نهم ربیع الاول سال 260 ه.ق، برابر با آغاز امامت حضرت مهدی(عج) امام بزرگ و امید مستضعفان جهان است. او خواهد آمد و جهان را از عدل و داد پر خواهد کرد، همانگونه که از ظلم و جور، پر شده است. شیعیان، این روز را به عنوان عید، جشن می گیرند و در آن به شادمانی و عبادت می پردازند
دوشنبه, ۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹
به یاد جانبازان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
اینک تابلوی پر نقش و نگار این حماسه تو را نشان می دهد؛ آن روز با قامتی استوار و گامهایی بلند عازم شدی. مادر با سجاده نماز و دعای خیر بدرقه ات کرد و حالا که در بستر بیماری آرمیدی لبان خندانت با من سخن می گوید. تبسم تو یادآور پیمانی است که با امام بسته ایم.
پنجشنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰
به مناسبت سالروز شهادت امام هشتم
هجرت تاریخی امام از مدینه به مرو، استقبال گستره شیعیان و هواداران اهل بیت در مسیر حرکت کاروان آن حضرت و انتشار حدیث سلسلة الذهب و اقدام به برگزاری نماز عید فطر و برگزاری جلسات مناظره با علمای اهل کتاب از این دوره زندگی امام در تاریخ به یادگار مانده است
شنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۰
عبادت و عبودیت خداوند، ریشه در فطرت و سرشت آدمیان دارد و از این رو زمینه عبادت و بندگی درهمه انسانها وجود دارد.عقل آدمی، اصل ضرورت پرستش خداوند را به صورت کلی می تواند درک نماید، چون عبادت و بندگی تنها راه رستگاری و کمال و سعادت انسان است و انسان بدون عبادت و بندگی هرگز به کمال حقیقی خود نمیرسد. در نتیجه، عقل به طور یقین برضرورت عبادت و بندگی خدا حکم می کند
پنجشنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸
مصطفی دلشاد تهرانی
مساوات در اسلام بر مبنایی شکل گرفته است که در تمام حوزه های عمومی همۀ تبعیض ها زیر پا گذاشته شود و امتیاز جویی ها و برتری طلبی ها زیر پا گذاشته شود و مردم از حقوق شهروندی در حوزه های مختلف به مساوات بهرمند گردند. به تعبیر امام راحل: اسلام شخص اول مملکتش با یکی از رعایا فرق نداشت بلکه پایین تر از او بود در استفاده از مادیات. آزادی آرا در اسلام از اول بوده است، در زمان ائمۀ ما(ع) بلکه در زمان خود پیغمبر آزاد بود. حرفهایشان را می زدند.
پنجشنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۸:۲۱
گوشه ای از بیانات حضرت امام(س)
اگر زلزله مثلًا بیاید، من بخواهم بنشینم مطالعه کنم، آقا هم بخواهند بنشینند، بروند نماز بخوانند، شما هم بخواهید بنشینید کسب بکنید، نمی شود این. همه باید بروند آنهایی را که در زلزله گرفتار شده اند نجات بدهند؛ نه من می توانم بروم سراغ کار دیگر، نه شما. هیچ کدام نمی توانیم به احتیاجات فعلی خودمان برسیم.
دوشنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳
با مروری کوتاه بر قوانین اسلامی و آیات قرآن، روشن می گردد که اسلام دین جامع و همه سونگر است که تمام ابعاد زندگی انسان را در نظر گرفته است. این دین همان گونه که مردم را به عبادت و یکتاپرستی دعوت می کند.
یکشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۸
امام خمینی(س) با روشن بینی ویژۀ خود، نه تنها شخصاً به اهداف طرحها و کوششهای آمریکا کاملاً آگاه بودند، بلکه در هر فرصتی آگاهیهای لازم را به مردم منتقل می کردند. امام در سخنرانی خود در این روز 22 آبان 57، ضمن تشریح نمایی از کارنامۀ سیاه سلسلۀ پهلوی در ایران، بر سه اصل محوری نهضت در شرایط کنونی تأکید می کنند؛ سه اصلی که هر یک خط بطلانی است بر همۀ امیدها و تلاشهای اخیر امریکا.
یکشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۳
امام خمینی(ره)، تعریفی که از سیاست ارائه داده اند چنان دامنه وسیعی دارد که گویی روی دیگر سکه دیانت می باشد. به بخشی از جملات ایشان که در خلال تفسیر سوره حمد بیان کرده اند بنگریم: «... سیاست این است که جامعه را هدایت کند و راه ببرد، تمام مصالح جامعه را در نظر بگیرد و تمام ابعاد انسان و جامعه را در نظر بگیرد، و اینها را هدایت کند به طرف آن چیزی که صلاحشان هست، صلاح ملت هست، صلاح افراد هست و این مختص به انبیاست. دیگران این سیاست را نمی توانند اداره کنند. این مختص به انبیا و اولیاست و به تبع آنها به علمای بیدار اسلام. و هر ملتی علمای بیدارش در زمانی که آن ملت نبیشان بوده است. اینکه می گویند شما دخالت در سیاست نکنید و بگذارید برای ما، شماها سیاستتان، سیاست صحیحتان هم یک سیاست حیوانی است. آنهایی که فاسدند، سیاستشان سیاست شیطانی است، آنهایی که صحیح راه می برند باز سیاستی است که راجع به مرتبه حیوانیت انسان، راجع به رفاه این عالم، راجع به حیثیاتی که در این عالم هست راه می برند.
یکشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۹:۵۴
دکتر حمید انصاری
مستنداً و قاطعانه بر این باورم که با توجه به روند حرکت دولت موقت و تحرکات ضد انقلاب و ارتباطات و توطئه های سفارت آمریکا و موج دشمنی دولت آمریکا و غرب در برابر نظام نوپای جمهوری اسلامی اگر اقدامی نمی شد و جریان 13 آبان سال 58 اتفاق نمی افتاد، یقیناً و مطمئناً به استناد همۀ موارد دیگر مشابه که الان می بینیم در کشورهای مختلف، از جمله در همین قضیۀ بهار عربی به قول غربی ها یا بیداری اسلامی که چطوری دگرگون شد و قدرتهای بزرگ مسائل را در مصر در جاهای دیگر مانند لیبی به نفع خودشان تمام می کنند، همین بلا را سر انقلاب ایران می آوردند.
یکشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۸:۸
دکتر احمد احمدی
قیام حسین بن علی (علیه السلام) که اوج آن در روز عاشورا نمودار شد، و به همین جهت، گاهی آن را «قیام عاشورا» می نامند، قیامی است بی همانند و سرشار از نمونه ها، الگوها و سرمشق های عملی که خاموش و مهر بر لب، عالی ترین پیام الهی، انقلابی و سیاسی، پیام فتوت و شرف و شجاعت و مردانگی را در طول روزگاران دراز به گوش دل هوشمندان رسانده و خواهد رساند.
جمعه, ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۳
مقاله ارائه شده در همایش اندیشه های اخلاقی ـ عرفانی امام خمینی (س)
حضرت امام به آثار اخلاقی اش بیش از دیگر آثارش تعلّق خاطر داشته و نشر آن ها را لازم تر می دانسته است. دلیل این نکته، بند ششم وصیت نامۀ ایشان است که در 15 دی ماه 1356 برابر با 25 محرّم 1398 در نجف اشرف نوشته اند: کتب خطّی این جانب را در صورت امکان، طبع کنند و اگر کسی خواست طبع کند در اختیار او بگذارند به طوری که ضایع نشود؛ خصوصاً کتب اخلاقی را.
