نجاسات
[سؤال 757] 340
بسمه تعالی
حضرت نایب الامام، امام خمینی دامت برکاته، با تقدیم بهترین سلام و آرزوی موفقیت در راه پیشبرد اسلام برای شما و تمام امت مسلمان و انقلابی امیدوارم چند مسأله زیرا را با کمال روشنی و در صورت لزوم توضیح کافی جواب عنایت فرمایید.
1. دنبلان به فتوای شما حرام ولی آیا نجس هم می باشد؟
بسمه تعالی، نجس نیست.
2. کسی که برای اولین بار می خواهد سال خمسی تعیین کند در صورتی که دارای منزلی جهت مسکن خانواده و ماشینی شخصی برای استفاده خانواده باشد آیا به آن ها هم خمس تعلق می گیرد یا خیر و در صورت تعلق گرفتن به نرخ خرید قبل و یا روز باید بپردازد.
بسمه تعالی، موارد مختلف است و باید نزد مرجع تقلید یا وکیل او تصفیه حساب کند.
3. در صورتی که پیشنماز مسجد دیر بیاید و مردم جهت استفاده از فیض اول وقت نماز از روحانی دیگری که در مسجد است تقاضا کنند امام جماعت شود آیا اشکالی دارد، آیا حتماً بایستی از پیشنماز اصلی کسب اجازه شود، نماز مردم چطور است؟
بسمه تعالی، اگر هتک امام راتب است این کار را نکنند.
استفتائات امام خمینی (س)ج. ۱صفحه 338 4. کسی که برای انجام مأموریت بیست و یک روز به جایی برود هر روز از محل استراحت تا کارش که حدود 8 تا 12 کیلومتر است رفت و آمد نموده و عصر به محل استراحت برگردد آیا نمازش کامل و یا شکسته است و اگر در ماه رمضان باشد روزه اش چه حالتی دارد؟
بسمه تعالی، در مفروض سؤال نماز شکسته است و نمی تواند روزه بگیرد.
[سؤال 758] 341
بسمه تعالی 18 / 12 / 1361
1. این جانب به گونه ای شده ام که به نظر من نجاست و یا مواد متنجس به تمامی اسباب و ابزار منزل حتی ظروف غذاخوری و فرش ها و درها سرایت کرده و زندگی را بسیار دشوار ساخته و این جانب بسیار در عذاب جسم و جان قرار دارم و فرضاً برای ساختن وضو مجبورم بعضی لباس های خود را تعویض و بعضی از عضوهای بدن را پاک کنم و این مطلب بسیار دشوار و از نظر من دیگر مایۀ بروز ناراحتی های بسیار در میان اهل خانواده می گردد (البته لازم به تذکر است همۀ این ها ناشی از عدم رعایت افراطی مادر این جانب است) و از طرفی رفتن به مناطق متبرکه و مساجد و منازل دیگران برای بنده که خود را ملزم به رعایت این مسائل می دانم امکان ندارد و از رفتن به مساجد و... به جهت احتیاط اجتناب می کنم. (متذکر می گردم مهاجرت از منزل و یا دور شدن از منزل واهل آن به هیچ وجه برایم امکان ندارد)
بسمه تعالی، آنچه مرقوم شده وسوسه است و باید از وسوسه اجتناب کنید.
2. آیا بستن شیر آب در اثنای و هنگام وضو گرفتن (با توجه به وجود آب روی آن) باعث بروز اشکال در صحت وضو می گردد یا خیر.
بسمه تعالی، اشکال ندارد.
3. تارک الصلاة که به واسطۀ تنبلی و کاهلی و بعضاً عدم اعتقاد قلبی و اصول دین نجس می باشد یا خیر، کلاً چه حکمی دارد؟
بسمه تعالی، نجس نیست.
استفتائات امام خمینی (س)ج. ۱صفحه 339