رابطۀ عرفان با جهاد، تهذیب و تزکیۀ نفس

سید حسن نصرالله

رابطۀ عرفان با جهاد، تهذیب و تزکیۀ نفس

امام خمینی(س) همواره بر پیوند عمیق و محکم میان عرفان و جهاد و شهادت تأکید می ورزیدند؛ و جهاد و شهادت را از نتایج عرفان واقعی می دانستند. مگر نه اینکه «جهاد»، دری از درهای بهشت است و خداوند آن را به روی بندگان خاص خود می گشاید؟ همین اولیای خدا هستند که این در را می کوبند و از در جهاد به درجۀ رفیع شهادت می رسند و از نعمت بزرگ لقای پروردگار و جوار او بهره مند می گردند.

سه شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳
سیر و سلوک عرفانی امام خمینی (س)

سیر و سلوک عرفانی امام خمینی (س)

عرفان امام در متن زندگی او وارد شده بود و در تمام حرکات و سکنات او بازتاب داشت و در تمام خواسته ها و سیاستهای ایشان متبلور بود. حقیقتی بود که در تمام موضع گیریها، اعم از صلح و جنگ، سفر و حضر، خانواده و اجتماع، در مناجاتهای شبانه، زندگی روزانه و پیامهای عادی اش نیز ظهور و بروز پیدا کرد و عرفان چنین انسانی به همراهی فلسفه و جهان بینی او در عرصۀ فکر و نظر به منزلۀ دوبال شدند که به وسیلۀ آنها توانست تا بیکران ملکوت به پرواز درآید.

جمعه, ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴
ارزیابی دیدگاه فقهی امام خمینی (س) و دیگر فقیهان دربارۀ قیام سیدالشهدا (ع)

سید ضیاء مرتضوی

ارزیابی دیدگاه فقهی امام خمینی (س) و دیگر فقیهان دربارۀ قیام سیدالشهدا (ع)

حضرت امام خمینی (س) درهای جدیدی را در تحلیل صحیح و بهره بری کامل و اساسی از قیام سید شهیدان عالم، حضرت ابی عبدالله الحسین (ع)، گشود و روزنه هایی را که فقها پیشین نشان داده بودند به راههای همواری مبدل ساخت تا فقها و صاحب نظران حوزه استنباط و فقاهت و دیگر ره جویان مباحث دینی – اجتماعی، گامهایی استوار بردارند.

جمعه, ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
مناظره عقل و عشق

فرازی از کتاب حماسه عاشورا در کلام شهدا

مناظره عقل و عشق

آنان که رو به سوی قبلۀ خویش نماز می‏ گزارند، معنای حرمت حرم امن را چه می‏ دانند؟ کعبۀ آنان که در مکّه نیست تا حرمت حرم مکّه را پاس دارند؛ کعبۀ آنان قصر سبزی است در دمشق که چشم را خیره می‏ کند. آنجا بهشتی است که در زمین ساخته ‏اند تا آنان را از بهشت آسمانی کفایت کند ... و از آنجا شیطان بر قلمرو گناه حکم می‏ راند، بر گمگشتگان برهوت وهم، بر خیال پرستانی که در جوار بهشت لایتناهای رضوان حق، سر به آخور غرایز حیوانی و دل به مرغزارهای سبزنمای حیات دنیا خوش داشته ‏اند، حال آنکه این همه سرابی است که از انعکاس نور در کویر مردۀ دلهای قاسیه پیدا آمده است. کعبه قبلۀ احرار است، رستگان از بندگی غیر؛ امّا اینان بت خویشتن را می ‏پرستند.

جمعه, ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۶
از ملکوت آسمان ها تا برهوت زمین

نقطۀ عطف عرفان و سیاست از منظر امام خمینی(س)

از ملکوت آسمان ها تا برهوت زمین

به نظر می رسد، امام خمینی(س) هم به عرفان به عنوان راه دسترسی به ملکوت آسمان ها می اندیشد و هم به سیاست به عنوان راه سامان دادن به سازوکارهای جاری این زمین برهوت برای تجمیع اهداف و ابزار و مسیر نیل به تحقق انسان متعالی؛ یعنی همان تحقق مضمون عرفان دینی؛ اما در این شیوه حوزه های عرفان فردی و سیاست جمعی با ابزار و شیوه های خود، هر کدام در سپهر خویش، قواعد خود را دارند و با هم خلط نمی شوند.

