پرتال امام خمینی(س): کتاب «نوآوریهای سیاسی امام خمینی(س)» نوشته علی داستانی بیرکی، توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج(وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)) منتشر شد.
این کتاب اندیشه نوگرایانه امام خمینی(س) را به عنوان عالمی شیعه برخاسته از قرائت عقلانی از اسلام و فقیه اصولی برخاسته از نهضت فقه جواهری که از طریق استنباط عقلی و اجتهاد، قرائتی پویا و جامع و تأثیرگذار در عرصه سیاسی و اجتماعی از اسلام ارائه می دهد مورد کنکاش قرار می دهد تا از این طریق دریچهای از آراء و اندیشههای ایشان را به روی نسل امروز باز کند و تلنگری به جامعه، به ویژه جامعه علمی و فرهنگی کشور و دست اندرکاران بزند تا زمینه های لازم را برای توجه بیشتر و بهره گیری وافر از منظومه فکری امام و نگاه جامع و حداکثری ایشان از اسلام فراهم گردد. چرا که امام خمینی(س) با عنایت به نیازها، خواسته ها و مشکلات موجود و پیش روی جامعه به دنبال راهکارهای عقلانی، کارآمد و پویا از متون اولیه یعنی منابع اسلام بود و ایشان این مهم را در پیوند فقه و سیاست در راستای اداره امور جامعه به شکل نوآورانه مطرح و اجرایی نمود.
این کتاب در پنج فصل تنظیم شده است که در فصل اول مفهوم نوآوری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در بخش دوم چهارچوب مفهومی که بر اساس روششناسی کوئنتین اسکینر، اندیشه و عمل امام خمینی(س) در نوآوری بر مبنای شکل گیری اندیشه در متن جامعه و پیوند آن با شرایط حاکم بر جامعه یعنی شرایط روز که در واقع نسخهای اصیل برای جامعه است مورد کنکاش قرار گرفته است.
در بخش سوم تحت عنوان فقه پویا و کارآمد قلمرو نوآوری امام خمینی(س) موضوعاتی چون: اسلام جامع، روش شناسی امام درفقه، نگاه ویژه امام به غنای فقه شیعی، احیاگری دینی و اصلاح گری اجتماعی، نوآوری در مدیریت و ویژگیهای فقه حکومتی مورد توجه قرار گرفته است.
در بخش چهارم کتاب تحت عنوان زمینه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نوآوری، عناوینی چون: دوران شکلگیری شخصیت، اندیشه و عملکرد سیاسی اجتماعی امام خمینی(س)، ویژگی های منحصر به فرد امام، دوران غیبت و غربت دین در جهان(رابطه دین و سیاست) و امام خمینی(س) به عنوان شخصیتی نوآور از نگاه شخصیتها و نخبگان علمی جهان مورد تحقیق واقع شده است.
در فصل پایانی نیز تحت عنوان : عمل امام خمینی(س)(جنبه های عملی و کنشی در نوآوری)، موضوعات مهمی چون: امام خمینی(س) و ولایت فقیه ، امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، امام خمینی(س) و نظام جمهوری اسلامی، امام خمینی(س) و سیاست، امام خمینی(س) و تحول در مفهوم قدرت و امام خمینی(س) و مصلحت مورد بحث و تحقیق قرار گرفته است.
.
انتهای پیام /*