اخبار فصل
حکومت عادلانه
به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با دومین شب قدر و شب شهادت حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) دکتر مصطفی کواکبیان نماینده سمنان در مجلس شورای اسلامی در جمع عزاداران مسجد جامع امیرالمؤمنین(ع) بلوار مرزداران تهران به تفصیل در زمینه مهمترین ویژگی حکومت دینی از دیدگاه حضرت علی(ع) سخن گفت.
وی با اشاره به آیه 25 سوره حدید اظهار داشت: در این آیه فلسفه بعثت تمامی انبیا، تحقق قسط و عدالت به دست مردم دانسته شده است. لذا اگر حکومتی از عدالت فاصله بگیرد از هدف اساسی بنیان شریعت دور شده و به عبارت دیگر می توان بر این نکته تأکید کرد که اساساً حکومت هرچه عادلانه تر باشد، دینی تر است و این همان تعبیری است که استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری به حکم شرع و حکم عقل تصریح می کند و بر این باور است که «عدالت» معیار مهمی برای سنجش سایر موضوعات و از جمله شریعت و دین است.
دبیرکل حزب مردم سالاری با اشاره به مفهوم عدالت شخصی و نفسانی در باره کاربرد اجتماعی عدالت افزود: البته عده ای سه تعبیر «تساوی»، «اعتدال» و «تعادل» را همطراز عدالت گرفته اند اما همه این تعابیر خارج از مفهوم لغوی «عدالت» است و این واژه از لحاظ لغوی همان قرار گرفتن هر چیز بر سر جای خود است که مولای متقیان حضرت علی(ع) نیز در نهج البلاغه
می فرماید «عدالت همه کارها را در جایگاه خودش خواهد نشاند» این استاد فقه سیاسی و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه افزود: اگر به طور خلاصه بخواهیم مفهوم عدالت به عنوان مهمترین ویژگی حکومت مورد نظر حضرت علی(ع) را بشناسیم همان «احقاق حق» یا «حق را به حق دار رساندن» است که قطعاً مصادیق چنین مفهومی در همه جنبه های سیاسی، اجتماعی، حقوقی، قضایی و اقتصادی کاربرد دارد.
کواکبیان با اشاره به اهمیت عدالت سیاسی و برتری و تقدم و اولویت آن بر سایر جنبه های عدالت تصریح کرد: هر چند عدالت سیاسی چیدمان قدرت و نحوه توزیع اقتدار آمیز ارزشها و منابع را در بر می گیرد و لذا از انواع عدالت ها مهمتر است اما باید بدانیم اگر عدالت قضایی در جامعه ای نباشد هیچ تضمینی بر تحقق سایر جنبه های عدالت نیست.
این نماینده مجلس هشتم با اشاره به مشکلات عدیده اقتصادی و وجود فقر و تورم و بیکاری و رشد بی رویه نقدینگی و افزایش نرخ کالاها و خدمات اظهار داشت: به عنوان یک نماینده مجلس شرمنده می شویم که چرا مردم علیرغم درآمدهای ارزی فراوان باید اینگونه در مضیقه های اقتصادی قرار گیرند؟ چرا باید گفته شود ما نمی توانیم مشکلات اجاره نشین ها را حل کنیم؟ چرا هیچ نظارت و کنترلی بر روند افزایش و سیر صعودی قیمت ها وجود ندارد؟ متأسفانه بین ادعای اقتصادی با تحقق عینی آن فاصله فراوانی وجود دارد به همین خاطر با تأکید می گویم که جنگ فقر و غنا تشدید گردیده و فقرا فقیرتر شده و به اصطلاح آقایان فقر درازکش عمومیت بیشتری یافته است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به خطبه های نهج البلاغه افزود: زمانی که مولای متقیان حضرت علی(ع) می فرماید اگر اقالیم سبعه را به من واگذار کنند حاضر نیستم یک دانه گندم از دهان یک مورچه ای خارج سازم آیا ما با سکومت در برابر برخی مظالم و مفاسد اقتصادی و بی عدالتی ها می توانیم مدعی حکومت علوی باشیم.
کواکبیان در پایان با اشاره به روز جهانی قدس به عنوان میراث گرانبهای امام خمینی و سخنان روشنگرانه مقام معظم رهبری در نماز جمعه در زمینه ادعای پوچ دوستی ملت ایران با مردم
اسرائیل، چنین ادعاهایی را بیانگر غلط بودن مواضع دولت نهم در این زمینه دانست و افزود: ملت سرافراز ایران با حضور پرشور خویش در روز قدس علاوه بر محکومیت این ادعای پوچ، جنایات صهیونیست ها را در نوار غزه به شدت محکومت خواهد کرد.
شایان ذکر است: حجت الاسلام دکتر اشرفی اصفهانی امام جماعت مسجد جامع امیرالمؤمنین(ع) و فرزند چهارمین شهید محراب آیت الله اشرفی اصفهانی در پایان با ارائه گزارشی از مجموعه فرهنگی مذهبی مذکور واقع در بلوار مرزداران شامل : مسجد ـ حسینیه ـ فاطمیه ـ کتابخانه ـ تالار فرهنگی ـ درمانگاه خیریه ـ حوزه علمیه مهدالرضا ـ دارالقرآن کانون فرهنگی ـ مؤسسه قرض الحسنه ـ مؤسسه خیریه کمک به ایتام و مستمندان ـ پایگاه بسیج و مکان ورزشی این مجموعه را بزرگترین مجموعه غرب تهران دانست و آنگاه پس از مرثیه سرایی مداحان اهل بیت(ع) مراسم احیای دومین شب قدر از سوی ایشان برگزار شد.
خبرگزاری مهر ـ 1 / 7 / 87
فلسطین و روز قدس
صلاح زواوی «که در مصاحبه اختصاصی با ایرنا در آستانه روز جهانی قدس شرکت کرده بود گفت: امام خمینی حتی در هنگام مبارزه با رژیم شاه تأکید داشتند که فلسطین مسأله ای اصلی در مبارزات ایشان بود. وی با بیان اینکه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران زمانی که در تبعید در نجف به سر می بردند، اجازه استفاده از خمس و زکات برای کمک به جنبش مقاومت مردم فلسطین را داده بودند، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز شعار «امروز ایران، فردا فلسطین» مطرح بود و ایشان اعلام داشتند که استقلال ایران بدون آزادی فلسطین کامل نیست.
مقدم السفرای خارجی مقیم جمهوری اسلامی ایران با تبریک مناسبت روز قدس به مردم و مسئولان ایران اهمیت این روز را یادآور شد و گفت: مسجدالاقصی نخستین قبله و سومین حرم مقدس مسلمانان است.
زواوی ادامه داد: از این رو می توان گفت که اهمیت مسجدالاقصی و شهر قدس به اندازه
تمام خاک فلسطین است که سراسر اراضی آن آرامگاه شهیدان و پیامبران بسیاری می باشد.
وی تأکید کرد: مسئولیت آزادی فلسطین فقط متوجه مردم آن نیست بلکه تمام کشورهای اسلامی و انسانهای معتقد به عدلت و مظلومیت مردم فلسطین باید در رفع اشغال آن همت کنند.
سفیر فلسطین با مرور تاریخچه تأسیس کشوری به نام اسرائیل آن را موجودیتی جعلی معرفی کرد که با توطئه کشورهای غربی برای ایجاد کشوری بیگانه در منطقه ای مهم و در حدفاصل آفریقای عربی و کشورهای عربی خاورمیانه شکل گرفت. زواوی گفت: کشورهای غربی شرکت کننده در کنفرانس سال 1907 از جمله انگلیس به این نتیجه رسیدند که منافع آنان بدون ایجاد کشوری بیگانه و سوء استفاده از یهودیان اروپا به عنوان ساکنان آنکه در جنگ جهانی دوم مشکلاتی را تحمل کرده بودند، امکان پذیر نیست.
وی اظهار داشت: بنابراین موضوع مهاجرت دادن یهودیان از کشورهای مختلف جهان به خاک فلسطین با همکاری سازمان صهیونیسم بین الملل مطرح شد تا از این راه رؤیای تأسیس کشوری به نام اسرائیل عملی شود.
شیخ السفرای خارجی مقیم ایران شمار شهیدان فلسطینی تا پیش از سال 1948 و تأسیس رژیم اسرائیل را 50 هزار نفر اعلام و اضافه کرد: مردم ما مقاومت بسیاری از خود علیه صهیونیسم و دولت انگلیس که تأسیس اسرائیل را تسهیل کرد، از خود نشان دادند.
وی با برشمردن قیام سالهای 1929، 1935، 1936، 1939 و 1948 گفت: مردم ما در راه جهاد شهیدان بسیاری را از جمله عزالدین قسام و عبدالقادر حسین تقدیم کردند اما متأسفانه به علت اوضاع نامناسب کشورهای عربی و اسلامی به نتیجه مطلوب نرسیدند.
سفیر فلسطین با بیان این نکته که تأسیس اسرائیل توطئه ای در ابعاد بین المللی بود و پس از انگلیس نیز دولت آمریکا نقش اصلی را در اجرای آن بر عهده گرفت، اضافه کرد: ما به پشتیبانی ایران، کشورهای اسلامی و تمام اعضای جامعه بین الملل برای تحقق آرمان مردم فلسطین نیاز داریم.
زواوی یادآور شد: حتی پس از تأسیس اسرائیل نیز توطئه های این کشور جعلی متوقف نشد
و با تجاوز به مصر، لبنان، سوریه و اردن ادامه پیدا کرد و متأسفانه علاوه بر خاک فلسطین بخش هایی از خاک این کشورها هنوز تحت اشغال اسرائیل قرار دارد.
هنگامی که خبرنگار ایران نظر سفیر فلسطین را درباره هدف رژیم صهیونیستی در از بین بردن هویت فرهنگی اسلامی در مسجدالاقصی پرسید، زواوی پاسخ داد: این اقدامات با هدف از بین بردن هویت فلسطینی و پیش شرط ما در تعیین قدس شریف به عنوان پایتخت دولت مستقل فلسطینی صورت می گیرد.
وی با تشریخ اقدامات رژیم صهیونیستی گفت: آنها با حفر تونل هایی در زیربنای مسجدالاقصی قصد دارند تا باعث فرو ریختن این مکان شده و هیکل سوم سلیمان را در آن برپا کنند.
ایجاد 26 مجتمع مسکونی در شهر قدس و استقرار بیش از 250 هزار صهیونیست در آنها همراه با ایجاد 250 شهرک در کرانه باختری و استقرار 500 هزار نفر در آنها از دیگر اقداماتی بود که سفیر فلسطین هدف از بین بردن هویت فلسطینی و تلاش برای جلوگیری از بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن آنان معرفی کرد.
سفیر دولت فلسطین همچنین بازگشت فلسطینی ها را یکی از شروط اصلی حل مسأله فلسطین دانست و افزود: هر راه حلی که نسبت به تعیین قدس شریف به عنوان پایتخت دولت مستقل فلسطین، برچیده شدن شهرک ها و بازگشت آوارگان نپردازد، قابل قبول نخواهد بود.
وی علت حل نشدن مسأله فلسطین را تعلل رژیم صهیونیستی در اجرای این شروط معرفی کرد و گفت: از این رو، راه حل های سیاسی با وجود مذاکرات طولانی به نتیجه نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه زندانی بودن فلسطینی های دربند رژیم صهیونیستی نیز یکی از مشکلات اصلی می باشد از محبوس بودن 11 هزار فلسطینی خبر داد.
زواوی این زندانیان را شامل کودکان و زنان و حتی مردانی معرفی کرد که برای برخی آنان چند حکم حبس ابد صادر شده است.
سفیر فلسطین تأکید کرد: بدون آزادی این قهرمانان، راه حلی میان ما و اسرائیل ممکن
نیست. سفیر فلسطین همچنین با گرامیداشت یاد 5000 شهید و 50 هزار مجروح قیام انتفاضه از سال 1987 به این سو، تداوم محاصره باریکه غزه توسط رژیم اسرائیل را محکوم کرد.
وی این اقدام صهیونیستی را مغایر با تمام مبانی حقوق بشر و موازین بین المللی دانست و اضافه کرد: جامعه بین الملل این جنایت جنگی اسراییل را که تخریب تأسیسات زیربنایی و حتی ریشه کنی بیش از یک میلیون درخت زیتون را شامل می شود، محکوم کرده و خاتمه محاصره را حق مردم فلسطین می داند. زواوی در پایان این مصاحبه خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که مبارزه با رژیم صهیونیستی بدون ایجاد دولت فلسطین به پایتختی قدس، برچیده شدن شهرک ها، بازگشت آوارگان ادامه خواهد یافت.
سفیر فلسطین تصریح کرد: تمام گروههای فلسطینی به این موضع اعتقاد داشته و بر آن تأکید دارند.
خبرگزاری ایرنا ـ 1 / 7 / 87
شناسنامه وهابیون
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه جریان وهابیت دست پرورده استکبار جهانی است، تصریح کرد: آنها از طریق ابزار فرهنگی در مقابل اسلام ناب محمدی قد علم کرده اند و با شیوه های مختلف مانند تکثیر کتابهای فراوان، تبلیغات رسانه ای و هک سایت های مروج فرهنگ تشیع برای وارد کردن ضربه به فرهنگ تشیع تلاش می کنند.
احمد سالک به هک 300 سایت شیعه توسط هکرهای وهابی اشاره کرد و افزود: وهابیون در این خیال خام به سر می برند که با این دست کارها می توانند مانع نفوذ فرهنگ تشیع در جهان شوند.
وی خاطر نشان کرد: وهابیون برای هک کردن سایت های شیعه از آرم رژیم صهیونیستی استفاده کردند که این موضوع خود نشانگر حرکت وهابیت در راستای اهداف و سیاستهای این رژیم غاصب است.
