مطهری فقط تئوریسین، نظریه پرداز و اندیشه ورز بود و تفکر او مانند آیت الله بهشتی واقعاً در رأس اندیشه های انقلاب قرار داشت.
نهم اردیبهشت ماه سال ۶۸ یعنی در آخرین روزهای حیات امام خمینی، ایشان در نامه ای خطاب به آیت الله مشکینی بر عدم لزوم شرط مرجعیت برای رهبری نظام جمهوری اسلامی تاکید کردند.
مهلت ارسال آثار به دوازدهمین دوره جشنواره یار و یادگار «جایزه ادبی خرداد» تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ تمدید شد.
هشتم اردیبهشت سال ۶۱ امام در نامه ای که مشحون از مضامین عرفانی بود به فرزندشان حاج احمد آقا خمینی، نکته های بسیار مهمی را مطرح کردند.
مراسم تودیع سرکنسول کشورمان در کراچی حسن نوریان، با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید سراج الدین موسوی، مقامات، دیپلمات ها و مقامات دفتر وزارت خارجه پاکستان در کراچی، در کتابخانه یادگار امام کراچی برگزار شد. افتتاح ۶ کیلووات برق انرژی خورشیدی برای دارالشفاء امام خمینی با حضور مسئولین، روحانیون و سیاسیون منطقه
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی در خصوص حادثه تلخ انفجار در بندر شهید رجایی نوشت: اینجانب ضمن همدردی و عرض تسلیت به خانواده جان باختگان، آرزوی سلامتی برای تمام مجروحان و جبران خسارات برای خسارت دیدگان این انفجار، برای دولت محترم و کلیه دستگاههایی که برای اطفا حریق، عمران ویرانی ها تلاش می کنند آرزوی موفقیت می کنم و ان شاءالله در اسرع وقت علت این حادثه برای همگان اعلام شود.
گروهک ها اعم از منافقین، پیکاری ها، فدائیان خلق، حزب توده، سایر احزاب لیبرال، جبهه ملی، نهضت آزادی، امتی ها، جامائی ها، همه و همه مستقیم و غیرمستقیم با اسم های گوناگون و مختلف به عنوان جریانات دانشجویی در دانشگاهها دفتر و مرکز به راه انداخته بودند و محیط دانشگاهها را تبدیل به صحنه های پیکار و نزاع سیاسی و احیاناً عملیات فیزیکی، زد و خورد و جنگ و ستیز و دعوا با یکدیگر کرده بودند و سعی می کردند هرچه بیشتر در داخل صفوف دانشجویان معصوم ما نفوذ کنند و به اصطلاح یارگیری کنند و جبهه خود را در داخل دانشگاهها تقویت کنند.
با کاوش، خوانش، نگارش و آشکار ساختن گوشه های پنهانِ زندگانی امام خمینی، به ویژه آنچه بر پایة نوشته ها و اسناد مخالفان ایشان در دسترس است، بهتر می توان امام خمینی و اندیشة او، و انقلاب اسلامیِ ناب را برای نسل امروزی آموزنده ساخت
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی عصر امروز(چهارشنبه ۳ اردیبهشت) برای تسلیت درگذشت پاپ فرانسیس، در سفارت واتیکان در تهران حضور یافت.
پرسش این است که آیا راه حل نهایی برای توانمندسازی فقه جهت پاسخگویی به نیازهای انسان امروز در دیدگاه امام خمینی فرایند پیش بینی شده در دستورالعمل نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است یا اینکه ایشان توقع و تفکر دیگری داشته اند؟ با توجه به تفاوت و تعارض دیدگاه فقهای شورای نگهبان در موضوع مصوبات مجلس شورای اسلامی، قبل از سال ۱۳۶۷ و پیش از تشکیل مجمع تشخیص مصلحت، راه حل هایی مورد تجربه قرار گرفت که معلوم شد علاج اساسی نمی باشد.
یکی از مهم ترین ارکان اندیشة سیاسی امام خمینی (ره) نقش مردم در حکومت اسلامی است. نظریه های دموکراسی نیز علیرغم گوناگونی های آن، بر اصل حاکمیت مردم استوار است.
امام از آن رهبرانی نبود که مسئولین زیر دستش را همین طوری ول کند ، همیشه مواظب آن ها بود، می گفتند وقتی که این ها صحبت می کردند فرقی نمی کرد چه روحانیون و چه غیر روحانیون ،حتی وقتی که مریض بود، این رادیو در گوش ایشان بود و صحبت های این ها را با دقت گوش می داد، از نظر مدیریت در سطح خیلی بالایی بود
چنانچه گفته می شود که دولت امریکا می خواهد نظامی بیاورد و این مملکت را به خاک و خون بکشد، باور نکنید اولاً و ثانیاً اگر بیاید، خواهد سزای خودش را ببیند. ما از محاصرات اقتصادی و محاصرات نظامی و دخالتهای نظامی ابرقدرتها نمی ترسیم. فرضاً که آنها وارد بشوند در اینجا، ما با قدرت در مقابلشان ایستادگی می کنیم، و سایر ملتهای اسلامی هم در مقابلشان هستند.
سی ام فروردین ماه سال ۲۱ هجری شمسی بود که امام خمینی کتاب آداب الصلوة را به پایان رساندند.
جالب بود که مردم بدون اینکه کسی به آن ها القا کند، شعارها را با ملودی خاصی به طور خودجوش می خواندند. منزل آقای راغب نزدیک خانه ما بود، در خیابان سقاباشی. ما شب ها می نشستیم، اشعار را آقای سبزواری می سرود و ما آهنگ ها و ملودی ها را آماده می کردیم. آن موقع هنوز معلوم نبود انقلاب پیروز می شود یا نه، چون درگیری های مختلف وجود داشت. ولی ما با ایمان راسخ این کار را کردیم.
آیت الله سید حسن خمینی گفت: پهلوانی عبارت است از انصاف و فراتر از انصاف. یعنی آنچه برای دیگران روا می داری بر خود روا نداری و به خودشان عطا کرده و ایثار کنی. مانند پوریای ولی که پیروزی را به طرف مقابل عطا کرد.
بیست و هفتم فروردین سال ۴۶ اولین پیام سیاسی و مبارزاتی امام از تبعیدگاه نجف صادر شد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.