نماز

طریق انسانیت:

نماز

بدان که از برای نماز غیر از این صورتْ معنایی است و غیر از این ظاهر‏‎ ‎‏باطنی است؛ و چنانچه ظاهر را آدابی است که مراعات ننمودن آنها یا موجب‏‎ ‎‏بطلان نماز صوری یا نقصان آن گردد، همینطور از برای باطن آدابی است‏‎ ‎‏قلبیّۀ باطنیه که با مراعات ننمودن آنها نماز معنوی را بطلان یا نقصان دست‏‎ ‎‏دهد؛ چنانچه با مراعات آنها نماز دارای روح ملکوتی شود.

جمعه, ۱۸ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۲
دوران امامت امام رضا (ع)

مروری کوتاه بر:

دوران امامت امام رضا (ع)

هجرت تاریخی امام از مدینه به مرو، استقبال گستره شیعیان و هواداران اهل بیت در مسیر حرکت کاروان آن حضرت و انتشار حدیث سلسلة الذهب و اقدام به برگزاری نماز عید فطر و برگزاری جلسات مناظره با علمای اهل کتاب از این دوره زندگی امام در تاریخ به یادگار مانده است. حضرت رضا علیه السلام درباره صفات مؤمن چنین فرموده اند: مؤمن مؤمن نیست مگر اینکه در او سه خصلت باشد. روشی از پروردگارش و روشی از پیغمبرش و روشی از امامش. روش پروردگارش راز پوشی و روش پیغمبرش مدارا با مردم و روش امامش شکیبایی در هنگامه سختی ها و گرفتاری ها است.

چهارشنبه, ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۷
سیمای معصومین در اندیشه امام خمینی (س)

دفتر دوازدهم از آثار موضوعی تبیان

سیمای معصومین در اندیشه امام خمینی (س)

از میان مجموعه ابعاد شخصیتی حضرت امام(س)، یکی از برجسته‏ ترین وجوهی که ایشان را از سایر عالمان و متفکران جهان اسلام ممتاز می ‏کند نگرشی است که به تاریخ داشته و برداشتی است که از حیات و قیام انبیا و اولیای معصوم دارند. در این میان کتاب "سیره معصومین در اندیشه امام خمینی" از مجموعه هایی است که به معرفی دیدگاه ها، بیانات و پیام های حضرت امام در ارتباط با ائمه اطهار (ع) می پردازد.

چهارشنبه, ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۵
در سوگ پیامبر رحمت (ص)

در سوگ پیامبر رحمت (ص)

رسول اکرم (ص)، معلم دلسوزی است که خداوند برای هدایت انسانها فرستاده است و رحمت و مهرورزی و محبت، جزو خصیصه ذاتی این معلم بزرگ الهی است. پیام آور وحی الهی و رهبر و مقتدای خلق عالم، افزون بر بیان و سفارش به رحمت و مهر، در عمل نیز مظهر رحمانیت و رحیمیت و اهل مدارا بوده اند.

سه شنبه, ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۶
دخالت امریکا در امور ایران

مروری بر علل وقوع انقلاب اسلامی:

دخالت امریکا در امور ایران

امریکا در تمام امور ایران دخالت دارد! ویلیام سولیوان در کتاب مأموریت در ایران، ص 28 می نویسد: سفارت امریکا در تهران، فعالیت وسیع و پردامنه ای داشت. تعداد کارکنان سفارت، به اضافۀ مأمورینی که در قسمت نظامی کار می کردند، بالغ بر 2000 نفر می شدند که با اعضای خانواده شان به 5000 نفر می رسیدند. تعداد ایرانیان وابسته به سفارت هم به دو هزار نفر بالغ می شدند و نظارت مستمر بر کار همۀ آنها کار ساده ای نبود. فعالیت این پرسنل وسیع، رشته های متنوع و گوناگونی را شامل می شد... علاوه بر اینها گروهی از مأمورین جاسوسی هم که بیشتر با ایرانیها در ارتباط بودند، در میان پرسنل ما دیده می شدند.

دوشنبه, ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵
امام خمینی (س) و بنیادهای علمی انقلاب اسلامی

آیت الله سید حسن خمینی

امام خمینی (س) و بنیادهای علمی انقلاب اسلامی

در دهه های پایانی قرن بیستم، یعنی در سال 1979 میلادی، شکل گیری انقلاب اسلامی با ویژگیهای منحصر به فرد خود، تعریف جدیدی از انسان، جامعه و جهان ارائه داد. انسان دو بعدی، با اعتماد و تکیه بر جنبه های معنوی خود و با تأکید بر حکومت سیاسی مبتنی بر دین و با مد نظر قرار دادن ارزشهای اخلاقی و عرفانی، در آخرین انقلاب میلیونی چنان نقشی را ایفا کرد که به لحاظ دارا بودن خصوصیات بارز، از نهضتها و انقلابهای دیگر متمایز است.

