بهانه تراشی و پاسخگو نبودن
یک هفته از سکوت سازمان صداوسیما درباره پوشش ندادن همایش بزرگداشت بانوی انقلاب می گذرد و هنوز هیچ پاسخی از سوی مقامات ارشد این سازمان در خصوص بی توجهی به همسر بنیانگذار جمهوری اسلامی و همایش بزرگداشت ایشان به مردم ارائه نشده است. یک هفته از بایکوت خبری سخنان رئیس جمهور و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین رونمایی از کتاب خاطرات مقام معظم رهبری از دیدارهای ایشان با خانم خدیجه ثقفی می گذرد و رسانه به اصطلاح ملی، سرگرم فراهم کردنِ بودجه چند میلیاردی برای رسیدن به اهداف تعیین شده است.
در این هفت روز، شخصیت های برجسته سیاسی در واکنش به عدم پخش زنده بزرگداشت همسر امام خمینی(س) سخنانی بیان کردند که مرور گزیده ای از آنها، ما را به این نتیجه می رساند که پاسخگویی صداوسیما درباره چنین قصوری الزامی است.
حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفت وگو با جماران، ضمن محکوم دانستن صداوسیما نزد افکار عمومی به اهمیت بزرگداشت بانوی انقلاب
اشاره کرد و گفت: این همایش از لحاظ کمی و کیفی کم نظیر بود؛ سالن اجلاس سران مملو از زنان فرهیخته و شخصیت ها و مسئولان کشور، بزرگان حوزه و بیوت مراجع و بیت شریف امام بود و پخش مطالب این جلسه علاوه بر آنکه می توانست ادای دین به آن بانوی بزرگوار باشد، آموزه های فراوانی برای زنان کشور داشته باشد و مخصوصاً در شرایطی که جمهوری اسلامی به نقض حقوق زنان متهم می شود.
وی افزود: مطالبی که در آن جلسه بیان شد بسیار آموزنده بود؛ اما متأسفانه صدا و سیما با وجود انتقال ابزار به سالن اجلاس و استقرار دوربین ها، جلسه را بطور مستقیم پخش نکرد و حتی در بخش های خبری نیز پوشش بسیار ضعیف و دست چندم خبری به اجلاس داده شد؛ در حالی که برخی اوقات برای نشست های بی اهمیت و سطحی و بی مایه در حوزه های بخشی و منطقه ای، برنامه یا پخش مستقیم می شود و یا روزهای متمادی تیزر آنها پخش می شود.
علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در گفت وگو با جماران، درباره اهمیت همایش بزرگداشت بانوی انقلاب، تأکید کرد: برگزاری همایش بانوی انقلاب اقدام شایسته ای بود، چرا که معمولا زحمات این گونه افراد نادیده گرفته می شود و دلیل آن این است که افرادی مانند خانم خدیجه ثقفی در پشت شخصیت های بزرگ پنهان هستند و زحمات و نقش غیر مستقیم آن ها در تحولات اجتماعی دیده نمی شود. این همایش ها سبب می شود که نقش آن ها دیده شود.
علی مطهری در این گفت وگو نحوه برخورد صداوسیما با این همایش را نوعی کم توجهی به امام(ره) دانست و این در حالی است که بر اساس خط مشی سازمان صداوسیما لازم است اندیشه های حضرت امام خمینی و مقام معظم رهبری بر تمامی سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها و تولیدات سازمان حاکم باشد.
اظهار نظرها درباره سکوت صداوسیما، محصور به دایره سیاسیون نماند و جمعی از خانواده های شهدای هفتم تیر در نامه ای سرگشاده به محمد سرافراز ریاست سازمان صداوسیما، نوشتند: شواهد موجود نشان می دهند که به طور کلی صدا و سیما به لحاظ تولید محتوا، جذب و اقناع
مخاطب و جذب حداکثری مخاطبان خود به همراه رضایت ایشان با مشکلات جدی مواجه است و در دستیابی به اهداف عالی مورد نظر نظام از جمله ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی - که همایش بزرگداشت بانوی انقلاب بهترین محمل برای پرداختن به این دغدغه مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی و ارائه الگویی ارزنده در این زمینه بود - تا حدود زیادی ناکام مانده است ، لذا روز به روز مردم به دیدن شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بیگانه بیش تر روی آورده و متأسفانه اقبالی به رسانه ملی (که مع الأسف در افواه مردم به سیمای میلی! تغییر نام داده است) ندارند.
