فلسطین از دیدگاه امام خمینی(س)

فلسطین از دیدگاه امام خمینی(س)

حضرت امام در اوج قدرت نظام ستم شاهی، افشاگر روابط پنهان رژیم شاه و اسرائیل بود و مقابله با خطر اسرائیل برای جهان اسلام را بسیار جدی و پیگیرانه دنبال می کرد. امام خمینی اولین مرجع تقلید و پیشوای بزرگ مذهبی بود که مجوز حمایت از مبارزان فلسطینی از محل وجوهات شرعی و زکات و صدقات را صادر نمودند.

سه شنبه, ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴
مرور برخی از اصول و مبانی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه امام خمینی (س)

مرور برخی از اصول و مبانی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه امام خمینی (س)

من از خدای تبارک و تعالی خواهانم که روابط ما با همۀ دولتها و ملتها روابط حسنه باشد، تا اینکه ملت ما بتواند خودش مستقلاً در سرنوشت خودش دخیل باشد و کسی نتواند دخالت در امور داخلی ما بکند.

دوشنبه, ۰۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۶
نگرشی تحلیلی به ابعاد شخصیت امام خمینی

آیت‏ اللّه‏ سید محمدحسین فضل‏ اللّه

نگرشی تحلیلی به ابعاد شخصیت امام خمینی

شاید با اطمینان بتوان گفت که دستاورد بزرگ امام در سطح دعوت عملی، این بود که درست در زمانی که اسلام در عرصۀ سیاسی و فرهنگی جهان در انزوا به سر می برد، توانست همۀ جهان را با اسلام تکان دهد، و اسلام را در عقول و قلوب جهانیان وارد کند و آن را امری علمی و عملی نشان دهد.

یکشنبه, ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰:۰
مخالفت قاطع امام خمینی با رژیم اسرائیل از آغاز نهضت

سیدحمید روحانی

مخالفت قاطع امام خمینی با رژیم اسرائیل از آغاز نهضت

من به جمیع دوَل اسلام و مسلمین جهان، در هر جا هستند، اعلام می ‏کنم که ملت عزیز شیعه از اسرائیل و عمال اسرائیل متنفرند، و از دولتهایی که با اسرائیل سازش می‏ کنند متنفر و منزجرند. این ملت ایران نیست که با اسرائیل منفور در حال سازش است؛ ملت ایران از این گناه بزرگ بری است.

یکشنبه, ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰:۰
مقصود امام خمینی (س) از صدور انقلاب چه بود؟

برگرفته از تبیان صدور انقلاب

مقصود امام خمینی (س) از صدور انقلاب چه بود؟

ما از اول گفتیم می خواهیم انقلابمان را صادر کنیم. صدور انقلاب به لشکرکشی نیست، بلکه می خواهیم حرفمان را به دنیا برسانیم که یکی از آن مراکز، وزارت امورخارجه است که باید مسائل ایران و اسلام و گرفتاری هایی که ایران از شرق و غرب داشته است، به دنیا برساند و به دنیا بگوید که می خواهیم این گونه عمل کنیم.

شنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۸
آیین انقلاب اسلامی، توحید

مسابقه کتابخوانی

آیین انقلاب اسلامی، توحید

چهارشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۰:۵۰
آموزش مجازی وصیتنامه امام خمینی (س)

آغاز ثبت نام

آموزش مجازی وصیتنامه امام خمینی (س)

پرتال امام خمینی (س) به منظور آشنایی نسل جوان با پیام جاوید بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، دوره آموزش مجازی وصیت نامه امام خمینی (س) را توسط استاد ارجمند سرکار خانم دکتر طباطبایی برگزار می نماید.

سه شنبه, ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲
مسأله فلسطین، عقیدتی و راهبردی است

سید حسن نصرالله

مسأله فلسطین، عقیدتی و راهبردی است

اهتمام و توجه امام رضوان الله علیه به فلسطین و قدس از اوایل حرکت او و پیش از انقلاب اسلامی بود. این اهتمام تا تشکیل دولت و ارتحال او ادامه داشت. نه چالش های روزهای انقلاب، نه چالش های روزهای تشکیل دولت ، نه انواع خطرها و تهدیدهای بین المللی و منطقه ای... در موضع امام خمینی درباره مسئله فلسطین، قدس و اسرائیل ذره ای تغییر ایجاد نکرد. ایشان معتقد بودند که مسئله فلسطین و قدس مسئله محوری، عقیدتی و راهبردی است نه موضوعی برای چانه زنی، نشان دادن تاکتیک و بازی. همچنین باید یادآور شوم که امام خمینی (س) دعوت کننده همیشگی برای وحدت، تقریب (نزدیکی)، همکاری، تشریک مساعی، تکامل بین مسلمانان و نیز بین مستضعفان در دایره گسترده تر از دایره مسلمانان بود.

