ابعاد نطق تاریخی امام درباره کاپیتولاسیون
پرتال امام خمینی (س): این اینفوگرافی ابعاد نطق تاریخی امام خمینی درباره کاپیتولاسیون در 4 آبان 1343 را بررسی می کند.
چهارشنبه, ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰:۰
مجلس عروسی ای که مهمانانی چون امام و علامه طباطبایی داشت
از شاخصه های مهم شخصیتی شهید آیت الله سید مصطفی خمینی، جنبه علمی و هوش و استعداد بالای او بوده که همه آنانی که روزگاری با ایشان نشست و برخاست داشته اند بر این موضوع اذعان دارند.
دوشنبه, ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۳
بمناسبت هفته وحدت:
کلیدواژه های وحدت در کلام امام خمینی(س)؛ منتخبی از سخنرانی ایشان با موضوع برادری شیعه و سنی در مدرسه علوی:
یکشنبه, ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۰
در روز ۱۲ مرداد ۱۳۵۸ انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی با حضور گسترده مردم برگزار شد. تأکید و پافشاری بر شکل گیری نهادهای حکومتی متکی بر آرای مردمی در روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی از ویژگی های منحصر به فردی است که در قاموس مدیریتی حضرت امام خمینی(س) قابل تعریف است.
چهارشنبه, ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۷:۲
در مورد خصوصیّات شخصی، امام بزرگوار به معنای واقعی کلمه یک آدم ممتاز بود؛ واقعاً ممتاز بود. خصوصیّات شخصی او، خصوصیّاتی بود که در مجموع و همه با هم در کمتر شخصیّتی ممکن بود به وجود بیاید و ما سراغ نداریم؛ یعنی بنده واقعاً در طول تاریخ خودمان هم کسی که همه ی این خصوصیّات را با هم داشته باشد سراغ ندارم.
یکشنبه, ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۶:۱۲
انقلاب اسلامی هم با حضور مردم و با جسم مردم و جان مردم به پیروزی رسید امّا مردم کنار زده نشدند. پنجاه روز یعنی کمتر از دو ماه بعد از پیروزی انقلاب، رفراندوم سراسریِ مردمی برگزار شد و مردم، نظام حکومت را انتخاب کردند؛ اختیار به مردم داده شد. مردم نظام حکومت را، «جمهوری اسلامی» را انتخاب کردند در یک رفراندوم، در یک انتخابات آزاد.
شنبه, ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۶:۵۹
امام بزرگوار، روح جمهوری اسلامی است؛ اگر این روح از جمهوری اسلامی گرفته بشود و مورد بی توجّهی قرار بگیرد، نقشی بر دیوار باقی خواهد ماند.
جمعه, ۰۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۶:۴۲
در انقلابهای کوچک و بزرگ قبلی، چه آن دو انقلاب فرانسه و روسیه و چه انقلابهای کوچکی که در این سالها اتّفاق افتاد در قرن بیستم و نوزدهم، معنویّت مفقود بود؛ جنبه ی معنوی انسان که یکی از نیازهای اساسی انسان است، بکلّی مفقود بود و مغفولٌ عنه بود و کسی به آن توجّه نداشت.
پنجشنبه, ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۶:۱۸
امام (رضوان الله علیه) رهبر این انقلاب بود و رهبر نهضتی بود که به این انقلاب انجامید. حالا «رهبر نهضت و انقلاب» یعنی چه؟ اینجا است که عظمت کار معلوم میشود. البتّه انقلاب را مردم به پیروزی رساندند؛ در این تردیدی نیست. اگر مردم وارد میدان نمیشدند، با جسم و جان خودشان، با حضور خودشان، با فداکاری های خودشان، با شهید دادن های خودشان وارد نمیشدند، انقلاب پیروز نمیشد؛ انقلاب را مردم پیروز کردند، امّا آن دست قدرتمندی که توانست این اقیانوس را به تلاطم دربیاورد، آن دست قدرتمند، دست چه کسی بود؟ این مهم است. آن دست قدرتمند، آن شخصیّت فولادین، آن دل مطمئن، آن زبان ذوالفقارگونه که توانست میلیون ها انسان را از قشرهای مختلف وارد میدان کند، اینها را در میدان نگه دارد، یأس و نومیدی را از اینها دور کند، جهت حرکت را به اینها تعلیم بدهد، عبارت بود از امام بزرگوار؛ او عبارت بود از خمینی عظیم!