کیهان ـ 2 / 7 / 87
حق امام
رئیس دانشگاه امام صادق(ع) گفت: امام خمینی را هیچ وقت نباید فراموش کرد و هرکس که حق امام را ادا نکند مسلماً مورد لعن خداوند قرار می گیرد، زیرا امام به گردن ملت و همه مسلمانان حق دارد. به گزارش ایسکانیوز، مهدوی کنی در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: یکی از معانی قدر، ارزیابی است، شب نوزدهم اختصاص به ارزیابی اعمال انسانها دارد و در شب بیست و یکم این اعمال را جمع بندی می کنند که باعث می شود این شب به شب بسیار مهمی تبدیل شود. باید توجه داشت که در شب بیست و سوم، این جمع بندی اعمال را به خدمت امام عصر می برند و در آنجا مقدرات بر اساس این ارزیابی ها تعیین می شود. مهدوی کنی تأکید کرد: در مملکت ما گرفتاریهای بی شماری وجود دارد و کشور انقلابی نمی تواند گرفتاری نداشته باشد، من هیچ وقت نمی توانم کردار مسئولین را توجیه کنم زیرا خودم به هیچ عنوان به دنبال پست و مقام نبوده ام و ما در این رابطه باید به زندگی امام مراجعه کنیم. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید قدر تمامی شهدا و همچنین امام و مقام معظم رهبری را بدانیم. البته مسئولین نیز باید مشکلات کشور را حل کنند و شر دشمنان را از سر ملت ایران کم نمایند، باید مسأله اشتغال و ازدواج جوانان در اولویت قرار داد ولی هیچ وقت نباید معنویات را فدای مادیات کرد که این یک اصل است. مهدوی کنی با بیان اینکه تهمت های بسیاری به روحانیون زده شده است اظهار داشت: تهمت هایی که به خیلی از روحانیون زده شده ضربه به انقلاب است و اگر شما تک تک روحانیون را تهدید کنید مطمئن باشید نتیجه آن ضربه به کشور خواهد بود، باید توجه داشت که این انقلاب به دست همین علما به شما رسیده است.
آفتاب یزد ـ 2 / 7 / 87
بزرگترین منکر
ایسنا: عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به رهبری امام خمینی در انقلاب اسلامی اظهار کرد: در قرنی که دشمنان اسلام آن را قرن نفی اسلام می دیدند، امام خمینی اسلام ناب محمدی(ص) را زنده کرد. آیت الله سید احمد خاتمی در مراسم سومین شب لیالی قدر که در
حرم مطهر امام خمینی برگزار شد با بیان اینکه در برخی دعاها آموزه غیرت دینی را داریم به مسأله امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: در روایات آمده است اگر امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنید، انتظار این را داشته باشید که خداوند هم عنایت خود را از شما برگرداند. وی از تفرقه و برخوردهای ناصحیح نیز به عنوان بزرگترین منکرها در جامعه یاد کرد و گفت: بزرگترین منکر عبارت است از تفرقه، برخوردهای پرخاشگرانه و تخریبی که جامعه را آکنده از دعوا می کند و در این دعواها آنچه گم می شود منطق و حرف حساب و صحیح است.
اعتماد ملی ـ 9 / 7 / 87
مهمترین شاخصه
گروه سیاسی: نوه امام با انتقاد از کسانی که مشکلات را به پای نظام جمهوری اسلامی و تئوری حکومت دینی می نویسند، خاطرنشان کرد: بسیاری از این مشکلات به دلیل جواب ندادن بعضی برنامه ها بود.
همزمان با شام غریبان امیرمؤمنان حضرت علی(ع)، حجت الاسلام سید علی خمینی، نوه بزرگوار حضرت امام در مراسم شبی با شهدا، بزرگداشت مقام شامخ برادران شهید صفت ا... و جواد مقدم در مسجد امام رضا(ع) منطقه 17 با تبیین حرکت مبارزاتی امام ضمن اشاره به قدرت و صلابت امام در مواجهه با قدرتها گفت: امام همواره با قدرت و بدون ترس و واهمه در برابر قدرتهای غرب و شرق ایستادگی می کرد ولی در مواجهه با رزمندگان در نهایت تواضع و فرو افتادگی اعلام می کرد من دست و بازوی شما را می بوسم.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین شاخصه اندیشه و رفتار امام کار برای خدا بود و امام حتی در جزئی ترین امور زندگی نیز این اصل را رعایت می کرد.
یادگار امام در ادامه به عشق و ارادت امام به خانواده های شهدا اشاره و خاطرنشان کرد: امام بیشترین دیدارهای خود را با خانواده های شهدا داشتند که این مسأله مورد تأیید اعضای دفتر ایشان نیز هست.
اسرار ـ 4 / 7 / 87
جنبش بین المللی
حقوقدان و مستشار دیوان عالی کشور گفت: شاهکاری که امام خمینی در اعلام آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز جهانی قدس نشان داد، این بود که نهضت مقاومت فلسطین را از یک جنبش منطقه ای و عربی به یک جنبش جهانی ـ اسلامی ـ تبدیل کرد.
«محمد حسین ساکت» روز پنجشنبه در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: این بعد تازه ای بود که به این جنبش داده شد و عمق فاجعه رژیم صهیونیستی را بیشتر نشان داد.
این حقوقدان گفت: باید رژیم صهیونیستی بپذیرد که خواست ملتها بر همه چیز مقدم است.
ساکت افزود: از دیدگاه حقوق بشر، نهادهای بین المللی و اصول انسانی، هیچگاه نمی توان با کاربرد شیوه های غیر انسانی مانند محاصره غذایی و دارویی و قطع برق و بستن شبکه های راه و ویران سازی خانه ها و کشتزارها و ترور و کشتن مردم بی پناه و دزدیدن شخصیت های محبوب مردم فلسطین، به خواسته های خود رسید.
جمعه آخر ماه رمضان هر سال از سوی امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی به عنوان روز جهانی قدس تعیین شده است.
خبرگزاری ایرنا ـ 4 / 7 / 87
بشارت
وزیر امور خارجه دولت فلسطین و رئیس اداره سیاسی سازمان آزادیبخش فلسطین در پیامی به مناسبت روز جهانی قدس، دعوت برپا شده از سوی جمهوری اسلامی ایران را بشارت دهنده آغاز صبحی نوین برای امت مسلمان خواند و رهبر انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنه ای را ستود و از رئیس جمهور برای مواضع قاطعانه و صادقانه اش درباره فلسطین تقدیر کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام فاروق قدومی به مناسبت روز جهانی قدس آمده است: برادران گرامی! ما روز قدس را در ماه مبارک رمضان گرامی می داریم. روزی که حضرت آیت الله خمینی آن را به منظور تشویق همه مسلمانان به جهاد در راه نجات قدس، نخستین قبله مسلمین و
سومین حرم شریف و محل معراج رسول اکرم(ص) و آزادی کلیه سرزمین های فلسطین تعیین کرده است.
این پیام می افزاید: شهر قدس از 5000 سال پیش بنا شده و یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان به شمار می رود. این شهر بیش از 18 بار از زمان فراعنه و بابل و فارس و یونان و رومیان تا عصر اسلام، ویران و تجدید بنا گردیده است.
در پیام وزیر خارجه فلسطین با بیان اینکه فلسطین همواره مورد طمع استعمارگران و صهیونیست ها بوده است و رژیم صهیونیستی بر این سرزمین تحمیل شده آمده است: مردم مسلمان فلسطین در معرض زشت ترین جنایتها قرار گرفته اند. مردم این سرزمین از پدران و اجداد خود اخراج و طرد شده اند در نتیجه ملت فلسطین در برابر استعمار بریتانیای کینه توز قیام کرده و در برابر ارتش اشغالگر انگلیس و مهاجران صهیونیستی از دیگر نقاط جهان، مقاومت کرده است و از سال 1965 دست به انقلاب و قیام انتفاضه کودکان سنگ به دست و قیام مبارک الاقصی زده است.
در پایان این پیام آمده است: ما مخلصانه کلیه مسلمانان را به وحدت و همدلی برای نجات قدس شریف از دست متجاوزان و قاتلان انبیا و پیامبران و نیز آزادی سرزمین فلسطین از وجود اشغالگران دعوت می نماییم. «واعتصموا بحبل الله جمیعاً ولاتفرقوا»
خبرگزاری مهر ـ 5 / 7 / 87
صبورانه ایستاده ایم
نخست وزیر منتخب ملت فلسطین در پیامی به رهبر معظم انقلاب، مسئولان و مردم ایران، روز جهانی قدس را یادگار ماندگار حضرت امام و روز عظمت و سرافرازی خواند و تأکید کرد: بزرگترین تقدیرها را نثار رهبری و ملت ایران می کنم.
به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل هنیه در پیام خود به ملت ایران تأکید کرده است: از بیت المقدس و اکناف آن، از سرزمین مبارک فلسطین، از دیار سلحشوری و جهاد، درود و سلام
ملت مسلمان فلسطین و درود و تحیت هزاران شهید و جانباز و اسیر فلسطینی را تقدیم می دارم.
به راستی که چه روز با عظمتی است و چه تاریخ سرافرازانه ای است، روز هفتم آگوست 1979، روزی که امام راحل خمینی کبیر رضوان الله علیه جمعه آخر ماه مبارک رمضان را روز قدس نامیدند و مسلمانان پهنه گیتی را به گرامیداشت این یادمان فراخواندند.
این دعوت امام خمینی بیانگر آن است که قدس و فلسطین تا چه اندازه در قلب این امام عظیم الشأن زنده و حاضر بود و به دنبال آن چه اندازه در دل میلیونها عاشق دل داده قدس و مشتاقان نصرت آن جای گرفت.
حقیقتاً حضرت امام خمینی رحمت الله علیه، این ابر مرد تاریخ ارزش جهاد برای قدس و فلسطین را اعتلا بخشیدند و این خود حکایت از جایگاه ویژه قصد و فلسطین در اندیشه حضرت امام داشت و ایشان بودند که فرمودند: قدس متعلق به مسلمانان است و باید به آنان بازگردانده شود و بسیج امت اسلام برای آزادی قدس را بر همگان تکلیف دانستند.
هنوز دعای خمینی کبیر که از خداوند منان مسألت می نمودند توفیق سفر به قدس شریف و اقامه نماز در آن را پیدا کنند درگوشمان طنین انداز است. فرصت را مغتنم شمرده و از خدای بزرگ می خواهیم که با فراهم آوردن این فرصت برای حضرت عالی و ریاست محترم جمهوری اسلامی و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان جمهوری اسلامی ایران جهت اقامه نماز در قدس آزاد شده و رها از لوث دشمن اسرائیلی، این آرزوی قلبی حضرت امام را تحقق ببخشند.
مستحضرید که میلیونها تن در سراسر این کره خاکی به فراخوان امام راحل برای گرامیداشت و زنده نگاه داشتن روز قدس لبیک گفته و شاهدیم که جمعه آخر ماه مبارک رمضان صحنه و عرصه راهپیمایی ها و حضور با شکوهی است که در حمایت از قدس شعار سر می دهند و آزادی اش را از خداوند منان مسألت می نمایند.
بی شک این صحنه ها نمود عملی اتحاد اسلامی است که همواره مورد تأکید امام خمینی کبیر بود.
برادران و خواهران مسلمان شما در فلسطین به ویژه در نوار غزه در معرض آماج زشت ترین و پلیدترین ظلم و ستم و بیدادگری دشمن قرار دارند و با محاصره ای دست و پنجه نرم می کنند که بشریت نظیر آن را به خود ندیده است.
آمریکای سردمدار شرارت و ستم و استبداد در جهان و دست پرورده آن یعنی دشمن صهیونیستی و ایادی آنان که با کمال خونسردی و آرام آرام دست به کشتار ملت ما زده اند. هر ساعتی که سپری می شود تعدادی از هموطنان ما جان می بازند و بر شمار مجروحان افزوده می شود دشمنان از ورود مواد غذایی و دارو ممانعت می کنند مگر آنچه را که برای منافع خویش مناسب می بینند اجازه ورود می دهند. ادامه محاصره عامل افزایش مرگ و میر فلسطینیان به ویژه در میان بیماران شده است.
بسیاری از خانواده های پر جمعیت، محترم و اصیل فلسطینی و بسیاری از فرزندان شهدا و جانبازان و اسرا منبع درآمدی ندارند و این همه محاصره به خاطر آن است که ملت شریف فلسطین ما را برگزیده و بار امانت مسئولیت را بر دوش ما نهاده است.
پس همانگونه که برای قدس روز اختصاص دیدید، نیز زمانی از شبانه روز را برای دعا و طلب نصرت باریکه غزه (غزه عزت آفرین) اختصاص دهید. باشد که قطره اشکی را پاک و موجب تسلای خاطر یتیمی شود و عزم و پایداری را در ما تحکیم بخشد.
به رغم این همه محاصره و محنت و تنگنا، اما ملت ما همچنان صبور و بردبار و همیشه در صحنه است و از سرزمین قدس و از حق بازگشت به سرزمین و دیار خویش دست نخواهد کشید.
اینجانب به این مناسبت بزرگ برترین تقدیرها و سپاس های خود را محضر حضرت آیت الله سید علی خامنه ای (حفظه الله) رهبر معظم انقلاب اسلامی که به حق راه امام راحل را پیموده و به قدس اهتمام ویژه ای دارند و بر گرامیداشت آن تأکید می ورزند و قدس را در دل هر مسلمانی جای داده اند، تقدیم می نمایم ما از جوار بیت المقدس و پیرامون آن خاضعانه از درگاه ایزد منان مسألت داریم که معظم له، نظام و مسئولان جمهوری اسلامی را از هر گزندی مصون فرماید.
سخن آخر را به جمله ای از فرمایشات حضرت آیت الله خامنه ای(حفظه الله) به پایان می برم
که فرمودند: دیر یا زود فلسطین به آغوش فلسطینیان باز خواهد گشت. معظم له با این دیدگاه تأکیدی فرمودند بر استمرار راه امام؛ آنگه که فرمودند اگر به اسلام و مقدسات اسلامی تعرض شود و یا تهدیدی از جانب دشمنان متوجه آنها شود هیچ مسلمانی نمی تواند در مقام نظاره گر و تماشاچی باشد.
در خاتمه، ضمن تشکر و قدردانی از مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و اعضای محترم مجلس شورای اسلامی و آحاد ملت شریف ایران از باریتعالی مسألت دارم که همه ما را در آینده ای نزدیک روز قدس را در قدس و از درون صحن مسجدالاقصی گرامی بداریم.
خبرگزاری مهر ـ 5 / 7 / 87
مبارزه با استکبار
رئیس جمعیت کشافه المهدی(عج) حزب الله، مسأله فلسطین و آزادسازی قدس را مسئله همه جهان اسلام برشمرد گفت: اکثر مسلمانان لبنان به میراث ارزشمند حضرت امام خمینی در مبارزه با اشغالگری پایبندند.
