هر روز با امام / ۷ اردیبهشت / نگاهی به اتفاقات دوران حیات امام

در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم...

 قدس ایران الگویی برای زنان

قدس ایران الگویی برای زنان

ایشان از نعمت هوش و استعداد ذاتی، حافظه ای فوق العاده، پشتکار و علاقه وافری به تحصیل دانش برخوردار بودند و تحصیلات کلاسیک علوم جدید را در دبیرستان های تازه تاسیس در آن دوره، کسب کرده بودند. زبان فرانسه را به خوبی در مدرسه آموخته بودند و زبان عربی را نزد حضرت امام آموخته و بعد از تبعید به عراق، ادامه داده بودند. بر شعر و ادب فارسی، مانند غزلیات حافظ و سعدی یا کتاب بوستان و گلستان سعدی و کلیله و دمنه و دیگر کتب ادبی تسلط داشتند و تا اواخر عمر نیز بسیاری از اشعار ایشان را در خزانه حافظه خویش داشتند. پس از ازدواج نیز دروس حوزوی را به مدت 15 سال نزد حضرت امام فرا گرفتند و همیشه تحصیل ایشان مورد تشویق، و استعداد و کمال فهم ایشان مورد اعتراف امام بود. در سال 1308 ش با خواستگاری های مکرر، ازدواجی پربرکت میان آن دو شخصیت ویژه که حقیقتاً کفو و همتراز یکدیگر بودند، در ماه مبارک رمضان، در شاه عبدالعظیم منعقد گردید.

بازشناخت غدیر ضرورت زمان ما

یادداشتی از حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی

بازشناخت غدیر ضرورت زمان ما

غدیر نعمت است و تمام نعمت. غدیر دین است و کمال دین. افسوس که کسانی قدر این نعمت را ندانستند و دین را ناقص خواستند.

حقیقت چیست؟

نگاهی به عملکرد موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در مورد خاطرات مرحوم دکتر ابراهیم یزدی از دید یک مطلع

حقیقت چیست؟

این روزها و به دنبال درگذشت مرحوم دکتر یزدی که خداوند روحش را شاد و با اولیای خود محشورش فرماید، مطلبی تحت عنوان مصاحبه سایت ایلنا با مدیر انتشارات کویر منتشر و در فضای عاطفی موجود به عنوان حربه ای بر علیه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) به کار گرفته شد، که پیرامون آن ذکر نکاتی ضروری و پرداختن به واقعیت قضیه واجب می نماید.

آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف می‏ شناختم

آن بزرگوار را به تقوا و حسن عمل و استقامت و مقاومت و تعهد در راه هدف می‏ شناختم

در روز 14 شهریور ماه سال 1360 دو تن از مجاهدان و نیروهای خدمتگزار و وفادار به نظام جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند. حضرت امام یک روز بعد در پیامی شهادت آیت الله قدوسی و سرهنگ دستگردی را تسلیت گفتند.

دولت، خدمتگزار مردم

گزیده ای از صحیفه امام

دولت، خدمتگزار مردم

باید همه خدمتگزار ملت و خصوصاً مستضعفان باشید، و ایجاد زحمت برای مردم و مخالف وظیفه عمل کردن حرام و خدای نخواسته گاهی موجب غضب الهی می شود، همۀ شما به پشتیبانی ملت احتیاج دارید. با پشتیبانی مردم خصوصاً طبقات محروم بود که پیروزی حاصل شد و دست ستمشاهی از کشور و ذخائر آن کوتاه گردید. و اگر روزی از پشتیبانی آنان محروم شوید، شماها کنار گذاشته می شوید.

