روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

عناوین مطالب ویژه نامه ها

حفظ آبروی مردم، توصیه جدی امام به مسئولان

حفظ آبروی مردم، توصیه جدی امام به مسئولان

در جمهوری اسلامی غیر از گروهک هایی که می‏ خواهند به اسلام و مسلمین ضرر و زیان بزنند، نباید دنبال عیب دیگران رفت. باید آبروی مردم را حفظ کنید و در هر مسئله‏ ای که پیش می‏ آید ببینید خدا چه می ‏گوید، که همان را انجام دهید.

هدیه ی جالب امام به یک مسیحی

هدیه ی جالب امام به یک مسیحی

در میان بازدید کنندگان از امام خانمی بود که وقتی هدیه امام را گرفت چنان هیجان ‏زده شد که قطرات اشک از چهره ‏اش فرو ریخت. این طرز رفتار امام آن چنان در آنها اثر گذاشت که از ایشان وقت ملاقات خواستند.

فرمانی که جدی گرفته نشد!

فرمانی که جدی گرفته نشد!

آذرماه سال 1361 آنگاه که گزارش هایی از برخورد های برخی از انقلابیون به نام اسلام و انقلاب انجام می گرفت؛ حضرت امام خمینی (س) فرمانی را صادر کردند که بار دیگر چهره انسانی از اسلام را برای جهانیان و آیندگان به نمایش می گذاشت. آنچه که در پی می آید حاصل گفت و گویی تفصیلی با حضرت آیت الله سید حسین موسوی تبریزی دادستان وقت کل کشور درباره فرمان هشت ماده ای است که تقدیم حضور خوانندگان گرامی می شود.

 پیام هشت ماده ای حضرت امام توجه خاص به حقوق افراد جامعه دارد

پیام هشت ماده ای حضرت امام توجه خاص به حقوق افراد جامعه دارد

در تساوی حقوق شهروندی هم مصداقی در مورد آن حضرت وجود دارد. در دوره آن حضرت، ایشان اختلافی با یک یهودی داشتند؛ وقتی که برای حل مشکل به محکمه مراجعه کردند، هنگامی که وارد محکمه شدند قاضی گفت: سلام علیکم یا امیرالمومنین. حضرت علی (ع) فرمودند: من اینجا یک طرف دعوا هستم و شما نباید مرا اینگونه خطاب کنی...

باز اندیشی میراث امام در حقوق شهروندی

باز اندیشی میراث امام در حقوق شهروندی

امام خمینی(س) به عنوان فرزند شایسته دین اسلام همواره بر این موضوع (کرامت انسانی) تاکید داشتند. مقدمتا برای تبیین مطلب، باید به مهمترین دیدگاه و باور حضرت امام یعنی موضوع عزت، احترام و کرامت انسان رجوع کرد. به کرات از خانواده حضرت امام شنیده ایم که برای اعضای خانواده و تک تک آحاد جامعه احترام قائل بودند؛ وقت شناسی در دیداره ، صداقت، نظم، نصایح، پرهیز از غیبت، عدالت، قانون مداری، عمل به تکلیف، احترام به همسایه و... . نمونه بارز آن هم مربوط می شود به بعضی تجسس ها در مورد نحوه زندگی خصوصی افراد که در اوایل انقلاب انجام می شد؛ که برخی ها وارد زندگی شخصی و خصوصی افراد می شدند و حضرت امام آن پیام مهم هشت ماده ای را در دفاع از حقوق شهروندی ارائه کردند. بدیهی است که حفظ آبروی مسلمان و عدم تجسس در مسائل شخصی و عدم استراق سمع جزء اصول و مبانی اسلام است که در همین راستا حضرت امام بیانیه هشت ماده ای را در دفاع از حقوق شهروندان صادر کردند.

دیدگاه های نظری امام خمینی(س) در حوزه سیاست خارجی‏

دیدگاه های نظری امام خمینی(س) در حوزه سیاست خارجی‏

همانطور که می دانیم امام خمینی انقلاب اسلامی را در کشور ایران رهبری و به ثمر رساند که از بسیاری جهات با انقلابهای دیگر متفاوت است

امام خمینی (س) و نظام بین الملل

امام خمینی (س) و نظام بین الملل

انقلاب ایران و بنیانگذاری جمهوری اسلامی ایران، چالشی غیرقابل پیش بینی برای نظام بین الملل بود و بررسی برخورد سیاسی جمهوری اسلامی ایران با نظم سیاسی بین المللی در دوره ی بیست و یک ساله ی 1357 - 1378 نشان می دهد که برداشت ایران اسلامی از سیاست برون مرزی و تعامل با نظام بین الملل در قبل و بعد از انقلاب، دارای یک سلسله تفاوتهای ظریف بوده است.

رویکرد فلسفی در اندیشه سیاست خارجی امام خمینی (س)

رویکرد فلسفی در اندیشه سیاست خارجی امام خمینی (س)

رویکرد انسان شناسانه ایشان بر اتخاذ چنین رویکردهایی تاثیری عمیق داشته است . او انسان را به عنوان بنده خدا، آزاد و صاحب اختیار قبول دارد و خواهان نفی سلطه انسان بر انسان است . لذا در عرصه سیاست خارجی هرگونه سلطه گری ابر قدرتهای شرق و غرب را شدیداً نفی می کند و مستضعفان جهان را برای مبارزه با این سلطه گری دعوت به اتحاد و مبارزه می نماید. هرگونه وابستگی اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی را گامی در جهت سلطه پذیری می داند و لذا مسئولین و مردم را به پی گیری سیاستهای خودکفایی و استقلال طلبانه دعوت می نماید.

صفحه 24 از 28 < قبلی | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | بعدی >