بلال نعیم (رئیس جمعیت کشافه المهدی(عج) و عضو شواری اسلامی اداره آموزش و پرورش لبنان) در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: عموم مسلمانان لبنان بویژه طرفداران حزب الله همچنان به فتوای امام خمینی مبنی بر ضرورت زنده نگاه داشتن روزجهانی قدس و مبارزه با استکبار جهانی امریکا و فرزند نامشروعش رژیم صهیونیستی پایبندند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به فرمان حضرت امام راحل (درباره برگزاری روز جهانی قدس در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان آیا راهپیمایی لبنانی ها امسال هم مانند سالهای قبل در اقصی نقاط این کشور کوچک عربی برگزار خواهد شد یا خیر، تصریح کرد: لبنانی ها هرگز این فرمان حضرت امام خمینی را فراموش نکرده اند و آنها هر ساله این مراسم را با شکوه برگزار می کنند.
عضو شواری اسلامی اداره آموزش و پرورش لبنان ادامه داد: البته زنده نگه داشتن روز جهانی قدس در لبنان و بطور مشخص از سوی حزب الله معنا و مفهوم خاصی دارد به اعتبار اینکه مسلمانان لبنان خود را متعهد و مرتبط با این قضیه و مسأله فلسطین و آزادسازی قدس اشغالی می دانند همان طوری که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران این مسأله را اعلام کرد.
بلال نعیم در تشریح برنامه های حزب الله به منظور برگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس در لبنان یادآور شد: هر ساله مراسم روز جهانی قدس با شور و اشتیاق بسیار گسترده در لبنان برگزار می شود و امسال نیز ما در سه منطقه مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس را برگزار می کنیم.
وی درباره وظیفه مسلمانان جهان در قبال مسأله فلسطین گفت: همه مسلمانان جهان باید نسبت به مسأله فلسطین احساس مسئولیت بکنند و آنها بایستی با شرکت در راهپیمایی این روز را زنده نگه دارند به این اعتبار که شرکت در آن را تکلیف شرعی خود بدانند نه اینکه حضور خودشان را صرفاً یک تکلیف سیاسی قلمداد کنند.
خبرگزاری مهر ـ 5 / 7 / 87
پیروزی فلسطین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی با حضور در مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس در کرج اظهار داشت: بیت المقدس و سرزمین فلسطین از دیدگاههای بسیاری هم برای مسلمین و هم جهانیان مهم و تحولات صورت گرفته در آن نقش تعیین کننده ای در عرصه بین الملل ایفا می کند.
رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: امام خمینی با نامگذاری روز قدس مظلومیت ملت فلسطین و جنایتکاری های رژیم غاصب اسرائیل را به تمام جهان گوشزد کردند.
وی افزود: بیت المقدس به عنوان قبله اول مسلمانان نه تنها در دین اسلام بلکه در سایر ادیان نیز از جایگاه مهمی برخوردار است.
نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران دستیابی به حق خود در فلسطینیان جرقه زد و در زیر سایه سال انقلاب اسلامی ایران فشارهای بیشتری به رژیم غاصب اسرائیل وارد نمودند که حرکت حزب الله لبنان در سال 1982 با افراد فاقد آموزش نظامی موجب ترس اسرائیل غاصب شدند.
وی ادامه داد: انتفاضه فلسطین با ایمان به خدا و تکیه بر قدرت فرهنگی سرنوشت این مبارزات را به نقطه دیگری رساندند.
رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جنگ 33 روزه حزب الله اظهار داشت: این جنگ ابهت سیاسی نظامی، اسرائیل را نه تنها در فلسطینیان بلکه در میان یهودیان ساکن منطقه نیز در هم شکست به گونه ای که بعد از این جنگ دیگر این یهودیان بودند که از اسرائیل به سایر نقاط جهان مهاجرت نمودند.
روحانی در پایان تأکید کرد: و پیش بینی امام خمینی درباره پیروزی فلسطین امروز در حال تحقق است.
خبرگزاری ایسنا ـ 6 / 7 / 87
حفظ ارزشها
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به مناسبت آغاز سال تحصیلی بیانیه ای صادر کرد. در پایان این بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، با تأکید دوباره بر نگرانی های خود و لزوم رسیدگی هر چه سریع تر به نکات مطروحه در این بیانیه، اعلام کرده است حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی و باورهای عمیق امام راحل را از واجب ترین فرایض و رسالت های خود می داند و با اتکال به یاری خداوند متعال و با منشی بر مبنای اعتدال، دینداری و عقلانیت تا تحقق عدالت، آزادی و مردم سالاری ناب از پای ننشسته و ذره ای از مبانی اصولی انقلاب اسلامی کوتاهی نخواهد نمود.
کارگزاران ـ 9 / 7 / 87
فعالیتهای فرهنگی
قم ـ خبرگزاری مهر: حجت الاسلام حبیب الله موسوی به عنوان سرپرست جدید مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در قم منصوب شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حمید انصاری که در مراسم معارفه حجت الاسلام حبیب الله موسوی سرپرست جدید و قدردانی از حجت الاسلام عبداللهی سرپرست پیشین نمایندگی این مؤسسه در قم سخن می گفت اظهار داشت: بی گمان اگر کسی بخواهد در نظام مقدس جمهوری اسلامی، اعتماد ملت را جلب کند، این اعتماد زمانی حقیقی، واقعی و محقق می شود که توانسته باشد نسبت خود را با خط، راه، اصول، اندیشه ها، آرمانها، شاخص ها و معیارهای مورد نظر حضرت امام تبیین کند و صداقت و پایبندی خود را به این آرمانها اثبات کند.
قائم مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی عنوان کرد: تاریخ 30 ساله انقلاب اسلامی این مسأله را به وضوح آشکار کرده که هر کجا مجموعه مدیران نظام، تصمیم گیریها و سیاستگذاری ها در راستای سفارشات و وصایای امام عظیم الشأن بوده؛ توفیق حاصل شده و هر جا فاصله ایجاد شده، مشکلات پدید آمده است.
قائم مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی اظهار داشت: به حمدالله در جلسه مشترک مسئولان مؤسسه با آیت الله مقتدایی مدیر محترم حوزه علمیه قم که از شاگردان شاخص و ممتاز حضرت امام هستند، شورای مدیریت حوزه علمیه قم در مورد گنجاندن بحث تدریس اندیشه امام و نظام فقهی ایشان در نظام آموزش حوزه آمادگی کامل خود را اعلام کرد و ما منتظر بروز و ظهور آثار این تصمیم ارزشمند هستیم.
حمید انصاری افزود: تعریفی که یادگار حضرت امام از محوری ترین وظیفه مؤسسه داشتند، علاوه بر نظارت بر آنچه که به نام امام منتشر و تولید می شود فراهم سازی بسترهای اولیه در عرصه های وسیعی است که بقیه اجزای نظام و عموم پیروان امام باید وارد آن شوند.
قائم مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ضمن تقدیر از زحمات حجت الاسلام عبداللهی گفت: از روز راه اندازی نمایندگی مؤسسه در قم شاهد بالندگی و توسعه بیش از پیش
مجموعه و ارتقای غنای علمی و معنوی این مجموعه بودیم. این نمایندگی نیز از نظر توسعه، فضای کاری، تجهیز مجموعه، افزایش بودجه و اعتبارات، ارتباطاتی که با بخشهای مختلف حوزه برقرار شد و نهادینه کردن فعالیتها در این مراکز، حرکت بالنده و رو به رشدی داشته است انشاء الله از این به بعد نیز ادامه می یابد.
وی به سوابق مدیریتی، فرهنگی و پژوهشی حجت الاسلام حبیب الله موسوی سرپرست جدید نمایندگی مؤسسه در قم اشاره کرد و گفت: انتظار می رود با حضور ایشان و با بهره گیری از تجارب و همکاری فکری مدیران پیشین، نفسی تازه و توانی بیشتر بر نمایندگی مؤسسه در قم دمیده شود.
وی در ادامه به تشریح فعالیتهای فرهنگی نمایندگی مؤسسه در قم پرداخت و اظهار داشت: از جمله فعالیتهای فرهنگی این نمایندگی، توسعه ارتباطات با مراکز و مؤسسات علمی و پژوهشی، برگزاری نشستهای مشترک، برپایی چندین نمایشگاه در حوزه اندیشه امام، همکاری با ستاد سالگرد حضرت امام، برگزاری مسابقات علمی و فرهنگی، برگزاری جشنواره اندیشه جاوید با همکاری مراکز معتبر حوزوی در 30 مرکز استان کشور، حضور فعال در کنگره امام خمینی و کرامت انسان و ارائه 80 مقاله در این کنگره، راه اندازی نگارستان امام در قم و گسترش کتابخانه تخصصی امام خمینی بوده است.
خبرگزاری مهر ـ 13 / 8 / 87
سند مهم
به دنبال انتشار مصاحبه ای تحریف شده از آیت الله موسوی بجنوردی، شاگرد برجسته امام، در فارس که در آن به نقل از ایشان ادعا شده بود که امام نزدیکانش را از هر گونه فعالیت سیاسی بازداشته اند، ایشان جوابیه ای را منتشر کرد. در این جوابیه حداقل دو نکته بسیار مهم به چشم می خورد، نکته بسیار مهم اول آنکه این شاگرد برجسته امام راحل تأکید کرده است که «در هیچ دوره ای، از امام عظیم الشأن مطلبی دال بر مخالفت با حضور نزدیکانشان در امور سیاسی شنیده
نشده است و اینجانب که به لطف خداوند بیش از 14 سال هر روز در نجف اشرف در درس امام حاضر بوده ام و همواره با فرزندان آن امام راحل بی بدیل رفاقت نزدیک داشتم علی القاعده بهتر از هر کس می دانم امام هیچگاه نه به صراحت و نه به طور غیر صریح نزدیکان خود را از ورود به سیاست و کار اجرایی منع نکرده اند و حتی در وصیتی که خطاب به یادگار خویش مرقوم داشته اند، ایشان را ترغیب کرده اند که در صورت نیاز عافیت طلبی نکرده و به کمک جمهوری اسلامی برخیزد». نکته مهم دوم در این جوابیه آن است که «دختر مکرمه ایشان در زمان حیات امام خمینی، اولین حزب سیاسی رسمی جمهوری اسلامی را تأسیس نمود». اهمیت این جمله از آن جهت است که جریان ضد جمهوریت تلاش می کند امام خمینی را مخاطب تحزب و به طور کلی تحزب را در تعارض با اهداف انقلاب نشان دهد تا از این طریق راحت تر بتواند پروژه جمهوری زدایی از جمهوری اسلامی را دنبال کند.
کارگزاران ـ 15 / 7 / 87
بازدید
هیأتی علمی و مذهبی شامل اساتید دانشگاههای کانادا و آمریکا دیروز عصر برای آشنایی با اندیشه و آثار امام خمینی از پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی روحانی (رئیس پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی) در این بازدید ضمن معرفی پژوهشکده و فعالیتهای آن با ارائه توضیحاتی درخصوص اندیشه ها و نظرات رهبر فقید انقلاب اسلامی به سؤالات بازدیدکنندگان در زمینه های گوناگون پاسخ داد.
در پایان این بازدید، طرفین بر آمادگی و علاقمندی خود برای گسترش همکاری های علمی و فرصت های مطالعاتی متقابل تأکید کرد.
خبرگزاری ایسنا ـ 15 / 7 / 87
نامه تاریخی
خبرگزاری فارس: فیلم مستند «سند یک نامه» ساخته مهدی بمانی که پیرامون نگارش نامه تاریخی حضرت امام خمینی به میخائیل گورباچف آخرین رهبر شوروی سابق تهیه شده، در بخش ویژه مسی سال انقلاب اسلامی» جشنواره بین المللی سینما حقیقت روی پرده خواهد رفت.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی جشنواره سینما حقیقت، فیلم مستند «سند یک نامه» به بررسی این واقعه تاریخی از زبان پروفسور «مومن شاه قناعت» سیاستمدار و نویسنده توانای تاجیکستان می پردازد که در ترجمه و تفسیر ابعاد فلسفی نامه حضرت امام به گورباچف، نقشی اساسی داشته است. عوامل تولید فیلم مستند سند یک نامه به این شرح هستند: پژوهشگر، کارگردان، تصویربردار و تدوین گر: مهدی بمانی، فیلمنامه: مهدی گرمسیر، موسیقی: طالب شهیدی، مجری طرح: استودیر مهر فیلم، تهیه کننده: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
خبرگزاری فارس ـ 15 / 7 / 87
مبارزه فرهنگی
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه همایش مسئولین ستادهای دهه فجر انقلاب اسلامی سراسر کشور صبح امروز دکتر محمد هاشمی تروجنی (مسئول مرکز مطالعات دانشجویی انقلاب اسلامی) با ایراد سخنانی به تشریح روش مبارزاتی خاص بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی پرداخت.
وی گفت: روش مبارزاتی امام روش خاص و منحصر به فرد بود و در هیچیک از انقلاب های جهان وجود نداشت.
وی با بیان اینکه براساس تعالیم اسلامی انسان بدون مبارزه معنایی ندارد و انسان تنها با مبارزه و قیام علیه وضع موجود به سعادت و عدالت می رسد، گفت: امام خمینی از روشهای کلاسیک و معمول برای مبارزه و قیام علیه رژیم شاهنشاهی استفاده نکرد.
وی افزود: اساس مبارزه امام مبارزه فرهنگی بود و مبارزات سیاسی ایشان تحت الشعاع مبارزات فرهنگی ایشان بود.
خبرگزاری مهر ـ 16 / 7 / 87
مستند تلویزیونی
خبرگزاری فارس: مستند تلویزیونی «طریق جاوید» پیرامون اندیشه های امام خمینی از شبکه سه سیما روی آنتن می رود.
به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، مستند تلویزیونی «طریق جاوید» به کارگردانی «مهرداد متولی» ساخته شده و موضوع آن اندیشه های امام خمینی و ارتباط این اندیشه ها با جوانان است.
مستند تلویزیونی «طریق جاوید» به تهیه کنندگی «فرشاد شکیبی» ساخته شده و سایر عوامل آن عبارتند از: تدوین: علی غریبی، تصویربردار: سروش باقرزاده و بهروز طهماسبی و مدیر تولید: محمدصادق زمانی.
خبرگزاری فارس ـ 27 / 7 / 87
ترجمه
کتاب «کلمات قصار حضرت امام خمینی با همکاری رایزنی فرهنگی ایران توسط «ووسی» به زبان زولو در آفریقای جنوبی ترجمه و منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «کلمات قصار حضرت امام خمینی» به زبان زولو در آفریقای جنوبی ترجمه شد. آفریقای جنوبی دارای 11 زبان رسمی است که زبان زولو بالاترین تعداد متکلمین را به خود اختصاص داده است.
