یک محقق و پژوهشگر تاریخ مطرح کرد؛
محمدجواد مرادی نیا گفت: اینکه چرا امام خمینی تنها خمینی زمان شد اول به این دلیل بود که امام ظرفیتی متفاوت با همه داشت و دیگر اینکه تحت تاثیر اساتید بزرگی مثل آیت الله محمد علی شاه آبادی و مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری بود و دم مسیحایی این افراد در امام اثر کرد. امام را نباید با هیچ کس مقایسه کرد نه با اعضای خانواده خودش و نه با سایر روحانیون و مراجع و نه با هیچ یک از شخصیت های سیاسی یک قرن گذشته.
دوشنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۳
یک روستایی با واسطه از من خواسته بود که از امام بخواهم یکی از لباس هایی را که امام در آن نماز خوانده اند به او بدهند. طبیعی بود که طرح مسأله برای من کمی سنگین بود. در فرصتی پس از انجام کارهای مربوط در آن شرفیابی، مطلب را عرض کردم. امام احساس کردند با سنگینی مطرح می کنم.
دوشنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
از جمله مواردی که در عصر حاضر مورد توجه فقیهان واقع شده و ضرورت پاسخ گویی به آن در فقه استدلالی و فتوایی رخ نموده، پیوند اعضاء از بدن افراد زنده و یا مردگان به مرگ مغزی است. حضرت امام در روز 7 اردیبهشت 1358 در زمان اقامت در قم در مصاحبه ای با رادیو تلویزیون آموزشی در پاسخ به استفتاء یکی از بیماران کلیوی درباره پیوند اعضاء چنین پاسخ دادند: در صورتی که پیوند، اسباب نجات یک نفر از موت بشود به حسب شرع مانع ندارد.
دوشنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۳
رئیس ستاد بزرگداشت حضرت امام خمینی(س) در این جلسه که با حضور جمعی از مسئولین برگزار شد گفت: یکی از تلاش های ما در این سال باید این باشد که در بزرگداشت امام خمینی(س) برگ زرینی دیگری بر افتخارات کارنامه مان بیفزاییم و توانمان را به کار ببریم که نسل تشنه آرمان و افکار امام بتواند در این دریای بیکران بیشتر و بهتر بهره مند شود.
یکشنبه, ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۶
به دنبال برگزاری انتخابات تعیین نوع نظام، و سپس تعیین اعضای مجلس خبرگان قانون اساسی، تدوین و تصویب قانون اساسی در کانون توجه حضرت امام و سفارش ها و رهنمودهای او قرار می گیرد تا اهمیت و جایگاه آن برای همگان مشخص شود و هرکسی به انجام وظیفه بپردازد. جمع بندی رهنمودها به مجلس خبرگان تدوین قانونی است جامع مطابق نظر شارع مقدس و واقعا اسلامی و مترقی و به مردم، حضور پرشکوه برای تصویب نهائی آن.
یکشنبه, ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰
حضرت امام روز 6 اردیبهشت 62 در دیدار با جمعی از پرسنل نیروی هوایی بیان داشتند: در هر بُعدی اگر کسی بخواهد مَثَل بزند، به ایشان مَثَل می زند. در بُعد زهد و علم، و در بُعد رحمت به مستضعفین و مستمندان. و در بُعد جنگ و شجاعت، و خلاصه در همه ابعاد به ایشان مَثَل زده می شود. و در حقیقت یک موجود هزار بُعدی است و ما باید تابع یک همچو فردی باشیم. به آن اندازه ای که می توانیم باید از ایشان تبعیت کنیم.
یکشنبه, ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱
آیت الله سیدرضا برقعی؛
امام در حالی که به کتابی روی میز اشاره می کردند، فرمودند: گزارش بد کدام است. مگر این کتاب را شما برای من نیاورده اید؟ این کتاب به غیر از آن کلمه «بنام خدا» بقیه اش همه مبانی «مائو» است. شما نمی فهمید، این افکار التقاطی است که این ها کار ما را عقب انداختند، نهضت را عقب انداختند.
