روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

عناوین مطالب ویژه نامه ها

نخستین پیام امام پس از پیروزی انقلاب اسلامی

نخستین پیام امام پس از پیروزی انقلاب اسلامی

در این لحظه حساس که به لطف خداوند مبارزات قهرمانانه شما سدهای استبداد و استعمار را یکی پس از دیگری می‏ شکند و انقلاب اسلامی شما شکوفه‏ ها و میوه‏ های خود را آشکار می‏ سازد، لازم می‏ دانم، ضمن ابراز تشکر و قدردانی از یک یک شما برادران و خواهران، چند نکته را یادآوری نمایم.

همافران ارتش و مرگ تدریجی نظام پادشاهی

همافران ارتش و مرگ تدریجی نظام پادشاهی

این اعلام همبستگی با قیام ملت ایران، اربابان و عاملان رژیم پهلوی را به وحشت انداخت به گونه ای که مجبور به تکذیب خبر بیعت شدند و ستاد بزرگ ارتشتاران عکس تاریخی بیعت کارکنان نیروی هوایی که توسط عکاسی به نام حسین پرتویی گرفته شده و در روزنامه کیهان چاپ شده بود را جعلی و مونتاژ شده خواند.

دیدگاه امام خمینی درباره نقش نظامیان در حفظ انقلاب و نظام

دیدگاه امام خمینی درباره نقش نظامیان در حفظ انقلاب و نظام

انقلاب اسلامی ایران در فضا و شرایطی به پیروزی رسید که رژیم پهلوی در ابعاد سیاسی، اقـتـصادی، نظامی و حمایت های بین المللی از قدرت بالایی برخوردار بود. کشور نه دچـار قحطی و ورشکستگی اقتصادی بود و نه درگیر جنگی که توان آن را نابود سازد.

انقلاب اسلامی ایران و تجدید نظر در تئوریهای انقلاب

انقلاب اسلامی ایران و تجدید نظر در تئوریهای انقلاب

بررسی و ارزیابی نتایج و دستاوردهای یک انقلاب مستلزم گذشت زمانی طولانی است اما انقلاب اسلامی از این حیث تقریباً یک استثناست و نتایج و پیامدهای آن زودتر از سایر انقلابها مورد نقد و بررسی قرار گرفته است

بررسی تطبیقی رهبری امام خمینی(س)، گاندی و مائو / مهمترین اقدام امام خمینی(س)، ترکیب جمهوریت با اسلام است.

بررسی تطبیقی رهبری امام خمینی(س)، گاندی و مائو / مهمترین اقدام امام خمینی(س)، ترکیب جمهوریت با اسلام است.

یک عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: انقلاب کبیر فرانسه می خواست برابری، برادری و مساوات را به ارمغان بیاورد. انقلاب روسیه می خواست جامعه طبقاتی را از بین ببرد و انقلاب ایران به دنبال استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود، یعنی پیوند جمهوریت با اسلام

پیدایش انقلاب اسلامی با احیای اندیشه سیاسی اسلام اتفاق افتاد

پیدایش انقلاب اسلامی با احیای اندیشه سیاسی اسلام اتفاق افتاد

رئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه پیدایش اصل انقلاب اسلامی با احیای اندیشه سیاسی اسلام، توسط امام خمینی(س) بود گفت: بیداری و قیام مردم خارج از این مرز و بوم نیز با هدایت دینی انجام پذیر است که اکنون در کشورهای جهان اسلام انجام گرفته و این همان معنای صدور انقلاب است.

از تظاهرات مردمی تا پیروزی انقلاب در قاب تصویر

از تظاهرات مردمی تا پیروزی انقلاب در قاب تصویر

تصاویر بهترین راویان آن روزهای پرشور هستند. روزهایی که با پیروزی انقلاب اسلامی در روز 22 بهمن 1357 به انجامی نیک رسیدند.

سیره سیاسی امام خمینی در برخورد با ارتش شاهنشاهی

سیره سیاسی امام خمینی در برخورد با ارتش شاهنشاهی

روش حکومتی حضرت امام در نقطه مقابل روش حکومتی شاه قرار داشت. امام استراتژی لبخند به داخل و اخم به خارج را اتخاذ نمود و تا آخر به این استراتژی پایبند بود. امام مردم را جانشین خدا در زمین و آنان را خانوادۀ باریتعالی می‏دانست

خاطرات مرضیه دباغ از عزیمت امام به ایران

خاطرات مرضیه دباغ از عزیمت امام به ایران

یک شب پیش از حرکت امام به ایران پس از صرف شام امام دستور دادند کلیه کسانی که در طول مدت چهارماه اقامت ایشان در نوفل نوشاتو مشغول کار و رفت و آمد بودند همه در یک اتاق جمع شوند. همه آمدند.

زمزمه های پیروزی

زمزمه های پیروزی

روز بیستم بهمن، یک روز پیش از آنکه آخرین یورش انقلاب آغاز شود و در ظرف چند ساعت بساط 2500 سال ستم پادشاهان را از ایران برچیند، امام خمینی در بیاناتی خطاب به اعضای شورای هماهنگی اعتصابها ضمن تأکید بر اهمیت نقش اعتصابها در پیشبرد انقلاب، با اطمینان دادن به مردم از پیروزی قریب الوقوع، از آنان خواست که تا آخرین مرحله پیروزی نخستین یعنی اخراج بیگانگان از کشور استواری نشان دهند.

