«کاککرافت» از اولین کسانی است که هستهی اتم را شکست. او همکاری به نام «والتن» داشت که با یکدیگر توانستند دستگاهی با ولتاژ بسیار بالا درست کنند. آنها به این وسیله، هستهی اتم «لیتیوم» را با پروتونهایی که بسیار شتابدار کرده بودند، شکافتند و از دل
آن پرتوهایی به نام آلفا به دست آوردند.
«انریکو فِرمی» فیزیکدان ایتالیایی بود که مستقیماً در ساختن بمب اتمی و آن هم از نوع بمب هیدروژنی شرکت داشت. او کار جدید و جالبی که میکرد این بود که هسته اتمها را با نوترونهایی بمباران میکرد که حرکت سریعی نداشتند.
«اتو هان» دانشمند دیگری بود که موفق شد هسته اتم اورانیوم را بشکافد. اما او این شیوه شکستن اتم اورانیوم را به طور رسمی اعلام نکرد. بعدها که سلاحهای اتمی به وجود آمدند، هان از مخالفان سرسخت تولید سلاحهای اتمی شد. او در فعالیتهای علمیاش، همکاری به نام «ماتینر» هم داشت که به او کمک زیادی کرد.
«نیلز بور» دانشمند اهل دانمارک بود که توانست ساختمان اتم را به شکلی که امروز دانشمندان قبول دارند، طراحی کند. (یعنی در وسط هسته اتم شامل پروتونها و نوترونها و در اطراف آنها، الکترونها در حرکت) بور کمک زیادی به ساختن بمب اتمی کرد اما همیشه سعی میکرد صلحجویانه انرژی اتمی را ترویج کند.
نام جاندار: سوسن دریایی (نوعی دیگر)
اندازه: حدود 25 سانتیمتر
گستردگی: دریای کاراییب، مرکز اقیانوس اطلس
زیستگاه: عمق 300 تا 900 متری آب
تغذیه: جلبک و جانداران کوچک آبزی
مجلات دوست کودکانمجله کودک 349صفحه 19