یکشنبه, ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸
رویارویی با تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(ره)

دیدگاههای امام خمینی درباره جهاد و مبارزه با تهدیدات دنیای معاصر

رویارویی با تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(ره)

رویارویی با تهدیدات معاصر در اندیشه امام خمینی(ره)، عنوان کتابی است مشتمل بر مقالات همایش"دیدگاههای امام خمینی درباره جهاد و مبارزه با تهدیدات دنیای معاصر". این همایش که در یکصدمین سالگرد میلاد رهبر کبیر انقلاب ‏در شهر بیروت برگزار گردید، بررسی موضوعاتی مانند اندیشه جهاد و مبارزه در افکار امام خمینی؛ مفاهیم کلی و وظایف مسلمانان در برخورد با تهدیدات خارجی و مسائل داخلی جهان اسلام، دین و سیاست در اندیشه امام خمینی... دیدگاههای امام خمینی درباره غرب و استکبار جهانی، نحوه برخورد و راههای مقابله با آن از مهمترین محورهای اصلی آن بوده است.

چهارشنبه, ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۶
برنامه های ساواک برای سرکوب انقلاب

برگرفته از برنامه ها و شیوه های ساواک برای منزوی کردن امام خمینی (س)

برنامه های ساواک برای سرکوب انقلاب

تدابیر و فشارهایی که ساواک برای جلوگیری از مبارزه آیت الله خمینی به کار برد نتوانست در عمل از مبارزات و گسترش افکار و اندیشه های ایشان جلوگیری کند و با بالا گرفتن اعتراضات مردمی و اوج گیری انقلاب اسلامی در سال 1357، ساواک دیگر نتوانست به تداوم حیات رژیم کمک کند و توفان انقلاب مجالی برای ساواک باقی نگذاشت تا از کیان رژیم پهلوی دفاع کند و در بیست و دوم بهمن شام طولانی ستم به سر رسید، و سپیده آزادی و استقلال ایران سر بر زد.

چهارشنبه, ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷
فاجعه ملی

در آستانه سالروز تبعید امام خمینی (س) به ترکیه

فاجعه ملی

لایحه کاپیتولاسیون، به صورت محرمانه تصویب شد و شرف و حیثیت و استقلال ملت ایران را به تمسخر گرفت. ... سخنرانی پرصلابت و افشاگرانه امام در چهارم آبان آنان را چنان به وحشت انداخت که چاره را در آن دیدند تا او را از ایران تبعید کنند و اگر دیر بجنبند، این بار سراسر ایران با او همگام و همنوا خواهد شد. بنابراین، شاه به دستور مستقیم دولت امریکا اقدام به تبعید امام خمینی (س) کرد و او را به ترکیه فرستاد. اوّلین کلام امام در هواپیما خطاب به افسر امنیتی ساواک این بود: من برای دفاع از وطنم تبعید می شوم.

چهارشنبه, ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۳
نقش زمان و مکان در اجتهاد

‏‏مجموعه آثار کنگرۀ بررسی مبانی فقهی حضرت امام خمینی (س)

نقش زمان و مکان در اجتهاد

کنگره بررسی مبانی فقهی حضرت امام که با استقبال، تأیید و تأکید مقام معظم‏‎ ‎‏رهبری ‏‏حضرت آیةالله خامنه ای ‏‏(ادام الله ظلال جلاله) و پی گیری مصرانه حضرت حجة‏‎ ‎‏الاسلام والمسلمین حاج سید حسن آقا خمینی(اطال الله بقائه) و نیز همکاری عالمان‏‎ ‎‏دینی و اساتید دانشگاهی شکل گرفته است، به پژوهش درباره نقش زمان و‏‎ ‎‏مکان در اجتهاد می‏‏ ‏‏پردازد.