شنبه, ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۸
فردای خوب پیروزی

خاطراتی از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی

فردای خوب پیروزی

حضرت امام خمینی دستور داده اند تا سربازان و ارتشیها فرار کنند و در خدمت رژیم ظالم شاه نباشند. امّا امکان فرار نبود و پادگان به شدت محافظت می شد، تا این که یک روز ما را برای سرکوب مردم به تهران منتقل کردند. این خود بهترین فرصت برای فرار از دست فرماندهان ظالم ارتش شاه بود. در اولین فرصت به همراه عده ای از دوستانم فرار کردیم.

شنبه, ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۰
عدالت جهانی در اندیشه امام خمینی(س)

عدالت جهانی در اندیشه امام خمینی(س)

امام به بحث عدالت و موانع آن در جهان، به شکل عینی و مصداقی پرداخت. ایشان به دنبال ارائه یک نظریه آرمانی و غیرکاربردی نبود، بلکه به طرح مباحث عملی و ایجاد تحول در وضعیت عدالت در جهان امروز پرداخت. از دیدگاه امام خمینی، بخش عدالت اقتصادی، رابطه تنگاتنگی با عدالت فرهنگی و سیاسی داشت. در تحول اقتصادی، اعتلای معنوی انسان ها در کنار ترقی مادی، سبب ایجاد اقتصاد سالم همراه با استقلال و امنیت و توزیع عادلانه ثروت می شود.

شنبه, ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۷
در سوگ فاطمه (س)

به مناسبت سالروز شهادت بانوی بزرگ اسلام

در سوگ فاطمه (س)

اشک ببار که نگار من در ظلمت شب آرمید. باد صبا پیام رسان هجرت تلخ جانان شد تا مریدان در سوگ نشینند و بر خاک مدینه بوسه زنند. منادی از کین بی مهری ها خبر داد؛ از حدیث عروج بانویی که عالمیان تاب دیدار حزنش را نداشتند. جبرئیل بر او نازل می شد تا با روایت مصحفش، از دلتنگی او بکاهد. ( صحیفه امام؛ ج 20، ص4) کوثری که از چشمه‏ های زلال و صاف معرفت قرآن وضو می گرفت و با اشتیاق در خلوت حضور یار، عبادت عاشقانه را به رخ می کشید. طاهره ای که با عمل خالصانه، روح سبز پرهیزگاری را معنا می بخشید. صدیقه ای که زیباترین سمفونی عاشقانه بندگی حضرت حق را از پدر می آموخت. لیله مبارکه ای که ترجمان شرافت عفاف گردید. نو عروسی که در شب وصال مفسر آیۀ "لَنْ تَنٰالُوا الْبِرَّ حَتّیٰ تُنفِقُوا مِمّٰا تُحِبّونَ" شد. ای شمع خانه علی (ع) که غربت و رنج همسر را به تنهایی بر دوش کشیدی؛ ای مادر مهربان که تربیت یافتگانت تجلی تمام قدرت حق شدند؛ ای شأن نزول "هل اتی"؛ ای تمام هویت انسانیت و افتخار عالم وجود؛ ای دلنواز یتیمان و فقیران؛ ای بانوی بیت الاحزان؛ ای ترجمان خطبه مظلومیت؛ ای بانوی سفر کرده، با غروب غمگینت، در برکه اشک نهال بیعت با تو را می کاریم.

شنبه, ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۳
 امام خمینی و جهان شمولی طرح اسلامی انقلابی

آیت اللّه شیخ محمدمهدی شمس الدین

امام خمینی و جهان شمولی طرح اسلامی انقلابی

پیروزی انقلاب اسلامی، به منزلۀ پیروزی حقیقی مفهوم امت اسلامی است؛ از این جهت که، این مفهوم حیات دوباره یافت و نقطۀ آغازی بود که مفهوم جدید امت بر اساس اندیشه و عقیده پا بگیرد، نه بر اساس فکر غربی و فکر قومیت ها.

