دقت و توجه حضرت امام خمینی (س) در مصرف بیت المال و سفارش اکید در پرهیز از کوچکترین استفاده شخصی به اطرافیان از اموال عمومی از طرفی و گذشت از اموال و حق شخصی در جهت بهره وری عموم، امری مستحسن و درس آموز است که نمونه ای از آن در پی کسب نظر نماینده آن حضرت در خمین در مورد زمین های متعلق به ایشان و در پاسخ، دستور تقسیم این زمین ها بین فقرا مشاهده می شود. (روزنگار زندگی و تاریخ سیاسی اجتماعی امام خمینی، ص44)
نحوه انعکاس موضوع به محضر امام و برخورد ظریف و قاطع و عبرتآموز معظمله با این قضیه که در نهایت سادگی و در فاصله زمانی کوتاهی بدون هیچ تشریفات زائد اداری صورت گرفته است، میتواند به عنوان یک سند ارزنده تاریخی در مقایسه با عملکرد و روابط شخصی همه زمامداران کشورها با مردم خود، مورد سنجش و مقایسه قرار گیرد و محال است که رهبران حقیقی مردم، روشی جز این داشته باشند یا چیزی غیر این بخواهند.
انجام سریع و ساده و بیتشریفات کارها، از سوی دیگر میتواند برای دولتمردان خودمان نیز ملاک و سرمشق باشد. سادگی انتقال یک سؤال یا یک موضوع به طور مستقیم به شخص امام امت، پاسخ کوتاه و رسا و فوری حضرت امام در ذیل همان ورقه، بیآنکه به پرسش بعدی نیاز باشد و انجام کار به درازا بکشاند، قاطعیت رهنمود که ضریب اطمینان بر حسن انجام کار را فزونی میبخشد، همه و همه میتواند در بسیاری زمینهها برای سیستم اداری و دولتمردان ما نمونه و الگو باشد.
حجتالاسلام والمسلمین جلالی خمینی این موضوع را چنین بیان کرده است: در خمین، مقداری زمین کشاورزی به عنوان ارثیه پدری در اختیار حضرت امام خمینی بود که حالیه چون شهر گسترش یافته است، این زمینها در منطقه مسکونی قرار گرفته و قابلیت ساختمان پیدا کرده بود. حقیر از محضر ایشان درباره این اراضی کسب تکلیف کردم و ایشان اراضی را به خانوادههای مستمند و بدون مسکن شهر بخشیدند و مرا مامور کردند زمینها را به مالکیت مردم درآوردم. این زمینها در سالهایی که برای کشت و زرع مورد استفاده قرار میگرفت، در همان ایام نیز عواید حاصله از آن صرف مستمندان میشد و اکنون مالکیت آن هم به افراد کمبضاعت و بدون مسکن واگذار میشود. (تاریخ ایرانی)
متن نامه حجت الاسلام جلالی خمینی در ادامه آمده است:
بسمه تعالی.
محضر مکرم حضرت آیت اللَّه العظمی، رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی- مد ظله العالی
پس از سلام، زمین هایی که در خمین متعلق به حضرت عالی می باشد خانه در او ساخته نشده. چنانچه رهنمود و دستوری هست بیان فرمایید.
الأحقر، جلالی خمینی
حضرت امام(س) در پاسخ چنین فرمودند:
بسمه تعالی
جناب حجت الاسلام آقای جلالی- دامت افاضاته
جنابعالی وکیل هستید زمین های متعلق به این جانب را، هر چند ناقابل است، هر طور صلاح می دانید تقسیم کنید بین فقرا و تملیک آنان نمایید، چه ساختمان شده باشد یا نشده باشد.
30 رجب 1405/ 1 اردیبهشت 64
روح اللَّه الموسوی الخمینی
(صحیفه امام، ج19، ص: 232)
.
انتهای پیام /*