این کتاب توسط ووسی یکی از شیعیان تحصیل کرده آفریقای جنوبی ترجمه شده است. وی مهندس کامپیوتر است و برخی از کتب ادعیه شیعی و مقالاتی را از شهید مرتضی مطهری و سایر علما به این زبان ترجمه نموده است.
خبرگزاری مهر ـ 27 / 7 / 87
سالروز شهادت
در نیمه شب اول آبان 1356، آیت الله سید مصطفی خمینی به شکل مرموزانه ای به شهادت رسید.
شهید سید مصطفی خمینی، فرزند امام خمینی در سال 1309 در قم متولد شد؛ وی دارای استعداد فراوانی بود، بطوری که در همان سنین جوانی به درجه اجتهاد نائل شد.
شهید سید مصطفی خمینی از سال 1341 و همزمان با آغاز نهضت امام خمینی، همواره در کنار امام و یار و همراه و مشاور حضرت امام بود.
وی پس از جریان 15 خرداد و نیز بار دیگر پس از تبعید حضرت امام، به علت اقدامات اعتراض آمیز خود علیه رژیم شاه توسط ساواک دستگیر شد و در نهایت نیز در 13 دی 1343 ماموران رژیم، به خانه او حمله کرده و ایشان را نیز به ترکیه تبعید کردند.
سید مصطفی خمینی پس از ورود به نجف در کنار برنامه های درسی و علمی، مبارزه را در کنار حضرت امام ادامه داد. در سال 48 به دنبال یک سلسله فعالیت علیه رژیم بعثی عراق، دستگیر و به بغداد منتقل شد. سرانجام در نیمه شب اول آبان 1356، آیت الله سید مصطفی خمینی، به شکل مرموزی به شهادت رسید.
شهادت وی، نهضت اسلامی ایران را جان تازه ای بخشید و به شکل انقلابی فراگیر درآمد که پس از 15 ماه منجر به سقوط رژیم پهلوی شد، شاید به همین جهت بود که حضرت امام خمینی شهادت ایشان را از الطاف خفیه الهی دانستند.
خبرگزاری ایرنا ـ 30 / 7 / 87
ایجاد امید و رفع مشکلات
رئیس جمهور سابق کشورمان گفت: هر چه دارم از آن مردم است و همیشه از حقوق مردم دفاع کرده ام و به آن افتخار می کنم و این را عین دفاع از آرمانهای انقلاب و اسلام می دانم. به گزارش ایلنا سید محمد خاتمی در دیدار با مجمع مدیران کل سیاسی و فرمانداران دولت اصلاحات گفت: نباید جمهوریت نظام لطمه ببیند و جایگاه مردم سست شود؛ باید بکوشیم تا معیارهای اساسی اسلامی به خصوص اخلاق که باید مبنای جامعه باشد، کمرنگ نشود و همه باید در این زمینه تلاش کنند. وی افزود: ما معتقد به حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان هستیم و
میزان رأی ملت است؛ همه دستگاهها را مسئول در برابر مردم می دانیم. به میزانی که اختیارات بیشتر باشد، مسئولیت هم سنگین تر است، نهادهایی که می خواهند و می توانند نظارت کنند از جمله مطبوعات، احزاب، گروهها، مجلس و شوراها هستند که باید تقویت شوند و گسترش یابند. رئیس جمهور سابق کشورمان خاطر نشان کرد: معتقدیم جامعه دچار عقب ماندگی مزمن بوده و باید جبران شود، فقر و ناامیدی نسبت به آینده مسائلی است که برای ما قابل تحمل نیست. شعارهای انقلاب و وعده های امام ایجاد امید و رفع مشکلات است. خاتمی تأکید کرد: ساختن ایران به صورت الگو یک رسالت ملی، دینی، انقلابی و وجدانی برای همه ماست. برای این کار نباید از سرمایه های مادی و معنوی انقلاب به صورت یک بار مصرف استفاده شود، بنابراین باید برنامه ریزی و با مسائل به شکل عالمانه برخورد شود و زمینه برای رونق اقتصادی و تولید فراهم شود تا استقلال به معنی واقعی استقرار یابد و در کنار آن، عدالت اجتماعی به صورت سنجیده، از جمله تأمین اجتماعی در جامعه ایجاد گردد. وی در ادامه افزود: باید جامعه بداند کدام جریان و فکر بیشتر به رشد انقلاب و آرمانهای آن می اندیشد؛ باید رشد جامعه را بالا برد و فرصت ها را زیادتر و تهدیدها را از جامعه رفع کنیم. خاتمی تصریح کرد: افزایش تهدید با موضعگیری هایی که خیلی منطقی نیست، انقلابی گری نامیده نمی شود. انقلابی گری آن است که در عین پافشاری روی اصول که استقلال، سر بلندی کشور و دفاع از مظلومان جهان است، ما بتوانیم بازیگران موفقی باشیم و نه تنها تهدیدها را نسبت به کشور کم بکنیم بلکه نگذاریم کشور منزوی شود و بسیاری از تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم. اتفاقاً در این حالت است که ما حالت تهاجمی داریم و دشمنان حالت تدافعی خواهند داشت. خاتمی در ادامه گفت: مثل اینکه امروز از نظر رسانه های گروهی و تریبون های اصلی که باید اطلاع رسانی درست کنند، مملکت گل و بلبل است و نه گرانی است، نه مشکلی وجود دارد، نه بیکاری، نه فقر، نه فساد و نه فحشا است! خاتمی با اشاره به شرایطی که برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده است، گفت: من که می گویم باید با مردم به تفاهم برسیم، منظورم این است که اگر کسی می خواهد بیاید، باید روشن تر ودقیق تر با مردم حرف بزند که برای چه می آید؟ چه کار می خواهد انجام دهد؟ توقعاتی که مردم دارند، مورد نظر
قرار گیرد. این شرطی است که برای خود ماست که آیا می توانیم بگوییم چه می خواهیم بکنیم و چه مسائلی داریم؛ آن وقت اگر مردم به آنها رأی دادند، دیگر کسی نمی تواند بگوید از روی احساسات بوده و هیچ کس در نظام نباید در مقابل آن خواست ها بایستد. اگر بنا باشد که ما یا همفکر ما بیاید، رأی به او نشان دهنده تفاهم روی برنامه است و هر کسی که بیاید باید بتواند کار کند. خاتمی در ادامه گفت: اینکه شعار و برنامه ای داده شود و با مردم تفاهم شود، ولی نتوان کار کرد این امر، جفا به مردم است؛ اگر نمی توان این کارها را انجام داد، بگذاریم کسی بیاید که بتواند کار کند. وی در ادامه با استناد به یکی از فرمایشات حضرت امام در دیدار با نمایندگان مجلس سوم درباره دلایل عدول از بعضی از اصول قانون اساسی به دلیل ضرورت زمانه و لزوم بازگشت به این اصول با عادی شدن شرایط کشور، گفت: آنچه امروز مایه نگرانی است، این است که استثناها تبدیل به قاعده شود و قاعده ها مورد بی توجهی قرار گیرد.
آفتاب یزد ـ 1 / 8 / 87
نهضت امام خمینی
خبرگزاری فارس: رئیس حوزه علمیه سلطانیه مزار شریف افغانستان با اشاره به تأثیر گذاری نهضت امام خمینی بر سایر نهضت های اسلامی و آزادیبخش در سر تا سر جهان معتقد است که بعد از صدر اسلام، نهضت امام خمینی عظیم ترین نهضت اسلامی است که منجر به شکل گیری یک حکومت بر مبنای تعالیم اسلامی شد.
به گزارش فارس «شیخ باقر سلطانی» طی مصاحبه ای با «آوا پرس» گفت: نیروهای خارجی با شعار ریشه کن کردن تروریسم، مهار تولید و قاچاق مواد مخدر و بازسازی زیربناهای اقتصادی افغانستان وارد این کشور شدند ولی در همه زمینه های ناکام بوده اند.
وی افزود: بعد از آمدن نیروهای خارجی به افغانستان، فقر مردم بیشتر شده و تروریست ها همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند. کشت و قاچاق مواد مخدر نیز افزایش یافته و براساس اظهارات برخی از مقامات دولتی، گروهی از نیروهای خارجی نیز در گسترش قاچاق مواد مخدر
دست داشته اند.
سلطانی در بخشی از سخنان خود بی تفاوتی نیروهای خارجی در باره تروریسم و قاچاق مواد مخدر را عامل بروز ناامنی در برخی نقاط افغانستان دانست و گفت: حضور نیروهای خارجی در افغانستان فقط بر اساس منافع خود آنهاست و نفعی برای مردم افغانستان نداشته است.
وی اظهار داشت: پاکستان از القاعده و طالبان حمایت می کند و افراد این گروه بعد از آموزش در آن کشور، برای ایجاد ناامنی وارد افغانستان می شوند.
عضو سابق شورای مرکزی حزب «وحدت اسلامی» با بی نتیجه توصیف کردن مذاکرات با طالبان گفت: تا زمانی که کشورهای خارجی از حمایت طالبان دست برندارند و عقبه طالبان در پاکستان فعال باشد، مذاکرات به نتیجه نمی رسد.
سلطانی افزود: مذاکرات با طالبان باید با تصویب نمایندگان مردم و بدون هیچ قید و شرطی از سوی طالبان صورت بگیرد.
رئیس حوزه علمیه سلطانیه در پاسخ به این سؤال که دومین دور انتخابات ریاست جمهوری را چگونه ارزیابی می کند گفت: اگر مردم در رأی دادن کاملاً آزاد باشند و ناظران صندوق ها هم امانت به خرج دهند، قطعاً دولتی که رأی مردم را بدست خواهد آورد، دولت دیگری غیر از دولت «حامد کرزای»، رئیس جمهور کنونی افغانستان خواهد بود.
وی گسترش فساد اداری و عدم استفاده صحیح از ظرفیت های ایجاد شده از سوی محافل بین المللی در خصوص توسعه افغانستان را از نقاط منفی کارنامه کرزای دانست.
سلطانی گفت: فساد اداری و رشوه خواری در ادارات دولتی به امری معمول تبدیل شده و این یکی از نقاط ضعف دولت کرزای است.
عضو سابق شورای مرکزی حزب وحدت اسلامی فعالیت های دین ستیز برخی از عناصر داخلی و حمایت های خارجی از این فعالیت ها را مورد ا نتقاد قرار داد و افزود: اکثر مردم افغانستان مسلمان هستند و خود را ملزم به رعایت دستورات دین اسلام می دانند.
وی نشر برنامه های مبتذل و خلاف شرع مقدس در برخی از تلویزیون های افغانستان را
مخالف قانون اساسی و مغایر با دستورات دینی خواند و گفت: دولت نیز درخصوص برخورد با این ابتذال و سالم سازی برنامه های تلویزیونی کاری انجام نداده است.
سلطانی از امام خمینی به عنوان یک شخصیت بزرگ دینی ـ سیاسی نام برد که انقلاب بزرگ اسلامی را در ایران رهبری کرد.
خبرگزاری فارس ـ 2 / 8 / 87
سند تاریخی
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) دفتر پژوهش و بررسیهای خبری ـ در یکی از اسناد ساواک، به موضوع تهاجم ساواک به منزل و کتابخانه حضرت امام خمینی اشاره شده است این سند را بخوانید:
«اخیراً منزل آیت الله خمینی و کتابخانه وی در قم که مرکز تجمع و فعالیت طرفداران مشارالیه بوده با انجام تشریفات قانونی مورد بازرسی و در حدود ده هزار جلد کتب مختلف و تعداد اوراق و اعلامیه مربوط به خمینی مشاهده و کتب و اوراق مزبور ضبط گردید و از تجمع طرفداران وی در اماکن مزبور نیز جلوگیری شده دستور فرمایید در صورتی که انجام این امر در آن محل انعکاسی داشته مراتب را اعلام و نسبت به جلوگیری از تحریکات احتمالی پیش بینی و اقدام لازم معمول گردد».
خبرگزاری ایرنا ـ 5 / 8 / 85
ابراز تأسف
ایسنا: آیت الله اسدالله بیات زنجانی در دیدار دکتر سعدالله نصیری و جمشید انصاری نمایندگان اصلاح طلب مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی با وی موفقیت اصلاح طلبان در انتخابات گذشته شهرستان زنجان را در نتیجه کنار گذاشتن نقاط ضعف و تأکید بر نقاط قوت نیروها دانسته و ابراز نمود: شیوه کار دوستان و نتیجه بدست آمده، باید الگویی برای همه عزیزان در سراسر کشور قرار گیرد و امیدوارم در انتخابات آتی ریاست جمهوری نیز، شاهد اجماع و
توافق روی یک نیروی متعهد و با تجربه و علاقه مند به امام و اهداف و ارزشهای انقلاب شکوهمند اسلامی باشیم. این مرجع تقلید، به وضعیت انتخابات مجلس در شهر زنجان اشاره و اظهار داشت: همدلی و وفاق در جریان انتخابات گذشته زنجان، به دو نیروی متعهد و در عین حال متخصص منتج شد که ان شاء الله در پناه حق، نتیجه همکاری شما دو بزرگوار نیز به سود مردم و شهر و در سطح کلان به نفع کشور خواهد بود. آیت الله بیات زنجانی با ابراز تأسف از وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم، تأکید کرد: کسی نمی تواند منکر این باشد که امروز مردم ما، در وضعیت بد اقتصادی و معیشتی هستند و بنده بارها تأکید کرده ام که این وضعیت، نشأت گرفته از سوء مدیریت است و با کمال تأسف می توانم به این موضوع اشاره کنم که هرگاه نیز این مسائل تذکر داده می شود، یا به کل منکر آن می شوند و یا به افرادی که از باب دلسوزی این نکات را متذکر می شوند، انواع و اقسام اهانت ها می شود ولی باید عرض کنم که گفتن این نکات بر همه تکلیف است و اگر خواهان این هستیم که کشور اسلامی ما سربلند باشد باید به این مسائل اهمیت دهیم.
اعتماد ملی ـ 7 / 8 / 87
برای نخستین بار
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در دومین جشنواره و نمایشگاه ملی رسانه های دیجیتال با 9 عنوان محصول چند رسانه ای در حوزه آرا و اندیشه های رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضور یافت.
به گزارش خبرگزاری مهر، لوح فشرده دیوان بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی نسخه سوم نرم افزار صحیفه امام، CD مجموعه آثار امام خمینی، لوح فشرده زندگینامه تصویری رهبر کبیر انقلاب اسلامی به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی از جمله محصولات دیجیتالی این مؤسسه در دومین جشنواره رسانه های دیجیتالی است.