چهارشنبه, ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۶
سه شنبه, ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰
اوج گرفتن نهضت اسلامی ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی(س) و عزم امام و امت بر تغییر نظام مشروطه سلطنتی، سیاستمداران غربی را ـ که نگران منافع خود در این منطقه حساس بودند ـ به تأمل و تکاپو افکند که در ایران چه رژیمی برقرار خواهد شد؟ البته آنچه از نظر غربیها دارای اهمیت بود شکل حکومت نبود، چرا که آنان با هر رژیمی که منافعشان را تأمین کند، مشکلی ندارند، هر چند رژیمی استبدادی و دیکتاتوری همچون رژیم پهلوی باشد، آنان نگران محتوای حکومتی بودند که در آیندۀ ایران قدرت را به دست خواهد گرفت.
دغدغۀ آنان از این جهت بود که حکومت آینده بر اساس چه معیارها و ضوابطی عمل خواهد کرد و سرنوشت منافع غرب چه خواهد شد؟ این موضوع از مهمترین محورهایی بود که کانون توجهات جهانی شد و در قالب سؤالات صدها خبرنگار غربی و شرقی خود را نشان داد که در فرانسه از رهبر فقید انقلاب اسلامی پرسیده می شد. هر چند اکثر این شبهات پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی است که اینک بار دیگر با استفاده از فضای باز جامعه مطرح می شود.
توهم تعارض «جمهوریّت» و «اسلامیّت»
یکی از اشکالاتی که در سالهای اخیر با تبلیغات وسیعی مطرح می شود، تنافی «جمهوریت» و «اسلامیت» است که برای رهایی از این تضاد و دوگانگی، چاره ای جز کناره گیری یکی از این دو محور اساسی به نفع دیگری نیست.
بدیهی است آنچه روشنفکران غربگرا از طرح این تناقض نما و پیشنهاد
دوشنبه, ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۸:۳۲
سلامی بر آفتاب
مروری از ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ حضور امام وقایع بعد از انقلاب اسلامی تا رحلت ایشان در قالب تصاویر
شنبه, ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۸
مجمع دختران روح الله با هدف ایجاد زمینه های امام شناسی دوره ها و اردوهای زیارتی و تفریحی بر گزار می کند.
چهارشنبه, ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۴
جمعی از شرکت کنندگان مسابقات ورزشی دختران سراسر کشور از بیت و و زادگاه حضرت امام(س) در خمین دیدار کردند.
سه شنبه, ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱
همایش «۳ ساله های حسینی» به مناسبت شهادت حضرت رقیه(س) با حضور هزاران کودک سه ساله و مادران آن ها در حرم مطهر امام خمینی(ره) همزمان با ۸۰۰ شهر برگزار شد.
سه شنبه, ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۷
کتاب «الف لام خمینی» نوشته هدایت الله بهبودی کتابی جامع درباره زندگی امام خمینی است. این کتاب با معرفی خانواده امام خمینی آغاز می شود. سیر زندگی امام را از تولد، رشد، تحصیل در زادگاه، ادامه درس آموزی در اراک و مهاجرت به حوزه علمیه قم پی می گیرد. برش هایی از این کتاب به شکل پادکست از سوی موسسه مطبوعاتی جماران بازخوانی شد که در پرتال امام خمینی(س) بازنشر شد. قسمت پنجم: (ماجرای ازدواج امام خمینی) با صدای هدایت الله بهبودی
جمعه, ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۸:۶
کتاب «الف لام خمینی» نوشته هدایت الله بهبودی کتابی جامع درباره زندگی امام خمینی است. این کتاب با معرفی خانواده امام خمینی آغاز می شود. سیر زندگی امام را از تولد، رشد، تحصیل در زادگاه، ادامه درس آموزی در اراک و مهاجرت به حوزه علمیه قم پی می گیرد. برش هایی از این کتاب به شکل پادکست از سوی موسسه مطبوعاتی جماران بازخوانی شد که در پرتال امام خمینی(س) بازنشر شد. قسمت چهارم: ( ملاقات و گفت و گوی امام خمینی با آیت الله شاه آبادی ) با صدای هدایت الله بهبودی
چهارشنبه, ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
کتاب «الف لام خمینی» نوشته هدایت الله بهبودی کتابی جامع درباره زندگی امام خمینی است. این کتاب با معرفی خانواده امام خمینی آغاز می شود. سیر زندگی امام را از تولد، رشد، تحصیل در زادگاه، ادامه درس آموزی در اراک و مهاجرت به حوزه علمیه قم پی می گیرد. برش هایی از این کتاب به شکل پادکست از سوی موسسه مطبوعاتی جماران بازخوانی شد که در پرتال امام خمینی(س) بازنشر شد. قسمت سوم: ( آشنایی امام خمینی با جریانات سیاسی در جوانی) با صدای هدایت الله بهبودی
دوشنبه, ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۱
اینفوگرافیک به مناسبت بالا رفتن قیمت آرد و فراورده های آردی در کشور
چهارشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۹:۰
به نظر من، ما هنوز باید در صدد کشف و اکتشاف ابعاد عظیم روحانی و معنوی نهفته در اندیشه سیاسی و اجتهاد امام خمینی فقید(س) باشیم. من تا آنجا پیش می روم که پیشنهاد کنم که شاید یک مؤسسۀ کامل تحقیقاتی جدید جهت تحقیق و نگارش خدمات امام خمینی(س) اختصاص یابد. اما در خلال سالها من فرا گرفته ام که دادن هر پیشنهادی به برادران ایرانی ما بیهوده است. جواب استاندارد آنها این است که «ما از قبل مشغول چنین کاری بوده ایم» یا «ما قبلاً آن را انجام داده ایم». و تقریباً در تمامی موارد نه چنان کاری انجام داده اند و نه قصدی برای انجامش دارند.