شنبه, ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۹:۰
چالش ها و فرصت های تحولات اخیر منطقه برای انقلاب ایران

دکتر یحیی فوزی

چالش ها و فرصت های تحولات اخیر منطقه برای انقلاب ایران

انقلاب ایران به عنوان میراث دار یک فرهنگ بزرگ و غنی اسلامی شیعی و میراث دار مبارزات بخش عمده ای از اصلاح گران دینی در چند صد سال اخیر است، و انقلابی است که باید از آن پاسداری کنیم، باید از آن حمایت کنیم، و حمایت و پاسداری هم این است که اهدافش شناخته شود و به صورت منطقی و عقلانی ارزشهایش مطرح شود، جدای از این باید به کارآمدی این اندیشه در عرصه ی داخلی توجه شود، چون اصولاً فکر به تنهایی کافی نیست، فکر در صورتی ماندگار می شود که بتواند کارآمدی خودش را هم اثبات کند و این کارآمدی باعث رشد آن اندیشه می شود، باعث بالندگی آن اندیشه می شود، در واقع یکی از معیارهایی که یک اندیشه می تواند اثبات کند که اندیشه ی برتر است، در عرصه ی عمل است، در عرصه ی کارآمدی هست، به همین دلیل واقعاً باید توجه بیشتری به بحث کارآمدی اندیشه شود، نظریه پردازان به این بحث باید بپردازند که واقعاً چگونه ما می توانیم آن اندیشه ها را به شکل کارآمدی مطرح کنیم.

چهارشنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲
آموزش مجازی، مسابقه کتابخوانی، برگزیده ترین مقاله

پرتال امام خمینی (س) برگزار می کند:

آموزش مجازی، مسابقه کتابخوانی، برگزیده ترین مقاله

اسلام امام خمینی(س) در عصری انگیزه مردمی ترین قیام آزادیبخش و عدالت خواه شد که عسرت ایدئولوژیهای بشری و ناتوانی آنها در تأمین عدالت و استقرار آزادی برای ملتها و رواج ددمنشیهای قدرتهای سلطه گر و اسارت ملتهای محروم رو به گسترش بود. او که در همه لحظه ‏های تلخ و شیرین انقلاب در کنار مردم حضور داشت، با آزاد کردن نیروهای معجزه گر درونی جامعه، شگفتی ساز دوران شد و عنان سرنوشت ملّتی بزرگ را به دست خود او سپرد تا شعار "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" تحقق یابد. اینک برآنیم تا به همت علاقمندان و صاحبنظران با تبیین و تشریح اندیشه های این بزرگوار، نسل امروز و فردا را با آرمانهای انقلاب اسلامی آشنا کنیم.

سه شنبه, ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۶
اصل نه شرقی و نه غربی‏

اصول اساسی سیاست خارجی

اصل نه شرقی و نه غربی‏

شعار نه شرقی و نه غربی پایه گذار دولت جدید اسلامی هم در سیاست داخلی و هم در سیاست خارجی شعار اصلی شده و به معنی استقلال مردم و دولت در قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی ایران ثبت گردیده است.

سه شنبه, ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۱
برخی از دیدگاه های فقهی امام

آیت الله هاشمی رفسنجانی

برخی از دیدگاه های فقهی امام

امام در اجتهاد، زمان و مکان را مؤثر می‏ دانستند که این برای ما بسیار راهگشاست.

سه شنبه, ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۹:۱۶
سیری در ویژگی های عرفانی امام خمینی (س)

آیت الله جوادی آملی

سیری در ویژگی های عرفانی امام خمینی (س)

همت تو باید در همه حرکات و سکنات و اندیشه و فکرت در توجه به خداوند متعال و ملکوت او باشد، چرا که به سوی خدای متعال مسافری و ممکن نیست در این سفر با قدم نفْس راه پیمودن، پس چاره‏ ای نیست جز آنکه با قدم خدا و رسول سفر کنیدر بهار 1382 که همایش «اندیشه های اخلاقی و عرفانی امام خمینی (س)» توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در قم برگزار شد، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به عنوان سخنران افتتاحیه مطالب مبسوطی بیان فرمودند که خلاصه ای از آن به شرح ذیل است: امام (رضوان الله تعالی علیه) خصوصیاتی داشت که در دیگر عارفان کمتر بود. البته دیگر عارفان نیز خصوصیاتی داشتند که در امام فرصت ظهور و بروز پیدا نکرد. هر یک از عُرفا مظهر اسمی از اسماء الله هستند. کاری که دیگران کرده اند این است که کتابهای مبسوطی در این زمینه نوشته اند، امام (رضوان الله علیه) فرصت این کار را پیدا نکردند، اما نوشته های دیگران را از علم به عین و از گوش به آغوش آوردند؛ چیزی که نهایت سعی و تلاش دیگران بود. خصوصیت ممتاز امام این بود که اولاً ایشان در سیره و سنتشان بین اخلاق و عرفان کاملاً فرق گذاشتند. فرق اخلاق و عرفان این نیست که یکی پویا است و دیگری غیر پویا. اخلاق در مرحله خیلی نازل است و عرفان در اوج قرار دارد و بین اخلاق و عرفان، فلسفه فاصله است. اصلاً نباید گفت بین اخلاق و عرفان چه تفاوتی هست، تا بگوئیم یکی پویا است

دوشنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۹:۳۷
مقاومت و دفاع از حق

مروری بر رویدادهای انقلاب اسلامی

مقاومت و دفاع از حق

برنامۀ تشیع را امام ما در این دو کلمه خلاصه کرد: نه تحمل ظلم بکن و نه ظالم باش... تمامی ملت ما بپا خواسته است و یک مطلب را می خواهد: «آزادی، استقلال، حکومت اسلامی».

دوشنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۰:۱۸
نسل جوان و دلایل گرایش به امام(ره)

نسل جوان و دلایل گرایش به امام(ره)

امام به عنوان الگوی بزرگ و خطاناپذیر در میان امت اسلام و جوانان مطرح شد و همین ویژگی ها یعنی روح انقلابی، شجاعت، حق طلبی، و عدالت خواهی، قاطعیت، جرأت و جسارت در حمله به تدریج در میان قشرهای مختلف امت، بالاخص جوانان رسوخ کرد و آنان را برای مقابله رژیم حاکم و اربابان او آماده ساخت و بالاخره، تحت رهبری امام انقلاب شکوهمند اسلامی به پیروزی رسید.

یکشنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۸
رهبری امام خمینی(س) در شعارهای انقلاب اسلامی ایران

رهبری امام خمینی(س) در شعارهای انقلاب اسلامی ایران

جامعه شناسان معتقدند که برای وقوع هر انقلابی وجود شرایط انقلابی ضروری است. اما وجود شرایط انقلابی شرط کافی برای انقلاب نمی باشد. رهبری است که با اقدامات خود جامعه ای را که آبستن انقلاب است به سوی وقوع جنبش انقلابی و انقلاب هدایت می کند.

یکشنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۹
امام آمد

مروری بر رویدادهای انقلاب اسلامی

امام آمد

ساعتها 9/30 بامداد را نشان می دادند، ثانیه های انتظار به کندی می گذشت. میلیونها چشم، که از فرط اشتیاق در آستانۀ گریستن بودند، بر آسمان تهران و صفحات تلویزیون دوخته شده بود. لحظه ها آرام در حال گذر بودند و تپش دلها تندتر از حرکت زمان بود. 12 بهمن بود، نخستین روز از ایام خاطره انگیزی که در فرهنگ انقلاب اسلامی به دهۀ فجر انقلاب شهره گردید، روزی، ورای دیگر روزها، روزی که حادثۀ عظیم و بی نظیر استقبال چند میلیونی مردم انقلابی از رهبر خویش را در خود داشت، روزی که به 15 سال انتظار پایان داد و... امام آمد.

دوشنبه, ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۰
تصمیم رفتن به بهشت زهرا در فرانسه گرفته شد

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی

تصمیم رفتن به بهشت زهرا در فرانسه گرفته شد

درفرودگاه آقایان طالقانی و منتظری می گفتند که امام نبایدبه بهشت زهرا بروند، چراکه راه بهشت زهرا شلوغ است و ما می‏ گفتیم اگر برویم به میان مردم چه می‏ شود.امام گفتند: خیر، من باید بروم بهشت زهرا.رفتن به بهشت زهرا را امام خودشان وقتی در پاریس بودیم اعلام کرد.

دوشنبه, ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲
خاطرات آیت الله سید محمد سجادی از سالهای حضور امام در نجف

خاطرات آیت الله سید محمد سجادی از سالهای حضور امام در نجف

یادم می آید که حضرت امام همیشه در پایان جلسه درس آهسته ذکر استغفرالله ربی و اتوب الیه را بر زبان می آوردند و این برای سالکین الی الله و طلاب حقیقت و برای همه، یک درس بود؛ چون همین توجه به کثرت و انصراف از وحدت، گرچه به حساب وظیفه و جزئی هم باشد، آینه دل را کدر می کند و آن وقت است که استغفار کأنّه برای انسان قرب می آورد

