مرحوم حاج آقا سیدمصطفی خمینی با توجه به نظر امام خمینی(س)، قبل از این که به تفسیر قرآن بپردازد، برای پر کردن خلاء ناشی از فقدان تفسیر جامع و همه جانبه قرآن، طرحی را در ذهن خود آماده کرده بود که طبق آن قرآن را به طور جامع و از ابعاد و دیگاه های مختلف مورد بررسی و تتبع قراردهد.
علیرضا برازش از انتشار اثر جدیدش با عنوان «فقیه عاشق» بر اساس دیوان امام خمینی(س)، خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این اثر تا پایان آبان منتشر شود.
چه شد که اولین چاپ کامل این کتاب در قزوین، توسط انتشارات طه انجام شده است؟ نسخه دستنوشته امام خمینى توسط ساواک به غارت رفته و تا کنون خبرى از آن به دست نیامده است؛ ولى امام خود در پاسخ به کسانى که پس از پیروزى انقلاب اسلامى از آن کتاب خبر مىگرفتند ـ چون از تألیف و دستنویس آن خبر داشتند ـ فرمودند: نسخهاى از آن در کتابخانه مدرسه آیت الله معصومى همدانى، در همدان موجود است، که کتاب در آن کتابخانه موجود بوده و به دفتر امام انتقال یافت؛ چنانکه تعلیقات امام خمینى بر دو کتاب بسیار مهم عرفانى؛ یعنى شرح فصوص الحکم قیصرى و مصباح الانس، در همدان و از بساط دست فروش کنار خیابان، پیدا شد.
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) تا کنون آثار متعددی از جمله «تبیان حج یا حج در کلام و پیام امام خمینی»، «به سوی میقات»، «تجلی توحید»، «توشه حج»، «مناسک حج مطابق با فتاوای حضرت امام خمینی(س)» و «مناسک زائر مطابق با فتاوای حضرت امام خمینی(س)» را پیرامون جلوه های معنوی مراسم حج، احکام و وظایف حجاج و روحانیون کاروان ها منتشر کرده است.
ویرایش جدید کتاب مناسک حج مطابق با فتاوای حضرت امام خمینی با حواشی مراجع معظم تقلید و استفتائات جدید از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر شد.
یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: عمده آیات قرآن کریم به مباحث تاریخی بازمی گردد، بیشتر آیات الاحکام مبنای تاریخی دارد؛ کتب و سیره ائمه نشانگر این مبنای تاریخی است.
اندیشه مهدویت امام خمینی(س) برای تمام مکاتب کاربردی است؛ چراکه هدف امام از انقلاب اسلامی بسترسازی برای ظهور حضرت مهدی(عج) است.
امام به او فرمودند آقای واعظ زاده ما به خاطر رفاقت با شما همیشه بهره ای را هم می بردیم چه از مباحث علمی و چه از اشعار ادبی...
هزینۀ تلفن بیت امام در نجف از بیت المال تأمین مى شد، از اینرو به هیچکس اجازه نمی دادند تا از تلفن استفاده شخصی کند.
طایفه دیگر آنان هستند که قرآن را قرائت کنند و با دوای قرآن دردهای قلب خود را علاج کنند؛ پس به واسطه آن شب را بیدار و به عبادت بگذارنند، و روز را روزه بگیرند و به تشنگی گذرانند، و در مساجد حاضر شوند و اقامت کنند و از فراش خواب ناز برخیزند.
سنت دوم رسول اکرم، صلی الله علیه و آله، که عبارت است از سه روز روزه در هر ماه، پس اخبار کثیره که بالغ بر چهل حدیث می شود در فضل آن وارد است.
بلندگوها را در داخل مسجد بگذارید، و اینطور نباشد که بخواهید اطاعت خدا را بکنید خدای نخواسته، معصیت بشود. و از آداب ماه رمضان همین است که مردم را آرامش بدهید.
ماه مبارک به منزله یک ساعتی است که کوکش بکنند و خودکار تا مدتی که این کوک است باشد. این ماه مبارک باید این جور باشد که مردم را تا ماه مبارک دیگر حفظ کند.
زیر بار ظلم رفتن مثل- ظالم- ظلم کردن، هر دواش از ناحیه عدم تزکیه است.
چه بگوییم درمقابل این نعمت بزرگ الهی که ملتها را دعوت کرده است به ضیافة الله، ضیافة الله با همه اسماء. و ما چگونه شکر این نعمت را بجا بیاوریم.
خدایا! ما بندگان ضعیف هستیم، ما بندگانی هستیم که هیچ نداریم، ما هیچیم و هر چه هست تویی. ما اگر چنانچه خلاف می کنیم نادانیم، تو بر ما ببخش.
همه انبیا آمدند برای اینکه دست شما را بگیرند از این علایقی که همه اش بر ضد آنی است که طبیعت و فطرت شما اقتضا می کند، شما را دستتان را بگیرند و از این علایق نجاتتان بدهند و واردتان کنند به عالم نور.
آن چیزی که انسان را به ضیافتگاه خدا راه می دهد این است که غیر خدا را کنار بگذارد و این برای هر کس میسور نیست؛ برای افراد انگشت شماری که در راس آنها رسول الله است میسور بوده.