روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

عناوین مطالب ویژه نامه ها

شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران در آستانه تشکیل دولت موقت

شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران در آستانه تشکیل دولت موقت

بنا به نقل برخی منابع، هرچند از اولین روزهای ورود امام به ایران بحث تعیین دولت مطرح شد اما انتخاب بازرگان به ریاست دولت موقت در یک جلسۀ شورای انقلاب که در روز 14 بهمن 57 در دبیرستان رفاه محل اقامت امام تشکیل شد، با حضور امام ‏خمینی و توسط آیت‏ اللّه‏ مطهری پیشنهاد گردید و امام بعد از اینکه احساس کرد که اکثر اعضای شورا موافق چنین انتخابی هستند با آن موافقت کرد

ورود امام به میهن به روایت تصویر

ورود امام به میهن به روایت تصویر

تصاویر بهترین راوی استقبال بی نظیر مردم از رهبرشان در روز 12 بهمن هستند.

هاله ‏ای از روح خدا

هاله ‏ای از روح خدا

امام آمد. روح خدا، روح انقلاب، آمد. ایران، امروز، یک قلب بزرگ بود و با عاطفه، با احساس، با حق شناسی می تپید. حدود ساعت 5/9 صبح، سرانجام، هواپیمایی که جان خلق در آن سفر می کرد، بر زمین نشست.

استقبال از امام چگونه شکل گرفت

استقبال از امام چگونه شکل گرفت

حدود یک هفته بختیار مانع ورود حضرت امام شد. بچه ها شب و روز نداشتند، مانع تراشی بختیار خیر و برکتی هم داشت و آن اینکه ما فرصت تدارک بهتری برای ورود امام پیدا کردیم.

ورود امام در روز 12 بهمن  از زبان مقام معظم رهبری

ورود امام در روز 12 بهمن از زبان مقام معظم رهبری

برای ایشان در طبقه بالا اتاقی معیّن شده بود - که به نظرم تا همین سالها هم مدرسه رفاه، هنوز آن اتاق را نگه داشته اند و ایام دوازده بهمن، گرامی می دارند - به نحوی طرف پله ها رفتند تا به اتاق بالا بروند. نزدیک پاگرد پله که رسیدند، برگشتند طرف ما که پای پله ها ایستاده بودیم و مشتاقانه به ایشان نگاه می کردیم.

اولین سخنان امام پس از ورود به کشور

اولین سخنان امام پس از ورود به کشور

من باید عرض کنم که محمد رضای پهلوی، این خائن خبیث ... رفت، فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد، قبرستانهای ما را آباد کرد. مملکت ما را از ناحیه اقتصاد خراب کرد. تمام اقتصاد ما الآن خراب است و از هم ریخته است؛ که اگر بخواهیم ما این اقتصاد را به حال اول برگردانیم، سالهای طولانی با همت همه مردم، نه یک دولت این کار را می تواند بکند و نه یک قشر از اقشار مردم این کار را می توانند بکنند، تا تمام مردم دست به دست هم ندهند نمی توانند این به هم ریختگی اقتصاد را از بین ببرند. شما ملاحظه کنید به اسم اینکه ما می خواهیم زراعت را، دهقانها را دهقان کنیم، تا حالا رعیت بودند و ما می خواهیم حالا دهقانشان کنیم! «اصلاحات ارضی» درست کردند. اصلاحات ارضی شان بعد از این مدت طولانی به اینجا منتهی شد که بکلی دهقانی از بین رفت، بکلی زراعت ما از بین رفت، و الآن شما در همه چیز محتاجید به خارج. یعنی محمد رضا این کار را کرد تا بازار درست کند از برای امریکا و ما محتاج به او باشیم در اینکه گندم از او بیاوریم، برنج از او بیاوریم، همه چیز را. تخم مرغ از او بیاوریم، یا از اسرائیل که دست نشانده امریکاست بیاوریم. بنا بر این کارهایی که این آدم کرده به عنوان «اصلاح»، این کارها خودش افساد بوده است! قضیه «اصلاحات ارضی» یک لطمه ای بر مملکت ما وارد کرده است که تا شاید بیست سال دیگر ما نتوانیم این را جبرا

