متفکر بود و اهل سیاست. سیاستش به روز بود. شجاع بود و بی باک. مقابل حرف زور می ایستاد. می خواست شاه مقابلش باشد یا وزیر، برایش فرقی نداشت. قبای کرباسی می پوشید و روی زیلویی می خوابید. او مدرس بود.
در پایگاه دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب آمده است که امام(س) شخصا از میدان سعیدی قم تا صحن حرم مطهر حضرت معصومه (س) پیکر شاگرد خویش را تشییع کردند؛ این گونه تجلیل در سیره عملی امام(س) بی نظیر است و خود مؤید عظمت شخصیت حاج مهدی عراقی است.
در ابتدای انقلاب نیز که به دلیل انتقال قدرت با ضعف دولت مرکزی مواجه بودیم، برخی از مناطق قومیتی دچار ناآرامی و بحران شد و گروه های قومی که عمدتا نیز از پشتوانه های خارجی برخوردار بودند، در راستای اهداف تجزیه طلبانه خودشان اقداماتی را انجام می دادند
دریافت خبر بسیار فجیع به آتش کشیدن چند صد نفر هموطنان ما با آن وضع حساب شده موجب تأثر و تأسف شدید گردید. من گمان نمى کنم هیچ مسلمانى بلکه انسانى دست به چنین فاجعه وحشیانه اى بزند جز آنان که به نظایر آن عادت نموده اند و خوى درندگى و وحشیگرى، آنان را از انسانیت بیرون برده باشد.
تصویر امام را بچه ها خودشان کشیده بودند. بعضى از بچه ها قبل از اسارت عکسى از امام را پیش خود نگه داشته بودند. این عکس را، به صورت نوبتى، هر شب یک نفر نگه مى داشت.
شما این صلواتی را که می فرستید منظورتان ورود من است یا آنکه این صلوات برای رسول بزرگوار اسلام است؟ اگر برای رسول اکرم(ص) صلوات می فرستید، این صلوات را یک وقت دیگری بفرستید و اگر چنانچه برای من است که وارد مسجد می شوم من راضی نیستم!
سپس درب بالکن باز شد. امام آمد، آری امام خودش بود، باورمان نمی شد. همه امام را در قله دیدند. کوه نور بود و او قله اش، و اینک دیدار با قله نور، پیر جماران.
«خوارج» که پینه بسته بود پیشانىشان از شدت طول سجده لکن حق را کشتند.(صحیفه امام ، ج 7، ص 456)
امام خمینی(س) در حکمی شرعی رزمندگان مجاهد را مسافر خوانده بودند و بر همین اساس از نظر شرعی نیز مشکلی برای روزه نگرفتن رزمندگان وجود نداشت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به روایت مذاکره اش با امام و جلسه مسئولان عالی رتبه با رهبر فقید جمهوری اسلامی برای پایان جنگ پرداخت.
بر اساس اسناد موجود در گزارش های ساواک می توان به میزان وحشت رژیم ستمشاهی از تصاویر حضرت امام خمینی(س) پی برد.
صبح ها بعد از نماز می نشست و دعا می کرد؛ معنویتش خیلی بالا بود. یک روز بعثی ها ریختند داخل و همه را زدند؛ به پیرمرد گفتند: «تو اینجا چه می خوانی؟» او گفت: «به کوری چشم دشمنان برای امام خمینی رهبر عزیزم دعا می کنم».
طلبه های آن زمان حوزه خیلی با واقعیت های جامعه فاصله دارند، چون سیاسی نبودند، روزنامه و مجله نمی خواندند و در حوزه رادیو نبود.
اینجانب دوستى عزیز که بیش از سى سال با او آشنا و روحیات عظیمش را از نزدیک درک کردم از دست دادم، و اسلام خدمتگزارى متعهد را، و ایران فقیهى فداکار، و استان یزد سرپرستى دانشمند را از دست داد؛ و در ازاى آن به هدف نهایى که آمال این شهیدان است نزدیک شد.
بنای دشمن های شما بر این است که افرادی که لیاقتشان بیشتر است بیشتر مورد حمله قرار بگیرند. آنها افرادی را هدف قرار می دهند که از آنها خوف دارند که مبادا یک وقتی به آنها صدمه بزنند.
من به شما خامنه اى عزیز، تبریک مى گویم که در جبهه هاى نبرد با لباس سربازى و در پشت جبهه با لباس روحانى به این ملت مظلوم خدمت نموده، و از خداوند تعالى سلامت شما را براى ادامه خدمت به اسلام و مسلمین خواستارم.
پس از رأى اکثریت قاطع نمایندگان محترم مجلس شوراى اسلامى مبنى بر اینکه آقاى ابو الحسن بنى صدر براى ریاست جمهورى اسلامى ایران کفایت سیاسى ندارد، ایشان را از ریاست جمهورى اسلامى ایران عزل نمودم.
قیام 15 خرداد، نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی(س) است که در نهایت در 22بهمن 1357به پیروزی رسید.
فتح خرمشهر، یکی از نتایج بزرگ عملیات بیت المقدس بود، ولی تنها دستاورد آن نبود. آنچه واقعیت دارد، این است که توان رزمی رزمندگان اسلام، گسترش عظیمی پیدا کرد. برای درک این موضوع، باید به تحول فکری و فرهنگی عظیمی که حضرت امام خمینی(س)، با آغاز جنگ از سوی صدام، در بین مردم ایران ایجاد کردند اندیشید که حاصل آن را در فتح خرمشهر می توان دید.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.