حقوق مردم از دیدگاه امام خمینی

دکتر الهام امین زاده

حقوق مردم از دیدگاه امام خمینی

حق نظارت از دیگر حقوقی بود که امام(رحمه ا... علیه) برای مردم قائل بود. بارها در خصوص تاکید بر استفاده دولت از نظارت و مشورت مردم فرموده بود که مردم در جامعه اسلامی نمی توانند نسبت به رفتار سیاسی و جهت گیریهای اجتماعی زمامداران خود بی تفاوت باشند. مردم حق و تکلیف دارند که بر سیاستگذاریها و اعمال دولت و کارگزاران نظام اسلامی نظارت نموده و با اظهار نظرات مشورتی و خیرخواهانه خود، موجبات استحکام و بهبودی دولت اسلامی و اصلاح زمامداران خویش را فراهم سازند.

پیوند آسمانی

به مناسبت سالروز ازدواج امام علی (ع) و حضرت زهرا (س)

پیوند آسمانی

ازدواج امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) را می توان "پیوند آسمانی" نامید. زیرا کفو و همتا بودن، خواستگاری بدون واسطه، قناعت، دوری از اشرافیگری و تجملات، سخت نگرفتن بر همدیگر، ملاک قرار دادن معیارها و خصوصیات معنوی و دینی و اخلاقی، مهریه پایین، بنا کردن زندگی بر پایه محبت و عشق واقعی از روی شناخت، حجب و حیا و. . . از ویژگیهای این پیوند منحصر به فرد و خجسته است.

جایگاه و حقوق زنان در حکومت اسلامی  با تاکید بر اندیشه امام خمینی

دکتر معصومه ابتکار

جایگاه و حقوق زنان در حکومت اسلامی با تاکید بر اندیشه امام خمینی

از شاخص های کارآمدی یک نظام، رویکرد آن به زنان است. حضرت امام (ره) با یک برنامه ریزی درباره موضوع زنان نگاهی پیشرو را در مقابل نگاه متحجرانه ای که می رفت تا سیطره یابد، مطرح کردند. نگاه متحجرانه سعی در محدود کردن زنان داشت تا از رشد و تعالی آنان جلوگیری کند. در این شرایط حضرت امام (ره) همواره تاکید کردند که هیچ مانعی برای رشد و تعالی زنان به معنی آزادی واقعی وجود ندارد و این دیدگاه را در سخنرانی های خود طرح و در زمینه های مختلفی حتی صنعت مطرح کردند.

بازخوانی اهداف تروریسم

گزیده ای از صحیفه امام

بازخوانی اهداف تروریسم

ملت ما بلکه ملتهای اسلامی و مستضعفان جهان مفتخرند به اینکه دشمنان‏‎ ‎‏آنان که دشمنان خدای بزرگ و قرآن کریم و اسلام عزیزند، درندگانی هستند که‏‎ ‎‏از هیچ جنایت و خیانتی برای مقاصد شوم جنایتکارانۀ خود دست نمی کشند و‏‎ ‎‏برای رسیدن به ریاست و مطامع پست خود دوست و دشمن را نمی شناسند. و در‏‎ ‎‏رأس آنان امریکا این تروریست بالذات دولتی است که سرتاسر جهان را به‏‎ ‎‏آتش کشیده و هم پیمان او صهیونیست جهانی‏‎‎‏ است که برای رسیدن به‏‎ ‎‏مطامع خود جنایاتی مرتکب می شود که قلمها از نوشتن و زبانها از گفتن آن شرم‏‎ ‎‏دارند؛ و خیال ابلهانۀ «اسرائیل بزرگ»!‎‏ آنان را به هر جنایتی می کشاند.

زندگی کریمانه امام

کرامت در قلمرو دین

زندگی کریمانه امام

وصف ممتاز امام این بود که خود کریمانه زندگی می کرد و کرامت خود را در قلمرو دین دانست، این دو عنصر محوری باعث شد که هم علوم را با هم هماهنگ کرد، هم نزاع عقل و نقل را به صلح مبدّل کرد و این عقل و نقل هماهنگ را به جامعه عرضه کرد، بعداً شیعه و سنّی را متّحد کرد؛ کلیمی، مسیحی، مسلمان را با هم متحد کرد و بالأخره جامعه انسانی را با هم متحد کرد.