این سخنان در حالی بیان شد که دو روز پس از برگزاری مراسم، حمید انصاری قائم مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اعلام کرد: در دو روز گذشته به صورت کتبی و تلفنی مکرر مورد اعتراض و انتقاد مردم نسبت به عدم پخش مستقیم سخنان ریاست محترم جمهوری و عدم پوشش خبری مناسب برنامه های همایش (بانوی انقلاب ) بوده ایم.
وی همچنین با تأکید بر این مسئله که از چند ماه قبل برای برگزاری این همایش برنامه ریزی شده بود و نمایندگان صدا و سیما در جریان این موضوع قرار داشته و در جلسات حضور داشتند، گفت: جای تعجب و گله بسیار است که چرا در ایام بزرگداشت مقام زن، همایش بانوی انقلاب که مناسب ترین فرصت برای تبیین چگونگی حضور زنان در طول نهضت و سال های سخت مبارزه و پس از پیروزی انقلاب به شمار می رود، از سوی صدا و سیما پوشش داده نشد.
نکته مهم اینجاست که در فضای هیاهوزده کشور، بی توجهی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی به جایگاه همسر امام خمینی(س) و از همه مهم تر مطالبه مردمی برای پوشش اخبارِ مهم تحت الشعاعِ واکنش های سیاسیون به سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی قرار گرفت و هیچ کس از خود نپرسید «سهم خانم خدیجه ثقفی از این همه هیاهو چیست؟»
جالب اینکه رسانه ملی، نه تنها پخش زنده چنین رخدادی را که همزمان با ولادت حضرت فاطمه(س) با حضور جمع کثیری از زنان برجسته کشور برگزار شد را قابل ندانست، بلکه آن را
در بخش های خبری بعدی نیز در صدر اخبارِ خود قرار نداد. پرسش این است که آیا سخنان ارزشمند رئیس جمهور درباره مقام زن نیز ارزش پخش زنده را نداشت؟ رسانه ملی علاوه بر کتمان کردنِ حقایق موجود درباره امام خمینی(س) و همسر ایشان، از سخنانِ رئیس جمهور هم فاکتور گرفت. داوود نعمتی انارکی مدیر کل روابط عمومی سازمان صداوسیما نیز اعلام کرد: از طرف نهاد ریاست جمهوری در ارتباط با پوشش مستقیم خبری چیزی را دریافت نکرده ایم. این سخنان در حالی از سوی نعمتی انارکی بیان شد که پیگیری های خبرنگار جماران از نهاد ریاست جمهوری حاکی از داستان دیگری است؛ اینکه روال معمول برای پخش زنده سخنرانی رئیس جمهور در همایش بزرگداشت بانو خدیجه ثقفی که با حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی، بیت امام خمینی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و جمع کثیری از دوستداران امام خمینی برگزار شد، طی شده است.
سخنِ ما این است که صدای امام خمینی هنوز در گوش مردم طنین می اندازد که «صداوسیما دانشگاه عمومی است.» امروز که رئیس صداوسیما درخواست برداشت میلیاردی از صندوق ذخیره ارزی را برای دستیابی به اهداف والای خود دارد، باید در ابتدا پاسخ دهد که اولویت های او چیست؟ همه ما سر سفره انقلاب اسلامی، امام(س) و جوانانی نشسته ایم که خون خود را برای رسیدن به اهداف والای انقلاب فدا کردند. امروز پرسش مهمِ افکار عمومی این است که رسانه ملی چه سهمی از این سفره دارد و آیا سهم بری او از بیت المال، متناسب با چنین سهمی است؟