سیده فاطمه فقیه خلجانی
مبانی فکری و نظری هر اندیشمندی، بیان کنندة نحوة نگرش او به جهان و مسائل آن است و ریشه و اساس اندیشه های او را در مباحث گوناگون تشکیل می دهد. بنابراین هر اندیشه ای بر یک شناخت و جهان بینی استوار است که بیانگر نوع برداشت، تفسیر و نوع تحلیلی است که دربارة هستی، جهان، انسان، جامعه و تاریخ دارد و زیربنای سایر شناخت ها و معرفت های انسان را تشکیل می دهد. بر همین اساس تنوع در اندیشه ها و دیدگاه ها پیرامون یک موضوع و مسئله نیز در واقع به تنوع جهان بینی ها برمی گردد.
چهارشنبه, ۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۰
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی
اگر بحق دریافته ایم راه بازگشت به مجد و عظمت گذشتۀ اسلام در وحدتِ تمامی نیروها و فرقه ها و ملتهای مسلمان است باید پیش از هر چیز، به بازنگری مسائلی بپردازیم که ما را از باورداشتِ مفهومِ اُمّت جدا کرده و زمینه های تجزیۀ بلاد و تفرقۀ صفوف مسلمین را فراهم نموده است. باید یک بار دیگر به سنت و قرآن به عنوان منشورِهدایتِ اُمّت و استوارترین محورِ وحدت بازگشت.
چهارشنبه, ۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۹:۲۳
عید نوروز از تاریخی ترین اعیاد ایرانیان است که برگزاری آن به صورت یک سنت دیرینه برجای مانده است و با حضور اسلام در ایران نه تنها این آیین ملی رنگ نباخت بلکه تطابق برخی از آداب آن با دستورات اخلاقی موجب جلای بیشتر آن شد.
پنجشنبه, ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۲
برگزیده ای از دیوان امام
بهار شد، در میخانه باز باید کرد/ به سوی قبله ی عاشق، نماز باید کرد
نسیم قدس به عشّاق باغ، مژده دهد/ که دل ز هر دو جهان، بی نیاز باید کرد
پنجشنبه, ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۰
مروری بر صحیفه امام
امیدوارم که این سال نو یک سال فرح و انبساطی برای ملت ما باشد؛ همه چیزها نو بشود: اخلاق نو بشود، اعمال نو بشود، همه چیزشان نو بشود. و یک نوسازی از ایران بکنند و همه با هم دست به هم بدهند و این مملکت را بسازند.
پنجشنبه, ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۸:۳۴
وقتی از تحمیل جنگ به جمهوری اسلامی ایران سخن به میان می آید،برخی تحلیلگران بر اساس اطلاعات و دانسته های محدود خود،شرایط ارتش را به گونه ای ترسیم می کنند که شائبه عدم تلاش یا توفیق ارتش در آغاز جنگ تحمیلی برجسته می شود.اگرچه مروری بر رویدادهای دوران پیروزی انقلاب و برخی عملکردها مثل کاهش زمان خدمت سربازی،جابه جایی های کارکنان ارتش،دور شدن از تخصص ها،نبود آموزش و نبود نگهداری تجهیزات موجود و نیز درگیری در غائله های گوناگون در نقاط مختلف را می توان از عوامل تضعیف ارتش بر شمرد.
چهارشنبه, ۰۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۲
مواضع امام خمینی (س) نسبت به ارتش درپیش ازانقلاب اسلامی ایران و بعد ازآن متفاوت بود.پیش ازانقلاب امام معتقد بود که ارتش درخدمت ملت و استقلال وطن نیست.بنابراین همواره ازنیروهای ارتشی می خواست که از رژیم فاسد گذشته فاصله بگیرند.ایشان می فرمود،بر ارتش ایران و صاحبمنصبان است که بیش از این تن به ذلت ندهند وبرای استقلال وطن خود چارهجویی کنند.و هنگامی که ارتش به مردم پیوست،امام به شدت از ارتش حمایت کرده وضمن ارج نهادن برآنها از مردم می خواست تا به تحولی که درمیان نیروهای ارتش اتفاق افتاده توجه کرده و آنان را ازخود بدانند.
سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۴
امام باقر (ع) با برقراری حوزه درس، با کج اندیشی ها مبارزه کرد و به زدودن چالش های علمی، تحکیم مبانی معارف و اصول ناب اسلامی با تکیه بر آیات رهنمون گر قرآن پرداخت و تمام ابواب فقهی و اعتقادی را از دیدگاه قرآن بررسی نمود و با پرورش دانشمندان و فرهیختگان عصر خود، جنبش بزرگ علمی ایجاد کرد.