یکشنبه, ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۰
حبیب الله قلیش لی
آن پیر یگانه و مراد جانانه به لحاظ جوانب شخصیت بی همتای خود، ابعاد گوناگون داشت که عرفان جنبه ای از آن است و در این مقوله نیز دارای ابعاد بسیاری است که شناخت آنها مستلزم شناخت کلی از شاخصهای والای، منش فرازمند اوست، چرا که درک کلیت مقدمۀ درک جزئیات هر پدیده ای است و کلیتی از موجود در ذهن متبادر نشود، جزئیات که ملازم آن کلیت است ادراک نگردد. و اما چگونه بحری در کوزه گنجد، و چگونه اوراق کتابی که عالم و آدم را در خویش جای دهد در پاره ورقی مندرج گردد. چرا که «وجود هر چه بسیطتر و به وحدت نزدیکتر باشد، کثرات را شاملتر و احاطه اش بر اشیای متضاد تمامتر خواهد بود.»
یکشنبه, ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۸
یکشنبه, ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰
یکشنبه, ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰
پروفسور دسارت استاد روانشناسی ارتباطات دانشگاه پاریس
در سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی از سوی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اولین دورۀ مسابقات ادبی ـ هنری «در حریم یار» برگزار گردید. به همین مناسبت مقاله ای از سوی پروفسور «فرانسیس دسارت»، ((FRANCIS DESSART دربارۀ جنبه های روحانی و مذهبی حضرت امام خمینی(س) به دستمان رسید، وی عضو دائمی اتحادیه بین المللی مربیان صلح جهانی در یونسکو، «اکوسوک» و «یونیسف» و استاد روانشناسی ارتباطات دانشگاه پاریس می باشد.
یکشنبه, ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۰
امام خمینی (س) در هفدهم فروردین سال 68 در نامه ای خطاب به آیت الله سید علی خامنه ای (رئیس جمهور وقت و رئیس وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی) درباره وجود نمایندگان روحانی در دانشگاه ها اظهار نظر کردند.
چهارشنبه, ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۹:۱
نوروز در اشعار حضرت امام خمینی (س)
گوینده: حسین اسرافیلی
متن شعر:
باد نوروز وزیده است به کوه و صحرا / جامه عید بپوشند، چه شاه و چه گدا
بلبل باغ جنان را نبود راه به دوست / نازم آن مطرب مجلس که بود قبله نما
صوفی و عارف از این بادیه دور افتادند / جام می گیر ز مطرب، که روی سوی صفا
همه در عید به صحرا و گلستان بروند / من سرمست زمیخانه کنم رو به خدا
عید نوروز مبارک به غنی و درویش / یار دلدار! زبتخانه دری رابگشا
گرمرا ره به در پیر خرابات دهی / به سروجان به سویش راه نوردم نه به پا
سالها در صف ارباب عمائم بودم / تا به دلدار رسیدم، نکنم باز خطا
یکشنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۱:۷
چهارشنبه, ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶
دوشنبه, ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۵
یکشنبه, ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸
میلاد دو نور
گر چه حدود چهل سال طول کشید تا آرای فقهی آقا روح الله در مسئله مشارکت همه جانبه زنان در سرنوشت سیاسی خود دقیقا در مقابل آرا و نظریات شهید مدرس و بسیاری از استادان گرانقدر خود قرار گیرد تا آنجا که بگوید: در نظام اسلامی زن همان حقوقی را دارد که مرد دارد، حق تحصیل، حق کار، حق مالکیت، حق رای دادن و حق رای گرفتن (همان؛ ج ۵، ص ۱۸۹) اما در طول دوران تحصیل در امور غیر سیاسی به شخصه حقوق شناخته شده زنان را تمام و کمال می پرداخت. جملات فوق اگر چه حکم فقهی او در این باب است، از این فراتر نیز رفته است. در جایی دیگر کلام از منبعی دیگر الهام می گیرد و آهنگی دگر می نوازد: "بانوان رهبر نهضت ما هستند، ما دنباله آنها هستیم، من شما را به رهبری قبول دارم و خدمتگزار شمایم" خداوند شما را برای اسلام حفظ کند.
چهارشنبه, ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۲