شنبه, ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۰
به مناسبت دوم اردیبهشت، سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛
در نزد موحدین و سالکان طریقت سخن از اجر و پاداش دنیایى، اسائۀ ادب به منزلت و مقام آنان است؛ و دنیا با همۀ زرق و برق ها و اعتباراتش به مراتب کوچکتر از آن است که بخواهد پاداش و ترفیع مجاهدان فى سبیل اللّه گردد. و مجاهد فى سبیل اللّه بزرگتر از آن است که گوهر زیباى عمل خود را به عیار زخارف دنیا محک بزند... شما آیینۀ مجسم مظلومیت ها و رشادت هاى این ملت بزرگ در صحنۀ نبرد و تاریخ مصور انقلابید.
چهارشنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳
این جانب براى بزرگداشت این شخصیت علمى و مجاهد، که از مفاخر حوزه هاى علمیه و از مراجع دینى و متفکران اسلامى بود، از روز چهارشنبه سوم اردیبهشت به مدت سه روز عزاى عمومى اعلام مى کنم، و روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت را تعطیل عمومى اعلام مى نمایم، و از خداوند متعال خواستار جبران این ضایعه بزرگ و عظمت اسلام و مسلمین مى باشم.
چهارشنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
نحوه انعکاس موضوع به محضر امام و برخورد ظریف و قاطع و عبرت آموز معظم له با این قضیه که در نهایت سادگی و در فاصله زمانی کوتاهی بدون هیچ تشریفات زائد اداری صورت گرفته است، می تواند به عنوان یک سند ارزنده تاریخی در مقایسه با عملکرد و روابط شخصی همه زمامداران کشورها با مردم خود، مورد سنجش و مقایسه قرار گیرد و محال است که رهبران حقیقی مردم، روشی جز این داشته باشند یا چیزی غیر این بخواهند.
سه شنبه, ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۹
حضرت امام در پیام نوروزی خویش در اول فروردین 1359 به جدّ به این امر پرداخته و سپس در اول اردیبهشت همان سال در دیدار با اقشار مختلف مردم و اعضای انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه ها به تشریح چگونگی اسلامی شدن دانشگاه ها پرداختند که زمینه ساز انقلاب فرهنگی و به تبع آن تعطیلی دانشگاه ها از 15 خرداد 59 تا 27 آذر 1361 به منظور انجام اصلاحات لازم گردید و به میزان زیادی به سالم سازی محیط دانشگاه ها کمک کرد.
سه شنبه, ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در آئین اختتامیه جشنواره سراسری سه گانه سرفصل با محوریت امام خمینی(س) که در دانشگاه اراک برگزار شد ضمن تأکید بر لزوم توجه به سیره معیشتی، اخلاقی، عرفانی و معنوی معمار کبیر انقلاب، گفت: چاپ و توزیع آثار امام(س) می تواند در نشر و تفکرات ناب و الهی آن حضرت بین جوانان و نوجوانان بسیار حائز اهمیت باشد.
سه شنبه, ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۹:۱۰
رییس پژوهشکده امام خمینی(س) در مراسم افتتاحیه کارگاه های آموزشی این پژوهشکده درباره وصیت نامه الهی- سیاسی امام خمینی(س) گفت: یکی از مهمترین اهداف امام از تدوین این وصیت نامه تقدیس و پاک سازی بستر عالم برای حرکت بسوی خدواند متعال است و آموزش این وصیت نامه در راستای این ماموریت است که به معرفت الهی که غایت وجودی انسان است برسیم.
دوشنبه, ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۶
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع):
جامعیت علمی و ویژگی های خاص فردی، اجتماعی و سیاسی امام(س)، از ایشان رهبری قدرتمند و بی نظیر ساخته بود که موفق شد با دم مسیحایی خود، جهان اسلام را جانی دیگر بخشد.