یکشنبه, ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۲
برگزیده از نشریه حضور
واقعه سی تیر، نشان دهنده پیوند روحانیان به رهبری آیت الله کاشانی و ملی گراها به رهبری محمد مصدق بود، اما آغاز اختلاف بین دو رهبر و گسترش آن، به قطع حمایت مردمی از دولت و کودتای 28 مرداد 1332 انجامید.
امام خمینی (س) در مورد کودتای 28 مرداد 1332 می فرماید: «این غفلت بزرگ از رجال سیاسی و علما و - عرض می کنم که - سایر اقشار مملکت ما واقع شد، و این آدم [شاه]را تحمیل کردند بر ما و دنباله اش را هم گرفتند که قدرتمندش کنند.
یکشنبه, ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۸:۳۲
به مناسبت سالروز رحلت حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی
فرزندم، کوشش کن که در صراط مستقیم که صراط اللَّه است، و لو لنگان لنگان حرکت کنی و حرکات و سکنات قلبی و قالبی را رنگ معنویت و الوهیت دهی و خدمت به خلق را برای آن که خلق خدا هستند بنمایی.
چهارشنبه, ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۰
حجت الاسلام و المسلمین سیداحمد خمینی
من سید احمد هستم. کوچکترین عضو خانواده خمینی؛ پدرم، حاج آقا روح الله از بزرگترین مراجع دینی شیعه است. پدر را همیشه در منزل «آقا» صدا می زنیم؛ اما در بیرونی، مردم او را با نام «حاج آقا روح الله» می شناسند
چهارشنبه, ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰
حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی نورمفیدی
دوشنبه, ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۹
آیت الله محمدرضا رحمت
ایشان قبل از شهادت آیت الله حاج آقا مصطفی به نجف تشریف آورد و در نجف در کنار حضرت امام ماندگار شد. انسان بسیار زیرک، باهوش و خوش فهمی بود و کوشش می کرد تا با قضایا واقع بینانه برخورد کند. حیثیت حضرت امام را بسیار خوب لحاظ می کرد. ایشان به عنوان فرزند امام، کوچک ترین عملی که امام رغبتی به آن نداشتند، انجام نمی داد.
دوشنبه, ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۲
آیت الله محمد جواد فاضل
به خاطر دارم از استعداد ایشان خیلی تعریف می کرد. مدتی بیش از یک سال، در درس ها و بحث های مرحوم پدرم شرکت می کرد. حتی مرحوم طالقانی زمانی می گفت در بعضی از درس ها ایشان اشکال می کند. من آن نوارها را داشتم؛ ولی از بین رفته است. یعنی ایشان مستشکل هم بوده است؛ نه این که حضور تشریفاتی داشته باشد. بلکه حضورشان با تعمق و دقت همراه بود. مع ذلک از این جهت هم مقلد امام بود و این ویژگی ارزشمند مرحوم حاج احمدآقا بود.
دوشنبه, ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۹
تأکید بر استقلال اقتصادی و نیل به خودکفایی به مفهوم انزوای تجاری نیست، بلکه حضور فعال در عرصه های تولید و تجارت بر مبنای بهره گیری از فرصتهای اقتصادی و استفاده اصولی از قابلیتها و توانمندیهای داخلی را خاطرنشان می سازد.
یکشنبه, ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۷
برای روشن شدن حدود اختیارات ولی فقیه، از دیدگاه امام خمینی(س)، به چند مطلب اشاره می شود :در دیدگاه امام، اسلام دارای بعد سیاسی و اجتماعی است، و حکومت بر جامعه از ابعاد اسلام می باشد.
شنبه, ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۴
به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و فرزندش امام خمینی (س)
در سالروز میلاد مبارکه و در عصری که حصار پولادین تحجر و تنگ نظری از یکسو و تبلیغات استثمارگرانه از سوی دیگر هویت دینی و انسانی را تهدید می کرد، مردی از تبار فاطمه (س) به دینا آمد. او که از نسل زهرا (س) بود و او را الگوی خود معرفی می کرد، همگان را در همه امور بر الگوگیری از آن پاکان هستی توصیه می نمود و می فرمود: تمام هویت های کمالی که در انسان متصور است و خدا عنایت کرده، در فاطمه (س) است. تمام خصوصیات انبیا در اوست.
