در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
تفاهمنامه همکاری بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) پیش از ظهر امروز(چهارشنبه 24 خرداد ماه) با حضور جمعی از مدیران شهرستان خمین و استان مرکزی و همچنین معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منعقد شد.
همه حواس ها به قلب امام بود. از نجف و قم گرفته تا تهران. غافل از آنکه سلول های سرطانی بی سر و صدا می تاختند و پیش می رفتند. بی آنکه حتی سر سوزنی خم به ابروی حضرت روح الله وارد کنند. یکباره اما ورق برگشت. آنها وقتی تجمع اصلی شان شکل گرفته بود خود را نمایاندند. حالا دکترها باید به سید احمد آقا این خبر تلخ را می رساندند اما چگونه؟
امام سنجه ای به انسان می دهند که آدمی انسانیت خود را با آن بسنجد می گوید و آن «سعادت خواهی برای همه است». برخی ویژگی های مطلوب از دیدگاه امام، «اول: توجه به خود در عین توجه به خداوند، دوم: خودشناسی و معرفت نفس، سوم: داشتن عزت نفس در عین تواضع، چهار: شکوفایی هویت الهی و استقلال فردی در عین زندگی اجتماعی» بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: هر کجا که نشستیم از دیگران بد گفتیم! هرچند که واقعا بد هستند و واقعا بی ربط هستند، اما ما برای مردم خودمان چه قدر قرآن تفسیر کردیم؟! جوانان را چه قدر با قرآن آشنا کردیم؟! ما اسلام و قرآن را به خوبی بیان نکردیم و اشکال از ماست.
فلسفه تکریم و گرامی داشت امام خمینی که با افکار بلند و روش خود مبارزات ضد استبدادی و ضد استعماری ملت آگاه و آزادیخواه و با ایمان ایران را، رهبری و به پیروزی انقلاب اسلامی رساند؛ زنده نگه داشتن اهداف و آرمان هایی است که او زبان رسا و گویای آن بود.
مراسم رونمایی از نسخه جدید نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی، با حضور تولیت معزّز مؤسسه حضرت آیت الله سید حسن خمینی در حسینیه جماران برگزار می شود.
کتاب «نوآوری های سیاسی امام خمینی(س)» توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج(وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)) منتشر شد.
۲۵درصد از منابع کتابخانه در رده BP (اسلام) و ۶۰% در رده DSR (تاریخ ایران) قرار گرفته است. از این تعداد منابع در حدود ۴۰۰۰ منبع به صورت مستقیم با موضوع امام خمینی است.
اینهایی که مثل آقای مطهری، که اذیتش به یک مور نرسیده است- من قریب بیست سال این مرد را میشناسم- یک آدم به آن سالمی، یک آدم به آن ادب، به آن انسانیت، این را محکوم به قتلش میکنند. چرا؟ چه کرد آقای مطهری؟ کی را کشته است؟ چه کرده؟ این بشر نیست؟! این انسان فیلسوف، عالم، فقیه، این بشر نیست؟! این بشر را این طور میکشند بدون اینکه یک جرمی داشته باشد. جرم آقای مطهری چه بود؟ چه کرده بود؟ جرم قرنی چه بود؟ صحیفه امام، ج۷، ص: ۳۱۲
مرحوم آقای مطهری یک فرد بود، جنبه های مختلف در او جمع شده بود و خدمتی که به نسل جوان و دیگران مرحوم مطهری کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است. و من کسی، دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم بی استثنا آثارش خوب است. ایشان بی استثنا آثارش خوب است، انسان ساز است؛ برای کشور خدمت کرده... صحیفه امام، ج۱۶، ص: ۲۴۲
امیدوارم که این عید سعید برای همه مسلمین عید به معنای واقعی باشد و برای ملت ایران برکات عید از جانب خدای تبارک و تعالی نازل شود. عید واقعی آن وقتی است که انسان رضای خدا را به دست بیاورد، درون خود را اصلاح کند. اموری که مربوط به این عالم است گذراست، زودگذر هم هست و پیروزیها و شکستها و خوشیها و ناخوشیهای این دنیا بیش از چند روزی و مقدار اندکی پایدار نیست صحیفه امام، ج۲۰، ص: ۵۳
نوروز در اشعار امام خمینی
احسن الحال
علاقه مندان جهت شرکت در جشنواره «شعر و حکمت» می توانند مقالات و یادداشت های خود را تا پانزدهم اردیبهشت ماه به آدرس «hamayesh.imam-khomeini.ir» ارسال کنند.
روز دهم اسفند، سالروز ورود امام خمینی به قم در سال ۱۳۵۷ است. ایشان در روز نهم اسفند قبل از عزیمت به قم در پیامی خطاب به ملت ایران، در اوضاع و احوال انقلاب و شور و نشاط حاکم بر مردم انقلابی ایران صادر کردند و در آن توصیه های بسیار مهم و سرنوشت سازی در ۱۴ بند ارائه دادند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.