امام گفتند دلم برای آقای رجایی تنگ شده

خاطره ای از حجت الاسلام محمد علی انصاری:

امام گفتند دلم برای آقای رجایی تنگ شده

در دفتر حضرت امام بودیم که ناگهان خبر دادند که نخست وزیری و شورای امنیت منفجر گردید.

قوای شما در محضر خداست

گزیده ای از رهنمودهای امام

قوای شما در محضر خداست

خدا را در نظر بگیرید ای گویندگان، ای نویسندگان، ای کارکنان مملکت، ای کارمندان اداری و غیر اداری، و کشاورز و همه! خدا را در نظر بگیرید، خدا حاضر است همه جا. زبان شما در محضر خداست. چشم شما در محضر خداست. همۀ قوای شما در محضر خداست. در محضر خدا خدا را معصیت نکنید. امروز در کشور ما؛ بزرگتر معصیت؛ ایجاد اختلاف است؛ ایجاد نفاق است.

مدرسه امام خمینی

علی اکبر ابینال از فیلیپین

مدرسه امام خمینی

در کشور ما، مرجع مان امام خمینی است و همه مقلد امام خمینی هستیم و کسانی که قبلا شیعه شده اند نیز مقلد امام خمینی هستند. دوستداران امام خمینی، تولد حضرت امام را جشن می گیرند ولی عمدتاً تلاش می کنیم در راه اهداف و آرمان های امام فعالیت کنیم. مثلاً در روز قدس که از طرف حضرت امام نام گذاری شده، هر سال راهپیمایی می کنیم و تصاویر ایشان را با خودمان همراه می بریم.

محرومان و مستضعفان

جنگ فقر و غنا از دیدگاه امام خمینی (س)

محرومان و مستضعفان

یکی از مسائل اساسی که در وصیتنامه امام امت بیشتر توجه امام را به خود معطوف داشته است مسئله استضعاف زدایی و حمایت از مستضعفان است،

خبر و خبر رسانی

گزیده ای از صحیفه امام

خبر و خبر رسانی

آنچه در خبرگزاری ‏ها مهم‏ است‏ کیفیت‏ آن‏ است؛ زیرا هر کدام که به راستی و راستگویی نزدیکتر باشند، شوق انسان را به گوش دادن بیشتر می ‏کنند. در جمهوری اسلامی، باید صادقانه تمامی اخبار ... برای مردم بازگو شود.

حقوق بشر و کرامت ذاتی انسان

دکتر محمدجعفر حبیب زاده

حقوق بشر و کرامت ذاتی انسان

موازین حقوق بشر به مخاطب خود می آموزد که در مقابل ظلم و ستم و دفاع از مظلوم اقدام کند و احساس مسؤولیت داشته باشد. این گزاره را هم موازین بین المللی حقوق بشر و هم آموزه های اسلامی بیان می دارند.

امام و انقلاب مشروطیت ایران

دکتر محسن بهشتی سرشت

امام و انقلاب مشروطیت ایران

امام خمینی(س) در خصوص آفتها و کجرویهایی که می توانند به عنوان خطرات جدی انقلاب اسلامی را تهدید نمایند، هشدار داده و با توجه به تشابهات فراوان انقلاب مشروطیت با انقلاب اسلامی، همه جا، حادثه تاریخی مشروطیت را به عنوان شاهدی بر گفتار خود، مثال زده اند.

تکریم ملت در کلام، روش و منش حضرت امام خمینی(س)

تکریم ملت در کلام، روش و منش حضرت امام خمینی(س)

آنچه بنیان گذار جمهوری اسلامی در گفتار و کردار خود نسبت به ملت بزرگ ایران متجلی ساخت، پرتوی بود از حیات و حکومت الهی پیامبر و مولای متقیان(ع). حضرت امام در دیدارهایی که با کارگزاران نظام داشت، پیوسته رعایت اخلاق و آداب اسلامی در بستر روابط با مردم را سفارش کرده و آن را به منزله یک فریضه الهی می دانست.

صفحه 88 از 337 < قبلی | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | بعدی >