دلایل مخالفت امام با نظام پهلوی

دلایل مخالفت امام با نظام پهلوی

حضرت امام خمینی در زمره یکی از مخالفان واقعی پهلوی قرار گرفت و با تفکر و اندیشه نوی خود توانست نظام پهلوی را به چالش بکشاند و از صحنه روزگار حذف نماید، و ایده‏ ها و دیدگاه ‏های خود را که برگرفته از سنت فکری سیاسی مکتب تشیع بود، از لابه ‏لای کتاب‏ها بیرون کشیده و به صحنه عمل نشاند.

تایید رهبری امام در شعارهای انقلابی

تایید رهبری امام در شعارهای انقلابی

یکی از مهمترین نتایج بررسی شعارهای مربوط به شخصیتهای سیاسی انقلاب اسلامی این است که بررسی توزیع این شعارها نشان داد که رهبری امام خمینی(س) در انقلاب اسلامی کاملاً بلامنازع بوده است و هیچیک از رهبران سیاسی انقلاب نتوانستند موقعیت و جایگاه امام را در انقلاب اسلامی احراز کنند و یا به آن نزدیک شوند

انگارۀ مطلوب وحدت در سیرۀ امام خمینی(س)

انگارۀ مطلوب وحدت در سیرۀ امام خمینی(س)

در تلقی عمومی از اشارات امام خمینی(س) نسبت به انگارۀ وحدت، بطور روشنی توصیه به وحدت استراتژیک دیده می شود. غالب دعوتهای وحدت گرایانه امام نسبت به اقشار اجتماعی داخل کشور و یا در دیدار با شخصیتهای جهان اسلام بر وحدت، استراتژیک عنایت داشت.

وحدت میان اقوام  یکی از ایده آل های امام بود

وحدت میان اقوام یکی از ایده آل های امام بود

آیت الله نور مفیدی: امام تعریف اصل وحدت را در این جهت خلاصه نمی کرد، بلکه در بعد بزرگتری هم در فرمایشاتشان مساله وحدت را می دیدند و آن وحدت مستضعفان در مقابل مستکبران بود که حتی تعبیرش این بود که حزب مستضعفان جهانی باید تشکیل بشود

چرا امام محور وحدت بود

چرا امام محور وحدت بود

امام فقط رضای خدا و خدمت به خلق خدا را مد نظر داشت، و هر کاری را صرفاً با این انگیزه انجام می داد. امام عاشق مردم بود و خود را خدمتگذار مردم می دانست، و به آن مباهات می کرد، می گفت: به من خادم بگویید بهتر است تا رهبر بگویید. به همین جهت مردم نیز متقابلاً شیفته امامشان بودند، و او را رهبری دلسوز، خدمت گزاری صادق و مخلص می دانستند.

صدور انقلاب؛ سبکی که امام می پسندید

صدور انقلاب؛ سبکی که امام می پسندید

امام مسأله صدور انقلاب را در درجه اول به عنوان خصلت ذاتی یا اجتناب ‏ناپذیر انقلاب اسلامی معرفی می ‏نمایند. چرا که به لحاظ اسلامی بودن انقلاب و حضور میلیون ها مسلمان در اقصی نقاط گیتی که عزت و عظمت اسلام را همچون گمشده‏ ای محبوب جستجو می‏ کنند، اشاعه پیام رهایی ‏بخش و عزت‏ آفرین انقلاب اسلامی لزوماً موکول به اخذ تصمیم از جانب منادیان یا اجازه نشر از جانب مخالفان نیست.

صفحه 23 از 28 < قبلی | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | بعدی >