شنبه, ۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳
فقه پویا راهگشای نزاع سنت و مدرنیسم

فقه پویا راهگشای نزاع سنت و مدرنیسم

‏‏جهان معاصر با سودای سلطه بر طبیعت، تمدن و دانشی عظیم را پدید آورده و بر‏‎ ‎‏پایه آن فرهنگ و روابط جدیدی را آفریده است. گستره تحولات ایجاد شده در رویه و‏‎ ‎‏جوهر فرهنگ و روابط اجتماعی به تعارض صوری میان باورهای بوده و هست انجامیده‏‎ ‎‏و نزاعی بین سنت و مدرنیسم پدید آورده است. ‏... حتم و ضرورت این نگاه نو آنگاه صد چندان شده که با بصیرت و اقتدار حضرت‏‎ ‎‏امام خمینی(س) اندیشۀ ضرورت حکومت اسلامی شکل گرفت و با پیشوایی بی نظیر‏‎ ‎‏همان ابر پارسای مقتدر و شهادت خواهی و فداکاری مردان و زنان صالح این دیار،‏‎ ‎‏اندیشه و تئوری حکومت اسلامی به واقع گرایید.

شنبه, ۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۶
آثار وقف از دیدگاه امام خمینی (س)

مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین خسروی

آثار وقف از دیدگاه امام خمینی (س)

وقف یکی از موضوعاتی هست که هم بخش حقوقی و فقهی دارد و هم بخش اقتصادی دارد و هم آثار تربیتی و اخلاقی دارد و لذا دارای ابعاد مختلف و گوناگون فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است.

جمعه, ۰۴ آبان ۱۳۹۷ - ۷:۰
عاشورا و انقلاب اسلامی

عاشورا و انقلاب اسلامی

‏‏عاشورا تجلیگاه سترگ رخ نمود بالاترین و والاترین ارزشها و تعالیم متعالی انسانی و اجتماعی است که مردمان را همواره به شناخت آن تعالیم و ارزشها و باور به آنها و تعهد نسبت به آنها و زندگی با آنها، فرا خوانده است و فرا خواهد خواند؛ ... امام خمینی براساس آموزه های دینی و با استناد به سیره معصومین (ع) بنیانگذار نهضت عظیمی شد که برگرفته از نهضت حسینی(ع) بود. سرباز زدن از صلح و سازش و عزت خواهی، امر به معروف و نهی از منکر، تشکیل حکومت اسلامی، ادای تکلیف الهی از انگیزه های اساسی امام (س) در انقلاب اسلامی بوده است.

چهارشنبه, ۰۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۰
برقراری عدالت از ارزشهای اسلامی

برقراری عدالت از ارزشهای اسلامی

تمام انبیا برای اصلاح جامعه آمده اند، تمام. و همۀ آنها این مسئله را داشتند که فرد باید فدای جامعه بشود. فرد هرچه بزرگ باشد ـ بالاترین فرد که ارزشش بیشتر از هر چیز است در دنیا ـ وقتی که با مصالح جامعه معارضه کرد این فرد، باید فدا بشود. سیدالشهدا روی همین میزان آمد، رفت و خودش و اصحاب و انصار خودش را فدا کرد؛ که فرد باید فدای جامعه بشود، جامعه باید اصلاح بشود؛ لِیَقُومَ النّٰاسُ بِالْقِسْط[1]، باید عدالت در بین مردم و در بین جامعه تحقق پیدا بکند.

سه شنبه, ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۲
فرهنگ اربعین

فرهنگ اربعین

قیام و حرکت امام حسین (ع) با آن اهمیت، بدون زینب (س) و نقش وی نتیجه نمی داد، اگر کاروان سالار اسیران صفحه دیگر حادثه عاشورا را به عهده نمی گرفت.... ‏امام خمینی (س)، پیام عاشورا را زنده نمود و حجّت و تکلیف الهی را بازگو کرد تا هر که را در سر شور ‏حسین است و در دل نور ایمان، بپا خیزد. حماسه 12 محرم (15 خرداد 42) و حبس و حصر منادی نور در بند و حصار ظلمت طاغوت و سپس تبعید او و هجران از وطن و بعدها شهادت فرزند برومندش، شعله آفرین دوره جدید انقلاب شد. مجالس ختم و سوگواری شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی با سرکوب وحشیانه عوامل‏‎ ‎‏رژیم رو به رو می شد و حوادث خونین دیگری را رقم می زد.‏ این اعتراضات به برگزاری اربعین هایی تبدیل شد که آتش انقلاب را شعله ور می کرد.