جمعه, ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
مفهوم سیاست خارجی یا روابط بین الملل

مفهوم سیاست خارجی یا روابط بین الملل

اصول و مبانی سیاست خارجی ای که امام خمینی(س) طراحی نموده و به صورت قوانین موضوعه تدوین و سعی در اجرای آن می شد، می توان در چند اصل خلاصه کرد. مهمترین مفهوم در این زمینه "استقلال" بود، این مفهوم، علیرغم فشارهای عظیم بین المللی و بحرانهای فراگیر داخلی، ابداً به معنای انزوای ایران از جهان نبود، بلکه امام خمینی حریم واقعی ملّت ایران و حرمت پایمال شدۀ ایشان را مرتباً مورد تأکید قرار داده و هر نوع رابطه ای را در مرز اصطکاک با این اصل مورد ارزشیابی منفی یا مثبت قرار می دادند. استقلال، در معنای نهایی می باید موجب پاره شدن تمام بندها و مجاری سلطه شود و هر کشوری که با سوء استفاده از ضعفهای داخلی و فساد حکومتگران سابق در ایران، مناسبات و منافع نامشروعی برای خود داشت،

جمعه, ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۳
روش عملی عرفای شیعه از دیدگاه امام خمینی(س)

سید مصطفی محقق داماد

روش عملی عرفای شیعه از دیدگاه امام خمینی(س)

مقام آرامش روح، حالتی است که انسان در رسیدن به خدا بدان دست می یابد. عرفان اسلامی معتقد است که انسان، کسی است که درد دوری از خدا و رسیدن به او را داشته باشد، پس اگر چنین اندیشه ای داشت، درد نجات بشریت را هم خواهد داشت.

جمعه, ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵
مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین مستوفی مدیر گروه معارف موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س)

پیرامون عزاداری سیدالشهدا؛

مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین مستوفی مدیر گروه معارف موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س)

اباعبدالله الحسین در نامه ای که در جواب کوفی ها می نویسد، می فرمایند، امام چه کسی است؟ امام حاکم به عدل است و دستورات حق را اجرا می کند ولی این حاکمان می خواهند بر مال و جان افرادمسلّط باشند، قصر و کاخ بسازند، سودجویی کنند و منافع فراوان ببرند و چون این خواسته ها با محتوای اصلی اسلام همراه نیست، با تحریف اسلام حکومتشان ادامه پیدا می کند.

جمعه, ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۳
قیام عاشورا در کلام و پیام امام خمینی (س)

تازه های کتابخانه

قیام عاشورا در کلام و پیام امام خمینی (س)

‏‏آنچه که در این مجموعه فراروی پیروان مکتب شهادت گشوده ایم،‏‎ ‎‏سخنان بزرگ مردی است که در اقتدا به سالار شهیدان، خود اسوه ای‏‎ ‎‏کامل بود. مردی که در شب سیاه ستم، مشعل فروزان شهادت برگرفت،‏‎ ‎‏بیرقهای قیام برافراشت، ننگ سکوت و ذلت از دامن مطهر طلایه داران‏‎ ‎‏تشیع سرخ حسینی زدود و دگرباره شعار «احدی الحُسنیین» و «پیروزی‏‎ ‎‏خون بر شمشیر» را در عصر حاکمیت آهن و فولاد، به مستضعفان و‏‎ ‎‏پابرهنگان زمین آموخت

پنجشنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۴:۲۴
عاقبت قیام بر ضد خدا

اربعین

عاقبت قیام بر ضد خدا

آن کسی که بر ضد خدا قیام کند، بر ضد احکام خدا قیام کند، آن کسی که خیانت کند بر اسلام، خیانت کند بر مملکت مسلمین، عاقبتش این است. و این عاقبت سهلی است؛ عاقبتهای بالاتر در کار هست. این الآن بهشتش این است که در دنیا باشد با همه نکبت! این موفق به توبه نخواهد شد. من نمی‏ گویم نباید بشود اما نخواهد شد! حضرت سجاد- سلام اللَّه علیه- از قراری که منقول است به یزید یاد داد که از چه راه توبه کن. حضرت می‏ گویند: حضرت زینب فرمود، آخر به این!؟ [امام سجاد پاسخ فرمودند] این موفق نمی‏شود به توبه. کسی که امام را بکشد موفق به توبه نمی ‏شود. اگر موفق می ‏شد به توبه صحیح، قبول می‏ کرد خدا لکن نمی‏ شود. یعنی قلب جوری می ‏شود، قلب انسان طوری می ‏شود که دیگر برای انسان امکان ندارد آن قلب را از آن طبعی که برایش واقع شده است، از آن ظلمتی که برایش واقع شده است، بتواند نجات بدهد. دعا کنید که انسان این طور نشود. خداوند در قلب انسان مُهر نگذارد؛ یک مُهری که دیگر نتواند خودش هم هیچ کاری بکند.

