نان و پنیر و
نانو بیوتکنولوژی
امیر محمد لاجورد
قسمت اول
یک نفر به درون میکروسکوپ چشم دوخته و یک نفر دیگر با موادی در لولههای آزمایش ور میرود، هی ترکیب میکند، به هم میزند، حرارت میدهد، خنک میکند، نگاه میکند، یادداشت میکند... یک نفر سرگرم دستکاری ژنهاست و یک نفر دیگر لباس عجیبی پوشیده و با دقت مشغول کاری است که چندان از آن سردر نمیآوریم. اما معمول بر این است که دستاورد تلاش پژوهشگران و دانشمندان در نهایت، مستقیم یا غیرمستقیم وارد زندگی ما شده و شکل آن را تغییر میدهد. تغییراتی گاه در حد بسیار زیاد. امروز برای خوردن نان و پنیر و خیار و سبزی، سفره پلاستیکی را روی فرش ماشینی پهن کرده و از بشقابهای ملامین و کارد استیل و نمکدان بلوری استفاده میکنیم. به هنگام خوردن، تلفن همراه بابا زنگ میزند، او کنترل از راه تلویزیون را از کنار پایش برداشته و با فشار یک دکمه صدای تلویزیون را میبندد و دست در جیب میکند و تلفناش را درمیآورد و با فشار یک دکمه با یک نفر دیگر در شهری دیگر صحبت میکند. فردا به توسط هوش انسان و رشتههایی چون نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی چه چیزهایی خواهیم خورد؟ چه چیزهایی خواهیم پوشید؟ و چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار میکنیم؟ دیدار این هفته دوست با سولماز حاجیزاده، کارشناس ارشد مهندسی شیمی با گرایش بیوتکنولوژی است. او همچنین در حال گذراندن دوره دکترای خود در همین رشته در دانشگاه لوند سوئد است.
میوه اژدها دارای دانههایی درون خود است که مانند سیاه دانه است. از کاشت و پرورش سیاه دانهها میتوان درخت جدیدی بهوجود آورد. میوه اژدها، دارای
مجلات دوست کودکانمجله کودک 490صفحه 10