دوشنبه, ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۷
فعالیتها در نجف

امام در تبعید

فعالیتها در نجف

حضرت امام یکی از مهاجران واقعی بود. هم هجرت درونی، هم هجرت بیرونی، هم سفر بر روی خاک و هم سفر در اعماق روح، هم مهاجرت از زادگاه خویش و هم مهاجرت در خویشتن خویش. یکی برای کسب علم و معرفت، دیگری جهت مبارزه با ظلم و جور و بسط عدالت.

یکشنبه, ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱
تاریخ معاصر ایران

تبیان مجموعه فیشهای آثار امام خمینی (س) درباره

تاریخ معاصر ایران

تاریخ معاصر ایران از دیدگاه امام خمینی (س)» دفتر بیستم از آثار موضوعی تبیانها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. در این اثر، دیدگاههای امام خمینی در مورد رویدادهای تاریخ معاصر ایران از قاجار تا انقلاب اسلامی در چهار بخش و چندین فصل گردآوری شده است. یکی از قسمتهای این کتاب به شرح رویدادهای دهه 20 از جمله کودتای 28 مرداد می پردازد.

یکشنبه, ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۲
نقش حضرت زینب (س) در انقلاب کربلا

تمسک به درسهای عاشورا در انقلاب اسلامی

نقش حضرت زینب (س) در انقلاب کربلا

بانوی قهرمان کربلا می داند که نقش امام حسین(ع) در صحنۀ جدید، بر عهده اوست. او قافله سالار کاروانی بود که با همه مصائب و مشکلات، باید پیام کربلا را ابلاغ می کرد و با آشکار کردن جنایات هولناک وارد شده بر ذریه رسول الله، سفاکان حیوان صفت را رسوا می نمود.

شنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۸
تجلی قرآن در وصیت نامه سیاسی ـ الهی حضرت امام خمینی(س)

برگرفته از مجموعه مقالات همایش اندیشه های قرآنی امام خمینی(س)

تجلی قرآن در وصیت نامه سیاسی ـ الهی حضرت امام خمینی(س)

خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعاً وَلا تَفَرَّقُوا. حضرت امام خمینی(س) با اشاره به آیه فوق بر وحدت و دوری از تفرقه تأکید نموده، می فرماید: اینجانب به همه نسل های حاضر و آینده وصیت می کنم که اگر بخواهید اسلام و حکومت الله برقرار باشد و دست استعمار و استثمارگران خارج و داخل از کشورتان قطع شود، این انگیزه الهی را که خداوند تعالی در قرآن کریم بر آن سفارش فرموده است از دست ندهید.

شنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۲
سیری در ادب عاشورایی و نگاهی به تجلی آن در ادبیات انقلاب اسلامی

ارائه شده در دومین کنگره بین المللی امام خمینی و فرهنگ عاشورا

سیری در ادب عاشورایی و نگاهی به تجلی آن در ادبیات انقلاب اسلامی

ادبیات، بی تردید مظهر اندیشه یک قوم و تصویر عمومی فرهنگ یا جامعه یا امت است که بدان وسیله می توان به ارکان و جزئیات مهمی از تمدن و سنن آن مردم واقف شد.

شنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۹:۵۷
همراهی مردم با امام در تبعید

مروری بر سیر مبارزات امام خمینی (س) به روایت اسناد ساواک

همراهی مردم با امام در تبعید

در این مقطع گزارشهای فراوانی حاکی از فعالیت تبلیغی یاران و اصحاب امام به پشتیبانی از ایشان وجود دارد. تبلیغ به نفع امام معمولاً با انتقاد شدید نسبت به دولت و حتی شخص شاه همراه بود. مقلدان و پیروان امام معمولاً با روحانیون طرفدار ایشان در ارتباط بودند و نشریات منتشر شده از سوی یاران امام در حوزه علمیه قم به دست آنان می رسید و مطالعه می کردند. در موارد زیادی طرفداران امام از سوی ساواک احضار و مورد بازجویی قرار می گرفتند و حتی از آنان تعهد گرفته می شد که فعالیت مضره ای انجام ندهند، با این حال علی رغم این تذکرات و تعهدات، همچنان جمعی از پیروان امام فعالیتهایی خلاف نظر رژیم انجام می دادند. برخی از طرفداران امام به زندان محکوم می شدند و پس از آزادی مورد استقبال عامه مردم قرار می گرفتند. لحن و کلام مردم و مقلدان امام نیز بر اثر خشم و انزجار از اقدام رژیم در تبعید ایشان، صریح و بی پرده بود.

چهارشنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹
جهان اسلام

برگرفته از تبیان جهان اسلام از دیدگاه امام خمینی (س)

جهان اسلام

اسلامی که امام معرف آن است منشا تحول فرد و اجتماع است و جهان اسلام اکنون در‏‎ ‎‏وضعیتی به سر می برد که طعم تلخ نفاق و اختناق را از سوی دشمنان داخلی و خارجی چشیده‏‎ ‎‏است؛ از این رو، وظیفه دارد غبار یاس و بدبینی و عقب ماندگی و واپسگرایی و کج اندیشی را از چهرۀ تابناک و نورانی خود بزداید و این امر عظیم حیاتی جز با تحکیم مبانی وحدت مسلمانان‏‎ ‎‏میسر نخواهد شد.

سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳
اقامت امام در نجف

مروری بر سیر مبارزات امام خمینی (س) به روایت اسناد ساواک

اقامت امام در نجف

حقیقت جویانِ طریق الهی، جذبه عشقند و سرمستِ مشقت در راه معشوق. در جوار دوست تبعید معنایی ندارد، تنها، اندیشه هدایت دغدغه خاطر است و بس. آن روز که سیاهرویان، عزت مسلمین ایران را در عمق خاکستر ذلت دفن کردند، پیر ما با کلمات ساده اش ضربه ای بر پیکره اهریمن زد و سپاه تاریکی او را تبعید نمود تا دشنه بر پیکر بیداری ملّت فرو فکند، لیک سالک ما فانوس در دست، هجرت کرد و خورشید در کف، رجعت. اقبال عمومی و بی نظیر مردم مسلمان و انقلابی ایران به امام موجب خشم ساواک و مقامات رژیم گردید. آنها مشاهده می کردند که با وجود تبلیغات گسترده در مخدوش کردن چهره امام و سختگیری به طرفداران امام، ایشان همچنان محبوبیت فراوانی در میان مردم و بویژه نسل جوان حوزه و دانشگاه دارند. پیوندی که میان امام و مردم از بدو نهضت اسلامی برقرار شده بود، با تبعید امام همچنان استمرار یافت.

سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۰
تبعید امام به عراق

مروری بر سیر مبارزات امام خمینی (س) به روایت اسناد ساواک

تبعید امام به عراق

هر چه زمان بیشتری از اقامت اجباری امام خمینی(س) در ترکیه می گذشت، فشار افکار عمومی چه از داخل کشور و چه از خارج کشور بر رژیم پهلوی همچنان افزایش می یافت. این در حالی بود که دولت ترکیه به مناسبت تبعید امام خمینی به آن کشور از سوی مسلمانان آزاده و برخی از دولتمردان خود مورد اعتراض قرار می گرفت؛ از این رو با ملاحظه برخی گمانه ها و تحلیلها ـ که در برخی اسناد این مجموعه نیز مطرح شده است. رژیم ناگزیر از انتقال حضرت امام به تبعیدگاه ثانوی ـ عراق ـ شد. ایشان در 13 مهر 1344 به همراه حاج آقا مصطفی از ترکیه به عراق و به شهر نجف اشرف منتقل شدند.

دوشنبه, ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
مخالفت با لایحه کاپیتولاسیون

علل تبعید امام خمینی (س)

مخالفت با لایحه کاپیتولاسیون

با تصویب لایحه مصونیت قضایی نظامیان آمریکایی (کاپیتولاسیون) در نیمه دوم سال 43، رویارویی امام خمینی با رژیم پهلوی وارد مرحله جدیدی گردید. کاپیتولاسیون که نخستین بار پس از شکست در جنگ های ایران با روسیه به ایران تحمیل شده بود و پس از انقلاب اکتبر 1917 ملغی شده بود، مجددا در روز سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۴۳ با وجود مخالفت گروه کثیری از وکلای مردم، در جلسه ای پرتنش از تصویب اکثریت نمایندگان مجلس شورای ملی گذشت. امام خمینی که پس از آزادی در منزلش تحت نظر بود در اجتماع بزرگی از مردم نطقی در مخالفت با کاپیتولاسیون ایراد کرد. در این سخنرانی ایشان شاه را مورد حمله قرار داد و دولت و مجلسین را فاسد دانست و آمریکا و اسراییل را دشمن اسلام و ایران خواند.

