وصیت به مردم

فرازی از وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی (س)

وصیت به مردم

به ملت شریف ایران وصیت می کنم که در جهان حجم تحمل زحمتها و رنجها و فداکاریها و جان نثاریها و محرومیتها مناسب حجم بزرگی مقصود و ارزشمندی و علوّ رتبه آن است، آنچه که شما ملت شریف و مجاهد برای آن بپاخاستید و دنبال می کنید و برای آن جان و مال نثار کرده و می کنید، والاترین و بالاترین و ارزشمندترین مقصدی است و مقصودی است که از صدر عالم در ازل و از پس این جهان تا ابد عرضه شده است و خواهد شد.

یکشنبه, ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۹
دولت مطلوب از نظر امام خمینی (س)

دکتر نجفقلی حبیبی

دولت مطلوب از نظر امام خمینی (س)

نظام جمهوری اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (س) تاسیس شد و ایشان در طول حدود ده سال، با زحمات طاقت فرسا و ارشادات مستمر و تذکرات و راهنمایی های پیاپی و مراقبت های شبانه روزی کوشیدند تا حدود و ثغور آن را با عنوان «حکومت اسلام» و در قالب «جمهوری اسلامی» تبیین و معرفی و سامان بخشند.

دوشنبه, ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰
هویت و همبستگی ملّی و مشارکت عمومی

دکتر محمدجواد نوروزی

هویت و همبستگی ملّی و مشارکت عمومی

انقلاب اسلامی، ظهور یک فلسفۀ سیاسی و سقوط فلسفۀ سیاسی دیگری بود. فلسفۀ سیاسی ‏ای که امام پایه‏ گذار آن بود، تلاشی برای احیای هویتی جدید در ملّت ما بود. حضرت امام تمدّن اسلامی را در این مملکت پی‏ریزی و به تعبیری، احیا کرد. در هر نظام فلسفی و فلسفۀ سیاسی، یکی ازمسائل بسیار عمده، هویت ملّی است. در اندیشۀ امام، مبنای هویت، ارزش ‏های دینی و اسلامی است. اسلام، معیار هویتی است که امام درسرتاسر زندگی خود تلاش کرد تا ابعاد و زوایای آن‏را برای ما روشن کند.

یکشنبه, ۰۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵
رمضان، ماه رهایی از هجران

دکتر فاطمه طباطبایی

رمضان، ماه رهایی از هجران

ماه رمضان، ماه روزه است، ماه بیداری و قیام برای خداست. ماه توبه‏‎ ‎‏و انابه و بازگشت به حق است. ماه رحمت و مغفرت است. ماه رهایی از‏‎ ‎‏نار عذاب و هجران است. ماه رجوع از گناه و موافقت با حق است. شب‏‎ ‎‏قدر در این ماه است؛ شبی که منادی حق ندا می دهد: ای بندگان گنهکار،‏‎ ‎‏خداوند مشتاق دیدار شماست، چهره های تیره و گناه آلود شما مانع‏‎ ‎‏رحمت و محبت او نشده است. رحمت خداوندی به فیضان آمده، و خالق‏‎ ‎‏هستی پذیرای همه بندگان خود چه نافرمان و چه فرمانبردار شده است.‏‎ ‎‏همۀ شما مشمول رحمت او قرار خواهید گرفت. «وَسِعَت رَحمتُه غَضَبه»‏‎ ‎‏خدایی که همواره رحمتش بر غضبش پیشی دارد.

جمعه, ۰۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۴
اما دوام نیاورد

به مناسبت سالروز فتح خرمشهر

اما دوام نیاورد

اما دوام نیاورد، سایه های سنگین قبرها، بر شانه های زخمی نخل ها، آری، خنده های بی هویت اجانب پست دوام نیاورد و حنجره شعله ور شده شهر، بعد از آن همه سکوت، ترکید. حجم آوار و تیر و ترکش و زخم را پشت سرگذاشت و جاده های غریب خود را فراموش نکرد.