دوشنبه, ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۹:۵۲
دکتر حسینی گفت: روز تولد حضرت علی اکبر(ع) که به عنوان روز جوان نامگذاری شده است در ایام بزرگداشت سالگرد امام خمینی(س) واقع شده است و این به نحوی تکلیف ما را برای برگزاری روز ویژه ای برای جوانان روشن تر می کند.
یکشنبه, ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴
شنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
ارتش اسلام، ارتش هدایت است. سردارهای صدر اسلام اساتید اخلاق بودند، کسانی بودند که مردم را در همان حالی هم که جنگ می کردند، هدایت می کردند، با اسم خدا شروع می کردند، دستور بود که تا آنها، تا آن مقابلهای ما شروع نکنند، شما بایستید؛ شروع هم اینطور نبود که همان طور که آنها می خواستند اینها را مغلوب کنند و یک غنیمتی به دست بیاورند و یک کشوری را بگیرند اینها هم آنطور باشند. خیر، اینها می خواستند قلوب را به دست بیاورند.
شنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶
«یک قرن زندگی پرماجرا» سال شمار زندگی بانوی انقلاب اسلامی همسر حضرت امام خمینی به قلم سید علی قادری که با مشارکت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) منتشر شده است.
چهارشنبه, ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۵
امام شخص شاه را که در همان روزها طى سخنرانى اى گفته بود که: «ما کهنه پرستى و افکار ارتجاعى را مى کوبیم و...» مورد حمله قرار داد و با فراز زندۀ «مردک باز دست از حرف هایش بر نمى دارد و به افکار اسلامى نسبت کهنه پرستى و ارتجاعیت مى دهد» بار دیگر رسالت خویش را در راه بت شکنى دنبال کرد. این حملۀ صریح و کوبندۀ امام به شاه، بازتاب ژرف و شگفت انگیزى در محافل ملى و مذهبى ایران داشت.
چهارشنبه, ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
امام خمینی(س) در پیامی در روز 26 فروردین 1358 فرمودند: «روز چهارشنبه 29 فروردین روز ارتش اعلام مى شود. ارتش محترم در این روز در شهرستان هاى بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتیبانى خود را از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ ایران و حضور خود را براى فداکارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى کشور اعلام نمایند.»
چهارشنبه, ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
یکی از جلوه های این رهبری پس از تبعید، پیام ها و سخنرانی های ایشان برای مردم و نوشتن نامه های سرگشاده خطاب به برخی افراد بود که روح تازه ای در کالبد مبارزات می دمید و خط را روشن می نمود. یکی از آن نامه های سرگشاده، نامه ایشان در تاریخ 26 فروردین 1346 خطاب به نخست وزیر وقت، امیر عباس هویدا، است.
چهارشنبه, ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵
سخن از اصول اخلاقى به میان نمى آید مگر به دو هدف: یکى شناخت که متضمن عوامل ایجاد کننده و بازدارنده و تأثیر آن بر عملکرد انسان است؛ دیگرى عمل به آن اصل که منجر به تغییر رفتار و حرکت مى شود. در نهایت باید تأثیر آن را ارزیابى کرد و براى این ارزیابى باید از معیارهایى که قابلیت سنجش آن اصل را دارد بهره برد. در این امر رهنمودهاى امام راهنماى ماست تا بتوانیم با سنجش به موقع خودمان ظلمت را از خود دور کنیم و وجودمان را به نور الهى مزیّن کنیم.
سه شنبه, ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴
در نگاه چنین حاکمى ـ یا به تعبیر دیگر، چنین مسافر سالکى ـ همۀ ممکنات، بالاخص انسان، از ارزش و منزلت ویژه اى برخوردارند؛ زیرا چنین مسافرى در سفر اول، وجود حقّانى همۀ موجودات را شهود مى کند و درمى یابد که همۀ موجودات با جنبۀ یلى الحقّى، مرتبط با خالق خویشند. و در این میان، انسان را داراى منزلت و جایگاه خاصى مى بیند که فقط خالق هستى سزاوار حاکمیت بر چنین موجودى است.
