی و خارجی هشدار داده است ، تأکیدات فراوانی بر حاکمیت و نفوذ فرهنگ اسلامی در دانشگاهها دارد و نسبت به تربیت انسان الهی ، خود باوری و خوداتکایی علمی و فرهنگی جهت تحقق استقلال موکداٌ توصیه های جدی نموده است که در این راستا به مناسبت 16 آذر روز دانشجو (روز مقاومت و ایستادگی دانشجویان در برابر استعمار غرب و استبداد و دیکتاتوری) گزیده ای از مطالب امام تقدیم دانشگاهیان به ویژه دانشجویان محترم می شود:
پنجشنبه, ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۸:۰
به مناسبت آغاز ماه ربیع الاول
پسرم! ما که عاجز از شکر او و نعمت های بی منتهای اوییم، پس چه بهتر که از خدمت به بندگان او غفلت نکنیم که خدمت به آنان خدمت به حق است؛ چه که همه از اویند. هیچ گاه در خدمت به خلق اللَّه خود را طلبکار مدان که آنان به حقّ منّت بر ما دارند، که وسیله خدمت به او- جلّ و علا- هستند. و در خدمت به آنان دنبال کسب شهرت و محبوبیت مباش که این خود حیله شیطان است که ما را در کام خود فرو برد.
پنجشنبه, ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴
در این پیام ضمن بر شمردن حیله های استعمار و ضدیت آن با اسلام بر نقش و وظیفه روحانیت اصیل اسلامی و ضدیت رژیم شاه با آن، به تشکیل سپاه دین در این راستا و به منظور مبارزه با اسلام راستین اشاره و سپس بر ضرورت وحدت و همدلی و همراهی در بین روحانیت و مردم تأکید شده است.
شنبه, ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۷:۰
حجت الاسلام عباسی مدیریت تدوین متون حوزه بیاناتی در خصوص توجه و نگاه مدیران مرکز مدیریت حوزه به نشر و گسترش اندیشه های حضرت امام در حوزه بیان داشت و مقررات و شرایطی که هر متن برای قرار گرفتن در زمره کتب درسی باید داشته باشد ذکر کرد.
یکشنبه, ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۰
امام خمینی درحالیکه سیاستمداری توانا و حکیم، فیلسوفی جامع، عارفی آگاه و مفسری متین بود، در بعد خانوادگی نیز سرآمد و بسیار با محبت و مهربان بود. او درس آموخته مکتب اهل بیت علیهم السلام بود و سعی می کرد در کوچکترین و ظریف ترین رفتارها نیز از آنان الگو بگیرد. این محبت و توجه به اطرافیان آن زمان شیرین تر به نظر می آید که از زبان عروس های امام شنیده شود.
دوشنبه, ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۸:۴۲