سه شنبه, ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۲
امام خمینی (س) و اصلاح اخلاق دولتمردان با لسان سعدی

عبدالکریم بی آزار شیرازی

امام خمینی (س) و اصلاح اخلاق دولتمردان با لسان سعدی

شاید برای بسیاری علاقمندی به شعر و شاعری به خصوص برای رهبری انقلابی و سیاستمدار چون امام خمینی (س) غیر منتظره و عجیب به نظر رسد، اما تعجب آنان رفع می شود اگر بدانند که شعر و زبان فارسی تنها یک زبان موزون نیست، بلکه یک فرهنگ و یک تمدن زبان مشترک و حلقه اتصال زبانی و فرهنگی تمام آسیای میانه، شبه قاره هند و ایران و قفقاز بوده است، وابن بطوطه در تمام جغرافیای این منطقه با زبان فارسی مشکل گفتاری خود را حل می کرد.

دوشنبه, ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۷
"امانتداری در نظام جمهوری اسلامی ایران از منظر امام خمینی (س)"

معرفی کتاب

"امانتداری در نظام جمهوری اسلامی ایران از منظر امام خمینی (س)"

در دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، اصل اسلام و به تبع آن نظام جمهوری اسلامی ایران امانتی است که هرگونه قصور و تخطی از مراقبت و محافظت از آن موجب صدمات جبران ناپذیری خواهد بود، که اثرات سوء آن تا قرن ها خودش را نشان می دهد.

دوشنبه, ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۵
حقوق مردم

پیروز انتخابات، مردم و نظام جمهوری اسلامی

حقوق مردم

آن چه از منظر امام خمینی در مورد تشکیل حکومت مهم است، بعد از وظیفۀ دینی، احیا و رعایت حقوق شهروندان است. شهروند به معنای کسی که اهل یک کشور و دارای موقعیتی شامل مجموعه ای از حقوق، وظایف و تعهدات است که بر برابری، عدالت و استقلال تکیه دارد. اصل محوری حقوق شهروندی برخورداری از حمایت قانون، داشتن حق تعیین سرنوشت و تساوی افراد در همه ابعاد حقوقی است که روش تحقق آن در همه حوزه ها، مشارکت شهروندان در فرایند اداره امور است.

شنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۳
حق انتخاب و حق انتقاد مردم در حکومت اسلامی

محتشمی پور، علی اکبر

حق انتخاب و حق انتقاد مردم در حکومت اسلامی

حضرت امام خمینی (س) معتقد بودند هیچکس (هیچ مقامی) حق ندارد و نمی تواند نظرات خود را بر مردم تحمیل کند و می فرمودند: مردم به هر چیزی رأی دادند ما باید از آن تبعیت کنیم و تابع نظرمردم باشیم.

شنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰
توصیه های امام خمینی(س) پیرامون انتخابات

دکتر علی داستانی

توصیه های امام خمینی(س) پیرامون انتخابات

چون نظام ما جمهوری اسلامی است، با سایر نظام های موجود در دنیا به ویژه در بحث اسلامیت نظام و نوع رفتارها، حرکات، سکنات و برخوردهای کاندیداها و طرفداران آن ها، متفاوت است؛ لذا از این جهت هم اگر به آثار امام و مجموعه بیانات ایشان مراجعه کنیم، می بینیم که حضرت امام نکات مهم و قابل توجهی را در این راستا مطرح می کنند، مثلاً اولین نکته ای که، هم به خود کاندیداها و هم به طرفدارانشان توصیه می کنند، و به نظر من می تواند بسیار تأثیر گذار باشد، رعایت اخلاق و آداب اسلامی است، امام می فرمایند: "از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامی- انسانی را در تبلیغ برای کاندیدای خود مراعات‏؛ و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خودداری نمایند، که برای پیشبرد مقصود، ولو اسلامی باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگیزه ‏های غیر اسلامی است‏.

سه شنبه, ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۹:۵۷
روز سرنوشت ساز

همگام با انتخابات

روز سرنوشت ساز

من امیدوارم که ملت شریف ایران در این امر مهم الهی که منحرفان از هر چیزی بیشتر با آن مخالفت کرده و می کنند و این نیز از اهمیت آن است، یکدل و یک جهت در روز انتخابات به سوی صندوقها هجوم برند و آرای خود را به صندوقها بریزند.

دوشنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۳
نقش امام خمینی (س) در احیای اندیشۀ انتظار

ابراهیم شفیعی سروستانی

نقش امام خمینی (س) در احیای اندیشۀ انتظار

هر پژوهشگر منصفی بر نقش عظیم حضرت امام در احیای اندیشه انتظار اذعان نموده و اقرار خواهد کرد که هیچ حرکتی در طول قرون گذشته به اندازۀ حرکت رهایی بخش امام راحل در زمینه سازی ظهور حضرت حجت - عجل الله تعالی فرجه - تأثیر نداشته است.

