
اهمیت خبر و خبرنگاری
صبح روز هفتم مهرماه سال ۱۳۶۱ مسئولان خبرگزاری جمهوری اسلامی به دیدار امام رفتند. در این دیدار که کمال خرازی، سرپرست سازمان خبرگزاری و جمعی از سردبیران، معاونان، کارکنان و خبرنگاران این سازمان حضور داشتند، حضرت امام بر نقش مهم خبرگزاری ها در اطلاع رسانی و توجه به راستی و راستگویی در امر پوشش خبر تاکید نمودند. متن بیانات رهبر کبیر انقلاب اسلامی در این دیدار به شرح زیر است:
بسم اللَّه الرحمن الرحیم
آنچه در خبرگزاری ها مهم است کیفیت آن است؛ زیرا هر کدام که به راستی و راستگویی نزدیکتر باشند، شوق انسان را به گوش دادن بیشتر می کنند. در جمهوری اسلامی، باید صادقانه تمامی اخبار و خصوصاً مسائل مربوط به جنگ و نحوه برخورد دولت های بزرگ با ملت ایران، برای مردم بازگو شود. امروز کارهای ایران مورد توجه دنیا و خبرگزاری ها و مطبوعات و رادیوها و تلویزیون هاست و همه آنها مراقب هستند که چیزی پیدا نموده و با اضافات و دروغ پردازی ها به جمهوری اسلامی صدمه وارد سازند و با مصاحبه های صد در صد دروغ با افراد مغرض یا اظهار نظرهای بیمورد درباره افراد، می خواهند اذهان مردم را منحرف سازند. و یکی از چیزهایی که زیاد روی آن تبلیغ می کنند مسئله انقلاب و اسلام است چرا که مسلّم است اگر اسلام رشد پیدا کند جلوی خائنین را می گیرد. و اگر ما می گوییم که انقلاب باید صادر بشود، یعنی اسلام باید در همه جا رشد پید
شنبه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵
اهمیت خبر و خبرنگاری
نقش مطبوعات در کشورها منعکس کردن آرمانهای ملت است. مطبوعات باید مثل معلمینی باشند که مملکت را و جوانان را تربیت می کنند، و آرمان ملت را منعکس می کنند... باید مطبوعات آنچه که ملت می خواهند بنویسند؛ نه آنچه بر خلاف مسیر ملت است... ملت روزنامه ای را می خواهد که مطابق آرای خودش، مطابق آرای ملت، مطابق خواسته های ملت، رفتار کند.
شنبه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵
در ایّام حصر امام که پس از آزادی از زندان بود، آقای روغنی پیشنهاد کرده بود که آقا به خانۀ ایشان بروند. جمعیت زیادی از ساواکیها منزل روبروی منزل آقای روغنی جا گرفتند، و یک منزل هم نزدیک آنجا برای ما کرایه کردند. تقریباً سی نفر ساواکی آنجا بودند که رفت و آمدها را محدود می کردند و فقط مادرم یا خواهرم را اجازه می دادند داخل شوند. آقا مدت هفت ماه در قیطریه منزل آقای روغنی بودند.
چهارشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۳
در پى محاصره امام و جلوگیرى از رفت و آمد مردم در نزد او، برخى از مردم ـ بویژه اهالى داوودیه و قیطریه ـ بر آن شدند که با بستن مغازه و تعطیلى کسب و کار خود، به اعتصاب دست بزنند و تا آزادى امام و رفع محاصره از او به اعتصاب ادامه دهند، لیکن این برنامه ـ شاید به دلیل اینکه امیدى به برد آن نبود، نیز به علت خفقان شدیدى که در پى کشتار 15 خرداد پدید آمده بود ـ به اجرا در نیامد.
چهارشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷
معاون فرهنگی و هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در نشست مشترک معاونان فرهنگی این مؤسسه که در نمایندگی اصفهان برگزار شد، ضمن تشریح برنامه های معاونت متبوعش برای سال 94 خبر از برگزاری جشنواره فرهنگی «روح الله» در سطح ملی داد.
سه شنبه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۵
حجت الاسلام سید علی اکبر محتشمی پور:
اصولاً امام همیشه از این که ترویج مرجعیت بکنند، پرهیز می کردند. در حوزه های علمیه علما و مراجع که رساله چاپ می کنند هرکس که می آید منزلشان ـ چه مقلدین و چه غیر مقلدین ـ رسالۀ خود را در اختیارشان می گذارند. امام حتی بعد از این که مرجعیتشان تثبیت شده بود، حاضر نبودند رساله در اختیار کسی بگذارند. می فرمودند: رساله چاپ شده و هرکس که مقلد من هست برود خودش بخرد، من از بیت المال حاضر نیستم که رسالۀ مجانی به کسی بدهم.
سه شنبه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۷
حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان:
این استاد حوزه علمیه و دانشگاه در گفتگویی درباره درباره نقش امام خمینی(س) در آشتی جهان مدرن با دین و همچنین اجتهاد در اندیشه امام اظهار داشت: امام نگاهشان این بود که با حفظ اصول دین و شریعت می توانیم پدیده های نوین علمی را بپذیریم و اسلام را با این شرایط جدید تمدنی تطبیق دهیم، خود امام هم در اداره کشور و مدیریت جامعه و سیاست از اندیشه های نو بهره گرفتند.