یکشنبه, ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۸:۰
نگاهی اجمالی بر حوادث نهضت از آغاز تا ورود حضرت امام به ایران

برگرفته از کتاب کوثر، ج3

نگاهی اجمالی بر حوادث نهضت از آغاز تا ورود حضرت امام به ایران

سرانجام، در حالی که هنوز دولت بختیار با حمایت امریکا و بقایای ارتش شاهنشاهی در مصدر کار بود و شایعۀ کودتای نظامیان در رسانه های داخلی و خارجی در سطحی گسترده مطرح بود، پرواز انقلاب فرا رسید؛ 12 بهمن نقطۀ عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی شد و 10 روز پس از آن، بساط سلطنت 2500 سالۀ شاهان در ایران برچیده و حکومت اسلامی برقرار شد.

شنبه, ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸
برترین ذکر ذاکران در مشرب امام عارفان

برترین ذکر ذاکران در مشرب امام عارفان

مراد از ذکر قالبی آن است که فقط بر زبان یا قلب جاری گردد، بدون آن که به معنای آن توجه شود. حضرت امام خمینی (س) در این باره نظر دیگری دارد و تمام انواع و مراتب ذکر را واجد آثار خاصی می داند و می فرماید: گر چه ذکر حق و تذکر از آن ذات مقدس، از صفات قلب است و اگر قلب متذکر شد، تمام فوایدی که برای ذکر است، بر آن مترتّب می شود، ولی بهتر آن است که ذکر قلبی متعقّب به ذکر لسانی نیز گردد.

شنبه, ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۱
استقلال خواهی در انقلاب

مروری بر رویدادهای انقلاب اسلامی

استقلال خواهی در انقلاب

یکی از ویژگیهای برجسته و منحصر به فرد پدیدۀ انقلاب اسلامی در عصر حاضر، استقلال کامل انقلاب در چگونگی پیدایش و استمرار و همچنین اهداف و روشهای مبارزاتی آن است. بهترین گواه بر این مدعا، همسویی بی سابقۀ دو قطب حاکم در برخورد خصمانه با انقلاب اسلامی است.

دوشنبه, ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۱
جهاداکبر، ضامن تداوم انقلاب

مروری بر رویدادهای انقلاب اسلامی

جهاداکبر، ضامن تداوم انقلاب

لزوم پرداختن به جهاد اکبر، به موازات مبارزه با رژیم طاغوت، و پذیرش تمامی احکام ظاهری و باطنی اسلام و عمل بدانها به عنوان عوامل سعادت بشر در دنیا و جهان دیگر، از مواردی است که سلامت و تداوم انقلاب، سخت بدان نیازمند بود، چرا که آتش انقلاب موجب شده بود تا ابعاد معنوی در بین جوانان در داخل و خارج کشور تحت الشعاع مسائل سیاسی کمرنگ جلوه کند. در چنین شرایطی سخن گفتن از اخلاقیات و معنویات، اعتراض و انتقاد روشنفکران را برمی انگیخت و گوینده متهم به جمود فکری و عدم شناخت واقعیتهای انقلاب می شد، اما امام خمینی هدفی متعالی تر از سرنگونی یک نظام سیاسی را تعقیب می کرد و سخنان اخلاقی ایشان در بحبوحۀ حوادث انقلاب بیانگر این ادعاست.

یکشنبه, ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۷
مرگ شرافتمندانه

به یاد ایثارگران آتش نشانی

مرگ شرافتمندانه

من در برابر این همه ایثار و از خودگذشتگی و خلوص، از تشکر و قدردانی عاجز و ناتوانم، و خدای بزرگ است که با رحمت واسعه خود می ‏تواند پاداش شما را داده و قدردانی کند.

جمعه, ۰۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۸
راه های مردمی شدن در مدیریت امام خمینی(س)

راه های مردمی شدن در مدیریت امام خمینی(س)

یکی از روشهای جلب اعتماد مردم مسلمان، تمسک به اسلام ناب محمدی است، در نگرش امام خمینی(س)، به دست آوردن قلوب ملت، با عمل به اسلام و احکام الهی میسر است؛ چرا که در نگرش الهی، خداوند مقلب القلوب است، بدین معنا که اگر مدیری در جهت رضای خداوند و عمل به موازین شرعی، کوشش و تلاش نماید و در این مسیر متحمل شداید گردد، خداوند ـ تبارک و تعالیٰ ـ قلوب انسانها را به سوی وی بر می گرداند.

سه شنبه, ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۳
صفحه 64 از 225 < قبلی | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | بعدی >