چهارشنبه, ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰
شنبه, ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۸
شنبه, ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۶
گزیده ای از کوثر
امام خمینی (س) عموم روحانیون را به همکاری و همگامی دعوت کردند و از هرگونه تک روی و تفرقه افکنی بر حذر داشتند؛ بدین منظور صریحاً اعلام داشتند: شما گمان کردید که با صحنه سازیها می توانید که بین روحانیون اختلاف بیندازید؟ نمی شود؛ این خواب باید در مرگ برای شما حاصل بشود! نمی توانید همچو کاری را انجام بدهید. روحانیون با هم هستند. من باز تمام روحانیین را تعظیم می کنم؛ دست تمام روحانیین را می بوسم. آن روز اگر دست مراجع را بوسیدم، امروز دست طلاب را هم می بوسم[2] و این، نخستین بار در تاریخ شیعه بود که مرجعی با تمام مقبولیت و محبوبیتش، به خاطر اسلام، نهضت و جامعه اسلامی این گونه خاضعانه عمل می کرد.
دوشنبه, ۰۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰
خانه امام، این بار خانه ای است بی آجر و آهن؛ خانه ای از جنس اندیشه و نور که پنجره های کوچکش به بوستان خاطرات «روح الله» و گلستان اندیشه های بلندش گشوده می شوند. این جا خانه «روح خدا» خمینی است که در فضای ساده و صمیمی اش انوار کلام و پیام و نفس های قدسی و نگاه گرم و نافذش را حس می کنی. این جا خانه دیدار امام است.
یکشنبه, ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۷:۴۹
گزیده ای از کوثر
امام خمینی (س) در اولین روز آغاز درسهای حوزۀ علمیه قم ـ 18 شهریور 1343 و در شرایطی که چند ماهی بیش از آزادی ایشان نمی گذشت ـ نطق خویش را به تبیین شرایط دردناک جامعه اسلامی و افشای وابستگی شاه و رژیم اشغالگر قدس و طرح اخیر رژیم (تغییر سوگندنامه ارتش) اختصاص دادند.
پنجشنبه, ۰۴ آبان ۱۳۹۶ - ۸:۵۸
دکتر حمید انصاری
کشوری که ادعای استقلال دارد به خصوص شاه که ادعا می کرد اینجا یک رژیم رو به تمدن و دروازه های تمدن بزرگ و یک رژیم مستقل هست آنقدر وابسته به امریکا بود که حاضر شده بود این لایحه ننگین را در مجلسین تصویب کند.
پنجشنبه, ۰۴ آبان ۱۳۹۶ - ۸:۳۵
دستگاه خیال می کرد که با چند روز زندانی کردن امام و حمله وحشیانه ای که در 15 خرداد به پیروان امام کرد و کشتاری که در آن روز انجام داد وحشتی در دل مردم انداخته و دیگر علما و بزرگان و رهبران مذهبی و دینی و امام جرات اینکه وارد میدان سیاست بشوند نخواهند داشت و اقدامی نخواهند کرد.
چهارشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۳
در زمان رضاشاه وقتی که «کاپیتولاسیون» به اصطلاح خودشان لغو شد ـ آن هم لغویتش حرف بود اما حالا لغو شد ـ چه بساطی درست کردند در تبلیغات که بله دیگر «اعلیحضرت» به آنجا رسیدند که لغو کردند کاپیتولاسیون را و چه کردند و فلان! مدتها روزنامه ها و رادیو و بساط، جشن این را گرفتند که اعلیحضرت رضاشاه کاپیتولاسیون را لغو کرد! یکوقت آنطور هیاهو کردند و جشن گرفتند. آن روزی که اعلیحضرت محمدرضا شاه، خَلَفِ صِدْقِ اعلیحضرت رضاشاه! آمد کاپیتولاسیون را برای اینها درست کرد، باز همین نزاع بلند شد.
چهارشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۶
قضیه کاپیتولاسیون یک قضیه مهمی است، زود از آن نگذریم. من به عنوان یکی از شاگردان امام، جزو اولین آدمهایی بودم که خبر آن را شنیدم. آن هم از رادیوهای بیگانه. رفتم خدمت امام گفتم. امام قدری تحقیق کردند، فرمودند: «مسأله بسیار خطرناکی است.»
چهارشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۳
امام در یکی از مهیج ترین و تاریخی ترین سخنرانی های خود دخالتهای آمریکا در ایران را افشا و با شدیدترین لحنی محکوم می کردند.
چهارشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۷
سخنرانی در جمع مردم، مخالفت با لایحۀ کاپیتولاسیون، اعلام عزای عمومی و مخالفت با تصویب لایحه کاپیتولاسیون، ایران را در آبان سال 43 در آستانه قیامی دوباره قرار داد؛ اما رژیم شاه با بهره گیری از تجربه سرکوبی قیام پانزده خردادِ سال قبل به سرعت دست به کار شد. رژیم شاه می دانست با هیچ ترفندی نمی تواند امام خمینی را به سکوت وادار کنند. او اکنون رهبری محبوب و شناخته شده برای همه مبارزین ملت ایران و مرجع تقلید بسیاری از مردم بود. تجربه گذشته نشان داده بود که بازداشت او در داخل کشور دشواری های رژیم را صدچندان می کند. قصد سوء نسبت به جان وی نیز به منزله ایجاد زمینه شورشی غیرقابل کنترل در سراسر کشور ارزیابی می شد. سرانجام تصمیم به تبعید ایشان به خارج از کشور گرفته شد.
چهارشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۶
درباره سیر بررسی و عملکرد مجلس شورای ملی و سنا درباره این لایحه این طور می توان نتیجه گرفت که طرح لایحه کاپیتولاسیون به طور کلی غیر عادی بود زیرا مجلس در تعطیلات تابستانی به سر می برد که این لایحه در مجلس سنا مطرح شد.
چهارشنبه, ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۲
به مناسبت سالروز چهلمین سالگرد شهادت آیت الله مصطفی خمینی
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) مفتخر است که در چهلمین سالگرد شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی، با همکاری آزمایشگاه خدمات ارزش افزوده تلفن همراه دانشگاه صنعتی شریف، کتابخانه موبایلی این شهید را برای استفاده کلیه محققین، پژوهشگران و علاقه مندان تولید کرده است.
دوشنبه, ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۸:۰
به مناسبت شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی
دوشنبه, ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۰:۰
موسوی بجنوردی، سید محمد
با یک جستجو در بیانات و کلام امام خواهید دید که جز بیشترین و پرکاربردترین کلماتی که امام استفاده کرده اند، دو چیز است: یکی خدا و دیگری مردم. من تحقیق انجام دادم و دیدم بیشترین واژه ای که امام در 10 سال بعد از پیروزی انقلاب به کار برده اند یکی خدا و دیگری مردم است. این مساله مردم و حقوق مردم و مراعات حقوق مردم را امام حساسیت خاصی داشتند.
جمعه, ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۸:۰
امام خمینی در جمع ایرانیان مقیم پاریس در روز 22 مهر 1357 فرمودند:می خواستم این سفارش را به همه محصلینی که در اروپا [هستند]- خداوند همه را توفیق بدهد- بکنم که اسلام را محصورش نکنید در یک محفظه ای که خیال کنید مکتبْ مثل مکتب کمونیست است، مطلبْ مثل مکتب مارکسیست است، مکتبْ مثل مکاتب دیگر است؛ این جورها نیست در کار. کسانی که نمی دانند اسلام چیست، خیال می کنند یک همچو مطلبی است.
دوشنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۹:۰
پنجشنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۷:۳۲
من در بصره بنا بر این گذاشتم که نروم به سایر بلاد اسلامی، برای اینکه احتمال همین معنا را در آنجاها می دادم. بنا گذاشتیم برویم فرانسه، و بعد، در همان جا هم- حالا بصره بود یا بغداد یادم نیست - که یک اعلامیه ای باز من نوشتم خطاب به ملت ایران، و وضع رفتنمان،
چهارشنبه, ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۷:۵۲