بحران معنویت و دوری بشر از حقیقت هستی و سرچشمۀ لایزال الهی، یکی از خطرناکترین بحرانهای عصر حاضر است. بشر امروزی برای رسیدن به حقیقت واقعی و پیوند با آن، راهی جز عبودیت، معرفت هستی، دینداری و پذیرش ربوبیت خداوند یکتا را ندارد. خدامحوری و خداباوری و ارزشی بودن اعتقادات دینی تحفۀ ارزشمند پیامبران، ائمه اطهار(ع) و برگزیدگان الهی است و هر زمان که این ارزشها خاموش گردیده و یا رو به فراموشی گذاشته شده، خداوند کریم با ارسال راهنمایان، مردم را به سوی حق و حقیقت رهنمون ساخته است.
در زندگی انسانها مردان بزرگی گاه و بیگاه ظهور کرده و آنان را به سرچشمه های نور و پاکی و عروج به سوی آفریدگار رهنمون شده اند. سرحلقۀ این گروه همان پیامبران الهی و اولیاء خدایند و به دنبال ایشان عارفان و حکیمان و دانشمندان قرار دارند. سالار انبیاء الهی پیامبر بزرگوار اسلام و پس از ایشان علی(ع) و اولاد طاهرینش چراغ هدایت و راهنمای بشریت بوده اند و در دورۀ غیبت کبری ناموس دهر و امام عصر، فقها و علمای رهرو راه آن بزرگوار با علم و عمل خویش پرچم هدایت خلق را در اهتزاز نگاه داشته اند تا به زمان ما رسیده است. در قرن حاضر که معرفت دینی و اخلاقیات و ارزشها رفته رفته رو به خاموشی گراییده و بحران عظیم معنویت بر همه جا سایه افکنده بود، خدای تبارک و تعالی مقدر فرمود تا مردی مقتدر از تبار رسولان و اولیاء، متفکری سرنوشت ساز، انسانی با انگیزۀ الهی و فقیهی عارف و عارفی حکیم و حکیمی سیاستمدار از ایران برخیزد تا بشر را از ظلم و تاریکی رهایی بخشد و به سوی یکتاپرستی و راه راست هدایت نماید.
با مطالعۀ دقیق روش زندگانی و سیرۀ عملی و نظری و اخلاقی آن امام به روشنی می توان دریافت که ایشان با وجود تحمل تمامی فشارهای جهان سیاست که از سوی قدرتهای شرق و غرب و ایادی داخلی آنها وارد می شد و با وجود تحمل فشارهای ناشی از مبارزه با نفس و جهاداکبر، هیچگاه تعادل فکری و عملی و اخلاقی و حتی نظم عادی زندگی خود را از دست ندادند، به نحوی که می توان گفت تحمل این همه فشار و آزار و اذیت از سوی جهان بیرون و درون در هماهنگ کردن زندگی درونی و معنوی با زندگی مبتنی بر فشار بیرون و عرصۀ سیاست از عهدۀ احدی از شخصیتهای مشهور دیگر عصر ما برنیامده است. در واقع امام خمینی با این عمل مهم، موفق به جمع و هماهنگ کردن زندگی سیاسی با حیات معنوی و اخلاقی گشتند. چیزی که جهان معاصر و آینده بشر تنها با تحقق آن یعنی با چنین پیوند عمیق میان سیاست و اخلاق قادر به رفع مشکلات و بحرانهای موجود فکری، معنوی، سیاسی و تاریخی خواهد بود.
سراسر زندگی حضرت امام خمینی خدامحوری، زهدگرایی، تعبد، توسل و محبت به اهل بیت عصمت و طهارت، مردم داری، نظم و انضباط، اخلاق و بی ریایی، امیدآفرینی، مبارزه با نفس، پرکاری و پرهیز از بیکاری، توجه دادن به آخرت، علاقۀ شدید به قرآن، عدم ارجاع کارهای شخصی خود به دیگران، دقت در رفتار و کردار خویش و... بود. امام در واقع با فنای کامل خود در حق و حقیقت، به مقام والای انسانی، عرفانی و معنوی نائل آمده بودند
کتاب «یک ساغر از هزار» مجموعه ای از مقالات، سخنرانیها و خاطرات خانم دکتر طباطبایی است که نویسنده می خواهد با بررسی دقیق جنبۀ معنوی و عرفانی شخصیت آن امام، نقش ایشان را در احیای معنوی بشر نشان داده و اندیشه ها، افکار و توصیه های آن حضرت را در مورد مبدأ هستی، کمال مطلق، عرفان، جایگاه و منزلت انسان، فطرت و... مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. تمام سعی ایشان بر این بوده است تا امام را از جنبه های مختلف عرفانی بیشتر بشناساند.
برگرفته از مقدمه کتاب یک ساغر از هزار
.
انتهای پیام /*