سه شنبه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
علیرضا صدرا تشریح کرد:
عضو هیئت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران معتقد است می توان تاثیر قرآن را در لایه های مختلف مدیریتی امام دید به گونه ای که ایشان از تعابیر قرآنی در مدیریت کلان سیاسی بسیار بهره گرفتند.
دوشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۷
یک گروه گردشگر از کشور آلمان روز دوشنبه از بیت تاریخی حضرت امام(س) در خمین دیدن کردند.
دوشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴
شما جوانان تحصیلکرده در هر جا هستید وظایف خطیری دارید: وظیفه دفاع از اسلام که به عهده هر فرد مُسْلم است؛ وظیفه دفاع از میهن و استقلال آن که از وظایف حتمیه اسلامی است؛ وظیفه شناساندن اسلام بزرگ به جوامع بشری، چه از ناحیه طرز حکومت و بسط عدالت آن و چه از ناحیه رفتار والی مسلمین با ملت، و چه از کیفیت معامله والی با بیت المال مسلمین. شماها باید معرفی کنید اسلام را تا رژیمها و حکومتها بفهمند معنی حکومت و پاسداری از ملت را.
دوشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۶
حضرت امام خمینی(س) دارای 24 اثر در فلسفه، کلام، منطق، اصول، فقه، اخلاق، حکومت اسلامی، علم الاجتماع، آداب و مباحث حقوقی، اقتصادی و سیاسی هستند. آثارشان نشان از آن دارد که امام جلیل القدر از سنین خردسالی به طور جدّی در راه آموختن علوم و معارف الهی و اسلامی تلاش کرده و همه را به خوبی فرا گرفته اند. در بیست و پنج سالگی دست به قلم برده، فقه اکبر و فقه اصغر را نوشتند.
دوشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹
امام جلوی منزل با حضور خبرنگاران در نوفل لوشاتو
دوشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۹
امام در حال عبور از میان خبرنگاران در نوفل لوشاتو
یکشنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
مصاحبه خبرنگاران با امام در نوفل لوشاتو
یکشنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸
روزنگار آزادی امام خمینی از زندان عشرت آباد در 11 مرداد 42 و انتقال ایشان به خانه ای در داوودیه؛
روز 11 مرداد 42، پاکروان، رئیس «سازمان امنیت» به دیدار امام در پادگان عشرت آباد رفت و اظهار داشت: من کوشش فراوانی به منظور به دست آوردن سند و مدرکی بر ارتباط مرجع بزرگ روحانیت با خارج به عمل آوردم و حتی عربی را بدین منظور به محضر حضرتعالی فرستادم ولی کوچکترین نشانه ای بر ارتباط مرجع روحانیت با عوامل بیگانه نیافتم و برایم روشن شد که مرجع روحانیت در این مبارزات خود هیچ گونه ارتباطی با خارج و عمال بیگانه نداشته اند.
یکشنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳
احمد آقا فرزند برومند امام نقل می کرد: هنگامی که مقدمه و آیه ای را که در صدر پیام استفاده شده بود، دیده بود متعجب شد و دچار حیرت از اینکه چرا امام در این پیام حجاج را به شهادت و هجرت حسین گونه فرا خوانده اند! احمد آقا می گفت: وقتی پیام را مطالعه کردم، باور این قضیه برایم بسیار ثقیل بود. این پیام را به آقای انصاری نشان دادم که ایشان هم نظر بنده را داشت.
شنبه, ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۱
گزیده بیانات حضرت امام (س) درباره ضرورت ساده زیستى؛
از اهم مسائلى که باید تذکر بدهم، مسأله اى است که به همۀ روحانیت ودست اندرکاران کشور مربوط مى شود و همیشه نگران آن هستم که مبادا این مردمى که همه چیزشان را فدا کردند و به اسلام خدمت نموده و به ما منّت گذاشتند، به واسطۀ اعمال ما از ما نگران بشوند، زیرا آن چیزى که مردم از ما توقع داشته و دارند و به واسطۀ آن دنبال ما و شما آمده اند و اسلام را ترویج نموده و جمهورى اسلامى را بپا کردند و طاغوت را از میان بردند، کیفیت زندگى اهل علم است.
شنبه, ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵
امام درس اخلاق را در مدرسه فیضیه با حضور تعداد زیادی از طلاب و مردم عادی کوچه و بازار برگزار می کردند و مطالب درس اخلاق را در سطح مردم عادی بیان می کردند. طبق گفته بعضی از حضار درس اخلاق امام بسیار سازنده بود و گاهی صدای گریه و استغاثه در مسجد طنین انداز می شد به خصوص مواقعی که امام توضیحاتی درباره مسائل آخرت و معاد ارائه می دادند موجب تأثیر و تأثر فراوان حاضرین در مجلس می شده است.