دوشنبه, ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۵
درس آموزی از امام خمینی(س)

آیت الله سید حسن خمینی

درس آموزی از امام خمینی(س)

عقلانیت انسانی، اخلاق اسلامی، فقه شیعی و وحدت ملی چهار رکن اندیشه سیاسی امام است.

دوشنبه, ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۷:۳۴
تحلیلی تطبیقی از قیام امام حسین(ع) و قیام امام خمینی(س)

تحلیلی تطبیقی از قیام امام حسین(ع) و قیام امام خمینی(س)

امر به معروف و نهی از منکر هنگامی که مبتنی بر فهم صحیح از دین باشد و از سیره نبوی و علوی یعنی معیارهای خالص اسلام سرچشمه بگیرد جامعه را از حالت سکون و ایستایی خارج می سازد و منجر به بالندگی و سازندگی آن می گردد. امام حسین(ع) که خود عصاره اسلام محمدی است قیام می کند تا نشان دهد که آنچه بنی امیه حکومت خود را به وسیله آن توجیه می کند دین نیست بلکه نوعی فریب و نیرنگ است که به اسم دین عرضه می شود و دین فقط در عبادات فردی و جمعه و جماعات بدون تحرک خلاصه نمی شود و اسلام حقیقی با وجود چنین حکومتی سازگار نیست. امام خمینی(س) اصلاح اندیشه های دینی را سرلوحه نهضت اسلامی قرار می دهد و با طرح مسئله جدایی دین از سیاست تغییرها و برداشتهای رایج از دین را طرد می کند و اسلام را یک دین اجتماعی و همه جانبه معرفی می نماید که باید در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی متجلی گردد.

یکشنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۲
درس‌ آموزی از مکتب عاشورا

سخنرانی در جمع روحانیون قم، تهران و آذربایجان (تأثیر نهضت سید الشهدا«ع»)

درس‌ آموزی از مکتب عاشورا

یکشنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۹:۰
ویژگی ‏های عرفانی امام راحل

ویژگی ‏های عرفانی امام راحل

آری امام هم محیی دین شد و هم احیاگر عرفان؛ رموز دلدادگی و دلبری را از مکتب قرآن و خزاین غیبی اهل بیت علیهم‏ السلام آموخت، و مفاتیح غیبی را در سرّ الصلاة نجوا کرد و شریعت و طریقت و حقیقت را در مصباح الهدایه پیوندی دوباره داد.

شنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰
بررسی ریشه های تاریخی و زمینه های اعتقادی نهضت عاشورا

چگونه نهضت عاشورا به وقوع پیوست؛

بررسی ریشه های تاریخی و زمینه های اعتقادی نهضت عاشورا

امام حسین(ع) نه تنها خود، آگاهانه از شهادت استقبال کرد، بلکه می خواست یارانش نیز شهادت را آگاهانه انتخاب کنند، به همین جهت شب عاشورا آنان را آزاد گذاشت که اگر خواستند، بروند، اعلام کرد که هر کس تا فردا با او بماند، کشته خواهد شد. آنان نیز با توجه به همه اینها ماندن و شهادت را پذیرفتند.

جمعه, ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۹
نرم افزار جلوه های زندگی امام خمینی(س) رونمایی شد

پنجره ای دیگر به خانه گلین جماران

نرم افزار جلوه های زندگی امام خمینی(س) رونمایی شد

این بار پنجرۀ کوچک این خانه، دریچه ای به گلچینی از خاطره ها و آموزه های امام خمینی (س) است.

چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۸
تأثیر فرهنگ عاشورا و نمودهای عینی آن در اندیشه و زندگانی امام خمینی(س)

امام خمینی و تعالیم عاشورا؛

تأثیر فرهنگ عاشورا و نمودهای عینی آن در اندیشه و زندگانی امام خمینی(س)

امام(س) همۀ این رنجها و زخم زبانها، زندان و تبعیدها، خطرات و تهدیدها را تحمّل نمود و با جان و مال و آبروی خود در راه خدا و برای حفظ اسلام فداکاری کرد و در این راه، به جدّ گرامیش حسین بن علی(ع) اقتدا نمود؛ «حضرت سید الشهدا از کار خودش به ما تعلیم کرد که در میدان وضع باید چه جور باشد و در خارج میدان وضع چه جور باشد»

چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۶
اصول فرهنگ و تعالیم عاشورا

مقاله از دکتر هاشم زاده هریسی:

اصول فرهنگ و تعالیم عاشورا

در یک کلام «قیام عاشورا تکلیف بود، تکلیف الهی» و حسین(ع) نیز به تکلیف عمل می کرد و کاری به شکست و پیروزی ظاهری نداشت و این خود از عالیترین و مقدسترین «تعالیم فرهنگ عاشورا» است.

چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۲
عاشورا در فقه

ارزیابی دیدگاه های امام خمینی(س) و دیگر فقیهان درباره قیام سید الشهدا؛

عاشورا در فقه

آنچه در عاشورا رخ داد از نظر زمینه ها، عناصر و عوامل شکل گیری و انجام آن، در بسیاری موارد منحصر به فرد است و به همین بیان، فرهنگ شکل گرفته ای از آن نیز هویتی ویژه دارد.

چهارشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۸
رفتارشناسی امام در قبال اشغال سفارت امریکا

رفتارشناسی امام در قبال اشغال سفارت امریکا

مخالفتهای امام خمینی(س) با امریکا و مواضع این کشور، به سال 1358 و پیام ایشان در این سال محدود نمی شود؛ بلکه باید به دو دهه قبل برگشت و از اوایل دهه چهل آن را مورد توجه قرار داد. از زمان شروع نهضت امام خمینی و بویژه ماجرای کاپیتولاسیون در سال 1343، مخالفتهای امام با دخالتهای امریکا در امور داخلی ایران آغاز شد.

چهارشنبه, ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۷:۲۷
ای کاش در خاک و خون بغلطیم تا دین خدا استوارتر شود

به مناسبت سالروز شهادت آیت الله قاضی طباطبایی؛

ای کاش در خاک و خون بغلطیم تا دین خدا استوارتر شود

آیت الله شهید سید محمدعلی قاضی طباطبایی خطاب به حضرت امام خمینی(س) نوشت: ای کاش در خاک و خون بغلطیم تا دین خدا استوارتر و مسلمانان به انجام وظایف دینی تواناتر باشند.

سه شنبه, ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
درسی از امام خمینی(س)

نگاهی به واقعه سیزده آبان 1358 از زاویه دید دیگر

درسی از امام خمینی(س)

استکبار که حاصل کبر و خود برتربینی و خویشتن بزرگ پنداری است، از آن رو که در زمینه تربیتی ناصحیحی زاده شده است، حاصلی جز سرکشی و طغیان نداشته و از قدمتی دیرینه در میان انسانها برخوردار است.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۱
ماجرای تصرف سفارت آمریکا در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی

13 آبان در خاطرات یاران انقلاب/ 1

ماجرای تصرف سفارت آمریکا در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی

‏‏ادامه اشغال سفارت امریکا توسط دانشجویان، دولت امریکا را با شدیدترین بحران‏‎ ‎‏سیاسی چند دهه اخیر، روبرو کرد. آنها از یک طرف، با بازتاب گسترده این مسأله در‏‎ ‎‏جهان، روبرو بودند و از طرف دیگر، در جلب و جذب نظر مقامات ایران برای حل و‏‎ ‎‏فصل مسأله، عاجز و ناتوان به نظر می رسیدند.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۹
دشمن شناسی امام

‏‏با استفاده از کلام امام‏ خمینی و اسناد لانه جاسوسی؛

دشمن شناسی امام

‏‏ ‏‏‏ابعاد وجودی حضرت امام، سرشار از‏‎ ‎‏برجستگیها و خصایص ممتازی است که هر‏‎ ‎‏یک به نوبۀ خود و به تنهایی کافی است تا از‏‎ ‎‏امام چهره ای استثنایی و سرآمد معرفی کند.‏‎ ‎‏یکی از این ویژگیها، فراست و دقت فطری‏‎ ‎‏امام در شناخت دشمن و حربه ها و‏‎ ‎‏راهبردهای اوست. ‏

