مشروح پاسخ به بهتان رسانه انگلیسی بی.بی.سی / قسمت اول

مشروح پاسخ به بهتان رسانه انگلیسی بی.بی.سی / قسمت اول

مشروح کامل قسمت اول نقد و پاسخ دکتر حمید انصاری قائم مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) در رابطه با برنامه ای که از بنگاه خبری انگلیسی بی.بی.سی با عنوان مستند بهتان برای حفظ نظام پخش شده است.

شنبه, ۰۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۸
خلاصه پاسخ به بهتان رسانه انگلیسی بی.بی.سی / قسمت اول

خلاصه پاسخ به بهتان رسانه انگلیسی بی.بی.سی / قسمت اول

نقد و پاسخ دکتر حمید انصاری قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) در رابطه با برنامه ای که از بنگاه خبری انگلیسی بی.بی.سی با عنوان مستند بهتان برای حفظ نظام پخش شده است.

جمعه, ۰۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۰
بازخوانی کلام امام درباره نهضت سوادآموزی

بمناسبت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی (ره)

بازخوانی کلام امام درباره نهضت سوادآموزی

اساس بر این است که دفاع از حق بکنند و حق را و علم را جانشین مسلسل بکنند. قلم و علم و بیان است که می‏ تواند بشر را بسازد، نه مسلسل و نه سایر قوای تخریب‏ کننده. ... شما کوشش کنید که با بیان و قلم مسلسل ها را کنار بگذارید و میدان را به قلم ها و به علم ها و به دانش ها واگذار کنید.

جمعه, ۰۷ دی ۱۳۹۷ - ۷:۲۷
اقلیت های دینی در حکومت اسلامی (با تأکید بر اندیشه های امام خمینی)

اقلیت های دینی در حکومت اسلامی (با تأکید بر اندیشه های امام خمینی)

امام خمینی گام های بلندی در گشودن راه های جدید در بینش فقهی، سیاسی و مسائل حقوق بشری برداشتند. ایشان ضمن وارد کردن مقوله های عرفانی در شخصیت و ارزش انسان به قلمرو مباحث فقهی حقوق بشر، اصولاً با تکیه به دو عنصر زمان و مکان در اجتهاد، افق های جدیدی را برای صاحب نظران در برداشت از نصوص اسلامی متناسب با انسان معاصر باز نمودند.

سه شنبه, ۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۸:۱۴
پیامبری سراپا معجزه

برگرفته از صحیفه امام

پیامبری سراپا معجزه

‏‏صلوات و سلام خدای بزرگ بر حضرت عیسی بن مریم روح الله و‏‎ ‎‏پیغمبر عظیم الشأن که مردگان را احیا و خفتگان را بیدار فرمود!‏‎ ‎‏صلوات و سلام خدای بزرگ بر مادر عظیم الشأنش مریم عذرا و‏‎ ‎‏صدیقۀ حَوْرا، که با نفخۀ الهی چنین فرزند بزرگی را به تشنگان‏‎ ‎‏رحمت الهی تسلیم نمود. (صحیفه امام؛ ج 5، ص 272)

دوشنبه, ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۹:۴۳
بیت امام خمینی (س) در نجف

معرفی اماکن منتسب به امام خمینی (ره)؛ (بخش سوم)

بیت امام خمینی (س) در نجف

عده زیادی از زائرانی که برای زیارت بارگاه مطهر امام علی (ع) وارد نجف اشرف می شوند، بازدید از منزل تاریخی امام خمینی (ره) که در جنوب شهر قدیم نجف، در بخش غربی شارع الرسول و در نزدیکی کتابخانه امیرالمؤمنین (ع) واقع شده است در تقویم زیارتی خود می گنجانند.

یکشنبه, ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۷:۱۵
نگاه راهبردی امام خمینی و مقام معظم رهبری به وحدت حوزه و دانشگاه

به مناسبت هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه؛

نگاه راهبردی امام خمینی و مقام معظم رهبری به وحدت حوزه و دانشگاه

بیست وهفتم آذرماه، روز شهادت آیت الله محمد مفتح، روز وحدت حوزه و دانشگاه است. امری که امام خمینی از آغازین روزهای حضور اجتماعی خود آن را مورد عنایت خویش قرار داده و تا آخرین کلام های خود در وصیت نامه سیاسی الهی بر آن تأکید کرده است.

چهارشنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۷:۷
خانه نور

معرفی اماکن منتسب به امام خمینی (س)؛ (بخش دوم)

خانه نور

حسینیه قبل از اقامت حضرت امام در دست بازسازی بود و امر گچکاری آن پس از اقامت ایشان باید انجام می شد ولی حضرت امام با این اقدام مخالفت می کنند و می فرمایند تا من زنده هستم، اینجا گچ نمی خواهد.

دوشنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۸:۱۲
فرمان هشت ماده ای امام خمینی (س) درباره حقوق مردم

برگزیده از صحیفه امام

فرمان هشت ماده ای امام خمینی (س) درباره حقوق مردم

باید همه بدانیم که پس از استقرار حاکمیت اسلام و ثبات و قدرت نظام جمهوری اسلامی با تأیید و عنایات خداوند قادر کریم و توجه حضرت خاتم الاوصیا و بقیة الله - ارواحنا لمقدمه الفداء - و پشتیبانی بی نظیر ملت متعهد ارجمند از نظام و حکومت، قابل قبول و تحمل نیست که به اسم انقلاب و انقلابی بودن خدای نخواسته به کسی ظلم شود، و کارهای خلاف مقررات الهی و اخلاق کریم اسلامی از اشخاص بی توجه به معنویات صادر شود.

شنبه, ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰
جرعه ای از دریا

سلسله نوشتاری پیرامون چهل اندرز اخلاقی ـ تربیتی از امام خمینی (10)؛

جرعه ای از دریا

آن چیزی که انسان را به ضیافتگاه خدا راه می دهد این است که غیر خدا را کنار بگذارد و این برای هر کس میسور نیست، برای افراد انگشت شماری که در رأس آنها رسول الله است میسور بوده، آن توجه قلبی به مبدأ نور و اعراض از ماورای او. (صحیفه امام، ج 17، ص 490)

سه شنبه, ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸
از ستاد انقلاب فرهنگی تا شورای انقلاب فرهنگی

از ستاد انقلاب فرهنگی تا شورای انقلاب فرهنگی

شورای انقلاب به دنبال ملاقات با امام (س) در بیانیه بیست و نهم فروردین ماه 59 خود مقرر کرد که دانشگاه باید از حالت ستاد عملیاتی گروه‏ های گوناگون خارج شود. در این بیانیه، سه روز مهلت برای برچیده شدن دفاتر و تشکیلات گروه‏ ها در دانشگاه‏ ها تعیین و افزوده شده بود که امتحانات دانشگاهی باید تا 14 خرداد به پایان برسد و از 15 خرداد دانشگاه‏ ها تعطیل و هرگونه اقدام استخدامی و مانند آن در دانشگاه متوقف گشته و نظام آموزشی کشور براساس موازین انقلابی و اسلامی طرح ریزی شود. پس از تعطیل رسمی دانشگاه ها، امام خمینی (س) در 23 خرداد ماه سال 59 فرمانی را مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی صادر کردند و ضمن ابراز نارضایتی از روند اقدامات انجام شده اعلام کردند: «مدتی است ضرورت انقلاب فرهنگی که امری اسلامی است و خواست ملت مسلمان می ‏باشد، اعلام شده است و تا کنون اقدام مؤثر اساسی انجام نشده است.»

سه شنبه, ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵
بیت امام در محله یخچال قاضی قم

معرفی اماکن منتسب به امام خمینی(ره)؛(بخش اول)

بیت امام در محله یخچال قاضی قم

بیت حضرت امام که باید به حق آن را خانه انقلاب نامید، در محله یخچال قاضی قم واقع است و تقریباً سیصد متر مربع مساحت دارد و در حدود سال 1325 ش، توسط شخص حضرت امام خریداری شده است. این خانه حدود یکصد سال قدمت دارد و مهندسی آن بسیار ساده و عاری از هرگونه تزئینات است.

