قم، ۱۳۴۳_ نامه تشکر به آقای سید علی نقی طبسی حائری (معرفی رساله معتبر ـ پرداخت شهریه)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱، ص ۳۲۱
***
نجف اشرف، ۱۳۵۷_ پیام به ملت ایران درباره ادامه مبارزه
اهم پیام:
باید در اربعینی بعد از اربعین بلکه در اربعینات پنجاه سالۀ دورۀ سیاه و عزای این ملت بزرگ، در حوادثی که در این پنجاه سال از اختناق و قتل و حبس و تبعید و بالاتر از آن از ورشکستگی اخلاقی و فرهنگی به دست این دودمان نشاندار، که در عقب نگه داشتن و به فسادگرایاندن و به فحشا کشاندن نسل جوان ما نقش بزرگی داشتند و اَلحق مأموریت را خوب انجام دادند، در سوگ بنشینیم و در هدر دادن مخازن زیرزمینی و از آن مهمتر مخازن روی زمینی که نسل جوان است در عزا باشیم.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۳، ص ۳۷۸ - ۳۸۰
***
قم، ۱۳۵۸_ حکم به شورای انقلاب جهت تهیۀ آیین نامه اجرایی شوراهای شهر و روستا
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۱۶۷
***
تهران، شمیران، دربند، ۱۳۵۹_ پیام به آقای محمد صدوقی (حمله نظامی امریکا)
نکته مهم:
حملۀ نظامی امریکا، که مخالف جمیع موازین و قراردادهای بین المللی است و اگر با شکست مفتضحانه در هم کوبیده نشده بود منطقه را به آتش کشیده بود و دست و پا زدن عمال داخلی و چپ نماهای امریکایی و درباری در دنبال آن، و انفجارهای متعددی که در تهران، در مجامع عمومی، با دست این عمال خبیث موجب شهادت بعض از کارگران و زحمتکشان مظلوم گردید، باید با دقت مورد بررسی مقامات مسئول و بیداری و توجه دقیق عموم ملت قرار گیرد.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۲۶۲ - ۲۶۳
***
جماران، ۱۳۶۰_ پیام به ملت ایران در سالگرد شهادت استاد مطهری (تجلیل از خدمات ایشان)
اهم بیانات:
سالروز شهادت شهیدی مطهر است که در عمر کوتاه خود اثرات جاویدی به یادگار گذاشت که پرتوی از وجدان بیدار و روح سرشار از عشق به مکتب بود. او با قلمی روان و فکری توانا در تحلیل مسائل اسلامی و توضیح حقایق فلسفی، با زبان مردم و بی قلق[۱] و اضطراب، به تعلیم و تربیت جامعه پرداخت. آثار قلم و زبان او بی استثنا آموزنده و روانبخش است و مواعظ و نصایح او که از قلبی سرشار از ایمان و عقیدت نشأت می گرفت، برای عارف و عامی سودمند و فرحزا است امید آن بود که از این درخت پرثمر، میوه های علم و ایمان بیش از آنچه به جا مانده، چیده شود و دانشمندانی پربها تسلیم جامعه گردد. مع الأسف دست جنایتکاران مهلت نداد
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۴، ص ۳۲۵
***
جماران، ۱۳۶۱_ بیانات در جمع مسئولان وزارت راه وترابری (گسترش راه های روستایی)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۶، ص ۲۳۱
***
جماران، ۱۳۶۳_ سخنرانی در جمع مسئولان نظام به مناسبت عید مبعث (موانع تحقق اسلام در جامعه)
اهم بیانات:
امکان ندارد که ما حتی آن مقدار ضعیفی که فهمیدیم، بتوانیم در این مجالس بیان کنیم. اصل بعثت چی هست؟ نزول وحی یعنی چه؟ کیفیت نزول وحی چی هست؟ اینها از اموری است که سربسته و دربسته باقی می ماند. آنچه که ما از بعثت می توانیم بفهمیم برکاتی است که از این پدیده حاصل شده است.
در زمان مشروطه آنهایی که می خواستند ایران را نگذارند به یک سامانی برسد و چماق استبداد تا آخر باقی بماند، بین افراد، دستجات، احزاب اختلاف انداختند، حتی آنهایی که آن وقت بودند می گفتند که در یک خانه بین برادر با برادر، پدر و پسر اختلاف بود، یک دسته مستبد، یک دسته مشروطه. این اختلاف موجب شد که نتوانست مشروطه آن طوری که علمای اسلام می خواستند تحقق پیدا بکند.
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۸، ص ۴۰۸ - ۴۱۴
***
جماران، ۱۳۶۴_ پاسخ استفتاء دادستان کل کشور (پرداخت دیۀ نقدی)
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۱۹، ص ۲۴۲
***
جماران، ۱۳۶۸_ نامه به رئیس مجلس خبرگان (متمم قانون اساسی و عدم لزوم شرط مرجعیت برای رهبری)
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای حاج شیخ علی مشکینی ـ دامت افاضاته
پس از عرض سلام، خواسته بودید نظرم را در مورد متمم قانون اساسی بیان کنم. هر گونه آقایان صلاح دانستند عمل کنند. من دخالتی نمی کنم. فقط درمورد رهبری، ما که نمی توانیم نظام اسلامی مان را بدون سرپرست رها کنیم. باید فردی را انتخاب کنیم که از حیثیت اسلامی مان در جهان سیاست و نیرنگ دفاع کند. من از ابتدا معتقد بودم و اصرار داشتم که شرط «مرجعیت» لازم نیست. مجتهد عادل مورد تأیید خبرگان محترم سراسر کشور کفایت می کند. اگر مردم به خبرگان رأی دادند تا مجتهد عادلی را برای رهبری حکومتشان تعیین کنند، وقتی آنها هم فردی را تعیین کردند تا رهبری را به عهده بگیرد، قهری او مورد قبول مردم است. در این صورت او ولیّ منتخب مردم می شود و حکمش نافذ است. در اصل قانون اساسی من این را می گفتم، ولی دوستان در شرط «مرجعیت» پافشاری کردند، من هم قبول کردم. من در آن هنگام می دانستم که این در آیندۀ نه چندان دور قابل پیاده شدن نیست. توفیق آقایان را از درگاه خداوند متعال خواستارم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
۹ / ۲ / ۶۸
روح الله الموسوی الخمینی
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۱، ص ۳۷۱
***
جماران، ۱۳۶۸_ حکم انتصاب آقای فاضل هرندی به نمایندگی در هیأت هفت نفرۀ واگذاری زمین
ر.ک صحیفه امام؛ ج ۲۱، ص ۳۷۲ - ۳۷۳
***
.
انتهای پیام /*