از دیگر محصولات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در این نمایشگاه لوح فشرده،
درسهای فقه حضرت امام، DVD چشمه عاشورا، نرم افزار نسیم باران(دایره المعارف چند رسانه ای درباره شخصیت و زندگی مرحوم حجت الاسلام حاج سید احمد خمینی) و لوح فشرده 63 شماره فصلنامه فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی «حضور» است.
از میان این آثار لوح فشرده دیوان امام برای نخستین بار ارائه می شود که شامل نسخه چاپی و نستعلیق دیوان، فرهنگ اصطلاحات، اعلام، قرائت متن دیوان با صدای ساعد باقری، شرح و تصنیف بخشی از اشعار، نگارخانه، کتابخانه پیرامون اشعار امام و دو فیلم با عناوین «دریای نور» و «سمفونی انتظار» است.
نسخه سوم نرم افزار صحیفه امام حاوی بیانات، پیامها، مصاحبه ها، احکام، اجازات شرعی و نامه های حضرت امام است که دارای قابلیت های مختلف مانند جستجو در متن و فهرست و جستجوی ترکیبی، فیش برداری از متون، فهرست درختی و گزینشی، صفحه یادداشت، چاپ صفحات انتخابی همراه با منابع و ... می باشد.
CD مجموعه آثار امام خمینی شامل کلیه تألیفات و تقریرات رهبر کبیر انقلاب اسلامی از جمله رساله توضیح المسائل، آداب الصلاة، چهل حدیث، تقریرات فلسفی، ولایت فقیه، تفسیر سوره حمد، الاستصحاب، الاجتهاد و التحقیق، تحریرالوسیله و ... به انضمام مجموعه 22 جلدی صحیفه است.
DVD چشمه عاشورا نخستین لوح فشرده چند رسانه ای در حوزه امام خمینی و فرهنگ عاشورا است که شامل بیش از 40 قطعه فیلم سخنرانیهای امام و روضه خوانی مرحوم کوثری، صدها تصویر نفیس هنری، کتابخانه ای مشتمل بر 200 مقاله و مصاحبه علمی، منتخبی از اسناد ساواک، خاطرات، دفتر یادبود و 150 شعر معاصر است.
فایل صوتی آخرین مباحث فقهی امام خمینی در سالهای 56 و 57 به همراه متن کامل کتاب «الخلل فی الصلاة» و بخشی از فتاوای رهبر کبیر انقلاب اسلامی در یک CD تحت عنوان «درسهای فقهی حضرت امام خمینی» منتشر شده است.
همچنین مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام در بخش ویژه انقلاب اسلامی این جشنواره با نمایش مجموعه تصاویر دوران مختلف زندگی بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی، نمایش ویترینی آثار پیرامون امام خمینی و انقلاب اسلامی و پخش DVD روح الله به صورت آنلاین حضور یافته است.
جشنواره و نمایشگاه ملی رسانه های دیجیتال چهارشنبه یکم آبان سال جاری با حضور 500 شرکت و مؤسسه خصوصی در حوزه نرم افزاری و پایگاه اینترنتی آغاز شد و تا جمعه 10 آبان ادامه دارد.
خبرگزاری مهر ـ 8 / 8 / 87
دغدغه
معاون سیاسی جبهه مشارکت ایران اسلامی تأکید کرد: اصلاح طلبان به دنبال حضور حداکثری مردم درپای صندوق های رأی باشند. آذر منصوری در گفتگو با ایلنا، با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی بر آمده از آرای مردم است، اظهار داشت: بر این اساس، کلیه رفتارها و خط مشی های ساختار قدرت باید منطبق بر آراء و نظر اکثریت باشد. وی اطلاق کلمه جمهوری به نام نظام مستقر را ظرفیتی دانست که تحقق دموکراسی را ممکن می سازد و افزود: حذف جمهوری از نظام به منزله حذف مردم از سیستم حاکم بر کشور است. معاون سیاسی جبهه مشارکت ایران اسلامی با تأکید بر اینکه کسانی که به دنبال حذف جمهوریت هستند، دغدغه اسلام و آرمانهای انقلاب و امام را ندارند، ادامه داد: تلاش این افراد در راستای استقرار حکومتی است که مردم در آن جایگاهی ندارند. در این فضا، مردم سرمایه اجتماعی محسوب نمی شوند. منصوری در ادامه حذف انتخابات آزاد و عادلانه، بی توجهی به مطالبات گروههای سیاسی و اجتماعی و اطلاق عنوان فعالیت های امنیتی به فعالیت این گروهها را از ویژگیهای افرادی دانست که در پی حذف جمهوریت هستند. وی در ادامه نسبت به تغییرات مدیریتی اخیر در کشور هشدار داد.
آفتاب یزد ـ 12 / 8 / 87
تأیید امام و مردم
مشاور رئیس جمهور با تأکید بر نقش واقعه 13 آبان در ابعاد جهانی و شکستن هیمنه آمریکا، تأکید کرد که امروز نیز نظام سرمایه داری در سراشیبی حتمی سقوط است. مهدی کلهر در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه باید 13 آبان را برای نسل سوم و چهارم انقلاب به صورت کامل تشریح کرد و چرایی آن را توضیح داد گفت: 13 آبان قطعاً توسط افراد سیاستمدار پخته و حرفه ای رخ نداد، توسط جوانهایی که به رغم بزرگان سیاسی آن زمان خام بودند و بر اساس فطرت پاک خود حرکت کردند، صورت گرفت. در زمانی که این سفارت اشغال شد، نخست وزیر وقت بازرگان، با آن مخالفت و در پی آن استعفا کرد و نتوانست حادثه را تحمل کند، فقط امام و مردم بودند که این تسخیر را تأیید کردند.
حزب الله ـ 13 / 8 / 87
انتقاد
حجت الاسلام روحانی در جمع مدرسان درس ریشه های انقلاب اسلامی از فقدان برخورد علمی در تبیین ریشه های انقلاب اسلامی در دانشگاهها انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید حمید روحانی مورخ تاریخ انقلاب اسلامی در جمع مدرسین درس ریشه های انقلاب اسلامی دانشگاههای تهران گفت: با کتابی که امروز در دسترس ما است و با شیوه تدریس کنونی مدرسانی که خود به درستی از ریشه های انقلاب اسلامی آگاه نیستند نمی توان در تبیین سیمای حقیقی انقلاب اسلامی به جوانان موفق بود.
مؤلف کتاب «بررسی و تحلیلی از نهضت امام خمینی» افزود: روشن است که امام از ابتدای نهضت درصدد براندازی پایه های رژیم پهلوی بودند اما این موضوع باید به شیوه علمی و مستند مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
خبرگزاری مهر ـ 19 / 8 / 87
بدون «بسم ا...»
فارس: پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، «جیمی
کارتر»، رئیس جمهوری آمریکا احتمالاً با هماهنگی عوامل داخلی و بخصوص چند عضو کابینه دولت موقت، «رمزی کلارک» و «ویلیام میلر» را برای ملاقات با امام خمینی به ایران فرستاد.
نمایندگان اعزامی به ترکیه رسیده بودند و خود را برای سفر به ایران آماده می کردند اما پیام حضرت امام صادر شد و آنان بدون اخذ نتیجه به آمریکا بازگشتند.
پیام کوتاه و مختصر حضرت امام بلافاصله در جهان و رسانه های گروهی بین المللی انعکاس گسترده و کم نظیری یافت. یادگار حضرت امام آقای سید احمد خمینی در این باره تصریح می کنند: حضرت امام به محض اطلاع، اعلامیه ای صادر فرمودند و در آن اطلاعیه، هیأت آمریکایی را نپذیرفتند و به همه اعضای شورای انقلاب، هیأت دولت موقت و سایر مسئولان تذکر دادند که هیچکس حق ملاقات با این هیأت آمریکایی را ندارد.
نکته قابل توجه در این اعلامیه آن است که این تنها اعلامیه حضرت امام است که بدون «بسم الله الرحمن الرحیم» است.
قدس ـ 20 / 8 / 87
احمد الوائلی
بغداد ـ نام و آوازه مصلح قرن امام خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران روز یکشنبه بر همایش یادبود خطیب و خادم منبر حسینی حجت الاسلام دکتر «احمد الوائلی» در بغداد سایه افکند و فضای همایش را عطرآگین کرد.
در این همایش که توسط مؤسسه ارشاد و تبلیغ اسلامی عراق «البلاغ« و با حمایت نخست وزیر عراق برگزار شد، سخنرانان بارها نام امام خمینی و شیفتگی الوائلی به ایشان و افکار بلند امام راحل را تکرار کردند.
مرحوم حجت الاسلام دکتر الوائلی یکی از معروفترین خطبای منبری امام حسین(ع) و از شاعران و اندیشمندان اسلامی در عراق است که عده ای او را به «مطهری» عراق تشبیه کردند.
الوائلی در زمان حاکمیت رژیم بعثت مورد تعقیب رژیم قرار گرفت و ناچار به ترک عراق
شد، اما بعد از سقوط رژیم صدام در سال 2003 به این کشور بازگشت و مدت کوتاهی بعد از بازگشت، در نجف اشرف درگذشت.
الوائلی که به مدت 60 سال از خادمان حسینی بود، از اولین روزهای شروع قیام امام خمینی در ایران به ایشان علاقه مند شد و بعد از تبعید امام راحل به نجف اشرف با ایشان دیدار کرد.
در همایش بزرگداشت الوائلی که نوری المالکی نخست وزیر عراق نیز در آن حضور داشت، یکی از سخنرانان درباره شیفتگی الوائلی به امام راحل توصیف های زیبایی ارائه داد.
«سید محمد حسن الکشمیری» در خصوص عشق و علاقه الوائلی به امام راحل افزود که وی اشعار ارزنده ای در حق امام سرود و ایشان را «رهبر پیروز» خواند.
الکشمیری ادامه داد که الوائلی، مجذوب امام و افکار ایشان بود و تا آخرین روزهای زندگی پر برکتش با افکار و اندیشه های امام راحل زندگی می کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به علاقه مرحوم الوائلی به رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کرد که وی بسیار مایل بود به ایران سفر کند و ضمن زیارت بارگاه امام رضا علیه السلام با معظم له نیز دیدار کند اما به خاطر شرایط خانواده اش نتوانست این آرزویش را تحقق بخشد.
«شیخ علی یاسین» از دیگر سخنرانان این همایش از لبنان نیز بر عشق الوائلی به امام خمینی تأکید کرد.
در این همایش تعدادی از سخنرانان مقاله هایی درباره اندیشه های الوائلی و اشعاری در وصف وی سرودند.
خبرگزاری ایرنا ـ 20 / 8 / 87
پایان نامه های دانشجویان درباره زندگی حضرت امام
معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی گفت: این پژوهشکده با دانشگاهها همکاری دارد و پایان نامه های درباره امام را به صورت کتاب منتشر می کند. حجت الاسلام عیسی
ولائی، معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی در گفتگو با ایبنا اظهار کرد: این پژوهشکده سعی می کند با بررسی تمام ابعاد وجودی امام خمینی جامعه را با تفکر ایشان بیشتر آشنا کند. این در حالی است که بودجه لازم برای کارهای پژوهشی تأمین نمی شود و برای پژوهش در حوزه مطالعاتی امام و انقلاب کافی نیست. وی افزود: البته در سالهای گذشته کتابهای منتشر شده درباره امام خمینی و انقلاب اسلامی کمی رشد خوبی داشته است و این رویداد را می توان به فال نیک گرفت. معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی تصریح کرد: هرچه زمان می گذرد نیاز به تفکر امام بیشتر احساس می شود. زیرا آنان که امام را ندیده اند، اکنون تنها با گفتار و نوشتار ایشان می توانند با آرمان ها و اندیشه های نهضت امام آشنا شوند. ولائی در ادامه گفت: نسل جوان باید ابتدا امام را بشناسد و سپس تفکرات ایشان را براساس هر مقطع زمانی بررسی کند. مانند اینکه در هفته دفاع مقدس، نحوه مدیریت امام خمینی در زمان جنگ می تواند مورد مطالعه قرار گیرد. وی تصریح کرد: سعی ما بر این است که با انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی و دعوت به نوشتن پایان نامه درباره امام خمینی افکار ایشان را تبیین و هرچه بیشتر به جامعه معرفی کنیم. عیسی ولائی افزود: پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی در پژوهش ها تخصصی تر عمل می کند. وی تأکید کرد: یکی از برنامه های پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی این است که در محیط های دانشگاهی کتابهای مرتبط با زندگی و افکار امام نوشته و تدوین شوند. همچنین متن هایی درباره امام به کتاب های درسی دانش آموزان اضافه شوند. پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی، وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام، با هدف پژوهش در زندگی و اندیشه امام سال 1375 آغاز به کار کرد. این پژوهشکده در رشته های عرفان اسلامی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، جامعه شناسی انقلاب اسلامی، اندیشه سیاسی در اسلام و تاریخ انقلاب اسلامی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.
حزب الله ـ 21 / 8 / 87
عدل الهی
دفتر هفدهم از آثار موضوعی تبیان با عنوان «عدل الهی از دیدگاه امام خمینی» از سوی
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی تجدید چاپ شد. به گزارش ایبنا، این کتاب به اثبات عدالت تکوینی و تشریعی از راه استنتاج کلامی و پاسخ به شبهات کلامی پرداخته است. در این کتاب بحث عدل و مباحث مربوط به آن، با اهمیت و دارای جایگاه والایی در معارف الهی عنوان شده که بیانگر رابطه حق با جهان و انسان است. این مجموعه در 12 فصل و با استناد به همه آثار مکتوب حضرت امام خمینی تهیه و تنظیم شده است. نوشتار حاضر به دو بخش کلی تقسیم شده که بخش اول با عنوان «مباحث کلامی پیرامون عدل» 6 فصل عدل در ادیان الهی، قضا و قدر، سعادت و شقاوت، غایت و حکمت در فعل خداوند را در بر می گیرد. بخش دوم با نام «شبهات پیرامون عدل الهی» با موضوعات شفاعت و عدالت، توبه، خلق مرگ در کنار حیات، وجود شرور و نواقص و بلایا در جهان و حب و بغض اهل بیت(ع) تدوین شده است. از منابع مورد استناد در تألیف این اثر می توان به کتابهای تقریرات فلسفه امام خمینی، چهل حدیث، ولایت فقیه، صحیفه امام و جهاد اکبر اشاره کرد. کتاب عدل الهی از دیدگاه امام خمینی در 270 صفحه، شمارگان 2 هزار نسخه و قیمت 28 هزار ریال راهی بازار نشر شده است.