پنجشنبه, ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۹
حکیمه آگاه
فاطمه زهرا (علیها السلام) در نزد شیعیان اگر چه امام نیست، اما مقام و منزلت او در نزد خداوند و در بین مسلمانان به خصوص شیعیان، نه تنها کمتر از سایر ائمه نیست، بلکه آن حضرت همتای امیر المؤمنین و دارای منزلتی عظیم تر از سایر ائمه طاهرین (علیهم السلام) می باشد
پنجشنبه, ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰
امام خمینی (س) در زمینه آنچه می توان ذیل حقوق شهروندی طبقه بندی کرد، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ضمن طرح برخی مسائل فقهی و به ویژه، آن دسته از مسائلی که پس زمینه های کلامی هم دارند، با نگاهی به آینده و افقی هرچند در آن ایام دور از دسترس، توجهاتی به موضوعاتی کرده اند که نشان می دهد فقیهی با دغدغه های اجتماعی بوده اند. ایشان هم در ضمن نقد وضعیت موجود جامعه در آن ایام، به نحو سلبی و هم در پاره ای از موارد به نحو ایجابی به نکات قابل توجهی رسیده اند. در پی شکل گیری نهضت دینی در ایران و اقتضائات این نهضت، طبیعی است که این عطف توجه بیشتر شده است.
چهارشنبه, ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۸:۵۲
حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفری گیلانی
سه شنبه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۶
سه شنبه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۶
آیت الله سید حسن خمینی
حقوق مردم در یک حکومت دینی از دو منظر قابل بحث است یکی این که بگوییم مردم در حکومت دینی دارای چه حقی هستند، به عبارت دیگر در یک نظام حقوقی که حاکمیت را از آن دین می داند چه حقی برای مردم قرار داده شده. این یک منظر است، یک منظر این که در فرض تزاحم بین این حقوق با هم، ما کدام حق را بر دیگری اولویت می بخشیم.
سه شنبه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۸:۰
دکتر فاطمه طباطبایی
پیوسته به نکته امام توجه داشته باشیم که از مکاید شیطان است که پیوسته انسان را از این کار (زدودن حب دنیا) منع می کند و می گوید این کار تو نیست. مگر می شود بدون محبت به دنیا در این دنیا زندگی کرد و هیچ چیز را در دنیا دوست نداشت. این کار را به زمانی بهتر موکول کن. در واقع شیطان، تمام تلاش خود را برای سخت جلوه دادن سیر و سلوک به کار می برد.
جمعه, ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳
یکشنبه, ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۹:۲۱
عشق به مردم از ویژگیهای امام خمینی (س) است. او با تمام وجود امت را دوست می داشت و خود را وقف آنان کرد و هرچه در توان داشت در راستای مصالح ملی به کار می گرفت. او خود را وامدار مردم و آنان را ولی نعمت خویش می دانست و خود را خدمتگزار معرفی می کرد.
پنجشنبه, ۰۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۰
برگزیده ای از صحیفه امام
بنیانگذار جمهوری اسلامی در روز سوم اسفندماه سال 1367 با صدور پیامی خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات که منشور روحانیت نام گرفت استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزههای علمیه را تعیین کردند.
پنجشنبه, ۰۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۹:۲
فرازی از کتاب کوثر
حمایت اهل قلم و صاحب نظران از انقلاب نوپای اسلامی ایران میتوانست در حوزههای فکری و فرهنگی نقش سازنده و تعیینکنندهای داشته باشد
دوشنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۲
گفت وگو با "محسن رفیقدوست"
محسن رفیق دوست که از اولین روزهای تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این نهاد فعالیت می کرد و حتی عنوان تنها وزیر سپاه پاسداران را به خود اختصاص داد، فکر تشکیل نیرویی برای حراست از انقلاب اسلامی درحال پیروزی را مربوط به سال های مبارزه با رژیم طاغوت دانست و تصریح کرد:« این فکر در بین تعدادی از آشنایان و در راس همه اینها در ذهن برادر شهید محمد منتظری شکل گرفت. دغدغه ایشان این بود که باید نیرویی برای حفاظت از انقلاب به وجود بیاید.»
دوشنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹
به مناسبت سالروز شهادت دخت گرامی پیامبر اسلام (ص)
بررسی شخصیت بانوی تاریخ ساز جامعه اسلامی یعنی حضرت فاطمه زهرا – سلام الله علیها – این باور را تقویت می کند که معرفی این الگو به جامعه می تواند تأثیرات بسیار مثبتی در فرهنگ جامعه بخصوص بانوان محترم داشته باشد و ایام فاطمیه فرصت مناسبی برای تبیین ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگ اسلام است.
دوشنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۸:۵۴
محموده خاتون
حوزۀ فعالیتهای زنان تنها محدود به مسئولیتهای خانوادگی نیست، بلکه شامل کسب دانش، انتقال تحقیق و ارائۀ خدمات به جامعه با استفاده از تجربیات زندگی واقعی می باشد.
یکشنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۹:۲۴