شنبه, ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۸:۱۷
اهمیت، جایگاه و نقش دانشجو در نگاه امام

به مناسبت 16 آذر روز دانشجو؛

اهمیت، جایگاه و نقش دانشجو در نگاه امام

نظام آموزشی کشور همواره مورد توجه امام خمینی بوده است و به دانشگاهیان به ویژه دانشجویان جهت مقابله با توطئه ها و دسیسه های داخلی و خارجی هشدار داده است ، تأکیدات فراوانی بر حاکمیت و نفوذ فرهنگ اسلامی در دانشگاهها دارد و نسبت به تربیت انسان الهی ، خود باوری و خوداتکایی علمی و فرهنگی جهت تحقق استقلال موکداٌ توصیه های جدی نموده است که در این راستا به مناسبت 16 آذر روز دانشجو (روز مقاومت و ایستادگی دانشجویان در برابر استعمار غرب و استبداد و دیکتاتوری) گزیده ای از مطالب امام تقدیم دانشگاهیان به ویژه دانشجویان محترم می شود...

چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۷:۱۰
توصیه اکید امام به مهندس بازرگان برای تسریع در روند تدوین و تصویب قانون اساسی

توصیه اکید امام به مهندس بازرگان برای تسریع در روند تدوین و تصویب قانون اساسی

سعی شود که در قانون اساسی کلیه حقوق و آزادیها و فرصت های رشد و تعالی و استقلال این ملت بر مبنای موازین اسلامی- که ضامن حقوق حقه همه افراد است و اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران بدان رأی مثبت داده است پیش‏بینی گردد.

سه شنبه, ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۷:۳۹
امام از میان دو دیدگاه، کدام فرایند را برای تصویب قانون اساسی پذیرفت؟

بازخوانی خاطره آیت الله هاشمی رفسنجانی، بمناست سالروز تصویب قانون اساسی؛

امام از میان دو دیدگاه، کدام فرایند را برای تصویب قانون اساسی پذیرفت؟

روز 12 آذرماه سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است؛ قانون اساسی که امام خمینی (ره) تاکید داشتند "اساس مملکت" و "در رأس " همه چیز است و به جز آن هیچ چیز دیگر نباید در این مملکت حکم کند: « قانون در رأس واقع شده است و همه افراد هر کشوری باید خودشان را با آن تطبیق بدهند.»(صحیفه امام،جلد14،ص:115).

دوشنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۷:۵۱
کارشکنی برای دولت نکنید، هدایت کنید

بازخوانی توصیه های امام به مجلس شورای اسلامی؛

کارشکنی برای دولت نکنید، هدایت کنید

قضیه هدایت مسئله‏ ای است، قضیه کارشکنی مسئله دیگر، هدایت باید کرد. مرکز همه قانونها و قدرتها مجلس است. مجلس هدایت می‏کند همه را و باید بکند، اما بنای بر این نباشد که مجلس دولت را ضعیف کند. و بنای بر این هم نباشد که دولت مجلس را ضعیف کند. تضعیف هر یک، تضعیف خودش هم هست.

شنبه, ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۸:۲۲
بسیج مدرسه عشق است

بمناسبت هفته بسیج

بسیج مدرسه عشق است

بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‏ های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده ‏اند. بسیج میقات پابرهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت‏ یافتگان آن، نام و نشان در گمنامی و بی‏ نشانی رفته ‏اند. بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا نموده ‏اند.

چهارشنبه, ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۳
بسیج، شجره طیبه

بسیج، شجره طیبه

من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می‏ خورم و از خدا می‏ خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند، چرا که در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجی ‏ام.

