صحنۀ کربلا و بعد از آن، درس آموزنده ای برای همه ماست. بعد از عاشورا نقش بی همتای حضرت زینب(س) در انقلاب کربلا آغاز می شود. او باید به بچه های بی سر و سامان و گریخته از خیمه های سوخته و به حال آن امام در تب و بیماری برسد. امّا از روز بعد آماده یک سفر دور و دراز قهرمانانه می شود. بانوی قهرمان کربلا می داند که نقش امام حسین (ع) در صحنۀ جدید، بر عهده اوست. او قافله سالار کاروانی بود که با همه مصائب و مشکلات، باید پیام کربلا را ابلاغ می کرد و با آشکار کردن جنایات هولناک وارد شده بر ذریه رسول الله، سفاکان حیوان صفت را رسوا می نمود.
" سید الشهدا و اصحاب او و اهل بیت او آموختند تکلیف را: فداکاری در میدان، تبلیغ در خارج میدان. همان مقداری که فداکاری حضرت ارزش پیش خدای تبارک و تعالی دارد و در پیشبرد نهضت حسین- سلام اللَّه علیه- کمک کرده است، خطبه های حضرت سجاد و حضرت زینب هم به همان مقدار یا قریب آن مقدار تأثیر داشته است.
آنها به ما فهماندند که در مقابل جائر، در مقابل حکومت جور، نباید زنها بترسند و نباید مردها بترسند. در مقابل یزید، حضرت زینب - سلام اللَّه علیها- ایستاد و آن را همچو تحقیر کرد که بنی امیه در عمرشان همچو تحقیری نشنیده بودند" (صحیفه امام؛ ج17، ص54)
بی شک حرکت زینب(س)؛ گنجینه دار عالم رنج و محمل گرانبارترین رنجها، در جاوید ماندن نام و یاد حادثۀ کربلا نقش بسزایی داشت. اهل بیت(ع) نیز ساده ترین راه برای زنده نگهداشتن خاطره کربلا و نام حسین بن علی(ع) را ترویج کردند و آن دو چیز است: تشویق به زیارت مرقد امام حسین(ع) (ارشاد، ج 2، ص 136) و گریه برای مصائب آن حضرت.( بحارالانوار، ج 44، ص 278)
خاندان حسینی بر طبق همان تعالیم عالی اسلام و بر وفق سنن اسلامی با دستور گریستن بر اباعبدالله و زیارت کردن حرم آن حضرت زمینه ای فراهم کرده اند که هرگز این چراغ خاموشی نپذیرد.
" امام حسین با عده کم همه چیزش را فدای اسلام کرد؛ مقابل یک امپراتوری بزرگ ایستاد و «نه» گفت؛ هر روز باید در هر جا این «نه» محفوظ بماند. و این مجالسی که هست مجالسی است که دنبال همین است که این «نه» را محفوظ بدارد. بچه ها و جوانهای ما خیال نکنند که مسأله، مسأله «ملتِ گریه» است! این را دیگران القا کردند به شماها که بگویید «ملتِ گریه»! آنها از همین گریه ها می ترسند، برای اینکه گریه ای است که گریه بر مظلوم است؛ فریاد مقابل ظالم است. دسته ها یی که بیرون می آیند، مقابل ظالم هستند؛ قیام کرده اند. اینها را باید حفظ کنید. اینها شعائر مذهبی ماست که باید حفظ بشود. اینها یک شعائر سیاسی است که باید حفظ بشود." (صحیفه امام؛ ج10، ص 316)
در ماه محرم بیاد رستاخیز حسینی دور هم جمع می شویم، این رخداد عظیم را زنده نگه می داریم و بیاد از خود گذشتگی و فداکاری سالار شهیدان و یاران با وفایش سوگواری می کنیم و بر روان پاک آن شهیدان راه حق درود می فرستیم.
هواداران و شیفتگان سیدالشهداء، پیروان مکتب توحید و یکتا پرستی باید بدانند مبارزه در زندگی امری است اجتناب ناپذیر و شیرین ترین مبارزات، مبارزه حق علیه باطل است. پیروزی در این مبارزه نیازمند استقامت، ارادۀ قوی، ایثار و جانبازی با مال و جان و البته با روش و تاکتیک مناسب می باشد.
"یا ایها الذین آمنوا ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم"(محمد/7)
بزرگترین درس عاشورا ایستادگی در راه حق و پایمردی در راه هدف بود و اینکه انسان با ایمان، شهادت در راه خدا را جاودانگی خود می داند:
"و لاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاءٌ عند ربهم یرزقون فرحین بما اتیهم الله من فضله"(آل عمران/169-170) (منبع: حماسه عاشورا در کلام شهدا)
"ملتی که سالار شهیدان را پیشوا و ایثار و فداکاری را سلاح و شهادت را سبب جاودانگی خود می داند از چه می ترسد و با چه کسی جز خدا معامله می کند." ( صحیفه امام؛ ج20، ص 198 )
نهضت امام حسین(ع) یک حرکت بزرگ فرهنگی است که انسانها را از درون متحول می کند. تحولی که لزوماً تحول در برون را به همراه دارد.
انقلاب اسلامی ایران با پیروی از قیام عاشورا در آغاز جانها را متحول کرد و پیرو آن توانست ساختار نظام سیاسی کشور را دگرگون کند.
« آن چیزی که در اینجا حاصل شد و باید او را جزء معجزات، ما حساب بکنیم، همان انقلاب درونی این ملت بود. انقلاب درونی این ملت موجب شد که این انقلاب پیدا شد و همان انقلاب درونی آنها و شناخت آنها از اسلام و توجه آنها به خدای تبارک و تعالی موجب شد که در تمام این دوره ای که ما در آن هستیم، از اوّلی که قیام شد و بعد به انقلاب مبدل شد و بعد پیروز شد و تا الآن، روز به روز می بینید که حضور ملت و تعهد ملت رو به افزایش است. این نه برای انقلاب است، برای انقلاب درونی است. انقلاب همه جا بوده است، بسیاری از جاها بوده است، این انقلاب درونی است که پیدا شد در این کشور و در این مملکت و نیست الّا به عنایات خدای تبارک و تعالی. ما از خود چیزی نداریم، هر چه بود عنایات او بود که این عنایات موجب شد که این انقلاب باطنی پیدا بشود و از آن حالتی که همه خود ملت ما می دانند در سابق بود، به این حالت که حالا می بینند متحول شده است. این موجب شد که انقلاب پیروز شد. پیروزی را ما باید از انقلاب درونی مردم جستجو کنیم.» ( صحیفه امام؛ ج19، ص 479)
با تمسک به درسهای عاشورا، انقلاب و آرمانهای والای آن بدون آسیب در گذر زمان، روز به روز آبدیده تر و مستحکمتر به حرکت خود ادامه خواهد داد. تداوم انقلاب با محوریت اسلام نیازمند فداکاری، بسیج و عزم ملی است. امام خمینی (س) می فرماید:
« امام حسین ـ علیه السلام ـ با خون خود اسلام را زنده کرده، شما به تبعیت از او انقلاب و اسلام را ضمانت نمایید.» ( صحیفه امام؛ ج17، ص 438)
.
انتهای پیام /*