حزب الله ـ 25 / 8 / 87
وحدت و همدلی
مشهد ـ عضو مجلس ایالتی پنجاب پاکستان و خادم فرهنگی نمونه جشنواره رضوی گفت: باید مسلمانان به یک وحدت و همدلی برسند و آرزو و سخن امام خمینی در وحدت مسلمین محقق شود.
دکتر عاصمه ممدوت روز دوشنبه به هنگام بازدید از بقعه متبرکه بی بی شطیطه در نیشابور در گفتگو با ایرنا افزود: باید روابط فرهنگی بین ملتهای ایران و پاکستان به عنوان دو کشور هم دین تقویت شود.
وی اضافه کرد: اماکن تاریخی و زیارتی ایران و حتی نیشابور می تواند مقصد خوبی برای سفرهای گردشگران پاکستانی باشد.
عضو هیأت امنای بقعه متبرکه بی بی رقیه دخت امیرالمؤمنین علی(ع) لاهور پاکستان که بابت دریافت مقام خادم فرهنگی نمونه جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور لوح تقدیر دریافت کرده است، وجود بناهای تاریخی و آرامگاههای مذهبی و شاعران در نیشابور را نشان از فرهنگ و تمدن غنی چندین هزار ساله نیشابور توصیف کرد.
حضرت رقیه(س) دختر امیرالمؤمنین علی(ع) در حادثه کربلا و پس از آن شام همراه کاروان اهل بیت(ع) بوده است.
خبرگزاری ایرنا ـ 27 / 8 / 87
توجه به نیاز مردم
یزد ـ خبرگزاری مهر: سید حسن خمینی گفت: روحانی تأثیرگذار کسی است که متناسب با نیاز جامعه سخن بگوید و در تبلیغ دین انتظاری از مردم نداشته باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر در یزد، حجت الاسلام سید حسن خمینی ظهر امروز در کنگره بزرگداشت بیستمین سالگرد آیت الله سید روح الله خاتمی در اردکان اظهار داشت: درخصوص شئونی که می شود از آیت الله خاتمی یاد کرد تنها به دو بعد می پردازم. آنچه که از مرحوم خاتمی در ذهنها به یادگار مانده خلوص و صفا و پاکدامنی و تقوای ایشان است.
حجت الاسلام خمینی با اشاره به علل فراز و فرود اقبال روحانیت در جامعه خاطرنشان کرد: دوری از منیت و روی آوردن به اخلاق شرط اساسی توفیق سخن و تبلیغ روحانیون است.
وی در این خصوص به روش پیامبران برای تبلیغ اشاره کرد و افزود: اینکه پیامبران در زندگی خود دم به دم باید این مسأله را به مردم گوشزد می کردند که ما از شما اجر نمی خواهیم به همین دلیل بوده که مردم منفعت شخصی را در تبلیغ دین نبینند زیرا اگر مردم بدانند در سخنی که مطرح می شود نفعی برای گوینده است نمی توانند به راحتی حرفی را بپذیرند.
حجت الاسلام خمینی یادآور شد: ما در جامعه یک مشکل داریم و آن عدم تناسب بین علت غایی و علت فاعلی است به نحوی که درسهایی که یک طلبه در حوزه می آموزد برای عملی
کردن در جامعه کافی نیست و به همین دلیل که خروجی ما متناسب باهدف نیست.
وی در ادامه عنوان کرد: آنچه بیش از هر چیز در جامعه مردم را به سوی دین می خواند اخلاق است که موجب توفیق روحانیت در امر تبلیغ دین می شود.
حجت الاسلام خمینی در ادامه با اشاره به اینکه امام قبل از معلمی فقه و اصول در حوزه، معلم اخلاق بود؛ متذکر شد: امام این نکته اصلی را به درستی فهمیده بود و بی انتظاری روحانیت در امر تبلیغ چه در بحث مقامی و چه در بحث مالی و روشن بودن دل وی تأثیر دین را در بین آحاد مردم بیشتر می کند و رمز توفیق روحانیت بزرگ جامعه هم در شناخت این امر بود.
فرزند مرحوم حاج احمد خمینی در ادامه، شرط دوم تأثیرگذاری روحانیون بر جامعه را پاسخگویی به نیاز جامعه عنوان کرد و متذکر شد: روشنفکر کسی نیست که حرف نو بزند بلکه کسی است که متناسب با نیاز جامعه سخن بگوید و مشکل بسیاری از ما این است که پیرامون درد جامعه سخن نمی گوییم.
به گفته وی تمایز امام نیز با دیگران در فقیه بودن و فیلسوف و عارف بودنش نبود بلکه در این بود که برداشت ایشان از دین و حقایق دین کاریکاتوری نبود یعنی همه چیز را در تناسبها و اندازه های واقعی اش می دید و این ویژگی در زندگی آیت الله خاتمی هم دیده می شد.
وی ادامه داد آیت الله خاتمی نیز تنها خود را نمی دید و پایبند به موارد خود تنیده نبود.
حجت الاسلام سید حسن خمینی در پایان با اشاره به پیام تسلیت امام خمینی به مناسبت رحلت آیت الله خاتمی اظهار داشت: در پیام ایشان 20 نکته مشاهده می شود که دو بعد ذکر شده نیز در این نکات وجود دارد.
خبرگزاری مهر ـ 30 / 8 / 87
ایران و لبنان
خبرگزاری فارس: شهردار بعلبک گفت: مردم دو کشور ایران و لبنان تأسی گرفته از مکتب امام خمینی هستند و به راه خود ادامه می دهند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز بسام رعد که به همراه تعدادی از شهرداران کلان شهرهای آسیایی به شیراز سفر کرده است، عصر امروز در سخنانی افزود: این یکی از مشترکات اخلاقی و فرهنگی مردم دو کشور ایران و لبنان به شمار می رود که مایه پیوند این دو ملت شده است.
رعد خاطرنشان کرد: روحیه استکبار ستیزی مردم دو کشور نیز که به واسطه متأثر بودن آنان از رهبرانی چون امام خمینی و سید حسن نصرالله ایجاد شده نیز از دیگر اشتراکات این دو ملت است.
نخست وزیر سابق تونس نیز گفت: حافظ شیراز تنها متعلق به ایرانیان نیست بلکه شاعری متعلق به تمام مسلمانان جهان است.
هادی البتوش با اشاره به پیشرفت های ایران و شیراز افزود: بعد از وقوع انقلاب اسلامی در ایران این کشور از همه مسلمانان و کشورهای اسلامی حمایت کرده است.
البتوش با اشاره به اینکه قدس جلودار همه کشورهای اسلامی محسوب می شود، خاطر نشان کرد: در این مدت فلسطین با هجمه عده ای مواجه بوده اما استوار و مقاوم ایستاده و امروز هم با توجه به افزایش حمایت های دولت های اسلامی از این کشور و مردم آن، مطمئناً با استواری به شجاعت خود ادامه خواهد داد.
خبرگزاری فارس ـ 1 / 9 / 87
هشدارهای هاشمی
هشدارهای اخیر آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره سلامت انتخابات با واکنش مثبت روحانیون دو جناح مواجه شده است. در این باره، یک عضو جامعه روحانیت مبارز، هاشمی رفسنجانی را انسانی معتدل و تعقل گرا دانست که نگرانی هایش درخصوص وضعیت کشور باید از سوی مسئولان جدی گرفته شود. سید رضا اکرمی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به سخنان هاشمی رفسنجانی در دانشگاه صنعتی شریف گفت: سخنان هاشمی ناظر به یک مسأله و شخص
خاص نبود و اولین بار هم نیست که اینگونه نگرانی ها در خصوص مسائل کشور اعلام می شود. اگر به زندگینامه امام و سخنان ایشان در مقاطع مختلف رجوع شود، متوجه می شویم سخنان هاشمی نیز همان نصایح امام است. این عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز با انتقاد از استفاده نکردن از ظرفیت های بالقوه ای که در جامعه وجود دارد، اظهار داشت: استفاده نکردن از افراد با تجربه در سیستم مدیریتی کشور، خسارت جبران ناپذیری را به کشور وارد کرده است و باید افراد عاقل و معتدل در مدیریت کشور حضور یابند. مصطفی درایتی، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، نیز با اشاره به هشدارهای هاشمی رفسنجانی در خصوص سلامت انتخابات و محدود کردن حضور مردم در انتخابات گفت: اینگونه هشدارها نشان دهنده این است که عده ای در کشور به امانتداری رأی مردم اعتقادی ندارند. درایتی که مشاور امور روحانیت در دولت خاتمی بود، در ادامه افزود: عدم اعتقاد به رأی مردم موجب اتفاقات ناخوشایندی در روند برگزاری انتخابات می شود و این اظهار نظرها نشان می دهد که احتمال تحمیل عقیده شخصی در نتیجه انتخابات وجود دارد. وی در ادامه تصریح کرد: امیدواریم کسانی که مسئول برگزاری انتخابات هستند به گونه ای رفتار کنند که بعضی ذهنیت های منفی منتفی شود. وی اظهار داشت: اظهار نظر آقای هاشمی به این معنا است که مسأله شدیدتر و نگران کننده تر از آن چیزی است که اهالی سیاست به آن توجه کرده اند. درایتی تأکید کرد: اگر مردم به این نتیجه برسند که حضورشان بی فایده است در انتخابات شرکت نمی کنند و انتخابات اخیر که با کاهش مشارکت مردم همراه بود، گواهی است بر این مدعا و این باید برای مسئولان زنگ خطر جدی تلقی شود. وی گفت: کسانی که به دنبال محدود کردن حضور مردم در انتخابات هستند به اساس نظام ضربه می زنند. درایتی در پایان تأکید کرد: اگر مسئولان برای کاهش مشارکت مردم چاره اندیشی نکنند و جلوی اعمال سلیقه های شخصی را در روند برگزاری انتخابات نگیرند دیگر چیزی از انقلاب باقی نخواهد ماند.
کارگزاران ـ 5 / 9 / 87
116 روز در نوفل لوشاتو
با ساخت دکورهای مجموعه تلویزیونی «116 روز در نوفل لوشاتو»، تولید این پروژه به
کارگردانی فرشاد اکتسابی وارد فازی تازه شد.
به گزارش خبرنگار مهر، احمد گلریز دکورهای مجموعه را در شهریار و حوالی محلی که دکورهای فیلم مجموعه «فرزند صبح» به کارگردانی بهروز افخمی ساخته شده می سازد. گروه در سفری به کشورهای دیگر مصاحبه هایی ضبط کرده اند که وقایع انقلاب را از نگاه غربی ها بررسی می کند.
مجموعه «116 روز در نوفل لوشاتو» محصول مرکز سیما فیلم و در قالب مستند داستانی روایتگر روزهایی است که حضرت امام خمینی در نوفل لوشاتو فرانسه حضور داشتند و انقلاب اسلامی مردم ایران را از اروپا رهبری می کردند.
تهیه کننده مجموعه عبدالحمید ارجمند است و گروه سازنده در تهران از مکان هایی که در زمان انقلاب مردم در آن حضور داشتند، تصویربرداری کرده اند تا در کنار مصاحبه ها و بخش داستانی استفاده شود. هنوز بازیگران مجموعه انتخاب نشده اند.
خبرگزاری مهر ـ 6 / 9 / 87
نیروی دریایی
یادگار امام گفت: نیروی دریایی قدرت ملی و امنیت منطقه ای را تثبیت می کند و باید جایگاه آن به همین اندازه در دکترین امنیت ملی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید حسن خمینی که در مراسم تجدید میثاق پرسنل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با آرمانهای امام راحل سخن می گفت با گرامیداشت یاد شهدای عملیات مروارید در روز 7 آذر سال 59 اظهار داشت: 7 آذر روز از خودگذشتگی و قهرمانی دریادلان نیروی دریایی در آبهای نیلگون خلیج فارس است.
یادگار امام افزود: از نکات درخشان دوران دفاع مقدس عملیات قهرمانانه 17 آذر بود که توانست اقتدار ملی کشور را در آبهای خلیج فارس تثبیت کند.
وی در ادامه به تشریح نقش نیروی دریایی ارتش در امنیت ملی پرداخت و گفت: می توان
یک قاعده کلی برای فراز و فرود قدرت ملی ایرانیان یافت، هرگاه ایران نیروی دریایی مقتدری داشته قدرت مرکزی قوی تری نیز داشته است.
سید حسن خمینی با اشاره به نقش تاریخی نیروی دریایی ایران در دوره های مختلف گفت: آبهای پیرامون ما حکم شاهراه حیاتی را برای ما دارند هرگاه ایران از سوی دریا محاصره شده دولت مرکزی یا سقوط کرده و یا ثبات خود را از دست داده است.
وی خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب با وجود توطئه های گوناگون حتی یک روز هم صادرات نفت ایران قطع نشد و حتی یک لحظه تسلط ما بر آبهای خلیج فارس و دریای عمان کاسته نشد؛ این افتخار کمی نیست.
وی در پایان گفت: هر چه از جانفشانی های نیروی دریایی بیشتر یاد کنیم در حقیقت از اقتدار ملی خود یاد کرده ایم.
این مراسم با ادای احترام پرسنل دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به مقام شامخ رهبر کبیر انقلاب اسلامی و نثار گل و اقامه نماز ظهر و عصر به امامت حجت الاسلام حاج سید حسن خمینی آغاز شد.
خبرگزاری مهر ـ 7 / 9 / 87
نوآوریهای امام
رئیس مجلس خبرگان رهبری دانشگاهها را به آزاداندیشی در علوم انسانی توصیه کرد و با طرح این موضوع که کرسی های نظریه پردازی باید انقلاب را به جایگاه خود برگرداند تأکید کرد: باید از فضای نوآوری و نرم افزاری درست استفاده کنیم و اگر در این باره سؤالاتی داریم از رهبر معظم انقلاب بپرسیم.
به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در نخستین اجلاس تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی و هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی که پیش از ظهر امروز در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد ورود روحانیون به سیاست، مسأله ولایت فقیه، تشکیل
مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصمیم حضرت امام درباره پایان جنگ را به عنوان نوآوریهای امام برشمرد.
