
میبرد و خدمتکاران شاه مجبور
بودند پنجشنبه به شهر ری بروند
و برای شاه، همسران او و هزار
نفر خدمه، مقدار زیادی کباب به
همراه سبزی خوردن و پیاز آماده
کنند.
همچنین در تاریخ نوشته شده
است که اولین چلوکبابی در تهران
به شکل تقریباً امروزی دربازار
تهران قرار داشت و برای اولین
بار به شیوهی اروپاییها، غذا بر روی میز سرو میشد. رسم بر این بود که یک پیشخدمت یا به زبان
جدیدتر یک گارسون، برنج را به شکل هرم و کله قند بر روی بشقاب مشتری کوه میکرد و تکهای کره
هم کنار آن میگذاشت. پیشخدمت یا گارسون دوم هم بلافاصله از راه میرسید و کبابها ر ابا سیخ
در ظرف مشتری قرار میداد. جالب آنکه به نوشته تاریخ،فرقی بین کسی که یک سیخ کباب میخورد با
کسی که چهار یا پنج سیخ کباب میخورد، وجود نداشت. قیمت 3 تا 5 ریا ل اولین قیمت یک پرس چلو کباب
فرد اعلا در زمان ناصرالدین شاه قاجار بوده است که مورخان آن را گزارش کردهاند.
در ضمن یکی از شیوههای جلب مشتری در چلوکبابیها این بوده که آب کباب را بر روی ذغال داغ
میریختند تا بوی کباب، مشتری را بیشتر به سوی چلوکبابی جذب کند. در خاتمه باید گفت با اینکه
چلوکباب غذای سنتی و محلی ایران است اما متاسفانه امروزه یکی غذای گرانقیمت به حساب میآید.
نام جاندار: فُک هودد
اندازه: حدود دو متر و شصت سانتی متر
گستردگی: شمال اقیانوس اطلس،سواحل قطبی
زیستگاه :سواحل قطبی و یخی
تغذیه: ماهی، ماهی مرکب
مجلات دوست کودکانمجله کودک 352صفحه 37