حقوق شهروندی از نگاه امام خمینی

ظهور مفهوم شهروندی را می توان مصادف با پیدایش نخستین حکومت ها دانست. حکومت ها اعتبار و قدرت خود را از شهروندان می گیرند و در مقابل نسبت به شهروندان دارای وظایف و مسئولیت هایی هستند. شهروند نیز تکالیف متقابل در ارتباط با دولت دارد. امام خمینی، بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با حقوق شهروندان دارای دیدگاه های بنیادین است. رویکرد نظری ایشان بر مبنای حقوق امت استوار شده است. نگارندگان بر پایه این بینش سه حق محوری مطرح در حوزة حقوق شهروندی (آزادی، عدالت و امنیت) و حقوق مشتق از آنها را با تکیه بر اندیشه­های امام مورد بررسی و کاوش قرار می دهند

عناوین مطالب مقالات

اصلاح الگوی مصرف از منظر امام خمینی

اصلاح الگوی مصرف از منظر امام خمینی

در این نوشتار پس از بررسی جایگاه رعایت الگوی مصرف در متون دینی و اندیشه امام خمینی، به این نتیجه رسیدیم که اسراف، تبذیر و سخت گیری در امور زندگی ناپسند و مذموم بوده، معیار درست الگوی مصرف از نگاه آموزه های دینی و امام خمینی در تمام عرصه های فردی و اجتماعی مانند: خوراک، پوشاک، مسکن، وسیله نقلیه، ازدواج، مهمانی، انفاق به مستمندان، ادارات دولتی و بیت المال، میانه روی و اجتناب از زیاده روی و ریخت و پاش است؛ که پیامدهای مثبت فراوان فردی و اجتماعی در پی دارد.

اهداف و مبانی مکتبی نظام اقتصادی اسلام از دیدگاه امام خمینی (س)

اهداف و مبانی مکتبی نظام اقتصادی اسلام از دیدگاه امام خمینی (س)

هدف این نوشتار، تبیین اهداف و مبانی مکتبی نظام اقتصادی اسلام از دیدگاه حضرت امام (ره) است. ضرورت این بحث نیاز به توضیح چندانی ندارد. بی تردید برای ایجاد نظام اقتصادی اسلام شناخت اهداف و مبانی مکتبی آن ضروری است؛ زیرا شناخت اهداف مقصد را می نمایاند و توسعه یافتگی اقتصادی را از دیدگاه اسلام تبیین می کند و شناخت مبانی مکتبی، ما را در گزینش روش صحیح حرکت به سمت اهداف و انتخاب استراتژی صحیح توسعه اقتصادی راهنمایی خواهد کرد.

انقلاب امام(س) در گام سوم

انقلاب امام(س) در گام سوم

در دیدگاه انقلاب تاریخی امام، فردای بهتر در گرو بازگشت به اصالتهای انسانی، اخلاقیات فراموش شده امروز جامعۀ جهانی، خلوص و تقوای اجتماعی می باشد و در این دیدگاه که دنیا را مزرعه ای برای آخرت می داند، حیات این جهانی مقدمه ای است برای حیات جاودان.

احیاگری امام خمینی(س) از منظر عرفان و دعا

احیاگری امام خمینی(س) از منظر عرفان و دعا

امام خاضعانه ملت خویش را به سفر، آن هم سفری درونی، سفری به فطرت خویش، فرا می خواند و ندا سر می دهد که ای انسانها شما برای فنا و نابودی، ذلت و خواری، اسارت و بردگی خلق نشده اید بلکه چنان خلق شده اید که باقی بمانید و به معبود مطلق برسید و این بقا، وقتی حاصل می شود که از کدورتها، انیتها، هواهای نفسانی و طاغوتهای زمانه رها شوید و خانۀ قلب خویش را که مرکز آگاهی و معرفت و جایگاه تجلی الهی است، از شیطان قسم خوردۀ در کمین نشسته خالی کنید، که رستگاری تنها در سایۀ چنین عملی حاصل شدنی است.

صفحه 23 از 143 < قبلی | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | بعدی >