شنبه, ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۵
ما در عین حال که شدیداً متأثر و عزادار از این قتل عام بی سابقه امت محمد(ص) و پیروان ابراهیم حنیف و عاملین به قرآن کریم گردیده ایم ولی خداوند بزرگ را سپاس می گزاریم که دشمنان ما و مخالفین سیاست اسلامی ما را از کم عقلان و بیخردان قرار داده است، چرا که خودشان هم درک نمی کنند که حرکتهای کورشان سبب قوّت و تبلیغ انقلاب ما و معرف مظلومیت ملت ما گردیده است.
جمعه, ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۸:۹
یازدهمین جلسه شورای سیاستگذاری همایش بین المللی قرآن و امام خمینی (س) به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.
چهارشنبه, ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۱
گفت وگوی مشروح حکیمی پور درباره اسلامیت و جمهوریت از نظر امام خمینی
برداشت من این است که حضرت امام(س) عمیقا باور داشتند که یکی از ملاک های عملی مشروعیت، مقبولیت مردمی است و همواره مشروعیت دینی را مکمل مقبولیت مردمی در نظام جمهوری اسلامی دانسته و این دو را دو روی یک سکه می دانستند. امام کاملا به این مساله باور داشتند که تشخیص و رای مردم در نظامی که ساختار اسلامی دارد، عین مصلحت نظام است و این امری نبود که فرعی یا عارضی باشد.
چهارشنبه, ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰
امام در حال ترک حرم حضرت علی(ع) در نجف
چهارشنبه, ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵
امام در حال زیارت ضریح حضرت علی(ع) در نجف
چهارشنبه, ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳
امام در حرم امام علی (ع) در نجف
چهارشنبه, ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱
باید پرسنل این قوه تقویت بشود و این یک جهتش به عهده حوزه های علمیه سرتاسر کشور است و خصوصاً حوزه علمیه قم. مسئله قضا یک مسئله مهمی است که سر و کارش با همه حیثیت کشور است و مسلمانان است. و آن قدری که اسلام درباره قضا سفارش کرده است، شاید کمتر در چیزهای دیگر سفارش کرده باشد.
چهارشنبه, ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶
هویّت شناسى مکتب اخلاقى امام به هویّت شناسى نظام باورها یا معرفت هاى بنیادین وى نسبت به جهان و انسان بستگى دارد. به عبارت دیگر، در هویّت شناسى یک مسلک یا مکتب، شناخت خاستگاه آن بسیار حایز اهمیت است. اگر هویّت اخلاقى امام با هویّت جریان هاى دیگر اخلاقى متمایز باشد، بى هیچ تردیدى باید زیرساخت هاى معرفتى آن ها متمایز باشند؛ یعنى خداشناسى، جهان شناسى، قرآن شناسى و انسان شناسى امام با دیگران متفاوت خواهد بود.
سه شنبه, ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۲
یک مدرس حوزه و دانشگاه گفت: انقلاب اسلامی ایران در پیدایش و بقا و گسترش مرزهای خود وامدار اندیشه های امام خمینی است و منظومه فکری حضرت امام می تواند همچنانکه این انقلاب را به ثمر رساند، در پیشبرد اهداف و آرمان های اصیل انقلاب نیز موثر باشد.
سه شنبه, ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
عضو شورای شهر تهران:
مسجد جامعی درباره تفاوت امام با دیگران تصریح کرد: مرحوم امام به ابزارهای فرهنگی و هنری نیز توجه داشتند، چون متدینین آن زمان وجوه چندان مثبتی برای آنها قائل نبودند و سینما و هر نوع موسیقی را مهلک می دانستند. شجاعت امام در دفاع از هنر و هنرمندان و احترامی که برای ذات هنر قائل بودند، زمینه ساز رشد فرهنگ و هنر شد.
دوشنبه, ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۶
استقلال طلبی و نفی وابستگی و مقابله با استعمار و سلطه خارجی در کنار مقابله با استبداد و ظلم داخلی به عنوان رکن دوم مبارزه، در طول انقلاب اسلامی، بارها و بارها در بیانات امام راحل مورد تأکید ایشان بوده است و ایشان بدون هیچ مبالغه و اغراقی، بارها در مواضع سیاسی سه دهه مبارزه و رهبری خویش، مستقیماً به مسئله استقلال به عنوان یکی از اصول و آرمان های انقلاب اسلامی و البته به عنوان یک نیاز اصلی برای سایر کشورهای جهان اسلام پرداخته اند.
دوشنبه, ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۱
سخنرانی حضرت امام (س) در جمع اعضای شورای مرکزی و مدیریت حوزه قم:
فقه را تقویت کنید، مبادی فقه را تقویت کنید و این هم لازم است به اینکه آقایانی که لایق این کار هستند دعوت کنید، ازشان تقاضا کنید، که لازم نیست یک حوزه صد نفری یا دویست نفری باشد، حوزه از دو نفر شروع بشود بعد درست بشود وقتی برای خدا شد دو نفر باشد، ده نفر باشد، صد نفر باشد، اگر این کار بشود که هم حوزه علمیه باشد که جهات علمی خیلی درش قوی باشد، و هم اخلاقی باشد که جهات اخلاقی را القا بکند.
یکشنبه, ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