وَالْفَجرِ وَلیالٍ عَشْر

وَالْفَجرِ وَلیالٍ عَشْر

از روز ورود امام در دوازدهم بهمن ماه ۱۳۵۷ تا پیروزی انقلاب اسلامی در ۵۷/۱۱/۲۲ ده روز طول کشید. این ده روز که روزهای تعیین کننده و بسیار اثرگذار در سرنوشت ملت بزرگ ماست به خاطر تحولات شگرف و الهی به دهه مبارک فجر شهرت یافت. دانشمندان می گویند زمان نسبی است. شب فراق با شب وصال ظاهرا برابر است ولی اصلا با هم یکسان نیستند. تحولات این ده روز بقدری سریع، عمیق، امیدوارکننده و افتخارآمیز بود که نظیر آن در طول تاریخ کشورمان بی نظیر و یا حداقل می توانیم بگوییم کم نظیر است. ذیلاً به اهم رخدادهای آن روزها ولی به صورت خلاصه می پردازیم. توضیحاً آنکه حضرت امام پس از بازگشت به کشور بعد از سخنرانی در بهشت زهرا غروب آن روز به مدرسه رفاه واقع در خیابان ایران منتقل شدند. فردای آن روز بنا به ملاحظات سیاسی و مردمی به مدرسه علوی در نزدیکی همان مدرسه نقل مکان کردند. پس از استقرار امام در مدرسه علوی، مردم مشتاق و متعهد و انقلابی کشورمان به دیدار رهبر و پیشوای خود می شتافتند. حضرت امام که آشکارا از دیدار مردم خرسند و خوشحال بودند با رهنمودهای کاربردی، مردم را در پیمودن تداوم راه سفارش می نمودند.

مشی سیاسی امام خمینی پیش از انقلاب اسلامی

مشی سیاسی امام خمینی پیش از انقلاب اسلامی

از مهمترین ویژگیهای بارز سیرۀ سیاسی امام خمینی، قاطعیت و شجاعت اوست که همواره از هدفداری و ایمان به آن سرچشمه می‏گیرد و این دو از ویژگی های تمام پیامبران و مصلحان بزرگ تاریخ بشر قلمداد می ‏گردد. این دو عنصر از عناصر مؤثر در پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.

روایت سید احمد خمینی از ورود امام به میهن

روایت سید احمد خمینی از ورود امام به میهن

ما بلیت تهیه کردیم، در حدود 50 نفر ایرانی بودیم و 150 نفر هم خبرنگار خارجی با ما بودند که آمدیم به ایران. در ایران قرار شد که من اول پیاده شوم و وضع سالن را ببینم که چه جوری است. آمدم پایین و دیدم، و بعد با آقای عمو [مرحوم آیت الله پسندیده برادر بزرگ حضرت امام] برگشتیم به داخل هواپیما و به همراه امام پیاده شدم.

بازتاب ورود امام در رسانه های خارجی

بازتاب ورود امام در رسانه های خارجی

نکتۀ بدیع این استقبال که از دید خبرنگاران خارجی نیز دور نماند، این بود که در این مراسم، از پلیس و نیروهای انتظامی خبری نبود و مردم با رشد اجتماعی و بلوغ سیاسی خود توانستند بزرگترین استقبال قرن را ـ به تعبیر اغلب خبرگزاریها ـ اداره کنند

شاخصهای مکتب سیاسی امام

شاخصهای مکتب سیاسی امام

در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی و برای بازخوانی مجاهدت های امام خمینی در بنیانگذاری و تاسیس جمهوری اسلامی ایران گاهنامه را با موضوع "بهار در زمستان" طراحی و در اختیار علاقه مندان قرار داده شده است. به تناسب مطالب ارائه شده در این گاهنامه و بازخوانی مکتب سیاسی امام در برپایی خیمه انقلاب به مرور سخنان ارزشمند رهبر انقلاب در این باره پرداخته و مخاطبان گرامی را به مطالعه این گاهنامه دعوت می کنیم: «من می خواهم روی مکتب سیاسی امام تکیه کنم. مکتب سیاسی امام نمی تواند از شخصیت پُرجاذبه ی امام جدا شود. راز موفقیت امام در مکتبی است که عرضه کرد و توانست آن را به طور مجسم و به صورت یک نظام، در مقابل چشم مردم جهان قرار دهد. البته انقلاب عظیم اسلامی ما به دست مردم به پیروزی رسید و ملت ایران عمق توانایی ها و ظرفیت فراوان خود را نشان داد؛ اما این ملت بدون امام و مکتب سیاسی او قادر به چنین کار بزرگی نبود. مکتب سیاسی امام میدانی را باز می کند که گستره ی آن حتّی از تشکیل نظام اسلامی هم وسیع تر است.

صفحه 22 از 28 < قبلی | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | بعدی >