پرتال امام خمینی(س): ماه مبارک رمضان، ماه تولد قرآن، ماه انس با قرآن، ماه بهار قرآن، و ماه شناخت و بهره برداری فکری و عملی از قرآن است. بمناسبت فرارسیدن این ماه پربرکت پرتال امام خمینی (س) در سی قسمت مجموعه ای منتخب از مواضع و بهره مندی های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را در فرازهایی مجزا با عنوان " منزلت قرآن، سرچشمه نور" منتشر می کند که قسمت دهم آن از نظر می گذرد:

* دلیل بر لزوم تشکیل حکومت، ماهیت و کیفیت قوانین اسلام (احکام شرع)‏ ست. ماهیت و کیفیت این قوانین می رساند که برای تکوین یک دولت و برای ادارۀ سیاسی‏‎ ‎‏و اقتصادی و فرهنگی جامعه تشریع گشته است:‏

‏‏اولاً، احکام شرع حاوی قوانین و مقررات متنوعی است که یک نظام کلی اجتماعی را‏‎ ‎‏می سازد. در این نظام حقوقی هرچه بشر نیاز دارد فراهم آمده است: از طرز معاشرت با‏‎ ‎‏همسایه و اولاد و عشیره و قوم و خویش و همشهری و امور خصوصی و زندگی زناشویی‏‎ ‎‏گرفته تا مقررات مربوط به جنگ و صلح و مراوده با سایر ملل، از قوانین جزایی تا حقوق‏‎ ‎‏تجارت و صنعت و کشاورزی. برای قبل از انجام نکاح و انعقاد نطفه قانون دارد و دستور‏‎ ‎‏می دهد که نکاح چگونه صورت بگیرد، و خوراک انسان در آن هنگام یا موقع انعقاد نطفه چه‏‎ ‎‏باشد، در دورۀ شیرخوارگی چه وظایفی بر عهدۀ پدر و مادر است، و بچه چگونه باید تربیت‏‎ ‎‏شود، و سلوک مرد و زن با همدیگر و با فرزندان چگونه باشد. برای همۀ این مراحل دستور و‏‎ ‎‏قانون دارد تا انسان تربیت کند ـ انسان کامل و فاضل ـ انسانی که قانون متحرک و مجسم‏‎ ‎‏است و مجری داوطلب و خودکار قانون است. معلوم است که اسلام تا چه حد به حکومت‏‎ ‎‏و روابط سیاسی و اقتصادی جامعه اهتمام می ورزد تا همۀ شرایطْ به خدمت تربیت انسان‏‎ ‎‏مهذب و با فضیلت درآید. قرآن مجید و سنت شامل همۀ دستورات و احکامی است که‏‎ ‎‏بشر برای سعادت و کمال خود احتیاج دارد. در کافی « الکافی فی الحدیث؛ مشهور به کافی از کتب اربعۀ شیعه تألیف محمد بن یعقوب کلینی. این اثر شامل ۳۴ کتاب و ۳۲۶ باب است و احادیث آن را تا شانزده هزار شمار کرده اند.» فصلی است به عنوان «تمام‏‎ ‎‏احتیاجات مردم در کتاب و سنت بیان شده است. «اصول کافی؛ ج ۱، ص ۷۶ ـ ۸۰، «کتاب فضل العلم» «بابُ الردّ الی الکتاب و السُنَّةِ... و جمیع مایحتاج الناسُ إلَیه إلاّ وَ قَدْجاءَ فیه کتابٌ اَوْسُنَّةٌ‏» و «کتاب» یعنی قرآن، «‏‏تِبیانُ کُلِّ شی ءٍ» ‏« اشاره است به آیۀ ۸۹ سورۀ نحل: «وَ نَزَّلْنٰا عَلَیْکَ الْکِتابَ تِبیاناً لِکُلِّ شَی ءٍ...» (و ما بر تو قرآن را فرو فرستادیم، در حالی که روشنگر هر چیز است) ». است. روشنگر همه چیز و همۀ امور است. امام سوگند یاد می کند (طبق روایات) که تمام‏‎ ‎‏آنچه ملت احتیاج دارد در کتاب و سنت هست «عن مُرازمٍ، عن ابی عبدالله ، علیه السلام قال: إنَّ الله َ تبارکَ و تعالیٰ أَنْزَلَ فی القرآنِ تِبْیانَ کُلِّ شَی ءٍ، حتّی والله ِ ماتَرَکَ الله ُ شیئاً یحتاجُ إِلَیهِ العِبادُ حَتّی لایَسْتَطیعَ عَبْدٌ یَقُولَ لَوْکانَ هذا أُنزِلَ فی إلقرآنِ إلاّ و قد أَنْزَلَهُ الله ُ فیهِ. (امام صادق(ع) فرمود: خدای تبارک و تعالی بیان هر چیز را در قرآن فرو فرستاده، تا آنجا که به خدا سوگند چیزی از احتیاجات بندگان را فروگذار نکرده. و بنده نتواند بگوید کاش این در قرآن آمده بود، چه همان را خدا در قرآن بیان فرموده است). اصول کافی؛ ج ۱، ص ۷۷. «کتاب فضل العلم»، «باب الرد الی الکتاب و السنّة...»، حدیث ۱.‏ ». و در این شکی نیست.‏ ‏(ولایت فقیه (حکومت اسلامی)/ص:۲۹)

 

 

. انتهای پیام /*