دوشنبه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام سه کار اساسی و عوامل مهم نهضت امام (س) را شکستن استبداد، بیرون راندن استعمار و به صحنه کشاندن مردم عنوان کرد و اظهارداشت: فکر می کنم جامعه ای که این سه عامل را داشته باشد هرگز شکست نمی خورد، مقهور نمی شود و توسعه خود را روز افزون می کند.
یکشنبه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۲
از کتاب « یاد و یادگار »، خاطراتی از دیدار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدّظلّه العالی) با همسر مکرّمه حضرت امام (قدّس سرّه الشرّیف) در مراسم بزرگداشت بانوی انقلاب در هفته مقام زن رونمایی شد.
یکشنبه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۴
صبح امروز، همایش بانوی انقلاب اسلامی با حضور رییس جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی یادگار گرانقدر امام، اعضای بیت امام و مسئولان لشکری و کشوری در محل سالن اجلاس سران آغاز شد.
یکشنبه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۳
استقبال بى مانند ملت ایران از امام و برپایى جشن باشکوه در مدرسه فیضیه، رژیم شاه را تا آن پایه نگران و بیمناک ساخت، که برخى از مقامات این پرسش را مطرح کردند که: «... نظر ساواک درباره تشکیل مجالس جشنى که قرار است بعد از ظهر امروز در مدرسه فیضیه قم و مدرسه عبداللّه خان واقع در بازار تهران برگزار گردد و به طور کلى درباره تظاهراتى که در چند روز اخیر به مناسبت مراجعت آیت اللّه خمینى صورت مى گیرد چیست...»
یکشنبه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
ما مى دانیم با هجرت مراجع و علماى اعلام مرکز بزرگ تشیع در پرتگاه هلاکت افتاده و به دامن کفر و زندقه کشیده خواهد شد، و برادران ایمانى عزیز ما در شکنجه و عذاب الیم واقع خواهند شد. ما مى دانیم با این هجرت، تغییرات و تحولات عظیمى روى خواهد داد که ما از آن بیمناکیم. ما عجالتاً در این آتش سوزان به سر برده و با خطرهاى جانى صبر نموده، از حقوق اسلام و مسلمین و از حریم قرآن و استقلال مملکت اسلام دفاع مى کنیم.
یکشنبه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۶
بانو خدیجه ثقفی پس از ازدواج با امام دروس حوزوی را از صرف و نحو ومنطق و معانی و بیان و بخشی از شرح لمعه نزد امام فرا گرفت. این بانو در ایام تبعید و اقامت در نجف اشرف با کمک نوه اش حاج سید حسین آقا که در مدارس جدید نجف درس می خواند، سعی کرد زبان عربی روز را فرا بگیرد و برای تکمیل آن به مطالعه رمان های عربی و ترجمه آنها روی آورد. از ویژگی های همسر امام کثرت مطالعه بود. هرکتابی به دستش می رسید با دقت آن را می خواند.
شنبه, ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۵
امام خمینی از آغاز نهضت اسلامی و احیای دین در عصر حاضر زنان را از غرب زدگی و تجددمآبی و تقلید از فرهنگ وارداتی برحذر می داشت و از طرف دیگر بر خلاف سنت رایج زنان را به عرصه اجتماع وارد کرد و در طول مبارزه با رژیم پهلوی و در جریان دفاع مقدس از حضور جدّی آنان در عرصه های سیاسی ـ اجتماعی، نه تنها دفاع کرد بلکه از زنان جامعه به دلیل این حضور و احساس مسئولیت تقدیر و تشکر می کرد؛ البته ایشان همواره بر حفظ شئون اسلامی تأکید داشتند.
شنبه, ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