وی با بیان اینکه طرح ولایت فقیه در نجف یک تحول عمده بود که برای حکومت اسلامی الگو درست می کرد، افزود: اینکه در دوران غیبت باید جانشین لایقی برای امام زمان(عج) داشته باشیم که خصلتاً به ایشان نزدیک باشد اصلی شد که همه مشکلات ما را در زمان حیات امام حل کرد و اگر امام نبود مشکلات به بن بست می رسید و طلسم می شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: زمانی که من ریاست مجلس را به عهده داشتم شورای نگهبان مصوبات بسیاری از مجلس شورای اسلامی را خلاف شرع تلقی می کرد امام دیدند در این صورت هیچ کار کارشناسی مقابل این فقها جواب نمی دهد و در حالی که در مجلس مجتهدهای قوی تری از شورای نگهبان نیز وجود داشتند تصمیم با شورای نگهبان است.
وی توضیح داد: امام مصلحت را از مبانی مهم فقاهت خواندند و روح داوری مجمع تشخیص مصلحت نظام را تعیین کردند و نظام را با این نوآوری نجات دادند زیرا وقتی نظامها متکی به ایدئولوژی ثابتی هستند در انطباق قوانین با این ایدئولوژی دچار مشکل می شوند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی به موضوع پایان جنگ ایران و عراق نیز اشاره کرد و گفت: ما به جایی رسیده بودیم که ادامه جنگ خطرناک بود و امکان بمباران شیمیایی تهران همانگونه که در حلبچه رخ داد وجود داشت. علاوه بر این ممکن بود جزایر ما توسط آمریکا اشغال شود اما امام به گفته خودشان جام زهر را نوشیدند و آن نامه تاریخی را نوشتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اعضای هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازیهای را به تکیه بر حق به عنوان مهمترین پایگاه نظریه پردازی فراخواند و خطاب به آنان گفت: محور کار شما باید عقلانیت و تکیه گاهتان قرآن و سنت باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما انتظار داریم ثمرات حرکت شما در حمایت از کرسی های نظریه پردازی انقلاب را به جایگاه خود برگرداند.
وی با هشدار نسبت به آسیب دیدن بدنه کرسی های نظریه پردازی با درگیر شدن در فضای
جایزه انتخاب نخبگان و بده و بستان ادامه داد: باید فضایی اسلامی و علمی برای آزاد اندیشی و نوآوری، نقد و انتقاد فراهم کنیم. اگر خلوص لازم را به کار بگیریم این امر می تواند فرصت خوبی باشد که انقلاب را در جهت ریشه دارتر و پایدار شدن سوق دهد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر انسان آزاد اندیش اسلامی الگوی ما باشد، نقادی علوم انسانی هم آسان تر است، گفت: من دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاهها را به آزاداندیشی در علوم انسانی و سایر علوم توصیه می کنم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه پس از پیغمبر دنیای اسلام دچار دگم اندیشی و آلوده به سیاست شد گفت: البته این مسائل همیشه آلوده امور باندی و جناحی می شود. مثلاً همین الان که متن سخنان امام خمینی وجود دارد برخی افراد هرچه می خواهند بگویند به امام نسبت می دهند و به سخنان ایشان تکیه می کنند.
وی خطاب به حاضران گفت: شما باید با احتیاط در این بخش رفتار کنید و مراقب باشید که در دام تفکرات دگم گرفتار نشوید. از این جهت که اگر در آزاد اندیشی نوآورانه بی سند افراط شود، موجی ایجاد می شود که اصل مطلب فراموش می شود و این راه آسانی نیست.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان سخنانش با بیان اینکه در نامگذاری دانشگاه آزاد اسلامی، بحث آزاد و اسلامی بودن از ابتدا مطرح بوده است، گفت: نام آزاد به خاطر این بود که آزاد اندیشی را در این دانشگاه رواج دهیم و اگر از این اصل منحرف شویم چیزی نمی ماند.
خبرگزاری مهر ـ 7 / 9 / 87
عظمت اسلام
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اسلام ستیزی مجددی از سوی غرب آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، حجت الاسلام حسن روحانی ظهر شنبه در جمع طلاب و علمای حوزه علمیه امام خمینی گرگان افزود: در این جنگ تمدنی و فرهنگی نباید دست روی
دست گذاشت.
وی اظهار داشت: امروز رسالت ما برای مقابله با این هجمه های فرهنگی بسیار حساس و سنگین است.
روحانی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی گروهکها نظیر القاعده بیشترین ضربه را بر پیکر اسلام وارد کرده اند و جنایات بزرگی نسبت به اسلام و مسلمانان انجام داده اند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: پیروزی انقلاب اسلامی حرکتی بزرگ در دنیا به شمار می آید زیرا انقلاب، اسلام را از انزوا خارج کرده است.
وی گفت: امام احیاگر اسلام بوده و اسلام را به عنوان یک تمدن بزرگ و رسالت جهانی مطرح کرد.
روحانی یادآور شد: اگر امروز مردم عراق در برابر آمریکا ایستادگی می کنند ناشی از عظمت اسلام است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: شرایط کنونی بسیار حساس و سخت است و باید برای دفاع از اسلام به عنوان تمدن و فرهنگ اسلام تلاش بیشتری کرد.
وی بیان داشت: امروز اسلام به عنوان قدرت سیاسی در جهان مطرح است و فقط فقه نیست که اسلام را جهانی کرده بلکه قدرت مدیریت اسلام بر جامعه است.
خبرگزاری مهر ـ 9 / 9 / 87
آثار امام خمینی
مدیر حوزه علمیه قم گفت: باید با اطمینان و اعتماد، آثار امام خمینی به زبان های زنده دنیا ترجمه شود.
به گزارش مرگز خبر حوزه، آیت الله مقتدایی در دیدار مسئولین مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی دفتر قم، بر لزوم تبیین نظرات امام و نشر آن در جهان تأکید کرد. وی در خصوص
استقبال مسلمانان جهان از نظرات علمی و فقهی امام خمینی، گفت: اوایل انقلاب که به سنگال رفته بودیم، می گفتند عربستان خیلی اینجا هزینه می کند و مسجدی مثل مسجد مدینه می سازد ولی با وجود این، مردم دنبال صفحه ای از بیانات امام خمینی هستند. مدیر حوزه علمیه قم، آثار امام را یکی از مهمترین علل گرایش جوانان ملت های مختلف به تشیع بر شمرد و گفت: در مالزی، فردی می گفت که 54 اثر علمی چاپ کرده ام و در اغلب آنها اسم امام را آورده ام، زیرا امام ما را بینا و شنوا کرد.
حزب الله ـ 13 / 9 / 87
مقاومت اسلامی
مکه مکرمه ـ رئیس بعثه حزب الله لبنان در دیدار سرپرست حجاج ایرانی و هیأت همراه از این بعثه گفت: حزب الله لبنان به عنوان فرزندان معنوی امام خمینی با پیروی از امام خامنه ای به راه اسلام ناب محمدی وفادار خواهد ماند و به مقاومت اسلامی تا شکست کامل دشمن ادامه می دهد.
به گزارش روز جمعه خبرنگار اعزامی ایرنا، شیخ یزبک در این دیدار از انقلاب اسلامی به عنوان احیاگر اسلام ناب محمدی تجلیل کرد و گفت: با هدایت و رهنمودهای امام امت و رهبر معظم انقلاب اسلامی حج ابراهیمی فرصتی برای امت اسلامی است و همگان باید از این فرصت استفاده مناسب را ببرند.
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارهای دشمنان پیروز خواهد شد و مقاومت اسلامی را در کنار خود خواهد داشت.
خبرگزاری ایرنا ـ 15 / 9 / 87
مایه صلح و آرامش
شماری از مسئولان و طلاب ممتاز مدرسه عالی نواب مشهد با رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان در این کشور دیدار و گفت و گو کردند. به گزارش رسا، شیخ قبلان (رئیس مجلس اعلای
شیعیان لبنان) در این دیدار اظهار کرد: جمهوری اسلامی امید همه ما و مایه صلح و آرامش است و انشاء الله در همین طریق باقی خواهد ماند. وی افزود: نقش عالم دین در تبلیغ و ارشاد نقشی ممتاز و بی بدیل است. عالم دین حامل رسالت اسلامی است تا تمام انسانها را به صلح، سلامت و اطمینان بشارت دهد. اسلام دین صلح و تسامح، خیر و حکمت و علم و موعظه حسنه است نه دین ترور. شیخ قبلان با اشاره به نقش بی بدیل امام خمینی در پیشرفت لبنان و جایگاه کنونی شیعیان لبنان، گفت: امام خمینی عالمی کریم، مهربان، متواضع و شجاع بود که نگاهش به دنیا نگاه اهل دنیا نبود، بلکه از دید اهل آخرت به این دنیای ناچیز نگاه می کرد.
حزب الله ـ 17 / 9 / 87
فاصله
حسن رحیم پور ازغدی گفت: امام خمینی به ما آموختند به نهادهای بین المللی امید نبندیم و بدانیم که آنها دروغ هستند. به گزارش ایسنا، این استاد دانشگاه در همایش «تجلی اخلاص» که در حسینیه جماران و از سوی دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بر گزار شد، تصریح کرد: حرفهایی را که امام زده، در برخی موارد حتی جرأت نمی کنیم به زبان آوریم و اگر بگوییم، ما را به ضد انقلاب بودن محکوم می کنند که از جمله می توان به صحبت های ایشان در بحث مبانی اقتصادی و سیاست خارجی اشاره کرد. این موضوع نشان می دهد از اندیشه امام فاصله گرفته ایم و اگر مقام معظم رهبری نبودند تا این اندازه نیز امکان صحبت از اندیشه های امام را نداشتیم.
حزب الله ـ 17 / 9 / 87
اساس آثار امام
خبرگزاری فارس: همسر مرحوم سید احمد خمینی گفت: اساس آثار امام خمینی، توحید و اخلاص بود و امام معتقد بودند همه علوم شرعی واسطه ای برای رسیدن به مقصد است.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، فاطمه طباطبایی شب گذشته در اختتامیه دومین سلسله
مباحث کتابخوانی دانشجویان ایران پیرامون آثار امام خمینی که در دانشگاه تربیت ملعم این شهرستان برگزار شد، افزود: عشق امت به امام خمینی معجزه زمان ما بود و این امر به دلیل خدایی بودن قلب امام به تحقق پیوست.
وی در ادامه به جامعیت شخصیت امام اشاره کرد و بیان داشت: امام راحل را از دو طریق شخصیت شناسی و آثار ایشان می توان شناخت.
طباطبایی افزود: آثار امام خمینی را می توان به چهار دسته تدوینی، تکوینی، سخنرانی و بیانی تقسیم کرد که هر یک به طور خاص مسائل و مشکلات را حل می کنند.
وی گفت: متأسفانه به نقاط مهم روشهای تربیتی امام کمتر پرداخته شده است زیرا روشهای تربیتی امام به لحاظ ظهور اخلاص در رفتار ایشان بسیار مؤثر بوده است.
همسر مرحوم سید احمد خمینی در پایان جوانان را به مطالعه کتاب جنود عقل و جهل امام خمینی ترغیب کرد.
خبرگزاری فارس ـ 18 / 9 / 87
نقد و گفتگو
خبرگزاری فارس: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: سلسله مباحث کتابخوانی آثار امام در شرایط علمی و دانشجویی امکان نقد و گفتگو پیرامون آثار امام را در بین دانشجویان فراهم می کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، سعیدپور امشب در دومین دوره سلسله مباحث کتابخوانی دانشجویان ایران در کرج افزود: تبلیغ، ترویج و ایجاد فضایی برای تعمق در اندیشه های امام از محوری ترین فعالیت های فرهنگی جهاد دانشگاهی به شمار می رود.
وی اظهار داشت: در این راستا و به لحاظ ساختاری اقدامات بنیادین از جمله تأسیس مرکز فرهنگی دانشجویی امام خمینی با هدف ترویج آثار ایشان به انجام رسیده است.
این مسئول عنوان کرد: برگزاری جشنواره دو سالانه، اردوهای ملی و استانی، برگزاری
نشست های تخصصی با محوریت آثار امام راحل و با حضور شخصیت های برجسته نیز یکی از محورهای جهاد دانشگاهی در بحث کتابخوانی است.
پور علی افزود: اندیشه شناسی برای توسعه و ترویج افکار و آثار امام خمینی نیز توسط جهاد دانشگاهی بین دانشجویان در حال اجرا است.
وی آثار مکتوب امام و شناساندن شخصیت آن حضرت بین دانشجویان و جوانان را در یک فضای دوستانه و علمی بسیار مؤثر عنوان کرد.
در پایان این مراسم به نفرات اول تا بیستم مسابقات کتابخوانی آثار امام خمینی با موضوع «آفتاب در آئینه» لوح تقدیر و یادبود اهدا شد.
خبرگزاری فارس ـ 18 / 9 / 87
فضای دانشگاه ها
محمدرضا تابش، دبیر کل فراکسیون خط امام مجلس که به مناسبت 16 آذرماه در مؤسسه جهاد دانشگاهی اردکان سخن می گفت، با بیان اینکه دانشگاه بدون فضای نقد و اندیشه پویا نیست، آنچه را نصب دوربین های مداربسته در محیط های دانشجویی، نصبت گیت در دانشگاه و زمزمه طرح یکسان سازی پوشش دانشجویان خواند، نشانه نبود شناخت برخی جریانها از جامعه و دانشگاه و فاصله فراوان این افکار با اندیشه های امام راحل و قانون اساسی دانست. نماینده اردکان با اشاره به فضای حاکم بر دانشگاهها در دوران کنونی، خواسته های غالب دانشجویان را سیاسی و در راستای همان مشی کلی حرکت دانشجویی، یعنی آزادیخواهی و استبداد ستیزی دانست که با زبان فرهنگ، امور اجتماعی و صنفی بیان می شود. تابش همچنین گفت: «قانون اساسی نیز ابدی و لایتغیر نیست» وی سپس با اشاره به برخی تفکراتی که به گفته او خواستار امنیتی شدن فضای دانشگاهها هستند، ادامه داد: نمی شود در محیطی بسته و با دید امنیتی، به تولید علم و دانش و پیشرفت و پژوهش فکر کرد، امنیتی کردن فضای دانشگاهها جفا به آرمانهای امام و انقلاب و ایران اسلامی است. تابش همچنین از حذف استادان برجسته دانشگاه و بازنشسته کردن انتقاد کرد.
کارگزاران ـ 18 / 9 / 87
بزرگترین نواندیش و نوگرای اسلامی
عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران در همایش نواندیشی دینی با ارائه تحلیل هایی، امام خمینی را بزرگترین نواندیش و نوگرای اسلامی در عصر معاصر خواند.