دوشنبه, ۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰
ما باید تعبیرات مختلف را بفهمیم
شنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۰
تفسیر سوره حمد

تفسیر امام بر «فاتحه الکتاب»

تفسیر سوره حمد

با توجه به جایگاه و اهمیّت آثار امام در زمینه قرآن، در قدم اوّل‏‎ ‎‏مجموعه آثار ایشان را در تفسیر «سوره حمد» چنانکه اشاره شد، در این‏‎ ‎‏رساله گرد آورده ایم؛ و همچنین به این دلیل که آنچه تاکنون به عنوان‏‎ ‎‏تفسیر حمد از حضرت امام انتشار یافته و شهرت گرفته است، فقط دروس‏‎ ‎‏تفسیری ایشان است که در سال 1358 افاضه فرموده اند، و این دروس‏‎ ‎‏فقط بحث ‏‏بسم الله الرحمن الرحیم‏‏ و الحمد را آن هم نه به کمال در بردارد؛‏‎ ‎‏لذا بسیاری از افراد گمان کرده اند که تمامی اثر امام در پیرامون «سوره‏ حمد» به همین اندازه است. کتاب حاضر در جهت اصلاح چنین‏‎ ‎‏برداشتی، در چهار بخش تنظیم یافته است تا مجموعه کاملی از آثار امام‏‎ ‎‏در پیرامون حمد در اختیار جویندگان معارف قرآنی قرار گرفته باشد.‏

شنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷
ادای وظیفه و تکلیف

انتظار فرج امام زمان (عج):

ادای وظیفه و تکلیف

یک وقتی است که انسان می گوید من می خواهم ایمان خودم را حفظ کنم، واجبات و محرمات را رعایت کنم، یک وقت می گوید، من به عنوان یک مسلمان و مؤمن به دنبال این هستم که مقصود خدای تبارک و تعالی از خلقت آسمان ها و زمین و ارسال رسل و انزال کتب و این ها همه محقق بشود. و می شود من چنین روزی را ببینم؟ اگر انسان این فکر را بکند، این انتظار، انسان را آرام نمی گذارد. انتظاری را که امام خمینی(س) می فرمودند، همین گونه انتظار است و نه انتظاری که انسان را منزوی کند، انتظاری که انسان را بی اطلاع از آن چه که دارد علیه دین واقع می شود قرار دهد.

جمعه, ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۵
رابطۀ فطرت و اخلاق از دیدگاه امام خمینی(س)

برگرفته از مجموعه مقالات امام خمینی و اندیشه های اخلاقی عرفانی

رابطۀ فطرت و اخلاق از دیدگاه امام خمینی(س)

میان اخلاق و فطرت رابطه ای دوسویه برقرار است. هم اخلاق در فطرت مؤثر می باشد و هم فطرت در اخلاق. ولی همۀ این رابطه ها را نمی توان در مقولۀ هماهنگی فطرت و اخلاق جای داد. در این جا به بررسی آن دسته از روابط میان فطرت و اخلاق می پردازیم که حاکی از هماهنگی میان این دو است و در مورد سایر رابطه ها به ذکر نام و توضیح مختصر آن ها اکتفا می کنیم. به طور کلی، می توان انواع روابط میان اخلاق و فطرت را در چهار مقولۀ: رابطۀ هستی شناختی، رابطۀ معرفت شناختی و منطقی، رابطۀ ارزش شناختی و رابطۀ انطباق و سازگاری قرار داد.

پنجشنبه, ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۹
محبت و مهربانی

توصیه اسلام به:

محبت و مهربانی

یکی از مهم ترین علل توصیه به محبت و مهربانی در اسلام این است که هدف اسلام تربیت است. اسلام بنابر دل سوزی و محبتی که نسبت به بشر دارد، می خواهد او را تربیت کند تا به کمال لایق خود برسد و اساس دستورات تربیتی اسلام بر فطرت استوار است و فطرت انسانی با رحمت و رأفت سازگارتر است تا با خشونت و غلظت، ملایمت مؤثرتر است: در مسائل، ملایمت و جهت رحمت بیش تر از جهت خشونت تأثیر می کند.

چهارشنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
امر به معروف و نهی از منکر

انجام امور نیک و جلوگیری از مفاسد یعنی:

امر به معروف و نهی از منکر

از منظر امام (س) موارد ذیل از معروفها می باشند: اخلاص در کارها و اتکال به خدا، ایجاد محیط محبت، پیاده کردن محتوای اسلام، تزکیه و تهذیب نفس، خدمت به اسلام و محرومان و مردم، اعتماد به نفس، اشاعۀ معنویت واقامۀ عدالت، تربیت صحیح و دینی فرزندان، انتقاد و انتقاد پذیری، پرهیز از حبّ نفس، حفظ اسلام و تعهّد به آن، رعایت نظم در کارها، حفظ وحدت و پرهیز از اختلافات، توجه به فرهنگ خودی و اسلامی، پاسخ گویی به شبهات.