جمعه, ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷
خدشه بر معیشت مردم زمینه سازی ظهور نیست

بازخوانی مصاحبه آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره امام زمان (عج)

خدشه بر معیشت مردم زمینه سازی ظهور نیست

ما، اصلاً، مبارزه مان، انقلابمان، و همه برنامه های حکومتی مان، به نیابت از ایشان است; چون، به عقیده شیعه، مشروعیت حکومت، در زمان غیبت، با اذن ایشان و خواست مردم است.

جمعه, ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵
سه حکیم فقیه

معرفی کتاب

سه حکیم فقیه

این کتاب شرح حال سه تن از علمای نامدار و برجسته دو سده اخیر حضرات آیات: حاج میرزا ثقفی تهرانی، حاج میرزا ابوالفضل تهرانی و حاج میرزا ابوالقاسم نوری تهرانی است. این سه تن هر کدام در زمان خویش شهره شهر و اسوه و الگویی برای جامعه و جمع روحانیون بوده اند.

سه شنبه, ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳
ابعاد انتخابات از دیدگاه امام خمینی (س)

دکتر علی اکبر کمالی اردکانی

ابعاد انتخابات از دیدگاه امام خمینی (س)

با توجه به محبوبیت بی سابقه حضرت امام (س) در افکار عمومی و در نزد مردم کشور، بی تردید ایشان می توانستند در هر یک از انتخابات با معرفی افراد یا گروههای خاصی باعث پیروزی آنها در انتخابات شوند، اما حضرت امام (س) همواره از تأیید یا تکذیب مستقیم افراد خودداری کرده و آزادی انتخاب مردم را محترم می شمردند.

دوشنبه, ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۴
گفت و گو با نویسنده کتاب "دموکراسی مکتبی یا مردم سالاری دینی"

علی عرب سرخی اردستانی

گفت و گو با نویسنده کتاب "دموکراسی مکتبی یا مردم سالاری دینی"

ما دموکراسی مکتبی داریم، مردم سالای دینی هم داریم، جمهوری اسلامی هم که اصل موضوعمان است، هر سه معنایی بیش از این ندارند، ارادۀ عمومی بر پایۀ قوانین دینی.

دوشنبه, ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴
مجموعه مقالات همایش بین المللی حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه امام خمینی (س)

معرفی کتاب

مجموعه مقالات همایش بین المللی حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه امام خمینی (س)

این مجموعه آثار در برگیرنده مسائل مهمی همچون حقوق اقلیت ها در حکومت دینی، جایگاه رای مردم و حقوق مدنی، مسئله مصلحت اجتماعی، مشارکت سیاسی، آزادی و جایگاه احزاب در تفکر امام خمینی (س) است.

دوشنبه, ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۲
گفت و گو با نویسنده کتاب "مدیریت بحرانهای سیاسی در فرآیند تثبیت انقلاب اسلامی"

دکتر مهدی براتعلی پور

گفت و گو با نویسنده کتاب "مدیریت بحرانهای سیاسی در فرآیند تثبیت انقلاب اسلامی"

این پژوهش در صدد است تا با ارایه رویکردی تاریخی-تحلیلی، این مدعا را به بحث بگذارد که فرایند تثبیت انقلاب اسلامی نموداری از بروز بحرانهای هویت، مشروعیت، نفوذ، مشارکت و توزیع بوده است. در رویارویی با این بحرانها، نظام نوپای انقلابی تلاش کرد تا توانایی های نمادین، پاسخگویی، تنظیمی، استخراجی و توزیعی خود را به نمایش گذارد. هر یک از این توانایی ها نمایانگر چگونگی مدیریت بحرانهای سیاسی در جمهوری اسلامی بوده است.

شنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۶
شخصیت حقوقی و احکام مؤسسات عام المنفعه با تکیه بر آرای امام خمینی "قدس سره"

محمد ساعدی

شخصیت حقوقی و احکام مؤسسات عام المنفعه با تکیه بر آرای امام خمینی "قدس سره"

طرح عمده ی مسائل اساسی مرتبط با موضوع؛ فقهی و حقوقی بودن؛ کاربردی بودن بر پایه استناد به فتاوای شرعی فقهاء در کنار توجه به نظرات علمی آنان؛ تکیه بر آراء فقهی امام خمینی (س) و ملاک استنتاج قرار گرفتن آن؛ بررسی مبسوط برخی از موضوعات نظیر مسئله وقف توسط شخص حقوقی را از مشخصه های این کتاب می توان برشمرد.

شنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۳
اهمیت انتخابات و نقش مردم

اهمیت انتخابات و نقش مردم

عزیزان من! که امید نهضت اسلامی به شماست، در روز تعیین سرنوشت کشور بپاخیزید، و به صندوقها هجوم آورید و آرای خود را در آنها بریزید، و با کمال آرامش و مراعات کامل اخلاق انسانی- اسلامی، این امر مشروع را انجام دهید.

چهارشنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۵
معلمی، عشق و عاشقی

به مناسبت بزرگداشت مقام معلم

معلمی، عشق و عاشقی

اگر معلمی «عشق» است و «عاشقی» و شیرین و بهجت آفرین. اگر تعلیم و تربیت کاری است کارستان و این هنر خداوند است و او این هنر را به رسولان و رهروان شایسته اش تفویض کرده است، پس خوشا به حال معلمان که این وظیفه خطیر را بر دوش می کشند. اینک در ایام بزرگداشت مقام معلم، گزیده ای از این هنرنامه را به نقل از امام خمینی (س)، آن پیر خداخواه و هنرمندترین معلم این زمان مرور می کنیم.

چهارشنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۰
مفهوم پاسداری در کلام امام خمینی(س)

گزیده ای از صحیفه امام

مفهوم پاسداری در کلام امام خمینی(س)

همۀ ما و همۀ ملت باید پاسدار باشد و پاسدار از اسلام و قرآن کریم باشد. این راه مستقیم است؛ راه پاسداری از اسلام، راه مجاهده در راه اسلام، در راه خدا، این راه مستقیم است. این همان صراط مستقیمی است که شما در نماز از خدا می خواهید. انحراف پیدا نکنید که انحراف یک طرفش مَغضُوبِ عَلَیهِم است، و یک طرفش ضالّین، است.

شنبه, ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷
دنیای عرفان و سیاست

معرفی کتاب یک ساغر از هزار

دنیای عرفان و سیاست

امام از‏‎ ‎‏دریچه عرفان به سیاست می نگریسته است.‏ اگر چه عرفان مقوله ای فردی و درونی‏‎ ‎‏است که به ظاهر هیچ نسبتی با سیاست ندارد و کاملا با آن بیگانه است، ولی امام، عارفی‏‎ ‎‏بود که توانست دنیای عرفان و سیاست را با هم جمع کرده و میان آن دو‏‎ ‎‏رابطه برقرار کند. از دیدگاه امام وقتی «عالم محضر خداست» دیگر فرق‏‎ ‎‏نمی کند که این عالَم، عالَم سیاست باشد یا عالَم عرفان، و بنابراین عرفان در‏‎ ‎‏متن سیاست هم راه پیدا می کند، آن چنان که سیاست هم رنگ عرفانی به‏‎ ‎‏خود می گیرد و سلوک در آن نوعی سلوک عرفانی به حساب می آید.

شنبه, ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶
بعثت رسول خدا برای این است که راه رفع ظلم را به مردم بفهماند

گزیده ای از صحیفه امام

بعثت رسول خدا برای این است که راه رفع ظلم را به مردم بفهماند

پیامبر اکرم (ص) در وجوه مختلف زندگی خود دارای اصول و قواعد ثابت، محکم، روشن و قابل پیروی است. سیرۀ پیامبر اکرم (ص)، بهترین سیره برای پیروی و دستیابی به زندگی نیک این جهانی و آن جهانی است.