به گزارش خبرنگار گروه تاریخ و اندیشه ایسنا، دکتر علیرضا صدرا گفت: نظریه و پدیده انقلاب و نظام سیاسی نوبنیاد نوین، نمونه و الهام بخش جمهوری اسلامی حتی از نگاه پیشتاز پسامدرنیستی چون میشل فوکو فرانسوی (1926 الی 1984 میلادی) برترین نوآوری راهبردی ایران، جهان اسلام و حتی جهانی در جهان معاصر به شمار می آیند. یک نوآوری سیاسی که ناشی از نواندیشی دینی بوده و حاصل و برآمد آن است.
وی ادامه داد: چشم انداز فرآیند توسعه متعالی جمهوری اسلامی ایران یعنی توسعه اقتصادی توأمان با در حقیقت تعادل اجتماعی و سیاسی و در جهت یا معطوف به توسعه تعالی فرهنگی، معنوی و اخلاقی که این نیز خود از بدایع است.
صدرا در ادامه مقاله خود گفت: همچنین چالشهای ارتقای کارآمدی، زیرساختی، راهبردی متعادل دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران به ویژه با تبیین علمی تحقق عملی نقش راهبردی دولت که باز بسیار بدیع و بارور بوده و هم اینک فراروی همه نیروها و نهادهای علمی راهبردی و کاربردی فرهیخته قرار دارد، جملگی ناشی از نواندیشی علمی به ویژه دینی و اسلامی بود و نیازمند تداوم، تعمق، تعمیق و کاربست آن است.
وی بیان کرد: طی کمتر از یک قرن اخیر دو نهضت و نظریه و نظام سیاسی و راهبردی مشروطیت اسلامی به جمهوری اسلامی ایران، بازگشت از اقبال تا علامه مطهری و نهضت ضداستعماری ملی شدن نفت در جهان معاصر به وقوع پیوسته که برآمد بازخیزی و نواندیشی سیاسی ـ دینی و دینی ـ سیاسی بوده و هست.
صدرا بیان کرد: نظام سیاسی نوین و نو بنیاد نمونه و الهام بخش جمهوری اسلامی ایران که از سویی فرصت مغتنم برای اسلام، تجدید حیات و گسترش و به ویژه با راهبرد جمهوریت آن بوده، از سوی دیگر فرصتی مستغنی برای تعدیل، تعادل و حتی تعالی جمهوریت و مردم سالاری به ویژه
با رهیافت مشروعیت آن در قیاس با جمهوری ها و دموکراسی های مطلقه و افراطی به شمار می آید.
صدرا در بخشی دیگر نسبت دادن تفکر انقلاب اسلامی و فلسفه آن به فلسفه متعالی صدرایی گفت: حکمت متعالی در دورانی جدید با بازپردازی اهم منابع علمی و معرفتی در یک نظام و نظریه توحیدی متعادل و متعالی باب نوینی در نوآوری علمی و حکمت دینی اسلامی گشود. بابی که منشأ علمی و نظری همگی جریانات نواندیش و سیاسی پس از خود بنیاد نهاده و بازگشود تا جایی که بازسازی جریان نواندیش اجتهادی و غلبه بر اخباری گری و برجستگی مکتب شیخ انصاری را نیز در این راستا می شود تعبیر و تحلیل کرد.
خبرگزاری ایسنا ـ 24 / 9 / 87
سردار قاسمی: یک یهودی فرمانده کشتار سال 66 حجاج
یک فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: فرماندهی عملیات کشتار حجاج در سال 66 که با کمک گروهک منافقین صورت گرفت، با آلریش وگنر افسر یهودی آلمانی بود. به گزارش فارس، سردار سعید قاسمی در همایش «قبلتین در زنجیر» که به مناسبت کشتار حجاج ایرانی در مکه و محاصره غزه، در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد با انتقاد از عدم بازخوانی تاریخ انقلاب و پیام حضرت امام، گفت: جوان امروز نمی داند که بیش از 500 زائر خانه خدا توسط خاندان آل سعود که جزو شقی ترین افراد تاریخ بودند، به شهادت رسیده اند. وی ادامه داد: در تفکر امام اعلام برائت از مشرکان مرحله اول مبارزه است و مراحل دیگر مبارزه در هر عصر شیوه و روش خود را دارد.
حزب الله ـ 26 / 9 / 87
وحدت حوزه و دانشگاه هنوز جای کار دارد
وحدت حوزه و دانشگاه ابتکار حضرت امام بود که هم از طرف حوزه و هم از طرف دانشگاه در این زمینه اقدامات خوبی انجام گرفت که قابل ستایش است اما باید گفت که هنوز در
این مورد جای کار باقی مانده است. به گزارش فارس، مدیر حوزه علمیه قم با بیان این مطلب تأکید کرد: اما قطعاً منظور از وحدت این نیست که دانشگاه، حوزه شود و یا حوزه، دانشگاه شود یعنی هر کدام سیر طبیعی خود را خواهند داشت. مقتدایی افزود: ارتباط نزدیک این دو سبب می شود دانشگاه معنویت را از حوزه کسب کند زیرا در حوزه علمیه، علوم اهل بیت مطرح می شود و هر علمی که از قرآن و اهل بیت جدا باشد اطلاق علم به آن نمی شود. مدیر حوزه علمیه قم ادامه داد: البته حوزه نیز باید پیشرفت های مادی و پیشرفت هایی را که با آن می توان به اداره جامعه کمک کرد را از دانشگاه فرا بگیرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بهتر است برای افزایش این وحدت، دانشگاه از دروس و منابع حوزه علمیه که همان علوم اهل بیت است استفاده کند و اساتیدی که در دانشگاه تدریس و نظرشان را به دانشجویان منتقل می کنند اساتیدی باشند که تربیت شده اسلامی و دینی باشند.
آفتاب یزد ـ 26 / 9 / 87
پیروان واقعی امام
اخباری که در مورد تشکیل دولت وحدت ملی مطرح می شود، در راستای گمراه کردن جامعه است. ابوالقاسم سرحدی زاده عضو حزب اسلامی کار در گفتگو با ایلنا، با بیان این مطلب در پاسخ به سؤالی در مورد ضرورت تشکیل دولت وحدت ملی با تأکید بر اینکه تشکیل این دولت آرزوی دیرینه ایرانیان بوده است، اظهار داشت: طبیعی است کسانی که به انقلاب و نظام تعهد دارند، باید دنبال عملیاتی کردن این آرزو باشند اما اوضاع و احوال موجود، چنین شرایطی را نشان نمی دهد تا بتوانیم به وحدت ملی دست پیدا کنیم. وی تصریح کرد: اگر قرار باشد کسانی در دولت وحدت ملی قرار گیرند که هیچگونه سازگاری با دنیا و جهان مدرن نداشته باشند و از سوی دیگر با اسلام ناب محمدی بیگانه باشند، چطور می توان دولت وحدت ملی تشکیل داد. سرحدی زاده گفت: اصلاح طلبان حاضر نیستند با کسانی که در گذشته با امام و انقلاب ضدیت داشتند، زیر چتر وحدت ملی قرار گیرند. آنها امروز مدعی شده اند که باید سردمدار انقلاب شوند. چطور می توان با گروهی از افراد مرتجع، دولت وحدت ملی تشکیل داد. نیروهای اصیل، متعهد و
انقلابی هرگز حاضر نیستند با چنین جریانی، دولت وحدت ملی تشکیل دهند و این مسأله غیرممکن است. وی با بیان این اعتقاد که امروز کسانی که در تاریکی مطلق به سر می بردند مدعی انقلاب شده اند، تصریح کرد: نیروهای انقلاب باید تکلیف خود را با کسانی که هم در گذشته و هم در حال حاضر به انقلاب اسلامی ضربه می زنند، روشن کنند. سرحدی زاده در تحلیل خود از سخنان اخیر بوش و حمایت از اصلاح طلبان با تأکید بر اینکه آمریکاییان هر روز بر حسب منافع خود از کسی حمایت می کنند، خاطرنشان کرد: ما حتی آنها را لایق این نمی دانیم که به آنها پاسخ دهیم. وی با تأکید بر اینکه ما پیروان واقعی امام هستیم، تصریح کرد: مواضع پیروان واقعی امام نسبت به دنیای استکبار و هم ارتجاع، روشن است و این مواضع هیچ ابهامی ندارد. سرحدی زاده ادامه داد: جورج بوش که سهل است، اگر تمام دنیا بخواهند مانور حمایت از کسی را سر بدهند ما (پیروان واقعی امام) با نیت های آنها کاملاً آشنا هستیم و هیچکس فریب این مانورها را نمی خورد. خدا می داند پشت سر این سخنان چه اهدافی نهفته است.
آفتاب یزد ـ 26 / 9 / 87
حوزه و دانشگاه
نجفقلی حبیبی بر لزوم گفتگو میان استادان حوزه و دانشگاه تأکید کرد و اظهار کرد: این مسأله از جهت تاریخی بسیار مهم است. قبل از انقلاب حدوداً بعد از حادثه تاریخی تنباکو و نقش روحانیت و بسیار از حوادث دیگر، عده ای متوجه شدند که باید بین قشر روشنفکری که از طریق مراکز تحصیلی جدید و با آشنایی با فرهنگ جدید روی کار می آیند و حوزه به عنوان یک بنیاد علمی ریشه دار قدیمی ایران که مرجع فقهی دین و دنیای مردم بود، وحدت ایجاد شود. به گزارش ایسنا، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در ادامه گفت: وقتی مسائل اسلامی وارد فضای زندگی می شود حتماً باید با عقل، منطق و خردورزی هماهنگی شود و جامعه را هدایت کند؛ همه باید کمک کنند تا خرافات و آنچه که خلاف خردورزی و خردمندی است ریشه کن شود؛ هم حوزویان و هم دانشگاهیان باید کمک کنند از آنجایی که اداره جامعه بر مبنای نظام سیاسی «جمهوری اسلامی» است، باید جمهوریت، رأی مردم و حضور آنها تحقق یابد. هر حرکت و
فکری که بخواهد این مفهوم جمهوریت یا مشارکت مردم را کم کند، کدورت ذهنی در دانشگاهیان ایجاد می کند. وی با اشاره به بحث هایی که نشانه تشکیک در مفهوم جمهوری اسلامی است به یاد آورد که در زمان امام نیز این بحث ها مطرح می شد حتی عده ای گفته بودند چند نفر روحانی کافی است تا رأی بدهند و انتخابات انجام شود و لازم نیست که نهاد دیگری باشد. امام در آن زمان فرمودند که این سخن فتنه است و می گفتند که صرفاً حق داشتن از سوی یک نهاد مثلاً آخوندها مجاز نیست. این به منزله این است که همه مردم را کنار بگذارند. امام هوشیارانه مراقب حرکت هایی بود که می توانست دوباره بین روحانیت و دانشگاه اختلاف ایجاد کند. حبیبی افزود: این اختلافات بین حوزه و دانشگاه از همین مسائل مطرح می شود که وقتی یک نفر متنفذ در جایی صحبت می کند، به دانشگاه حمله می کند و می گوید که دانشگاه بی دین است و این حرفها موجب کدورت خاطر جمعی از دانشگاهیان می شود. وی در ادامه اظهار کرد: ادعاهایی علیه دانشگاه وجود دارد که هنوز هیچ کدام اثبات نشده است و هنوز سؤال وجود دارد که علوم انسانی که از غرب آمده و با مبانی فکری فرهنگی ما دانشگاهیان قصد بومی سازی آن را دارند، آیا سکولار هستند یا نه و این قضیه هنوز معلوم نشده است؛ این سؤال خود آغاز بحث است و تا اینها حل نشود مسأله وجود دارد.
آفتاب یزد ـ 26 / 9 / 87
افتخار
ارومیه ـ خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه اقدام خبرنگار عراقی را افتخارات جهان تشیع عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، حجت الاسلام غلامرضا حسنی ظهر امروز در خطبه های این هفته نماز جمعه ارومیه اقدام «منتظر الزیدی» خبرنگار عراقی که با پرتاب کفش های خود به سوی بوش، اعتراض خود را در قبال سیاست های غلط آمریکا در این کشور اعلام داشت را شجاعانه و قابل تحسین توصیف کرد و بیان داشت: نباید از این اقدام شجاعانه خبرنگار قهرمان، متدین و دیندار عراقی به سادگی بگذریم.
وی همچنین اقدام این خبرنگار عراقی را ناشی از خشم و اعتراض مردم ستمدیده و مظلوم عراق نسبت به سیاست های غلط آمریکا دانست و اظهار داشت: امروز راهپیمایی و تظاهرات مردمی در گوشه گوشه دنیا و نیز موج اسلام خواهی نشان دهنده پایان سلطه استکبار به خصوص آمریکای خونخوار در دنیا است.
حجت الاسلام حسنی در ادامه حضرت علی(ع) را مصداق عینی عترت در حدیث ثقلین خواند و افزود: غدیر زمینه ساز ظهور امام عصر(عج) است و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه امام خمینی با تکیه بر آموزه های غدیر توانست انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند از انقلاب اسلامی به عنوان الگوی ملت های ستم دیده دنیا در برابر ظلم نام برد و یادآور شد: امروز کل دنیا در برابر عظمت انقلاب اسلامی سر تسلیم فرود آورده اند.
تأکید بر حضور در صفوف نماز جمعه و تقوی الهی از دیگر تأکید امام جمعه ارومیه در خطبه های این هفته نماز جمعه ارومیه بود.
خبرگزاری مهر ـ 29 / 9 / 87
تربیت مُبلّغ
سومین دوره آموزشی تربیت مبلغ با گرایش «عصر امام خمینی» از سوی مؤسسه فرهنگی ولاء منتظر(عج) برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، ارتقای سطح معرفت و بصیرت نسبت به ابعاد حقیقی امام خمینی و اندیشه های متعالی انسان و آگاهی تحولات شگفتی که ایشان در عرصه جهانی پدید آوردند، از جمله اهداف این دوره اعلام شده است.
دوره مذکور در 112 واحد درسی و قالب چهار درس اسلام شناسی، انقلاب اسلامی، امام خمینی و عصرشناسی طی 5 ماه (دو روز در هفته) از تاریخ 25 دی ماه برگزار خواهد شد.
اتمام پایه هشتم حوزه و قبولی در مصاحبه شفاهی شرط شرکت در این دوره آموزشی است.
خبرگزاری مهر ـ 30 / 9 / 87