در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پس از ورود به کراچی و ادای احترام به بنیان گذار فقید پاکستان از نام جدید خیابان اولد کلیفتون که به نام امام خمینی(ره) تغییر پیدا کرده است، رونمایی کرد.
مرحوم شهید آیت الله محمد صدوقی، کسی بود که حضرت امام بسیار به وی علاقه داشته و از دوستان صمیمی و قدیمی ایشان محسوب می شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید رضا اکرمی طی سخنانی در مراسم عزاداری شام غریبان در حرم مطهر امام خمینی(س)، گفت: ایران اسلامی ظرفیت بالا دارد به شرط اینکه تورم را مهار کنیم و تولید را رشد بدهیم؛ نه اینکه تورم مسابقه بگذاریم و هر روز دارو، اجاره، مسکن، آهن، هواپیما، مترو و لبنیات به نوعی گران می شود؛ این «مهار تورم» نیست، «بهار تورم» است. هر کسی در هر جایی اعم از اداره، کارخانه، مزرعه، مدرسه، دانشگاه و بیمارستان است، باید تولید و خدمات را رشد بدهد.
در نامه امام خمینی (س) به آیت الله حسن صانعی آمده است: تو سرباز گمنام این انقلابی، و خودت می دانی که هیچ چیز بهتر از گمنامی نیست. تو فردی هستی که از گذشته های دور خاطرات تلخ و شیرین مبارزات را با خود دارد. زیرکی و کم حرف، دانایی و محتاط. من کاملاً به تو اطمینان دارم. لذا وکیل من می باشی در تمامی زمینه های شرعی.
حجت الاسلام و المسملین سید حسن خمینی در پیامی با تسلیت رحلت آیت الله حسن صانعی نوشت: بی تردید می توان این فقید سعید را از زمره نزدیک ترین افراد و خاص ترین یاران امام به حساب آورد و از جرگه آنان که محرم بسیاری از اسرار امام بودند، برشمرد.
آیت الله رحمت در خصوص دیدار امام با مجمع روحانیون در نجف، به جماران گفت: توصیه داشتند که «ما چرا اختلاف داریم؟ آیا برای دنیا است؟ ما که دنیا نداریم!» زمان جدایی و فراق با امام برای ما خیلی سخت بود. بعد از دست بوسی، امام گفتند: «برای خدا کار کنید و اگر هر چه انجام می دهید برای خدا باشد مطمئن باشید شما پیروز هستید»، مسأله، خدا بود و ایشان می خواستند تمام مردم را خدایی کنند.
در پی اعلام قبول قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران، امام خمینی (س) بنیانگذار جمهوری اسلامی در پیامی که به بهانه سالروز کشتار زائران ایرانی در مکه منتشر شده بود، به تشریح سیاست جدید جمهوری اسلامی در قبال جنگ تحمیلی و دلایل پذیرش قطعنامه پرداخت.
حضرت امام خمینی با قرائتی که از روحیه صدام حسین داشت، به گونه ای تصمیم گیری نمود که در پایان جنگ حتی یک وجب از سرزمین عزیزمان به چنگال بیگانه نیفتد
بارها تذکر دادیم که باید ایرانی بسازیم که بتواند بدون اتکا به امریکا و شوروی و انگلستان استقلال سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی خویش را به دست گیرد.
من خوف این را دارم که مردم به واسطۀ امثال من به بهشت بروند؛ آنها برای خدا توجه به آقایان دارند، و ما هم و شما هم دعوت می کنید مردم را به خیر و صلاح؛ من خوف این را دارم که آنها برای خاطر ما و شنیدن حرف ما به بهشت بروند و ما برای خاطر اینکه خودمان مهذب نبودیم به جهنم. و آن خوف زیادی که من دارم این است که ما روبرو بشویم با آنها، ما در جهنم باشیم، آنها در بهشت باشند و اشراف به ما پیدا کنند. و این خجالت را انسان کجا ببرد که اینها برای خاطر ما به آن مقامات رسیده اند و ما برای خاطر هواهای نفسانی به این درجۀ سُفلی ... صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۱۳
شهید صدوقی سومین شهید محراب، نماینده امام خمینی(س) در استان و امام جمعه یزد بود. در آخرین نماز جمعه اش که مصادف با دهم ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ مطابق با یازدهم تیرماه ۱۳۶۱ بود، بعد از ادای فریضه جمعه، در حالی که جایگاه را ترک می کرد، منافقی قسی القلب به ایشان نزدیک شد و با به آغوش کشیدن آن پیر زاهد و منفجر کردن نارنجکی که در دست داشت، ایشان را به شهادت رساند
یک قدری تفکر در عید قربان و مسائل قربانگاهی حضرت ابراهیم است، ایثاری که او کرد و از خودگذشتگی ای که او کرد، تدبُّر در او و تدبُّر در مسائلی که در حج هست، مسائل حج و همۀ مسائل اسلام، به طوری بین ابعاد مختلفه جمع کرده است؛ بین عرفان و تعبد، بین سیاست و عبادت، بین مسائل اجتماعی و سایر مسائل. این اساس را درست کردند برای اینکه ما از آن اساس چیزی بفهمیم....صحیفه امام جلد ۱۹، ص ۳۵۱
سید احمد آقا دست به گوشی می شود. به اویی که پشت خط در مقر ستاد جنگ های نامنظم گوش به فرمان است، می گوید به مصطفی چمران بگویید امام دلتنگش است زود به تهران برگردد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.