با شروع جنگ جهانی دوم، فناوری تلفن رادیویی و بدون سیم به طور گستردهای در تانکهای آلمانی مورد استفاده قرار گرفت. پس از جنگ، پلیس از این فناوری استفاده کرد و تمام خودروهای گشتیاش را به تلفن بیسیم مجهز کرد.
البته کار با تلفن رادیویی ساده نبود و احتیاج به تخصص ویژه و لوازم خاصی داشت اما تلفن همراه به معنای امروزی مدیون شرکت موتورولا است که در سالهای دهه 40 میلادی موفق شد اولین تلفن همراه را بسازد هرچند که اندازه آن به اندازهی بازوی یک انسان بود! این تلفن به سرعت کاربرد نظامی پیدا کرد.
چند سال بعد مهندسان شرکت بل، موفق شدند شبکه مخابراتی را به چند سلول تقسیم کنند. سپس در ضلع هر سلول آنتنهای مخابراتی قرار میدادند که آن سلول را پوشش میداد. این فکر که اساس فکر شبکه تلفنهای همراه است تا 20 سال بعد یعنی دهه 60 میلادی واقعیت پیدا نکرد.
سال 1957 میلادی یک مهندس جوان روس، یک تلفن همراه به نام «LK یک» ساخت که در مقیاس آن زمان کوچک بود اما سه کیلوگرم وزن داشت. این تلفن از فاصله 30 کیلومتری میتوانست به مخابرات وصل شود و شماره بگیرد.
فنآوری تلفن همراه روز به روز درحال پیشرفت بود اما تا دهه 70 میلادی هر کس میخواست از تلفن همراه استفاده کند مجبور بود در محدود پوشش یک آنتن باقی بماند و از آن بیرون نرود تا ارتباطش قطع نشود.
طاووس برخلاف پرهای زیبا و رنگین خود، صدای بلند و گوشخراشی دارد. طاووس نر درازترین پر را در بین پرندگان دارد که طول آن به حدود دو متر میرسد.
مجلات دوست کودکانمجله کودک 496صفحه 21