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۹
بحران در کاخ سفید

رویدادهای 13 آبان از پنجره کاخ سفید؛

بحران در کاخ سفید

«هامیلتون جردن» رئیس ستاد کارکنان کاخ‏‎ ‎‏سفید وقتی ساعت چهار و نیم صبح روز‏‎ ‎‏چهارم نوامبر 1979 (سیزدهم آبانماه‏‎ ‎‏1358) به وسیله تلفن از ماجرای‏‎ ‎‏گروگانگیری جاسوسان آمریکایی مطلع‏‎ ‎‏می شود با حالتی که لاقیدی او را نشان‏‎ ‎‏می دهد، خطاب به منشی مخصوص رئیس‏‎ ‎‏جمهوری می گوید: «این امید هست که مثل‏‎ ‎‏وقایع ماه فوریه گذشته، با دخالت دولت‏‎ ‎‏ایران، کار فیصله یابد و گروگانها آزاد شوند»‏‎

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۱
استکبارستیزی در ساحت اندیشه حضرت امام خمینی(س)

استکبارستیزی در ساحت اندیشه حضرت امام خمینی(س)

آرمان استکبارستیزی محصول تفکرات شخصی امام خمینی(س) نبوده و ریشه در عمق تعالیم اسلامی دارد و نه تنها ایشان بلکه تمامی کسانی که خود را پیرو راه اولیاء الهی و داخل در جبهه حق پرستان می دانند، موظف به ستیز با مستکبران هستند.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
تسخیر سفارت آمریکا از زبان یادگار امام

13 آبان در خاطرات یاران انقلاب؛

تسخیر سفارت آمریکا از زبان یادگار امام

«خبر دادند که آقای بازرگان در اعتراض به حرکت دانشجویان استعفای خود و کابینۀ دولت موقت را نوشته – و ظاهراً – عازم قم می باشد. ساعتی به پخش اخبار سراسری بعدازظهر از رادیو نمانده بود. این اولین بار نبود که رئیس دولت موقت استعفایِ اعلام نشده می داد. با شناختی که از برخوردهای ایشان و دولت موقت داشتم، مطمئن بودم که این اقدام یک حرکت تاکتیکی برای گرفتن امتیاز و تحت فشار قرار دادن دانشجویان است.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۱
چگونه 13 آبان جاودانه شد

اشغال لانه جاسوسی

چگونه 13 آبان جاودانه شد

برگزاری موفقیت‏ آمیز انتخابات مربوط به تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران و مشارکت گسترده مردم، امیدهای امریکا را در سرنگونی قریب‏ الوقوع نظام اسلامی، بر باد داد. جبهه دشمنی ها علیه انقلاب اسلامی با رهبری امریکا و مشارکت دول استکباری دیگر فعال تر شد. امریکا درصدد بود تا با استفاده از ستون پنجم خویش نظام اسلامی را درگیر مشکلات داخلی کند. گروهک های ضد انقلاب با استفاده از کمک های خارجی به سرعت سازماندهی شده و در گنبد کاووس و کردستان و دیگر مناطق دست به تشنج‏ آفرینی زدند. گروهک تروریستی فرقان، اندیشمند برجسته و عضو شورای انقلاب، علامه مرتضی مطهری را در تاریخ 12 / 2 / 58، آیت ‏الله‏ قاضی طباطبائی را در تاریخ 10 / 8 / 58، و دکتر محمد مفتح را در تاریخ 27 /9 / 58، حاج مهدی عراقی و پسرش را در تاریخ 4 / 6/ 58 و تیمسار قرنی رئیس ستاد ارتش را در تاریخ 3 / 2 / 58 ترور کردند و در ترور آقایان هاشمی رفسنجانی و موسوی اردبیلی ناکام ماندند.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶
آنچه مطرح است مبارزه بر ضد ظلم است

استکبار ستیزی از نگاه امام خمینی:

آنچه مطرح است مبارزه بر ضد ظلم است

مبارزه با ظلم و نفی استکبار، از اصول اساسی اندیشه مبارزاتی حضرت امام(س) بوده و همواره مورد تاکید قرار گرفته است.

دوشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹
صفحه 68 از 225 < قبلی | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | بعدی >