دوشنبه, ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۲
جلوه ای از حالات و مقامات معنوی پیامبر(ص)

محمد امین صادقی ارزگانی

جلوه ای از حالات و مقامات معنوی پیامبر(ص)

اگر از پیامبر اکرم(ص) در سخنان امام خمینی به حقیقت لیلة القدر یاد شده، مراد این است که در میان تعیّنات هستی که از آن ها به لحاظ تعیّن و تقیّد به «لیالی» یاد می شود، تعیّن اول (حقیقت محمدی) لیلة القدرِ آن تعیّن ها به حساب می آید، زیرا شمس وجود در حقیقتِ آن تعیّن متجلی گردیده است و به این لحاظ درک کامل آن حقیقت برای همگان و حتی شخص انسان کامل تا وقتی که در مرتبه تعیّن وجودی خویش است قابل دسترسی نخواهد بود.

دوشنبه, ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۶
کنگره بزرگداشت منزلت و خدمات علمی و انقلابی آیت اله شهید مصطفی خمینی(ره)

کنگره بزرگداشت منزلت و خدمات علمی و انقلابی آیت اله شهید مصطفی خمینی(ره)

فراخوان نگارش مقاله با محورها و موضوعات ، دیدگاهها و نظرات علمی ، شخصیت و سیره عملی و انقلابی آیت اله شهید سید مصطفی خمینی(ره)

یکشنبه, ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۹:۱۷
امام موسی کاظم(ع)

به مناسبت سالروز شهادت باب الحوائج

امام موسی کاظم(ع)

امام کاظم(ع) در نیکی به مردم و احسان به فقرا و نیازمندان شهرت داشت و به صله رحم سفارش می کرد. فقرای مدینه را زیر نظر داشت. شب ها برایشان دینار، درهم، آرد و خرما می برد و آنان خبر نداشتند که این اموال از کجا برایشان می آید.

شنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۷
کنگره بزرگداشت منزلت و خدمات علمی و انقلابی آیت الله شهید سید مصطفی خمینی(ره)

فراخوان:

کنگره بزرگداشت منزلت و خدمات علمی و انقلابی آیت الله شهید سید مصطفی خمینی(ره)

کنگره بزرگداشت منزلت و خدمات علمی و انقلابی آیت الله شهید سید مصطفی خمینی(ره) با محوریت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مشارکت تعدادی از دستگاه های معتبر علمی و فرهنگی کشور از جمله موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در روزهای اول و دوم آبان ماه 1396 در تهران و شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.

سه شنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۳
امام خمینی مدافع و احیاگر ارتش

امام خمینی مدافع و احیاگر ارتش

با پیروزی انقلاب و توجه به ماهیت انقلابها و عوامل دیگر تصور می شد که سامان ارتش به هم ریخته و در آستانه فروپاشی است. از این رو رسالت حضرت امام نسبت تقویت ارتش و تلاش برای بازسازی آن و تحکیم رابطه ارتش و مردم آغاز شد و هدایت و باز سازی آن بر پایه یک ارتش نیرومند مکتبی و در شأن انقلاب از راهبردها و سیاست های آن فرمانده بی بدیل قرار گرفت. از لحظه پیروزی انقلاب، سخن آن بزرگوار همواره دفاع از ارتش و ضرورت پشتیبانی از آن توسط مردم و روحانیون و دیگر اقشار ملت ایران بوده است.

دوشنبه, ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۳
انتخابات در اندیشه امام خمینی (س)

مجموعه فیشهای موضوعی صحیفه امام

انتخابات در اندیشه امام خمینی (س)

پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری بی بدیل و حکیمانه حضرت امام خمینی (س) به عنوان بزرگترین واقعه قرن بیستم در منطقه خاورمیانه در سال 1357 با چهارچوب ارزشی مبتنی بر آموزه های متعالی اسلام و مکتب تشیع و با غلظت دینی خویش، توانست تعریف جدیدی را از مردم سالاری دینی به دنیا عرضه نماید و در دورانی از تاریخ که دموکراسی و میزان مشارکت مردمی در برنامه های خرد و کلان سیاسی جوامع، خود یک ارزش قلمداد می گردید توانست خط بطلانی بر تمامی تصورات و ذهنیات غلط ناشی از برداشتی ناصحیح از اسلام کشیده و تئوری جمهوری اسلامی را با تعریف سازوکارهای دموکراتیک مبتنی بر نظام مردم سالاری دینی و حضور حداکثر مشارکت مردمی در بهره گیری از اصل حاکمیت بر سرنوشت خویش ارائه نماید.

یکشنبه, ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۹
صفحه 61 از 225 < قبلی | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | بعدی >