سه شنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۴
بازخوانی نامه ای بلند و ارزشمند

برگرفته از صحیفه امام

بازخوانی نامه ای بلند و ارزشمند

پسرم! دعاها و مناجات هایی که از ائمه معصومین- علیهم السلام- به ما رسیده است بزرگ ترین راهنماهای آشنایی با او- جلّ و علا- است و والاترین راهگشای عبودیّت و رابطه بین حق و خلق است و مشتمل بر معارف الهی و وسیله انس با او است و ره آورد خاندان وحی است و نمونه ای از حال اصحاب قلوب و ارباب سلوک است. وسوسه های بی خبران تو را از تمسّک به آنها، و اگر توانی از انس با آنها، غافل نکند.

سه شنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳
جدایی دین از سیاست

شعار استکباری-استعماری:

جدایی دین از سیاست

رهبر بصیر انقلاب اسلامی، تز جدایی دین از سیاست را یک تز استعماری معرفی می کردند و در مناسبت های مختلف و تقریباً از ابتدای نهضت تا نگارش وصیت نامه، به ابطال، انکار و تحلیل این شعار استکباری ـ استعماری می پرداختند. ایشان در تحلیلی زیبا، ساده و در عین حال عمیق بیان می دارند که استعمارگران با ورود خویش به سرزمین های اسلامی، کارشناسهایی را آوردند که وجب به وجب زمین های ما و حتی بیابانهای ما را مورد مطالعه قرار دادند و تمام منابع زیرزمینی و روزمینی ما را با نقشه برداری های مفصل، معین کردند. همچنین آنها در فرهنگ و آداب و رسوم ما تحقیق کردند و به این نتیجه رسیدند که مانع مهم در استثمار ملت های اسلامی، خصوصاً ملت ایران، دینداری و تعهد به اسلام است.

دوشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۵
سیاست و دیانت

سخنرانی در جمع مسئولان و کارکنان وزارت پست (برداشت های مختلف از انتظار فرج)

سیاست و دیانت

دوشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۷
تفرقه و اختلاف

نیرنگهای استعمار:

تفرقه و اختلاف

یکی از بزرگترین خدمات امام (س) تلاشهای زیادی است که در جهت حل اختلافات بین مسلمانان بویژه بین اهل تسنن و شیعه انجام داده اند. ایشان این اختلافات را برگرفته از نیرنگها و دسیسه های دشمنان اسلامی و توطئه گران بین المللی در جوامع اسلامی می دانند. بنابراین مسلمانان باید برای وحدت امت اسلام، اختلافات را کنار گذارند؛ و این همبستگی و وحدت روزی محقق می شود و آن روز است که مصایب کشورهای اسلامی به پایان می رسد؛ و دست دشمنان قطع گردیده و آنان که برای تفرقه و گسستگی بین مسلمانان تلاش می کنند، ناامید و شکست خورده خواهند شد.

شنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۶
اهداف و عملکرد رسانه ها در نگاه امام خمینی(س)

برگرفته از مجموعه مقالات اندیشه های ارتباطی حضرت امام خمینی

اهداف و عملکرد رسانه ها در نگاه امام خمینی(س)

امام در روزگاری که برخی در شنیدن صدای رادیو و مشاهده تلویزیون تردید داشتند و نظر و فتوای احتیاطی صادر می کردند، از این فرصت ارتباطی و اطلاع رسانی کاملاً بهره مند بود، تا جایی که رادیو را باید جزء یکی از لوازم شخصی ایشان به حساب آورد. بارها دیدیم که حضرت امام به تحلیل و نقد و بررسی رادیوهای بیگانه می پرداخت. این دلیل و براهنی آشکار بر بهره مندی ایشان از فرصت کم نظیر امواج رادیویی بود.

شنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۰
صفحه 46 از 223 < قبلی | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | بعدی >