یکشنبه, ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵
خدا محوری و تکلیف گرایی

گفتمان انقلاب اسلامی

خدا محوری و تکلیف گرایی

«خدا محوری» و «تکلیف گرایی» دو شاخصه مهم از مؤلفه های استراتژی رهبری امام (س) به شمار می آمد و براین اساس مبارزه با شاه، هجرت، سازش ناپذیری، مدیریت جنگ، پذیرش قطعنامه 598، مبارزه با بلوک بندی های جهان، چگونگی مدیریت تحولات بین المللی، صدور حکم اعدام سلمان رشدی، سازش ناپذیری با جرثومه های ظلم و جور و همه سیاست ها و مدیریت های کلان ایشان بر همین مبنا شکل می گرفت.

یکشنبه, ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۷
مشارکت زنان در عرصه های اجتماعی سیاسی

گفتمان انقلاب اسلامی

مشارکت زنان در عرصه های اجتماعی سیاسی

گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان گفتمان مدعی، چهارچوب معنایی جدیدی را برای مخاطبان دو گفتمان مذکور (سنتی و مدرنیزاسیون) برساختند که زمینه ساز رویگردانی زنان از نظام های معنایی پیشین و استقبال از نظام معنایی جدید و در نتیجه شرکت در مبارزات انقلابی شد. گفتمان انقلاب اسلامی برتری ذاتی مرد نسبت به زن را به چالش کشید و در تقابل با هویت جنسی، بر هویت انسانی زن و مرد تأکید کرد.

چهارشنبه, ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۵
یک ساغر از هزار

دکتر فاطمه طباطبایی

یک ساغر از هزار

سراسر زندگی حضرت امام خمینی خدامحوری، زهدگرایی، تعبد،‏‎ ‎‏توسل و محبت به اهل بیت عصمت و طهارت، مردم داری، نظم و‏‎ ‎‏انضباط، اخلاق و بی ریایی، امیدآفرینی، مبارزه با نفس، پرکاری و پرهیز از‏‎ ‎‏بیکاری، توجه دادن به آخرت، علاقۀ شدید به قرآن، عدم ارجاع کارهای‏‎ ‎‏شخصی خود به دیگران، دقت در رفتار و کردار خویش و... بود. امام در‏‎ ‎‏واقع با فنای کامل خود در حق و حقیقت، به مقام والای انسانی، عرفانی و‏‎ ‎‏معنوی نائل آمده بودند. کتاب «یک ساغر از هزار» ‎‏مجموعه ای از مقالات، سخنرانیها و خاطرات خانم دکتر طباطبایی است که نویسنده‏‎ ‎‏می خواهد با بررسی دقیق جنبۀ معنوی و عرفانی شخصیت آن امام، نقش‏‎ ‎‏ایشان را در احیای معنوی بشر نشان داده و اندیشه ها، افکار و توصیه های‏ آن حضرت را در مورد مبدأ هستی، کمال مطلق، عرفان، جایگاه و منزلت‏‎ ‎‏انسان، فطرت و... مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. تمام سعی ایشان بر این‏‎ ‎‏بوده است تا امام را از جنبه های مختلف عرفانی بیشتر بشناساند.‏ ‏‏

سه شنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۷
نظام سازی فقه و شریعت

نظام سازی فقه و شریعت

عده ای علیرغم جوهره پویا و بالنده دیانت و فقاهت، به انگیزه های مختلفی گفته اند که شریعت و فقاهت را نشاید که نظام سازی کند و اساساً این کار بر عهده شریعت و فقاهت نهاده نشده. خواستن نظام سازی از شریعت و فقاهت، باری اضافی بر دین نهادن است و ما حق نداریم چنین باری را بر عهده دین بگذاریم؛ غافل از آن که جدا کردن نظام سیاسی و اجتماعی از جوهره شریعت و فقاهت، کاستن از متن دیانت و شریعت و فقاهت است و چنین کاستنی را شریعت بر نمی تابد.

سه شنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۹
نیم نگاهی به وصف عشق در دیوان امام (س)

برگرفته از کتاب امام خمینی و اندیشه ‏های اخلاقی ـ عرفانی، مقالات عرفانی(3)

نیم نگاهی به وصف عشق در دیوان امام (س)

هر فرهنگ و اندیشه ای، زبان شعر را برمی گزیند تا خود را در آن پنهان کند و از طریق شعر، اندیشۀ خود را به دیگران منتقل نماید. در حقیقت، شعر و لطافت شعور، ودیعه ای الهی است و آنچه در اسلام منع شده است، انحراف در کاربرد این ودیعه می باشد؛ اما شعرِ دارای تعهد و موضع صحیح، ستوده شده است.

سه شنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴
صفحه 47 از 223 < قبلی | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | بعدی >